Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (84)
Raspunsuri - Pagina 2
Alysh spune:
Alina:
- pentru bubitze am spalat bine fatza lui bebe cu vata imbibata in ser fiziologic sau apa plata , apoi am dat cu crema Trixera de la Avene
- pt ochisori aceleasi picaturi ca si Cleo
-nici noi nu avem voie ceai sau apa deocamdata, si eu as fi vrut sa-i mai dau intre mese, dar dr a spus clar NU
Alina cu iubirea noastra, Vlad
alina_anto spune:
quote:
Originally posted by Alysh
Alina:
- pentru bubitze am spalat bine fatza lui bebe cu vata imbibata in ser fiziologic sau apa plata , apoi am dat cu crema Trixera de la Avene
-nici noi nu avem voie ceai sau apa deocamdata, si eu as fi vrut sa-i mai dau intre mese, dar dr a spus clar NU
AM sa iau si eu crema de la Avene. Dar pentru ochisori nu iau inca nimic, astept sa vad ce spune dr... Dar o s-o sterg cu ser (de fapt o sterg in fiecare seara, dupa baie). Ar trebui s-o sterg de mai multe ori pe zi???
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
Alysh spune:
quote:de doua ori pe zi : igiena + crema. eu ii fac asta dupa masa de dimineata si dupa ce-l schimb ca sa stea linistit sa nu-si stearga cremutza de pe fatza; si seara la fel, dupa ce se linisteste.
Originally posted by alina_antoquote:
Originally posted by Alysh
Alina:
AM sa iau si eu crema de la Avene. Dar pentru ochisori nu iau inca nimic, astept sa vad ce spune dr... Dar o s-o sterg cu ser (de fapt o sterg in fiecare seara, dupa baie). Ar trebui s-o sterg de mai multe ori pe zi???
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
dordia2000 spune:
Buna fetele...
Declar ca nu am citit tot in urma..pt ca nu am avut timp. Iesit afara cu piticii+dat sa pape+culcat amadoi din care Tudor de pe la 14.00 nu prea mai doarme ca vrea sa se uite in jur si sa inspecteze. Bine ca nu plange ddecat cand vrea atentie...
Azi am fost cu Stefan la dr sa ii fac vaccinul...si acuma se plange ca o baba de durere de piciorus. O sa ii treaca dar imi e mila rau de el.
Despre alimente permise si nepermise....eu am mai spus ca mananc orice...(aseara am papat carnati proaspeti cu salata verde cu rosii, castraveti ceapa) si in general nu ma abtin de la nik. Am papat si ceapa si usturoi si vad ca bb nu a protestat.
Va poop ca tb sa ii dau sa suga.
Voiam sa va intreb: voi cand va mulgeti? Ca mie imi e ca daca ma mulg intre mese...nu mai se produce suficient lapte pt masa urmatoare....
Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai
Alyna24 spune:
Iulia83-mersik ca ma primiti si pe mine in vizita la voi din cand in cand!
MissParker, sa-ti dea Dzeu un Davidel cumintel si linistit!
FELICITARI PROASPETELOR MAMICI SI SANATATE LA BEBICI, SA FIE CUMINTEI SI MANCACIOSI!
PETRECEREA DE 1 ANISOR
PAPA BUN
alexuta75 spune:
Felicitari proaspetelor mamici! Sa aveti parte de bebei sanatosi si mancaciosi!
Nu am mai intrat de ceva timp, nici nu prea am citit din urma, deoarece sunt rupta de oboseala, nu reusesc deloc sa ma adaptez programului Antoniei, care nu prea doarme si asta ma dispera.
Sunt nopti cand se trezeste din ora in ora si ma dispera, nu stiu ce sa fac. Am senzatia ca nu prea am lapte, sanii nu sunt tari cum erau la inceput, asta fiindca suge din ora in ora. Sapt viitoare facem si noi o luna si in functie de cat a luat in greutate, o sa vad daca e cazul de supliment. Eu cred ca e, dar vom vedea. Plange seara mult pana adoarme si ma simt neputincioasa, fiindca nu stiu ce sa-I fac.
Una peste alta, sambata am examen (sunt inscrisa la un master) si nu am chef de invatat. Am facut cu greu cele 4 referate, insa de invatat, chiar nu am timp si chef. O sa citesc, asta e, sper sa fie in regula.
