Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (84)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

quote:
Originally posted by iulia83

care-i faza cu cititul la preot la 40 de zile??? e vreun obicei ce trebuie facut? da chiar, ce obiceiuri trebuiesc respectate dupa nasterea copilului d.p.d.v religios? stie cineva???

Pozici Iulia AMR 6 Zile!!!
Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

Iulia, eu sunt o persoana credincioasa, dar nu habotnica... Asa ca nu prea stiu traditiile astea religioase, dupa nastere... La mine a venit un preot acasa, cand Sara avea 9 zile si ne-a sfintit casa, i-a citit si Sarei ceva, si mie mi-a facu molifta..Ni s-a spus ca asa e bine inainte sa iesi cu copilul afara... Acum eu nu stiu ce sa mai zic...pai nu am scos copilul afara atunci cand am venit de la spital acasa??!! In fine... Eu oricum vroiam sa chem un preot sa sfinteasca apartamentul, asa ca s-a nimerit bine momentul...
In orice caz, eu sunt o persoana foarte realista, cu picioarele adanc infipte in pamant, asa ca eu nu am nici o superstitie si cred foarte mult in autosugestie si vointa proprie. Deci traditii religioase....mai putin...

http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

quote:

care-i faza cu cititul la preot la 40 de zile??? e vreun obicei ce trebuie facut? da chiar, ce obiceiuri trebuiesc respectate dupa nasterea copilului d.p.d.v religios? stie cineva???

Daca ai facut molifta la 8 zile cu apa pe care tb sa o pui la baitza in fiecare seara si tu sa te stergi cu ea pe sani si pe fata in fiecare dimi...timp de 40 zile...atunci la terminarea celor 40 zile tb sa mergi la biserica sa iti faca preotul molifta de 40 zile. Iti citeste timp de 5 min in pragul bisericii si apoi intrii in biserica...treci pe la icoane si gata.

AlinaAnto, Simonacip....ms mult de raspunsuri...eram si eu mai mult casigura ca e ok, dar voiam sa vad daca mai sunt copilasi care fac asa. Eu de la dr. lui Stefan stiu ca atata timp cat miroase a mere acre....si nu are miros f. urat...e ok. Dar...voiam sa ma asigur ca e ok. Ms mult.!

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Felicitari Lilly – sa iti traiasca printesica si sa fie sanatoasa

Bravo Monik – sa iti traiasca bebelusa draguta si sa fie sanatoasa

Iulia – eu am auzit ca iti citeste preotul si la 7 zile si dupa aceea poti iesi din casa. Poate ne povestesc mamicile cu bebei.
Miss – cred ca te-ai simtit o adevarata mamica la ultima eco. Vazut si poza si pup baiat dulce. David al meu avea luni 2640 grame, asa ca nun e grabim. Va asteptam pe voi sa ne spuneti cum este.Oricum nici noi nu prea am dori sa fim codasii listei.

Poze
Nicole 37+
DAVID ADRIAN
Bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

noi ne-am sfintit apartamentul acum cateva luni..parca de Florii, nu mai tin minte, dar o sa chem si eu un calugar cu care suntem prieteni apropiati sa ii citeasca..tot el o sa ne faca si botezul, lafel cum ne-a si cununat

dordia mi-a zis si mie mam ceva de o apa dusa de moasa la preot dupa ce se naste bebita si luata apoi acasa...o sa ma mai interesez..

alina nici eu nu-s superstitioasa mai ales la faza cu iesitul din casa, dar totusi, daca sunt niste traditii care trebuiesc respectate, parca ma simt eu mai bine sufleteste sa le respect...si aici nu ma refer la babisme de genul: nu taia unghiile pana la botez, nu tine rufele noaptea pe culme, bla bla...

ce ma amuza mai tare e ca mama vrea sa-i puna ursitoare! a zis ca atunci cat sunt in spital ii pune p[e o tava un pahar cu apa de la preot, carti, chei de la masina, pieptene si ce o mai pune ea acolo...o las sa-si faca damblaua..cica si noua ne-a pus cand eram mici..a mai facut cineva asa ceva???

