M-a mintzit,sau ...
Raspunsuri - Pagina 2
Clover spune:
E posibil sa minta, da parca nu as crede.
Eu as incerca o ruta ocolitoare prin parinti. Ai putea vorbi cu parinti ai altor fetite sa ii rogi sa afle care e atmosfera din clasa fata de fetita ta de la copiii lor(vezi si tu care par mai descuiati la minte). Poti sa pui problema asa in general ca e singura straina si iti faci probleme cum se adapteaza.
Eu as fi de partea ei. Cred ca e imposibil de greu pentru un copil sa fie singurul "diferit".
If all else fails, look cute.
monixy spune:
hannen , parerea mea e sa nu mai cauti "adevarul" in felul asta detectivistic , e clar ca e o prob de socializare la scoala si indiferent ca fetita ta a mintit sau nu (inclin sa cred ca n-a mintit) ea e tare stresata de situatia de acolo.
deci o rezolvare diplomata este sa-i zici clar ca tu vrei sa o ajuti sa se imprieteneasca cu colegii , sa-ti spuna care-i plac , de ce , care nu-i plac , de ce ,care sunt populari si care nu , si din ce motive ,si de aici tragi tu niste concluzii privind adevarul ....
apoi urmeaza faza de cucerire : intri in vb cu parintii lor , ii inviti pe copii acasa , sau mergeti tu, ea si o colega la mall sau ce o fi pe acolo distractiv, poate sa o inscrii la niste activ extrascolare (gen karate , dansuri , ceva specific de acolo , sa le dea colegilor ocazia sa se simta imp ca o ajuta si in acelasi timp sa devina si ea una de-a lor si eventual sa o admire pt pricepere).
si apoi faza de aparare , o inveti niste atitudini si verbale si corporale , pe care sa le repetati acasa pana se descurca fara trac , replici ironice , voce sigura , privire directa , zambet condescendent ,sa nu se lase deloc intimidata .
daca e doar din aprilie la scoala inseamna ca n-a avut cand sa-si faca un grup de prietene , e momentul potrivit sa o ajuti , ca atunci cand e in grup si acesta ii vine in ajutor .(nici cealalta fetita nu cred ca are un grup stabil , deci...)
ideea e sa se arate interesata de activitatile lor si sa le prezinte si ea la randul ei ceva interesant din cultura voastra , daca respingerea e doar din motive culturale.
sanatate si mult succes la scoala Amirei !
KULTA spune:
Buna,
Dupa vorba "tine-ti prietenii aproape dar dusmanii si mai aproape", cred ca ar fi o idee buna sa o inviti pe acea fetitasi poate alte doua trei fetite acasa la voi, sa le pregatesti ceva papica, sa le lasi sa vada ce frumos e la fetita ta acasa, ca chiar daca sunteti straini, traiti foarte bine si sunteti foarte fericiti impreuna, ca pentru voi fetita voastra conteaza foarte mult si o iubiti, eventual pregateste-le ceva pachetele de luat acasa cind pleaca, in care sa pui cite o jucarioara, inelus sau alte acadele, incearca s-o faci populara sa se vorbeasca despre ea la scoala in sensul pozitiv, sa va apropiati fetita care o necajeste pe dulceata ta. La noi a mers desi am luat-o preventiv.
I-am invitat fetitele acasa si au fost tare incintate, ca si parintii care au venit si le-au adus. I-am "omenit" cum se spune la noi, n-am exagerat (sa nu se invete):) dar le-am facut o parere buna, le-am aratat ca suntem "normali:)" (finlandezii sunt tare rasisti), ca locuim intr-o zina cu case scumpe, destul de selecta si ca ne-am permis o asemenea casa etc.
Poate suna nashpa, nu aruncati cu rosii dar asta este opinia mea. ESTE VORBA DE POPULARITATE SI NOI, MAMICILE TREBUIE SA FIM CU UN PAS INAINTEA CELORLALTE MAMICI, DE BASTINA.
Va pup si va doresc sa va mearga perfect.
GiaDavid spune:
Bre, stai colea ca nu stiam nika!
Primordial: apropie-te de ea! Vorbeste-i calm si spune-i ca este NECESAR sa aflii si sa se afle ADEVARUL oricare ar fi el!
Si dupa aceea, mai vorbim!
Hai te pupic si nu uita: DIALOGul este f important!
ps: sa fii calma!
Gia (mami de SuperTurboDuracell din 27.noiembrie.2005)
Am citit ce sfat ai primit (sa spui ca va fi secretul vostru) si mi se pare ffffffffff bun!
hannen spune:
clover,monixy,Kulta,multumesc!
Aveti dreptate,stiu ca trebuie sa o inscriu la ceva activitati extra scolare .
Kulta,parca ne-ai descris pe noi,si eu si al meu suntem tare vorbareti si prietenosi.Cit despre "dat" ,ne dam si chilotii de pe noi.Chiar acum vorbesc cu o vecina ,i se facu omului dor de vorba si ma puse sa o sun
Impartim la juma de bloc ,fructe,legume ...chestia e ca nu toti sunt asa.Astora le place sa fie invitati,dar sa te invite la ei,hmmm
Vecina de care povesteam imi zice ca la ea acasa vin cite 6-7 copiii deodata sa se joace,dar ca pe al ei nu l-a invitat nimeni niciodata.
Asa sunt mamele astea,mai plictisite si comode,lor le e bine daca scapa de copiii pt vreo ora ,doua
si da,se invata cu narav.
