Da asa este. Contabila ca sa profeseze pe cont propriu trebuie sa aiba dreptul legal (CECCAR). Tu daca iti faci singura contabilitatea este pe raspunderea ta legala ca si administratoare.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Contabilitatea unei firme se tine, DE REGULA, intr-un departament organizat, condus de un absolvent de studii superioare economice = contract de munca. Alta varianta este contract de prestari servicii cu un contabil autorizat CECCAR. Alta - contract comercial de prestari servicii cu o firma de contabilitate.
Avand acea expresie, in Legea Contabilitatii, "de regula", te lasa sa-ti tii singura contabilitatea, dar vei avea nevoie, la depunerea situatiilor financiare, de un contract de felul celor de mai sus - nu poti depune bilant doar cu semnatura ta, trebuie semnata si de unul din cei de mai sus. Si s-ar putea ca atunci sa te coste mai mult decat daca ai plati lunar si ai sta si linistita.
Pai bilantul se depune de 2 ori pe an, iar expertul contabil mi-a cerut cam 150 ron pt fiecare bilant, deci 300 pe an. Impartit la 12 luni, ar insemna 25 ron / luna pentru un contabil autorizat CECAR, iar la banii astia nu gasesc pe nimeni ... Deci m-ar costa mai ieftin sa-mi tin singura contabilitatea si doar bilanturile sa mi le vizeze ... Va povestesc cum am rezolvat pana la urma ...