Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (74)
Raspunsuri - Pagina 4
ankalaura spune:
BUFI - regulamentul de care vorbeam e regulamentul nostru intern, care spune ca firma ofera o prima de 400 de lei pentru evenimente (casatorie, nastere copil...). 4 sute, nu 4 mii Nu are legatura cu vreun contract. Doar ca probabil nu se vor mai da deloc.
Eu am mai spus de cateva ori bune. Legea e lege, cu salariul asta mediu pe unitate, asa ca nu renuntati la dreptul asta. Desigur, sunt mamici care au impresia ca le face firma un favor ca le lasa sa stea acasa 6 luni, sau care, chiar nu au nevoie de banii astia si prefera sa nu strice relatia, ca se intorc sau ca vor sa lase loc de buna ziua.... Asta pentru ca angajatorul nu este niciodata fericit sa dea bani (oare de ce nu se intampla la fel in alte tari???) Angajatorul nu e fericit nici sa afle ca e vreuna gravida! (din nou, de ce nu se intampla si la altii??)
Eu stiu o gramada de cazuri de mamici care au cerut acesti bani si care i-au primit, unele foarte simplu, altele dupa putina galagie...
LORI - sa iti traiasca sotul! De ziua lui, iti doresc sa fie un tatic minunat!
LINIE Neagra NU am! La Eliza am avut si nu mi-a placut deloc
Vergeturi NU am nici macar una! Nu am avut nici la Eliza, si nu ma dau cu nici o crema Si pentru asta sunt super fericita!
MADINA - nu te-am uitat DIn punctul meu de vedere esti o mare eroina, cu copilas de un an si cu burtica mare... Si nu e valabil numai la tine... Eu nu as fi avut tupeu
Gata fug la treburi
Anca mami de Eliza si 35+ cu Ligia Stefania
Caprioara spune:
Salutare fetili,
Va pe toati .
Io am fost cam ocupata la job cu pusul de dosare in cutii, apoi nu a mers netul de la job, asa ca abia acum am reusit sa citesc ce ati scris de ieri pana acum.
Anaxena, chiar ce probezi ? Sper ca esti mai in forma acum, da? Ca sa te destind un pic, iti spun ca si mie imi zisera vreo 4-5 persoane in ultima saptamana ca fac baiat. Le-am spus calm ca se inseala. Da mi-au zis ceva de genul: felicitari pentru baiat! hi-hi-hi! ei si ce? lasa-i sa zica, eu nu mai departe de ieri dimineata am fost iar la eco (la Iosup de data asta) si tot fata a zis ca e.
Mada, tu esti o frumoasa oricum, nu te mai stresa cu asta. E normal acum sa ai mai putina energie. Eu data trecuta stiu ca mi-a scazut drastic "energia" inainte cu 2 saptamani de nastere. Insa acum deja incep sa simt ca-s foarte obosita. Sper sa nu insemne asta ca bb vine mai devreme de 40 de saptamani... Desi pana la urma macar sa stea pana la 38.
Anka, pana la urma am pus netul de la UPC. Bafta sa-ti iasa cu alea 4 milioane! Si ma bucur sa aud ca intri in conced. Eu mai am 7 zile lucratoare fara azi. Insa o sa fie cam asa: saptamana viitoare am conced (in care ar trebui sa invat cica ), luni pe 9 iunie am examen la ACCA, apoi inca 6 zile lucratoare si abia de pe 18 iar conced de odihna pana la 1 iulie, cand intru in prenatal.
Irda, iti zic si tie bine ai venit acasa (desi cu intarziere) si inca o data sa-ti traiasca fata!
Nati, ma bucur sa aud vesti bune. DD e alaturi de voi si sunt sigura ca flacaul va fi bine.
Dara, ce bine ca esti in conced!!!
Boti, mama ce harnica esti!
Sun si tu esti o harnicuta!
Bujo, m-am uitat la "cortul cu funda" . Esti o dulce.
Tecky, . Ce bine ca ai o mamica care vrea sa te ajute! Ma duc sa ma uit si la pozele tale acusi.
Noi ieri dimineta am fost la eco morfo din nou, de data asta la Iosup. Ei, si daca data trecuta (adica acum o saptamana) Herghelegiu a masurat-o pe Ilinca ca fiind mai mica, lui Iosup i-a iesit la unele masuratori chiar mai mare . Mi-a dat termenul intre 6-9 iulie. Si el a zis ca-i totul bine, asa ca m-am linistit, ca eram cam impacientata de faptul ca iesisera masuratorile si cu mai mult de 10 zile in urma saptamana trecuta. Insa, imi e greu sa cred ca s-a schimbat bb de la o saptamana la alta, asa ca nu ma pot opri sa intreb: cum de difera asa de mult masuratorile de la un ecografist la altul, si amandoi clasati ca fiind intre cei mai buni?
