M-a mintzit,sau ...
Raspunsuri - Pagina 3
hannen spune:
Oare?
Eu nu vad nici o diferenta,toate trei sunt zbuciumate mai ceva decit caprele de munte!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Clover spune:
hannen, bine ca a scapat asa si dintii nu sunt definitivi. Sper ca totul sa fie bine.
If all else fails, look cute.
GiaDavid spune:
Valeleu! Soro, stii ce trebe? Sa o "educi" pe Amira sa inceapa sa bata sa vezi atunci ce tupeu o sa aibe si sa vezi dupa prima altoire si privire urata ce o sa se potoleasca! Si chiar sa le spuna ca ea stie engleza pt ca e desteapta, iar ei sunt prosti! hahaha Trebe tupeu, nu gluma! Japonezi mici ... daca sufla Amira spre ei, ii ia vantu! hahaha...ps: am aflat si de baiat! hahahahah
Gia (mami de SuperTurboDuracell din 27.noiembrie.2005)
Amina_Marina spune:
quote:
Originally posted by GiaDavid
Valeleu! Soro, stii ce trebe? Sa o "educi" pe Amira sa inceapa sa bata sa vezi atunci ce tupeu o sa aibe si sa vezi dupa prima altoire si privire urata ce o sa se potoleasca! Si chiar sa le spuna ca ea stie engleza pt ca e desteapta, iar ei sunt prosti! hahaha Trebe tupeu, nu gluma! Japonezi mici ... daca sufla Amira spre ei, ii ia vantu! hahaha...ps: am aflat si de baiat! hahahahah
Gia (mami de SuperTurboDuracell din 27.noiembrie.2005)
1) Japonezii sunt foarte mari pentru ca alimentatia japoneza e foarte echilibrata iar in scoli copiii primesc lapte la masa de prinz , nu ca-n romania apa.
2)Copiii de japonezi de la 3 ani fac cursuri de engleza , pian si diferite sporturi.Ei, sunt dornici sa vorbeasca cu ea , dar nu stiu sa se exprime si de -aia se adreseaza "straino".
3) Violenta nu este raspuns. Parintii ei se fac ras , nu ea.
Gia, tu pe ce lume traiesti?
Nu tin cu ei , dar ma dernajeaza cind noi romanii n-avem nici dupa ce bea apa , si ne apucam sa criticam o tara cu 200 de ani inaintea noastra.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.
hannen spune:
Amina,ai dreptate ca au lunch la scoala si lapte si paine(fiindca veni vorba,amira primeste doar lapticul,restul il fac eu,orez cu doua trei feluri alaturi,bucatele mici de peste,burger,salate ,crab,mini tomatoes etc)
Dar ca sunt mari,nu-i adevarat.
Sunt foarte mici.amira e de clasa a 2-a ,a 3-a pe linga ei.
Vecinele mele au crezut ca Israa (3 ani) intra clasa 1 iar amira a 3-a!
E inalta si slaba,de fapt o puteti vedea in poze! e sbinztuita dar sensibila.
Aa,si am aflat adevarul!!!!
Dupa intimplarea cu cazatura de pe skateboard ,vine vecina la noi intr-o seara (dupa ce culcasem cupiii) si ne intreaba din vorba in vorba "ati auzit de la amira azi...?" Noi "ce sa auzim?" Cica dupa ore invatatoarea a tinut citiva copii sa recupereze ce au pierdut din lectii,sau la ce sunt putin in urma.Amira a stat o zi acasa dupa cazatura (am fost la dentist) asa ca a ramas si ea la recuperat .
cica fetita respectiva a dat in ea,baiatul vecinei care o astepta pe amira a vazut-o si i-a zis "de ce dai in ea ca doar nu ti-a facut nimic!" si fetita a inceput sa-l faca prost,sa-l strimbe,asta s-a suparat si a plesnit-o,aia a inceput sa plinga.
Vai,cind am auzit, negri si eu si tac-su.Nu aveam cum sa o intrebam pt. ca deja dormea,am asteptat dimineata.Ea zicea ca nu,nu s-a intimplat nimic.
Taica-su nu s-a lasat si a mers iar la scoala ,a vorbit cu directorul si au scos-o pe fetita din clasa sa vb cu ea.
Prima data a negat,a tinut-o pe a ei putin apoi a izbucnit in plins si a zis ca-i adevarat.tot ce s-a intimplat.
sotul meu a luat-o cu frumosul,a intrebat-o "iti place de amira" ea zice ca da,al meu "vrei sa te joci cu ea,sa fiti prietene?" ea zice ca "da"
Atunci al meu ii zice,pai nu mai da in ea daca vrei sa te joci cu ea.De ce nu-i zici?Uite de ce nu vii la ea acasa sa va jucati amindoua...bla..blaa.