Intreba cineva de prelevare de cellule stem. Eu am facut cu coordblodcenter, acum astept raspunsul si voi achita banii. Sper san u fie cazul sa folosesc vreodata, dar pentru linistea noastra, merita efortul.
Alexandra cu Alexia (4 ani) si Antonia (3 sapt)
Doloress spune:
Buna fetelor dragi!
Mai intai sa felcit noile mamici, Andrada, Luminel, Diana_d, Flore, Desire! Sper ca nu am uitat pe nimeni! Sa va traiasca puiutii!
Apoi tinem pumnii pentru cine se pregateste de marele eveniment, Lily, Elenuca, Monik si care mai doreste, care mai pofteste!
Socrate parca tu intrebai pana cand ma mulg, eu ma mulg pana nu mai curge nimic, efectiv trag de tzatza bine bine, o masez in toate directiile si cand nu mai curge deloc ma opresc. Insa eu am putin lapte, asa am avut de la inceput. In 20 de minute termin, scot cam 60 -70 de ml.
Astept cu nerabdare pe mama sa imi aduca ceaiuri de stimulare a lactatiei. De catvea zile curge ceva mai mult, pentru ca Patrick a avut o tentativa de a suge la san, din pacate, numai o zi, apoi s-a razgandit, il tot chinui si il tin pana se face rosu de nervi si de foame, cred ca am sa renunt si am sa ma mulg in continuare ca mi-e mila sa il vad asa. Asistenta vine iar azi sa vada cum am progresat, sunt tare stressata ca parca as vrea sa ii zic ca nu mai rezist sa il chinui asa la fiecare masa, pierd si o gramada de timp de aiurea, cand normal l-as pune frumos la biberon din prima si am termina povestea. Apoi i se face tare foame si cand vede biberonul il apuca ca pe altceva si suge cu pofta mare si uite asa se ineaca si vomita si tot o gramada de probleme. Dar toata lumea ma bate la cap sa il pun la san si parca ma simt vinovata daca nu il pun. In fine, urati-mi succes, am sa ii zic asistentei sa ma lase in pace ca nu mai rezist la stressul asta. Ma apuca si plansul , cred ca mai tare profita bebe de o mama calma si linistita decat de suptul la san. La o adica ii dau laptele meu muls, deci tot e bine. Formula ii dau de vreo 2 ori pe zi ca nu am indeajuns, insa sunt linistita ca am cat de cat si tot ii face bine.
De fibroame, sa stii ca eu am doua, au aparut in sarcina, trebuie acuma sa merg la doctor si sa il intreb ce e de facut. Mi-a zis ca dupa nastere ne ocupam de ele, sunt mai multe solutii. Din ce am citit eu, cea mai buna metoda mi se pare embolizarea uterina, uite aici un link interesant despre asta : http://www.avantaje.ro/index.php?a=1629. Scapi de chirurgie si de alte complicatii. Ale mele sunt destul de mici, insa din cauza lui bebe la ultimele eco nu prea reuseau sa le vada si sa le masoare, asa ca trebuie sa ma duc iar la ecografii. Oricum mai exista si posibilitatea sa se resoarba singure asta ar fi super!
Cu lista de alimente, si la noi e la fel ca la fetele din vest, iti da voie sa mananci de toate, ba chiar v-am zis ca cica ai voie si pana la 5 cafele pe zi! Deci consultanta mea in alaptat mi-a zis ca ea recomanda sa mancam ceapa, usturoi si alte mancaruri aromate pentru ca lui bebe cica i-ar place mai mult laptele cu arome. In legatura cu alergiile a zis ca nu are rost sa ne interzicem, sa mancam cate un aliment asa pe zi (de exemplu capsuni) si daca vedem ca face alergie apoi atunci sa scoatem de tot alimentul respectiv. In rest a zis ca totul e sa fie cu moderatie, ca fiecare lucru pe lumea asta. Oricum Leloo, mi se pare ceva ciudat ca brocoli e pe lista de permise, cand e din aceeasi familie cu conopida si varza care sunt interzise. Oricum insa, cate bordeie atatea obicee, cum este o vorba. A propos de asta, Alina-anto, in legatura cu ceaiul, la noi iti zice sa nu ii dai deloc ca ii umpli stomacul degeaba, ca laptele e cel mai bun si tine si de foame si de sete. Insa cica daca ii dai numai formula e bine sa ii dai si putina apa sau ceai intre mese, sa se curete mai bine, nu stiu la voi, dar la mine dupa formula ramane mereu lapte inchegat prin gura. Eu am sa ii dau insa daca vad ca ii trebuie, Baby calm sau Baby drink pentru colici, ca nu cred ca e mai bine sa il las sa planga. Insa deocamdata nu are colici, Doamne ajuta in continuare!
