obligatoriulaparoscopie inainte de FIV??

obligatoriulaparoscopie inainte de FIV?? | Autor: PETRICIA

Link direct la acest mesaj

Buna ziua fetelor,
Nu am intrat de mult pe acest forum , stiti voi..............probleme servici, in fine hai sa va spun despre ce este vorba, eu am trompele infundate, am facut anul trecut laparoscopie, dupa 3 luni s-au infundat iar, am hotarat sa fac inseminare ( FIV ) sunt la doamna doctor CODREANU ( GIULESTI), problema este ca dumneaei mi-a spus ca nu pot face fiv fara a ma opera iar, pentru trompe.
Am ramas blocata, deoarece doctorita care m-a operat mi-a spus ca daca nu mai vreau inca o operatie........singura varianta este FIV-ul, iar acum aud ca de fapt oricum trebuie inca o operatie?

Nu stiu care este realitatea de ce unii doctori spun ca nu este nevoie iar altii spun ca este, cum este mai bine???

Va multumesc din suflet ca sunteti.
Petricia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Petricia e nevoie de inca o laparoscopie doar in cazul in care trompele sunt infundate cu un lichid toxic ceea ce inseamna hidrosalpinx.Acel lichid toxic dauneaza embrionilor,ii ucide.Probabil d-na dr. vrea sa sigileze trompele sau sa le scoata ( daca ai cumva hidrosalpix).Acest hidrosalpinx se vede la eco,intreb-o pe d-na dr. despre ce e vorba exact.Multa bafta!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Draga Petricia,

Din ceea ce stiam eu cateodata la FIV este de preferat ca trompele sa fie infundate (despre lichidul toxic nu stiu ce sa-ti spun) pt. ca sa nu existe riscul ca embrionii sa urce in sus pe trompe si sa obtii o sarcina extrauterina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PETRICIA spune:

Va multumesc mult, saptamana viitoare ma voi programa pentru laparoscopie. Dar stiuti cumva la cat timp dupa laparo se poate face fiv-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Petricica, eu stiu ca trebuie sa treaca un CM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Am fost si eu sa intreb, cu un mare dosar de analize sa intreb de vitro, adica ce analize imi mai trebuie:

- si doctorita Cocei, tot de la Giulesti dar care e doar embriolog deci nu face vitro, mi-a spus asa: mergem cu pozele de la HSG la un doctor care face vitro si el hotaraste daca am nevoie sau nu de laparoscopie.

Se poate vedea uterul, nu numai trompele. Eu inteleg ca e o procedura de rutina.

Mergi la inceput

buna fetelor, am iesit ieri din spital, am facut operatia (laparoscopia), doamna doctor Codreanu m-a operat , este oo doctora deosebit de buna si atenta. Am fost operata joi, iar vineri am plecat acasa, mi sa scos o trompa. Problema este acum ca de joi sangerez si nu stiu daca este normal. Daca ma poate ajuta cineva care a trecut printr-o astfel de operatie si i-a fost scoasa trompa va rog sa-mi spuneti daca este normal sa sangerez .
Va multumesc mult si va pup pe toate.
Petricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Petricia de ce ti sa scos o trompa ?
Ce ti-a zis d-na dr?Ai hidrosalpinx?
Si eu am sangerat f. putin dupa laparascopie nu te ingrijora.

Mergi la inceput

Buna fetelor,
Mi s-a scos trompa pt ca doamna doctor mi-a spus ca am hidrosalpinx,
ma simt bine dupa laparo, dar nu stiu de ce de vineri sangerez , nu stiu ce se intampla si daca este normal. Sunt 3 zile.

Va pup
Petricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu73 spune:

Petricia, si eu am facut interventie laparoscopica, eram suspecta de endometrioza si din nefericire confirmata dupa laparo.
La fel am sangerat si eu cam o saptamana, dar cate putin, deci nu intra in panica.
Succes in ceea ce ti-ai propus.

Mergi la inceput

Buna tuturor,
ieri am facut ecografie si tot de ieri am inceput tratamnentul (Diphereline). Este a doua zi de tratamnet.......si ma simt bine....injectiile mi le fac singura( nu este greu).
Voi stiti cat se mai da ( la Giulesti ) echipei care face inseminarea ( in afara de taxele oficiale 1400 euro), nu stiu cum sa fac sa fie bine, daca stie cineva, spuneti-mi si mie cum se procedeaza. La sf lunii Iulie ( daca totul merge bine, si ma ajua Dumnezeu) este programata ultima eco ...dupa care FIV-ul si sper sa fie bine.
Astept raspunsurile voastre , va pup pe toate.
Petricia

Mergi la inceput