Si uite asa am rasuflat usurata ca am aflat adevarul,deja intrasem intr-o stare de vorbeam singura.Insa ce nu-mi da pace e "de ce nu mi-a zis!
Dupa aia am discutat,ne-am cerut scuze desi eu i-am zis ,scuze n-as avea de ce sa-mi cer pt. ca vina a fost a ta,eu m-am suparat pt. ca in loc sa zici adevarul ai cazut de mincinoasa in fata invatatoarei.
Am ingropat "securea" l-am usurat pe tac-su de lovele si am plecat in oras unde ne-am facut de cap ca intre fete
hannen spune:
A,si inca ceva.Amina,am inteles ca ai contact cu japonia,mai mult sau mai putin.Banuiesc ca stii cit de serioasa e problema asta in scoli,a copiilor rautaciosi("ijime")
Sunt fff multe cazuri de sinucideri de la virste mici ,pina la liceu sau si mai mult.
Pe baiatul vecinei l-au batut 3-4 fete de clasa a 4-a,dar rau de tot.I-au dat cu un pietroi in spate,l-au triniti de s-a julit urit de tot plus vreo 20 si ceva de palme si picioare!!
Imagineaza-ti!
A fost la scoala,i-a aflat!directorul le-a certat si le-a trimis sa-si ceara scuze.
Eu de asta imi fac probleme!Sunt foarte rautaciosi,ca sa nu zic chiar rai!cu parintele de fata si au tupeu sa de-a in copilul tau,sa-l scuipe,sa-ti zgirie masina!si apoi mint cu seninatate!
Amira e pt. ei ca un nou exponat de la gradina zoo.Cel putin la inceput toti treceau pe la clasa ei si urlau "gaijiiiiiiiiiin daaaa!"
Si mie imi fac asa!"ia vorbeste engleza,ia zi asta,ia mai zi si altceva!"Ma arata cu degetul fara nici o jena!Si multe faze!
Adevarul este ca acum educatia lor de acasa lasa mult de dorit.Mamele nu se mai implica,sau cel putin mentalitatile nu corespund.multi aleg ca mai bine sa-si acopere copilul vinovat,sa-l invete sa minta decit sa-si recunoasca greseala si sa-si ceara scuze!
e mult de povestit dar deja m-am intins cam mult.
mamaluidavid spune:
Hannen bine ca ai aflat adevarul!
Mi-e frica si mie de ijime ca de
Deocamdata suntem la gradi unde copiii sunt mielusei si David e chiar placut. La mine se uita ca la extraterestrii dar nu se baga in seama.
Offf,va doresc mult succes si cucuietele!
PS:Amina japonezii sunt mititei rau,fiica-mea seamana in partea mea si e ca un urias printre copiii de-o seama cu ea,David seamana cu ei si are picioare scurte scurte,la 10 luni i-am cumparat din Ro ciorapi pt. 4 luni...ca sa iti faci idee
Clover spune:
Vrei sa spui ca tanci de scoala primara zgarie masinile parintilor colegilor?
Trebuie sa o tocati bine pe Amira sa spuna ce se intampla ca sa o protejati. Si trebuie sa ii incurajeze si invatatoarea sa spuna daca ii bate cineva, nu e normal asa. Bine ca a fost vecinul pe faza si a reactionat.
N-am priceput comentariul ala ca ei sunt dornici sa comunice cu ea dar nu stiu sa se exprime. Pai fata vorbeste japoneza nu, nascuta, crescuta in Japonia. Dupa ce ar fi aflat ar fi trebuit sa se potoleasca. Problema e strict de rasism.
hannen spune:
quote:
Originally posted by Clover
Vrei sa spui ca tanci de scoala primara zgarie masinile parintilor colegilor?
Trebuie sa o tocati bine pe Amira sa spuna ce se intampla ca sa o protejati. Si trebuie sa ii incurajeze si invatatoarea sa spuna daca ii bate cineva, nu e normal asa. Bine ca a fost vecinul pe faza si a reactionat.
N-am priceput comentariul ala ca ei sunt dornici sa comunice cu ea dar nu stiu sa se exprime. Pai fata vorbeste japoneza nu, nascuta, crescuta in Japonia. Dupa ce ar fi aflat ar fi trebuit sa se potoleasca. Problema e strict de rasism.
Clover,ai perfecta dreptate.Este vorba de rasism,sau cel mai bine zis ,de ce aud in casa!Ei folosesc si cuvintul "gaijin" pt. foreigner,de fapt politicos ar fi "gaikoku jin".In fine,eu cred ca totul tine de educatie.
Aici scoala(profesorii) nu au prea multa "putere"/autoritate,sau cum sa-i zic.Legea este in defavoarea lor.Orice parinte poate face plingere impotriva profesorului sau/si il poate da in judecata,pt. orice motiv oricit de timp.si nu-i greu sa te zboare imediat din post,asa ca profesorii nu se baga.
