Circulara de cordon-Cezariana sau nastere naturala
Dragi mamici sau viitoare mamici,
Sunt o viitoare mamica , de fapt imi lipsesc 3 sapt pana sa-mi tin puiul in brate, si ieri la eco baiatul meu avea circulara de cordon.Medicul mi-a spus ca ramane la alegerea mea daca fac ceza sau nasc natural, nu imi e frica de nici o varianta insa doct mi-a sugerta ca ar fi bine sa alegem ceza, eu tot pt ceza optez ca nu as vrea sa risc, la ctrl urmator cel de 38 de sapt stabilim ce si cum si mai am timp de gandire insa ma repet nu as vrea sa risc nimic, avand in vedere ca e atat de dorit acest copilas , e primul si mai e si baiat.Va multumesc antic celor care veti raspunde, poate ati trecut prin aceasta situatie, mi-ar prinde bine sfatul vostru.]
Si inca o intrebare: cu cat timp inainte de termen se face ceza? Baiatul meu e deja un grasut si cred ca pana pe 19 Iunie cand am eu DPN voi naste deja..............
Pupici
Lavi+36 cu Bogdanici Pogonici
Raspunsuri
Mihaelutat spune:
Eu am nascut prin cezariana dar bebe nu a avut circulara de cordon, ci erau alte probleme, doctorul meu mi-a spus ca putem incerca natural si in caz de urgenta sa intram la cezariana, insa nu am vrut sa risc nimic pentru copil, asa ca am ales cezariana.
Teoretic eu eram programata in saptamana 39 dar din cauza complicatiilor pe ultima suta am nascut cu 2 saptamani mai devreme. Totul a fost in regula cu mine si cu bebele, operatia si refacerea au decurs absolut normal, deci alegerea mea s-a dovedit a fi cea buna.
Ai incredere in medic si el stie cel mai bine cand te programeaza dupa cum se prezinta situatia.
Nastere usoara.
Mihaela
mira_m spune:
quote:
e primul si mai e si baiat
Eu zic sa nu risti si sa alegi ceza, insa nu ma pot abtine sa nu te intreb de ce crezi ca e mai valoros un baietel decat o fetita? Ok e primul copil si asta e f important dar daca era o fetita erai dispusa sa risti....sau cel putin asa se intelege.
Nu vreau sa intru in polemica dar am simtit sa sriu asta, probabil fiindca eu am o fetita. Nastere usoara iti doresc!
Magnetism79 spune:
Draga mea, aici e vb de DORINTA, DE CEEA CE NE-AM DORIT NOI AMANDOI, FAPTUL CA NE-AM DORIT SA FIE BAIAT, dar nu era vb in subiect despre asta ,intrebarea mea era strict legata de optiunea nasterii, daca sa fie naturala sau cezariana, atata tot.
Lavi+37 cu Bogdanici Pogonici
mariana_1976 spune:
Magnetism, trebuie sa-ti spun ca aici unde locuiesc eu, doctorii nu se uita la circulara de cordon la ultima ecografie pe care o avem.Nici macar nu fac ecografie sa vada care e situatia in momentul in care ne internam.
Circulara de cordon nu este pe lista cu motive de cezariana, cel putin in aceasta tara.Primul meu copil a avut circulara simpla si nimeni nu mi-a zis nimic, m-am chinuit vreo 23 de ore sa nasc vaginal si am reusit.De-abia cind am vazut foaia cu raportul nasterii am citit ca avea circulara simpla.
Cred ca daca circulara este tripla, poate impiedica nasterea naturala si fiindca astia aici nu se uita la circulara, se ajunge la cezariana de urgenta in momentul in care aceasta circulara este strinsa incit bebe nu poate cobori cum trebuie sau i se incetinesc bataile inimii.
Mariana 35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
megbeng spune:
matei s-a nascut "natural" cu dubla circulara de cordon, perfect sanatos..dar e drept ca nu am stiut dinainte. daca as fi stiut as fi ales cezariana, sunt sigura,ca am fost obsedata toata perioada sarcinii de ce ar putea merge nasol la nastere.
daca ai incredere in medicul tau, mergi pe mana lui
meg,dematei(9.02.2007)
marybehappy spune:
Magnetism, eu am nascut de doua ori natural.La prima nastere , acum 12 ani nu am aflat decat la nastere de circulara (nu existau investigatiile de acum ci doar eco simple).La cea de a doua de anul acesta la prima eco3d mi-a spus ca are circulara, apoi la cea de a doua eco3d ca nu mai sunt probleme ,dar in final la nastere a fost dubla circulara.Este adevarat ca am avut noroc .Eu cred ca ar trebui sa-ti urmezi intuitia si sa-l mai intrebi pe doctor cand mergi la eco. Sanatate,nastere usoara si bafta !Maria.
Maria,mami de Maria-Magdalena(18.08.1996)si Nicholas-Calinic(16.03.2008)