Si chiar sunt grupuri.Dimineata am vorbit cu o mamica a carei fetita e tot clasa 1 si care trece dimineata prin fata blocului nostru si mi-a zis ca nici fetita ei nu are pe nimeni,nu o baga nimeni in seama,se duce la scoala singura si se intoarce singurapt. ca toti copii din zona(fetitze mai toate) au mers la aceasi gradinita si sunt deja grupuri formate,nu privesc cu ochi buni un nou venit si tine cont,sta aici de cind s-a nascut,nu ca noi ,din martie.
Plus alta dambla,nu le place sa se joace in mai multi copiii,daca au promis doi ca se joaca si al treilea vrea si el,unul se supara si pleaca .
Asa e fetita vecinei de palier(are 3 copiii,doua fete si-un baiat) si mijlocia cind a aflat ca baiatul vecinei mai are un copil in vizita ,a plecat acasa ca ei nu-i place sa se joace decit in doi
.
Dar la mine e un du-te vino,plus ca ii iau si cu mine cind ma duc simbata,duminca cu fetele mele afara.Ii urc in masina si mergem in parc unde stam uitati de la 10-11 a.m pina pe la 16:00 cind ii aduc rupti acasa.
Baiatului vecinei ii fac si dush ,le dau sa manince si-i aliniez la tv sau game in paturi si il tin pina termina maica-sa munca.
Nu vreau sa creada cineva ca ma laud, adevarul este ca eu ma simt asa de bine cind ofer ceva,cind vad un zimbet.
Azi am fost la scoala si-am vorbit cu invatatoarea,i-am zis ce cred,ce mi-ati zis voi,ce m-a pus pe mine pe ginduri si ea a fost foarte draguta si mi-a zis ca o sa le urmareasca atent.
Cind a venit acasa in vizita(asa se obisnuieste aici) prima intrebare a fost "cit avea amira cind a venit in japonia?" cind i-am zis ca-i nascuta aici "woaaaaaaaa!" deci nu-i nici o diferenta.
Mi-a zis ca i-a "fugarit" pe cei din clasele mai mari care veneau in pauze si strigau la Amira "gaijiiiiiiiiiin daaaaaaaaa,italia jiiiiiiin,america jiiiiin",fiecare dupa cum il duce capul.
Amira mi-a zis ca sunt niste fete mai mari care cind o prind la leagane o trag de mina si o pun sa vorbeasca engleza iar in drum spre casa citiva baieti mai mari striga dupa ea "hei,tu ,americanco ,opreste-te ,vorbeste engleza!"Si ea merge fetelor cu o viteza,cu capul in pamint .
Asa face 2.5 km (atit e de la scoala pina acasa)cind e cu baiatul vecinei o apara el.E micut de statura dar "barbat" ii fugareste pe toti si ce le intoarce vorbele.
si maica-sa o invata pe amira cite una alta,deh,stie mai bine ca mine ,doar a mers la aceasi scoala cind a fost copil
moamaaaaaaaaaaaa,ce m-am intins ,ca o placinta.
Ma duc ca m-am laudat destul
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
hannen spune:
Fetelor,am aflat ieri de la o alta mamica al carei baietel e in clasa cu Amira,ca fetita respectiva este un caracter puternic,bine facuta si cam mincinoasa.cica si adultilor le toarna minciuni(si ei i-a facut asa despre baiatul ei.il astepta sa vina de la piscina si a mintit-o ca a venit ,desi el nu venise)
Mi-a zis ca si baiatul ei se plinge acasa de respectiva fetita si ca nu crede ca amira m-a mintit.
M-am usurat ca nu m-a mintit si cred ca atunci cind au fost puse fata in fata ,cealalta fiind cu tupeu Amira s-a pierdut,probabil ca nici ea nu mai stia daca chiar asa a fost,sau i s-a parut.
Acum trebuie sa "lucram" la capitolul aparare ,curaj si incredere (in sine dar si in noi) pt. ca desi e voinica,zbenguita,ii cloceste mintea tot felul de minuni ,este foarte sensibila.
Sabina spune:
hannen, asa e si Sofia, tare sensibila desi puternica in aparenta.
Eu sunt convinsa cu nu te-a mintit.
Bafta, tine-ne la curent.
p[t Amira.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
GGina spune:
quote:
Acum trebuie sa "lucram" la capitolul aparare ,curaj si incredere (in sine dar si in noi) pt. ca desi e voinica,zbenguita,ii cloceste mintea tot felul de minuni ,este foarte sensibila
Exact .Dar nu trebuie sa-ti spuna nimeni ce trebuie sa faci ,nu?
Ce i s-a intimplat Amirei poate sa se intimple oricui ,indiferent daca este japonez sau nu."Mici tirani" exista peste tot.
hannen spune:
Sabina,multumim si pt. toata trupa(fara tati ca el e berbant si nu ma bag)
Amira ,mi-a facut-o buna acum 2 zile,a cazut de pe skate board in fatza.S-a julit toata,doi dinti ii stau sa cada,norocul nostru ca nu sunt cei definitivi.Celor din fata insa s-ar putea sa li fost afectati nervii,deocamdata dentistul nu se poate pronunta dar spera ca e bine!
Am tras o spaima de zile mari,cazatura asta ,fugit la spital,apoi am aflat ca a cazut in mijlocul strazii (in drum spre casa) si era sa o calce un camion.
GGina scuze ,dar n-am inteles la ce te referi cind zici ca "Exact .Dar nu trebuie sa-ti spuna nimeni ce trebuie sa faci ,nu?
Multumesc oricum pt. ca m-ai citit!
Amina_Marina spune:
Hannen, oricum , noroc ca e fata, daca era baiat era si ma rau.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.