Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (86)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Care e diferenta intre branzicile astea?

"As vrea sa-i dau Irenei branzica de casa si nu stiu daca e indicata. Pana acum ii faceam doar in casa ...."

io intre branzica de casa si branzica facuta in casa as alege prima varianta

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Asaaa, ca nu putea lipsi martie din post

Biky

Cacao - eu i-am dat de pe la 9 luni cereale cu Straciatella de la Nestle... n-am vazut sa il faca mai activ decat e, i-au placut, s-au terminat... o sa mai iau. Si cam asta e toata experienta noastra cu cacao.

Istericale - al meu a trecut de etapa zvarcolelilor pe jos, acum are alta - ia ce ii pica la mana si tranteste prin casa. Adica, se catara pe fotoliu si se intinde sa ia nu stiu ce de pe dulap. Ii spun ferm sa coboare, se enerveaza apuca telecomanda si o tranteste efectiv pe jos de se face tandari. Il cert, se pune in fund, face botic si se smiorcaie. Deci clar constientizeaza toata treaba.

Problema e ca mai face de-astea si in parc, ieri de exemplu, pentur ca un baietel nu vroia sa ii dea mingea pe care o avea (IDENTICA si absolut la fel cu cea pe care o avea Alex) a bagat repede mana in nisip si i-a trantit un pumn de nisip pe cap/ochi/gura ... apoi a pus mana si pe jucarelele de nisip gata sa faca acelasi lucru, dar am apucat de l-am prins de maini. L-am certat - evident boticul si plansul de rigoare.

Eu blamam mamicile copiilor cu astfel de comportament in parc, acum imi pare rau si ma rog la DD sa ma ierte si sa faca ceva cu copilul meu sau macar sa ma lumineze sa il aduc la un fagas relativ normal

Ieri s-a vazut primul efect al cursurilor de inot - accepta sa stea cu altcineva. S-a urcat in brate la 2 persoane in parc, n-a avut nici cea mai mica problema ca nu eram eu, sau ca nu il bag in seama cat pana acum

simva - poti sa ii dai branzica cumparata (eu ii dau Mili) fara nici o problema. Si scuze ca nu am fost atat de prompta cat te asteptai, dar mai am si copilul pe cap...

Si una peste alta, azi imi redecorez bucataria... doar niste autocolant, ca nu e a mea, e bufetul strabunicii celor care au stat aici Va pun poze mai tarziu sa vedeti ce iese

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Biky

Sai ai perte numai de impliniri si bucurii din partea celor 2 minuni ale tale. Si nu mai minimiza ce face Carerina, ca face destule scumpa de ea.

Gabi - sa treaca toate si sa revi la forma ta maxima.

Eliana - si pentru tine mai multe floricele si pentru teroristii tai scumpi.

Kitty - pentru tine un buchet maaaare

Branzica - nici Maya nu prea e prietena cu ea. Mananca doar in sufleul de dovlecel. Am incercat si fagaras, Mili si philadelphia si nu vrea, asa ca nu o fortez. In schimb ii placea cand inchega mama sa manance cas si urda proaspete . Acum are vaca la munte, asa ca mai asteptam pana la toamna.

Istericale - din fericire nu ne confruntam prea des cu astfel de probleme, dar are monente cand tipa si da din picioare cand nu-i convine ceva. eu o ignor sau ii distrag atentia cu o jucarie ceva si uita repede.

Palme - bucuria ei daca ma prinde cu burta goala sa-mi arda cateva peste ea .

pisikuta - Loli fumeaza pipa pacii???

Diana - super pozele si filmuletele de la bazin cretuletzul de Alex. Mai merge de-a busilea pe strazi ??? Ca tocmai am vazut aseara niste poze cu David a lui Serbi de-a busilea prin Disneyland Paris . Super pozele, Serbi ce mai face David, ca nu ai mai intrat cam de mult sa ne opzestesti de el.

Intrebare, intrebatoare.. voi pe ce perna va culcati picii?? Maya pana acum a dormit fara perna, dar nu e cazul sa o pun si pe ea pe perna?!?!? ca doar e un omulet si ea acum, nu mai e bebelus.

Si inca una, ca tot scriu rar : In concediu masa de pranz la pici de la restaurant sau borcanele???

toti bondareii si albinutele

Crina si Maya Georgia

1 Anisor

varsta Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

quote:
Originally posted by diana_jors

Asaaa, ca nu putea lipsi martie din post

Biky

Cacao - eu i-am dat de pe la 9 luni cereale cu Straciatella de la Nestle... n-am vazut sa il faca mai activ decat e, i-au placut, s-au terminat... o sa mai iau. Si cam asta e toata experienta noastra cu cacao.

Istericale - al meu a trecut de etapa zvarcolelilor pe jos, acum are alta - ia ce ii pica la mana si tranteste prin casa. Adica, se catara pe fotoliu si se intinde sa ia nu stiu ce de pe dulap. Ii spun ferm sa coboare, se enerveaza apuca telecomanda si o tranteste efectiv pe jos de se face tandari. Il cert, se pune in fund, face botic si se smiorcaie. Deci clar constientizeaza toata treaba.

Problema e ca mai face de-astea si in parc, ieri de exemplu, pentur ca un baietel nu vroia sa ii dea mingea pe care o avea (IDENTICA si absolut la fel cu cea pe care o avea Alex) a bagat repede mana in nisip si i-a trantit un pumn de nisip pe cap/ochi/gura ... apoi a pus mana si pe jucarelele de nisip gata sa faca acelasi lucru, dar am apucat de l-am prins de maini. L-am certat - evident boticul si plansul de rigoare.

Eu blamam mamicile copiilor cu astfel de comportament in parc, acum imi pare rau si ma rog la DD sa ma ierte si sa faca ceva cu copilul meu sau macar sa ma lumineze sa il aduc la un fagas relativ normal

Ieri s-a vazut primul efect al cursurilor de inot - accepta sa stea cu altcineva. S-a urcat in brate la 2 persoane in parc, n-a avut nici cea mai mica problema ca nu eram eu, sau ca nu il bag in seama cat pana acum

simva - poti sa ii dai branzica cumparata (eu ii dau Mili) fara nici o problema. Si scuze ca nu am fost atat de prompta cat te asteptai, dar mai am si copilul pe cap...

Si una peste alta, azi imi redecorez bucataria... doar niste autocolant, ca nu e a mea, e bufetul strabunicii celor care au stat aici Va pun poze mai tarziu sa vedeti ce iese

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

of, diana, exact la faza asta sintem si noi: nervi si trantit pe jos cu ce are in mana, de furie ca nu i ca ea. in parc, idem...de aia am cerut sfaturile voastre, ca mi inchipuiam ca nu e singura temperamentala cu bazdaci in cap. da' cand te luminezi, zi mi si mie cum ai facut.
cu cacaoa, la cerealele alea ma gandeam si eu. sa mai variem un pic gusturile, ptr noutati.
succes la decoratiuni!

mama de papusha si cateodata balaur, Loli mic
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmenefr

Istericale a noastra nu prea e cu de-alde d-astea, dar, ni s-a intamplat si noua o faza d-asta, cu trantit pe jos si jucat teatru.Cu un ochi se uita in parchet si cu altul la noi.Eu am fost ferma, am lasat-o in pace, si in 5sec i-a trecut.Dar, v-am zis ea nu e cu d-astea, deci la cei "initiati " de mult, nu stiu care-i cea mai buna metoda, in afara de faptul ca nu-ti schimbi parerea vizavi de ce face copilul(ramai ferm pe pozitie)...
Eu , mai nou, am inceput cu fi-mea faze de genul"m-am suparat pe tine, nu mai vb cu tine-nici chiar un zambet lesinat nu-mi scapa-
ai facut ceva rau/ai stricat desi ti-am spus de m. multe ori ca nu ai voie" Vreo 2 min ma fac aia reaapoi gata, ne revenim, ne jucam, insa ea stie ca nu are voie sa faca din nou/sa strice ceea ce a facut mai devreme, si ma testeaza...cat de mult tin la parerea mea.
Sper sa fi inteles ca am vrut sa spun, ca nu mai fac corectura

poze cu Teodora

povestea nasterii Teodorei aici

Carmen si Teodora Ioana ,8 martie 2007

da, sa traiti, eu am inteles shpilu'. sint perversi, de unde or fi invatat la varsta lor asta, ma intreb de cate ori o vad cum fura cu coada ochiului la noi cand vrea sa faca o traznaie. si de cate ori o certam si ne priveste fix in ochi, fara clipire, fara sa cedeze, pana ne umfla rasul de mutra ei smechera amestecata cu candoare...