Noi am fost ieri la pediatru, Patrick e bine, doctorul a zis ca e un baietel sanatos, am ajuns la 3 kilograme si 52 de centimetri, la o luna de la nastere, a luat deci 1100 grame intr-o luna, yupi! Incepe si el sa arate ca ai vostri, ba chiar vad oleaca de grasime pe la maini si picioruse! Singura noastra problema acuma e constipatia, nu a mai facut kk de duminica! Doctorul mi-a zis sa ii dau putin suc de prune, i-am dat de ieri dar nimic si tare se mai chinuie saracul, e tot rosu si se tot frasuieste si nimic nimic. In plus, tot ne batem cu regurgitarea, azi l-am tinut vreo jumate de ora si tot a vomat, cam 40 de minute o ora trebuie sa il tin! Abia astept sa vina mama duminica pentru ca nu mai rezist. Mancat la 3 ore, manaca cam jumate de ora, apoi vreo 40 de minute, o ora tinut pe umar, apoi muls eu - 20 de minute, jumate de ora, si numai bine urmeaza masa urmatoare. Sunt un zombie in devenire.
Simonix si eu cred ca mama o sa ma ajute mult de tot, desi si ea e destul de posesiva, dar daca ii zic odata intelege (sper!). Ea e invers, imi face teoria chibritului ca il alint prea mult, ca il tin prea mult in brate bla-bla, e tare usor sa dea sfaturi de la distanta. O sa o vad eu cand vine si vede cum vomita saracul tot daca nu il tin la verticala, sa vad ce mai zice. Am inteles ca e boala asta la bebei, din cauza ca stomacelul lui nu e indeajuns de maturat sa digere repede si bine mancarea. Si cica trebuiie sa il tii la verticala si 2 ore dupa o masa ca sa nu mai vomite. I-am luat ieri si un bouncer, sa stea si acolo mai inclinat insa si acolo a vomitat, desi nu dadusem drumul la vibratii
Oricum am sa incerc sa o directionez pe mama catre treburile casnice si mai putin catre Patrick, sper sa inteleaga.
A propos de soacre, si soacra-mea m-a enervat zilele trecute, de acolo, de la mii de kilometri, vorbeam pe skipe si ii zice lui bebe cica : “Mami e rea si nu vrea sa te tina in brate” asta pentru ca ma tot plangeam ca sta mult in brate dupa masa si nu mai rezist mult. Si ea ca un repros, ca de ce adica ma plang, ca daca ar fi ea in locul meu ar sta mereu cu el in brate! Noroc ca al meu i-a si zis imediat vreo cateva, eu nu am ripostat, dar el a vazut ca m-a deranjat si imediat a pus-o la punct. Macar asta e bine, ca il am pe sot de partea mea. Si oricum nu prea ma deranjeaza soacra ca e departe. Insa vrem sa o chemam cand implineste bebe un an, sa stea 6 luni cu el. Asa ca deja mi-e cam frica, atunci o sa fie si bebe mare si cine stie ce prostii ii baga in cap, cat am sa fiu eu la servici.
Ylari, scumpa, bine ai facut sa ii zici sotului tau exact ce simti, nu merita sa te consumi si sa nu zici nimic, frustrarile se aduna, nu dispar si iti fac mai mult rau la sfarsit. Of, Doamne, tare mai e greu cred pentru tine, dar noi suntem aici si te sustinem! Ai vazut cate voluntare ai la palmuit soacra!
