Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Leditia stiu sigur ca sunt ratuite. Toate sarcinile obtinute prin FIV (estre si cazul meu) sunt sustinute de utrogestan. Iar toate fetele de la FIV (si nu numai si cele dein odiseea mea)l-au luat gratis. Este bine sa mergi la o farmacie mare pt ca cele mici se feresc sa dea compensate pt ca isi recupereaza banii greu.Si pe mine m-a intors de la help net pt ca dr. de fam. nu imi bifase pe reteta ca sunt gravida dar dupa ce am rectificat totul a fost ok. Si am fost in mai multe farmacii.Succes :)

PS. eu nu am avut nici un simptom de gravidenie :nu greturi, nu somnolenta, dureri de san putin la inceput .Dar a compensat cu pofta de mancare. Acum am 59kg de la 47.(mltumesc lui DD am 1,78)
Nu am varsat nici macar o data. Fiecare sarcina se manifesta diferit.
Pup din nou.

12+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

LILISTROE 22 bine ai venit...vom naste in aceeasi zi dupa cum arata calendarul, dar sunt convinsa ca va fi mai devreme...sotul meu zice ca va fi de sarbatori, intre craciun si Revelion....iti dai seama ce sarbatori vom avea!....eu oricum voi naste prin cezariana....vor umbla barbatii nostri cu noi prin niste nameti pan la genunchi. Noi si BB-ii sa fim sanatosi.
IRINA C cand ajung acasa la 4, iti scriu rezultatele si te rog sa ma ajuti.

Fetelor eu nu iau utrogestan, ci DUPHASTON...cate 2 comprimate pe zi, la 12 ore. Iau si cate un comprimat e ELEVIT pe zi. Vreo 2 saptamani nu am putut manca mai nimic, dar de cand cu vitaminele astea, am pus deja 2 KG. Norocul meu ca sunt slaba.
Spuneti-mi la cate saptamani se poate vedea sexul copilului. Sotul meu e innebunit....vrea baiat!

mvb3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

voi mai puteti dormi pe burta?

8+

http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

'Neata fetele!

lilistroe bine ai venit! felicitari pt sarcina! Suntem nascute in aceeasi zi, la diferenta de 2 ani!! ma intreb cat de mult semanam!??

Pe mine cand ma dor sanii, cand ma lasa...aseara spre exemplu, am avut o sesiune de durere in toata regula, tocmai cand credeam ca s-au mai domolit. Dorm pe burta cu grija, adica nu ma pot aseza oricum. Cred ca la mine inca mai cresc, pt ca nu au crescut mare lucru de cand am ramas insarcinata, sa fie nevoie sa-mi schimb sutienele, cum am aflat de la alte gravidute mai avansate.

Catalina

9+

Bebelusa

Mergi la inceput

Va scriu acum mai mult, pt ca sunt un pic mai libera la job.

Inca o intrebare pentru gravidute. De la inceputul sarcinii, imi simt buzele foarte fierbinti si uscate, parca as fi mancat ceva iute si imi iau foc. I-am spus doctoritei si m-a daca ma hidratez. De baut lichide, beau suficient....insa starea o am si acum....deci e continuua......si nu am avut niciodata herpes. Voi cum va simtiti?
8+

mvb3

Mergi la inceput

cum te simti lilistroe?

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mneata mandrelor
bun venit lili si mbv, sa aveti sarcini fara griji.
Leditia simptomele dispar mai tarziu sau mai devreme, nu e o regula. in general dupa incheierea primului trimestru de regula nu se mai fac simtite. exista un timp de acomodare al organismului cu valul de hormoni care se secreta pe tot parcursul sarcinii si care fac pregatirea pentru sarcina/nastere/alaptare.
lucrurile cu ecografia de trimestru I stau cam asa: se face la 12 saptamani si se masoara pliul nucal - imediat apoi se face prelevarea de sange ptr Triplu Test si rezultatele se interpreteaza in functie de cele doua. NU este morfofetala cum bine a spus Andre_ea dar i se spune asa pentru ca este mai amanuntita.
Irina C.... simpoztion de hipertensiune? cand e si unde?
Porumbita - diferenta intre o ecografie normala si una morfofetala este ca la cea normala (care in Ro se face de obicei la fiecare luna) se masoara doar lucrurile importante (AV, BPF, etc), se verifica pozitionarea placentei, pozitia copilului, dimensiunea colului uterin, etc - iar la morfofetala se masoara cu atentie toti indicii de dezvoltare, se verifica structura organelor interne si de aceea cea mai importanta este la 20-24s, cand organogeneza este incheiata.

Mergi la inceput

CRISTI 2003 eu dintotdeauana am dormit pe burta.
Si acum dorm pe burta. Burta de la sarcina inca nu am....am un pic de burtica, dar cred ca e burtica mea.

Eu abia astept sa mi se vada burtica....O sa ma duc la o croitoreasa, sa-mi faca niste camasute de graviduta...mai pentru iulie-august
8+
aveti grija !!!!

mvb3

Mergi la inceput

roxanaz - ca te-am prins ca te pricepi - imi poti spune un pic care e diferenta dintre o eco normala si una intravaginala? oare ce sa sper sa vad astazi?

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cristi_2003 (Cristina, right?) in perioada initiala a sarcinii se fac ecografii cu sonda vaginala deoarece sarcina este mica si prin abdomen imaginile nu ar arata mare lucru. dupa 14-16 saptamani se fac numai ecografii cu sonda abdominala.
acum o sa vezi embrionul in sacul vitelin, inimioara batand, eventual daca ecograful este performant mugurasii membrelor.

Mergi la inceput