Alte detalii de la eco: col inchis, de 37 mm, lichid amniotic in cant normala, placenta anterolatera de grupa 2, grad 2-3 de maturitate, IRR bune. Mi-a insa zis ca eu nu am destula apa in tesuturi si sa incerc sa beau mai multa. BB are 2423 g, si a zis si el ca are cordonul de gat: a scris "esarfa de cordon", si e cu capul in jos: craniu jos situat, pozitie stanga.
Dr. Iosup a fost si de data asta deschis, glumet, super ok. Nu stiu de ce una lume zice ca-i ursuz si necomunicativ...
Nu am nici acum cd si imagini 3D, ca a uitat sotul sa ia cd-ul de acasa, dar nu mai conteaza, pentru ca acum am fost si cu Matei. Si important e ca bb Ilinca e bine!
Gata, inchei aici mesajul.
pup you all,
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca34+
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
Alina Maria spune:
Mada merci de raspuns , dar oarenu se retrage de la sine , ca nu ma deranjeaza deloc , doar stiuca e acolo ca se simte la mana cand ma sterg sau ma spal , sa nu razi de mine dar m-am uitat cu oglinda si pur si simplu nuimi place .
Louana intradvar e o zona super frumoasa , noi ne-am cumparat o bucata de pamant in Tasca aproape la strada si totusi cu bucata demunte cum ar veni si am facut o cabana , parinti mei stau peste apa si bunicii pe langa biserica . Deocamdata nuavemmai nimic in cabana de abia am pus electricitatea ,podeaua si peretii sunt o.k. plus o banca extensibila de dormit . Dar nu avemapa si bucatarie ,urmeaza .
Anul trecut in vara am tot mancat pe la mama sau bunica , Mandy alerga dupa animele sau pe deal ,iarba dimineata era plina de roua si ii placea , ne-am simtit f.bine la lumanare , la foc in gradina si la gratar cu o bere . Am cumparatniste scaune de plastic si o masa de plastic sa stam catusi de cat .
Am sa puno poza cu casutanoastradin ro.pe webshots la semnatura pt. cine e curioasa .
Hai cam-am extins dar mie tare dor de acele locuri desi eu sunt olteanca din Ramnicu Valcea imi place mult maimultla tasca .
Am sa revin ma duc sa beau ceva ca am cam neglijat astazi .
Alina 37 si Mandy Stephanie 3 ani
19 zile
http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso
Caprioara spune:
Mai, am uitat sa va intreb: despre Omega 3 asta, mie nu mi-a zis sa iau, dar vreau sa iau si eu. Puteti sa-mi spuneti exact de care, eventual un link la produs? si cum il luati? ca in farmacie sunt o gramada de feluri si n-as vrea sa iau ceva aiurea.
Anka, daca esti prin zona, parca si tu iei, nu?
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
M&M spune:
Am revenit si eu din plimbareala ...
Madina, cum sa te uitam...de atatea ori ne-am intrebat unde ai disparut. Ma bucur ca sunteti bine!!!
Mada, mi-era dor de postarile tale!!! Mai ai 3 saptamani si scapi de dureri , plus ca iti vei vedea si printeta din burtica...
Tecky, ma bucur sa aud ca esti bine.
Louana, Andreea si eu sunt de Piatra Neamt!!! Am fost acum 4 ani in vacanta in Nordul Moldovei si am vizitat si Piatra Neamt!!!
Anaco, bafta azi la eco...
Asa, sa vedem despre ce ati vorbit... vergeturi , doamne fereste, inca nu mi-au aparut, in schimb de vreo 2 zile, am aceeasi senzatie ca si Mada, ca nu am aer,ca ma sufoc, nu mai pot manca si simt ca bebe mai are putin si imi impinge de tot stomacul !!!
Linia neagra nici mie nu mi-a aparut, dar presupun ca mai este timp , avand in vedere ca sunt abia in a 29-a saptamana.
Cristina 28+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
vias spune:
...gagici...in sfarsit pot sa scriu si eu...cred ca netul asta merge cu incetinitorul azi..
Mada te inteleg f bine, eu mereu am fost o ''cucuiata'' si am mania gentilor, fustelor, rochiilor si pantofilor...si acum innebunesc ca trebuie sa port pantaloni de trening ...din cauza asta nici la coafor nu am chef sa merg...si uite asa....dar ma gandesc ca o sa scap eu...si apoi sa vezi maimutareala...
...Linea nigra o am si eu, nu este foarte vizibila, dar este...sper sa treaca dupa nastere ca mie nu-mi place sa o vad pe burta..