Laura si al meu fornaie si fonfaie si doctorul mi-a zis sa il tin inclinat (din nou, asta e solutia la toate vad!) a zis sa ii punem ceva sub salteluta, sa stea asa cam la 45 de grade inclinat. Si intr-adevar cand sta asa parca mai putin face urat.
Iulia faina tare pijamaua, si eu sunt colectionara ca Lorich! Pare tare confortabila. Intr-adevar sa stii ca aici cezariana e asa un fel de bau-bau, nimeni nu si-o doreste, toata lumea fuge de ea, doctorii ti-o recomanda ca ultima solutie. Si asa e, se pune tot mai mult accent pe nascutul acasa sau in case de nasteri, numai cu moase si fara doctori, cu cat mai putina implicare medicala, cat mai natural. Un intreg curent. Mie insa mi-a trecut cand am vazut un caz de bebe mort ca au fost complicatii care nu au putut fi tratate de moase si au ajuns prea tarziu la spital.
Alra ai dreptate cu toate interdictiile de la noi, te apuca groaza, nu mai faci nimic. Pai la alta faza ce m-a enervat, toate femeile din famelie se scandalizeaza periodic cand il arat pe bebe pe camera ca bebe nu are caciulita in cap! Degeaba le zic ca e cald si bine la mine aici. Noi inca deschidem caldura noaptea, ca ce ati uitat ca e Canada, zilele trecute au fost si 4-5 grade noaptea. Eu nu ma supar, atata timp cat nu mai sunt nametii cu care v-am facut capul calendar asta iarna, e OK
Blueangel parca Ancaurn voia sa isi faca operatie de legare a trompelor, insa nu mai stiu ce a hotarat. Chiar, Anca ce mai faci? Eu personal de exemplu parca nu as recurge asa la o solutie definitiva, parca mai degraba as trimite colegul sa faca vasectomie, am discutat insa cu el si nici el nu ar vrea, sunt solutii parca prea drastice. Insa nu se stie, mai vedem noi dupa al doilea bebe (sau al treilea, cine stie, desi cu nasterea asta prematura parca mi-e cam frica de eventualele urmatoare sarcini). Oricum noi intotdeauna am folosit prezervativul, eu refuz sa iau medicamente, sterilete si alte obiecte straine nu suport, deci am ales solutia cea mai lipsita de riscuri pentru sanatatea mea si sunt foarte fericita cu asta. Sotul s-a obisnuit si el cu prezervativul, deci toata lumea e OK. Insa stiu ca nu asta e cazul peste tot. Sora-mea e bolnava, are o gasca de boli de familie genetice, care nu ii permit sa aiba copii, ia o multime de medicamente sa functioneze ca lumea. Copii nu va face in veci si pururi pentru ca ar trebui sa renunte la medicamentele care le ia si care dau malformatii grave si fara acele medicamente in cateva luni ar fi bolnava in ultimul hal. E trist, dar asta e viata. Ei si s-a dus la doctor si a cerut sa i se lege trompele ca s-a saturat de anticoncetionale, pe langa toate pastilele ce le ia numai de anticonceptionale nu ii arde. Insa doctorita a refuzat, cica legea nu ar lasa-o sa faca operatia asta la o femeie asa tanara, ca daca se razgandeste . Ea e super suparata pe faza asta, insa asta e situatia, acolo la ea in State.
Ma duc ca va plictisti de mine! Oricum scriu de 2 zile la mesaj, cu cate o mana cu bebe in brate Va pup pe toate!
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
Doloress spune:
Dordia mie mi-au zis sa ma mulg imediat dupa ce i-as da papa la san, sa scot ce a mai ramas, asa nu se afecteaza nici urmatoarea productie. Asta asa, ipotetic ca al meu nu suge la san, deci nu stiu ce sa zic din experienta.
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
Alysh spune:
Eu sunt suparata ca bebe la masa de la ora 6 cred ca a vomat tot: de cate ori l-am pus sa eructeze (si il pun des) el a vomat. Si sanul si apoi si biberonul....nu inteleg de ce.
dordia2000 spune:
Dolores...ms mult. O sa incerc poate mai stimulez un pic ca pe seara am senzatia ca nu ii ajunge desi...noaptea doarme cam 6-7 ore legat. deci...cred ca ii ajunge...dar nu strica sa mai stimulez un pic.
Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai