Se poate operatie polipi vara?
Am o fetita de 5 ani care a primit recomandarea de a face operatie in iarna dar am oscilat foarte mult pentru ca in acelasi timp era alergica la praf si ma gandeam ca singurul simptom -respiratia greoaie pe gura,nasul infundat ambele noaptea-putea fi din cauza alergiei. Pentru ca respira foarte greu totusi noaptea m-am gandit sa-i fac operatia dar am citit undeva ca este recomandabil sa se faca primavara si toamna. Stiti ceva daca nu se poate si vara?
Raspunsuri
anamaria spune:
pe bogdan l-am operat in data de 1 iunie. nu au fost nici un fel de probleme, n-am auzit de fapt ca nu s-ar scoate polipii intr-un anume anotimp. de preferat este sa nu faci aceasta operatie in timpul iernii, din cauza pericolului de a raci - caz in care se infalmeaza zona nasucului si pot aparea hemoragii.
cred ca cel mai bine este, insa, sa discuti cu medicul care-i face operatia, sa vezi ce parere are...
numai bine!
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
anya spune:
Eu m-am operat in ianuarie - pe vremea cand eram copil iar pe-al meu baiat l-am operat in iunie si era spitalul prin de copii cu operatii de polipi/amigdale.
B.G. spune:
Baiatului meu i s-a facut operatia de polipi tot in iunie....n-au fost nici un fel de probleme...
mina spune:
Buna!
POt sa ma bag peste subiect (scuzeee) si sa va intreb, anya si anamaria, la ce dr si la ce spital ati operat copiii?
Ne asteapta si pe noi operatia pe la jumatatea lui iunie si incerc sa ma informez.
Multumesc anticipat
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
anamaria spune:
eu i-am operat la budimex pe amandoi, la dr tanase elena.
personal am fost multumita de ea, desi pe net gasisem si informatii negative. insa ne-a fost recomandata de pediatrul nostru, in care am incredere 100%...
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Jasmine spune:
si noi avem recomandare pt operatie de polipi.Habar n-am daca sa o facem sau nu.Mi-e frica si sa incep documentarea pe net.Nici macar nu stiu in ce consta aceasta operatie,adica : cum se desfasoara,ce se intampla de fapt,cat dureaza,cu ce fel de anestezie se face,cat dureaza refacerea,daca va avea copilul dureri dupa operatie...Ma lamuriti si pe mine,va rog?
Si mai e ceva : din cate am inteles de la altii,copiii care au nevoie de operatie de polipi respira greu noaptea,respira mai mult pe gura si sforaie.La noi nu e cazul de asa ceva.dar racelile se tin lant,acum o luna a facut traheobronsita care nu a trecut decat cu antibiotic Augmentin si acum o saptamana a racit iar.De data asta e un simptom nou : din cand in cand zice ca-l dor urechile si in mod clar nu aude bine.Ceva e inflamat la urechi.Si din cauza asta dr mi-a spus ca trebuie operat de polipi.Dar ce legatura au polipii cu urechile?
Va rog,daca stie cineva,sa ma lamureasca si pe mine.
mamiursulet spune:
Acum am vazut subiectul si m-am gandit sa va raspund si eu.
L-am operat pe piticul meu, Andrei acum 2 ani in mai la Budimex, actual Marie Curie parca. La Dr. Ursuleanu, cu anestezie generala intrucat si noi eram disperati de frica sa nu care cumva sa il doara catusi de putin ..nu ne gandisen ca la anestezie generala pot exista niste riscuri(daca ne gandim la mult mediatizatele cazuri de prin tara cu copii care nu s-au mai trezit dupa anestezie pt. o banala operatie de apendicita)..
Era plin spitalul de copii pt operatii de amigdale si de polipi si toti erau in regula! Operatia a durat cred ca vreo 2 minute, cand s-a trezit a fost putin cam agitat dar apoi a fost in regula! Am mai stat vreo 2 ore in spital si dupa un control al aceluiasi medic ni s-a recomandat sa manance doar lichide , sa nu se agite prea tare si gata!Erau copii din multe alte orase(noi suntem din Constanta)si toti plecau acasa in aceeasi zi. Deci, practic a fost cam asa: am ajuns la spital pe la 8.30 ne-am internat; la 10 i-au luat sange pt analize desi noi aveam deja facute toate cele de la Constanta; pe la 12 erau gata analizele si l-au operat pe la 12.30; am stat vreo 2 ore pana a terminat medicul cu toate operatiile, timp in care Andrei al nostru a stat linistit in patut;pe la 3 medicul i-a luat pe fiecare copil operat la control incapand cu cei din provincie, sa aiba timp oamenii sa ajunga acasa; pe la 4.30 ne-am externat!
Andrei nu a avut nici o complicatie si el este alergic la |Dumnezeu stie ce caci in fiecare primavara face cate o eruptie sau tuseste de ni se rupe sufletul..insa dupa operatia de polipi macar nu mai raceste asa de rau..cu traheobronsita si chestii din astea..doar un "gat rosu" rar si gat!
Deci nu iti face griji ca nu e nici o problema!Sanatate multa si curaj!A! si daca nu e cazul sa fie scoase si amigdalele medicul respectiv iti spune! Mai bine nu! Si sa nu fie racit in perioada respectiva ca nu il operareaza! Asta e tot!
Bebe Beca spune:
Saptamana viitoare o sa operam si noi fata. La Budimex, dt. tanase. Dna doctor ne-a spus ca interventia se va face sub anestezie generala si ca nu exista riscul de a se forma din nou aceste amigdale, carora noi le spunem polipi. Reaparitia lor se intampla doar in caz de "curatare" necorespunzatoare. Trebuie sa ii facem analize, dupa operatie o sa ramana cateva ore cu o iritatie pe gat, din cauza tuburilor, stiu eu... Si dupa vreo 4 ore o sa avem voie sa plecam acasa, dar 1 saptamana sa nu iesim din Bucuresti, ca nu cumva sa fie vreo sangerare si sa nu avem cum sa ajungem la spital.
Noua ni s-a spus ca nu conteaza anotimpul, ci este importanta starea de sanatate a copilului in momentul operatiei. Nu trebuie sa aiba nici o urma de boala. Si noi trebuia sa facem asta acum 1 an si ceva, dar am tot ezitat. Si acum Rebeca are otita seroasa si auzul cu 30% diminuat. Si noi o tot certam ca nu e atenta...
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
Maadi spune:
Ieri a programat-o peste 2 saptamani la operatia de polipi pe nepotica mea. Se opereaza la Budimex la dl. dr. Ursuleanu, unde l-am operat si eu anul trecut pe Calin, tot vara. Cum s-a mai scris, importanta este starea de sanatate a copilului.
Sanatate multa va dorim.
Maadi si Calin (19.07.2003)