Vergeturi nu am scapat de ele ...nu-mi plac de nici o culoare...dar se pare ca nu akm ce sa fac, desi am crema pt vergeturi
Am vb cu nasica Timeei care este prietena mea din copilarie...si mi-a zis ca ieri ia cumparat inca o pereche de adidasi alb cu roz...stiu ca ia cumoparat foarte multe lucruri, foarte multe de afara...mereu imi zice sa nu-i mai cumpar eu pt ca are foarte multe...dar parca ma mananca si pe mine mana....pai nu???
Cristina (nasa Timeei) zice ca eu sunt mai plangacioasa si mai miorlaita decat o sa fie asta mica....
Cami 33s, cu Timeea Cristina
pustai
dma2007 spune:
super camera tecky!
eu ma gandeam sa cumpar si bordura si cateva desene fosforescente!
dupa ce o sa ne mutam o sa va pun ceva poze( sper sa se intample cat mai repede)
chiar ma gandesc uneori cum o sa nedescurcam noi cu aranjatul casei, cu BB mic si sotu la munca?dar rezolvam noi
27s+! surpriza Andreea Maria
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png
Alina Maria spune:
Bai fetelor ma omoara tastatura asta trebuie sa am grija mereu sa mearga linia de spatiu .
Caprioara eu cred ca toate patilutele de omega sunt cam la fel , diferenta e de dosaj , cele mai ieftine au 80 mg si cele scumpe 800 mg ceva de genul asta si sunt iarasi cu tot felul de cifre cele simple sunt omega 3 cele complexe omega 3,6 sau omega 3,6,9 de care iau eu .
Sper ca ai inteles ceva , marca prea puitin conteaza , uitate doar la ce contine .
Camy ce ma distrezi , sigur o sa fii tu mai plagacioasa ? haha ce faza . Cat priveste lucrusoarele te inteleg si bine faci pune mana si i-ati ce poftesti ca daca o sa ai dublu nu strica .
Si eu am pastrat tot ce e de fetita bb. poate va face vreo sorade-a mea una si atunci sigur se va bucura ca eu le-am pastrat bine si sunt ca si noi deoarece bb. cresc f. repede si calitatea a ce am luat e super .
Cristina intradevar ai dreptate vergeturile pot inca aparea , eu sarcina trecuta nu le-am avut in timpul sarcinii ci au aparut dupa ,nastereprobabil deoarece am slabit f. repede sau ceva de genul asta . Si acum le mai am pe picior sus , pe soldcum ar veni , noroc ca nu am facut pe burta ca astea sunt mai nasole .
Cat priveste hainele , tocami am facut ordine in cele de vara ca am zis poateimi mai vine ceva care era mai largut sau elastic , la bluzite am mai gasit dar fusta sau pantalon scurt , nici una . Parca sunt dubla .
Am pus poze pt. cine vrea sa vada micuta cabana .
Alina 37 si Mandy Stephanie 3 ani
19 zile
http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso
estrella80 spune:
Hello!!
Caprioaradesi am vazut ca intrebarea este adresata Ankaivoi incerca sa iti raspund si eu.
Si eu iau omega 3 si iau de Pharma Nord daca nu ma insel, se numeste Bio Marine Plus. Are in plus fata de uleiul de peste si acid folic si vitamina E daca nu ma insel. Eu sunt multumita de el, in sensul ca nu am avut greturi cum spun unele persoane ca au...si iau o capsula pe zi.
In perioada asta, adica dupa 30 sapt am citit diverse articole in care se spune ca este recomandat sa iei fie din alimentatie fie din suplimente ulei de peste, ajuta la dezvoltarea sistemului nervos si are influente cica si asupra intelectului bebelusului. Astea sunt studii, cat de adevarate sunt sau nu, nu stiu.Dar eu iau!E adevarat ca la recomandarea medicului!
Dar eu nu iau fier sau calciu cum iau unele fete de pe aici!Deci fiecare medic cu reteta lui!
Cat despre nenea Iosup eu am mers pana acum numai la el si am fost permanent multumita de el, si nici mie nu mi s-a parut a fi ursuz sau tacut!Dac ii pui intrebari omului iti raspunde, ba chiar si glumeste! Depinde probabil de starea omului, acum si noi avem zile mai proaste, are si el voie, nu?
va puup si pe celelalte
30+
Tecky spune:
Am luat si eu o pauza de la curatenie!
Bujo multumesc pt recomandare! Si eu obosesc din te miri ce!Mai avem un pic si scapam!
Lcazangiu ai fost o mosica cu burtica foarte frumoasa! Sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti alaturi de bb care e pe drum!
Anaco sa vii cu vesti bune de la 4 D!
Ma intorc la curatenie sa nu-l las pe sot singurel!
Tecky 34 sapt
AMR 6 sapt