Acum la clasele mai mici e mai soft ,dar mai tirziu e jale,adica atunci cind copii inainteaza in virsta si sunt capabili de niste rautati de neinchipuit.
Toate prietenele mele japoneze imi zic ca nu exista copil care sa nu treaca prin "ijime" (bullying,bullies)
Sunt luati pe rind,iar cel mai periculoase mi se par fetele!
Iar ca o "idee" la ce fel reactioneaza unele invatatoare.Copilul vecinei ,asa cum am spus,e mic dar "barbat".
Daca da cineva in el ,el imediat reactioneaza.Din punctul nostru de vedere (eu,sotul,mama`sa) ni se pare corect .Asa i-am invatat!Sa nu dai in nimeni,dar daca da in tine sa nu stai sa rabzi!
Pt. ca daca rabzi,ajungi sacul lor de box!Toti vor afla ca nu zici/faci nimic ,plus ca daca pirasti la invatatoare te ameninta (deja de la gradinita fac asta!!!).Asa ca singura solutie e sa te aperi singur!
Ei,invatatoarea baietelului asta a vazut faza in care el s-a aparat si l-a facut fetelor de tot risul!A zis ca numai cei slabi reactioneaza asa.L-a mustruluit in fata calsei plus ca a chemat-o pe maica-sa la scoala la o lectie de "maniere" si morala de era saraca plina de nervi.
Deci ce exemplu le-a dat celor agresivi?Lasa bai ca merge,noi suntem aia rai si altul e certat!
Stefania,si eu la fel.Aveam inca de inainte de inceperea scolii ,inima cit un purice ,cind ma gindeam la ijime.Educatoarea Amirei imi zicea ca sigur nu o sa aiba probleme ca e intepata si inalta fata de ai.aiurea!
si eu ma gindesc cu jale cum naiba mai copiii astia asa dragalasi si micuti se transforma in asa rautaciosi in doar citiva ani.altii in si mai scurt timp!
Pupici si sanatate la "pitici",ai aia mici si aia uriasi!
P.S ce urit si lipsit de delicatete mi se pare cind se trezeste cite unul/una care auzind virsta copiilor mei sa zica "dekeeeee naaaaa!"
Ca pt. mine is cei mai mici si mai delicati,ca doar is ai mei,nu?
dodo spune:
Cuscra, voi v-ati gindit la vreun sport de auto-aparare? Al meu face taekwando. Aici nu se pune problema de rasism sau "ijime", cum zici tu (ca tot vazui de curind "Ultimul samurai") si tot m-am gindit ca e bine sa se auto-apere in caz de nevoie, nu se stie niciodata si, in plus, isi consuma din energie ca altfel mi-o consuma pe-a mea. Pe de alta parte, poate ar trebui sa va ginditi la o relocatie? Mai la Sud? Nu e lasitate, insa ai fete, ce te faci cind se maresc, daca vor dori sa poarte hijab Ca zici ca si tu ai parte de intrebari...Ca fapt divers, sa va mai fac sa zimbiti: cum romani sint o gramada in suburbia mea si-mprejur, am ocazia sa aud, stind la coada la casa, sau in magazine, pe strada comentarii fara jena-"uite-o si p-asta, nu i-o fi cald, asa "infasurata"? Sau un cuplu, cind eram cu cel mic in marsupiu (nu cumparasem inca_caruciorul dublu), mijlocia in carut si cel mare tzopaind pe linga noi, asteptam la coada la casa si-o aud pe tipa-"uite-o si pe asta, ce fel de mama este ca chinuieste asa copiii la cumparaturi"(ma strofocam sa pun cumparaturile pe banda rulanta, ca erau in plasa de sub carut si evident ma tot aplecam cu marsupiu cu tot sa le pescuiesc de-acolo), la care eu ma intorc, usor si-i zic-"ma descurc si eu cum pot, mai rau e ca unii ca voi, in loc sa ofere o mina de ajutor, se multumesc sa comenteze rautacios, culmea ca asemenea comentarii rautacioase le-am auzit numai de la romani, poate si altii gindesc asa, insa au bunul simt sa nu-si exprime cu voce "panseurile". Tipa a amutit instant, tipul care era cu ea s-a inrosit pina-n virful urechilor, nu se asteptau ca o "invaluita" sa le dea peste nas in romaneasca neaosha. Altii au avut totusi curajul sa-si ceara scuze de gafa, insa prea putini, majoritatea adopta o pozitie intzepata cind sint prinsi cu mitza-n sac. Scuze de off-topic, ideea era ca "ijime" cel mai tare doare cind vine de la ai tai, ceilalti au o scuza
Pe buna acum, cauta un sport de auto-aparare, n-o sa va para rau!