Ariana Elena

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

alina anto

quote:
Ni s-a spus ca asa e bine inainte sa iesi cu copilul afara... Acum eu nu stiu ce sa mai zic...pai nu am scos copilul afara atunci cand am venit de la spital acasa??!!
Asa e !
Eu ma bazez mai multpe ce spun medicii...Am intrebat la prima nastere ,medicii,cand pot sa scot copilul afara (era in ianuarie) .Si au spus : "din prima zi ! Atat timp cat noi iti dam externarea si il scoti din spital AFARA , e clar ca se poate ! "

deci,cum spui si tu,daca deja e scos afara,inseamna ca ceva se bate cap in cap.

pe bebe l-am scos la 4 zile .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

era sa uit!!! ma uit de zor la pozele cu Mara n-am observat ca a mai pus pozici la semnatura! e frumoasa fooooc!!! si cleo, parerea mea sincera e ca seamana cu tine mama...cum doarme ea ca un om mare cu mana la obrajor
ooof mai am si eu putiiiin..parca uitandu-ma la pozicile cu bebeii vostrii imi mai trec temerile legate de cezariana..

Ariana Elena

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Iulia...de ursitoare...habar nu am. Dar suna interesant.

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

mami zice ca asa a procedat si la mine si la sor-mea, numai ca cica la sor-mea s-au nimerit in seara aia niste tiganci (deh! la tzara) si atat au jucat de si-au rupt papucii...si e nebuna o baftoasa de n-am vazut...bine, se mai pune si faptul ca a ajuns de urgenta la spital cu ea si n-a avut timp sa-i faca clisma, sau nu se faceau si cat s-a scremut ea biata de ea, a scapat nr. 2 pe sor-mea si eu fac mereu misto de ea cand are bafta la cate ceva...ii zic "pai deh fata daca mama numa pe tine a facut kk, io ce sa fac? sa ma moi intr-un lighean cu kk?" o mai tachinez si pe mama din cand in cand, cand ma supar eu ca n-am noroc la cate ceva..ca pe mine de ce nu s-a scapat? prostii

Ariana Elena

Praise God!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Va poftesc la capitolul 85

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

quote:

noi ne-am sfintit apartamentul acum cateva luni..parca de Florii, nu mai tin minte, dar o sa chem si eu un calugar cu care suntem prieteni apropiati sa ii citeasca..tot el o sa ne faca si botezul, lafel cum ne-a si cununat

dordia mi-a zis si mie mam ceva de o apa dusa de moasa la preot dupa ce se naste bebita si luata apoi acasa...o sa ma mai interesez..

alina nici eu nu-s superstitioasa mai ales la faza cu iesitul din casa, dar totusi, daca sunt niste traditii care trebuiesc respectate, parca ma simt eu mai bine sufleteste sa le respect...si aici nu ma refer la babisme de genul: nu taia unghiile pana la botez, nu tine rufele noaptea pe culme, bla bla...

ce ma amuza mai tare e ca mama vrea sa-i puna ursitoare! a zis ca atunci cat sunt in spital ii pune p[e o tava un pahar cu apa de la preot, carti, chei de la masina, pieptene si ce o mai pune ea acolo...o las sa-si faca damblaua..cica si noua ne-a pus cand eram mici..a mai facut cineva asa ceva???

Ariana Elena

Praise God!!!”

Iulia, am auzit eu despre ursitoare. Nu stiu ce pregatiri se fac acasa, insa se zice ca a treia noapte vin ursitorile. Am auzit ca este foarte important sa retii ce visezi in acea noapte si sa interpretezi apoi visul.
La mine mama a visat un sarpe intr-o livada. Se pare ca sarpele inseamna baiat si asa am fost eu "baiatul lui tata", adica mai baietoasa, iar verdeata inseamna o viata frumoasa lipsita de griji. Si pot spune ca sunt implinita din toate punctele de vedere la 28 de ani si cariera si familie si sanatate pana acum.

Eu sper sa pot dormi noaptea aceea ca vreau sa pastrez traditia.

Poze
Nicole 37+
DAVID ADRIAN
Bebe David

Mergi la inceput