mihaelaaa : nu stiu daca are notiunea pedepsei acum. i am ars odata una peste mana (, nu ma dati la tribunalul copiilor, va rog) si n a avut nicio reactie, prostanaca mica

Asa creste o fetita

Varsta mea

Mergi la inceput

crina-mio : he, nu ne ai prins!! e un telefon vechi, ii roade antena. si ce mutra areeee!! mai, da' maya tre' sa fie super fericita in coltul de rai unde ati dus o. ia sa nu te mai plangi ca n o ai acasa zilnic!
cu perna, nora are una supeeer plata, umpluta cu o melana. dar cand o face ghem sub ea, cam pe la o ora dupe ce am culcat o, i o luam. nu prea stiu de ce o mai punem..si mai are o problema, transpira la cap foarte tare si i gasim perna uda de cele mai multe ori..

Asa creste o fetita

Varsta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

La multi ani Roxana! Multe scuze pentru intarziere!

La multi ani, Biky!

Sa va dea Doamne-Doamne numai fericire si noroc!

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Ceau fetele!

Mai scriu si eu acu ca doarme Radu.... in rest nu am voie la pc si daca ma pun e jale.

Radu e bine acum, a avut febra vreo doua zile da vad ca acu nu mai are sper ca i-a trecut ce o fi avut....
Umbla bine, mai bine zis alearga ca nu mai stie sa umble normal ca omu'. Cade tot timpul, nu vorbeste inca nimik concret numa pe limba lui, am observat ca intelege destul de multe da nu reactioneaza inca la ce ii spun, adica nu incearca sa imite sunetele pe care le zic eu, numa daca fac ceva fizic, cu mainile sau ma stramb la el aia incearca sa reproduca. Acu mai am si eu rabdare cu vorbitu ca sigur o sa vorbeasca el candva...

Acu incerc sa raspund si eu la cateva subiecte deschise aici:

Istericale ohooo, noi avem un intreg repertoriu de figuri, daca nu primeste ce ii trebuie lui sau nu il las sa faca ceva ce vrea el... jale, tipa la mine, se arunca pe jos, da din picioare, bate cu piciorul in pamant... etc, da io sper ca daca nu il bag in seama ii va trce si faza asta.

dat palme eu o cam iau zilnic de la Radu, ba ca nu il las sa faca ce vrea el, ba numa asa ca are el chef sa imi arda una...

branzica de casa eu ii dau si de casa( cumparata de la piatza) si facuta in casa si cumparata... pana acu nu am avut probleme

perna? nu il culc pe prna, s-a obisnuit asa fara si cand am incercat sa ii dau una mai moale a luat-o in brate si a bagat-o sub el si la ceva timp a impins-o la picioare, asa ca nu ii dau inca. Nu stiu daca ar trebui sau nu sa doarma cu perna... da daca lui ii e mai bine fara, nu il chinui

masa in concediu pai daca accepta borcanele ( Radu nu le suporta, le scuipa) eu i le-as intercala cu mancarea de la restaurant, daca nu ii place ce e la restaurant borcanel si invers. Cred ca sunt deja destul de maricei sa manance mancare gatita, bineinteles mai dietetica da gatita ca pt noi astia mari.

Am vazut pozici cu puii nosti, sunt toti PERFECTI !!!!! ce au mai crescut....!!!

Intrebare: Ce parere aveti de vaccinurile obtionale? Adica Varicela si Hepatita A? Le faceti puilor vostri sau nu? As avea nevoie de niste pareri....

la toata lumea de la Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu
Varsta lui Raducu

Mergi la inceput

Sa mai scriu si eu un pic, daca ma lasa.

Branza - Thea nu a acceptat deloc branzica calcica. Acum, dupa un an, ca au voie si inchegata cu cheag, ii dau branza de capra cu vaca, de care mananc eu.

Carne - Face fite si ea. Nu mananca decat fripta pe teflon, fara ulei, preferabil pulpa de pui.

Vaccinuri optionale - i-as face pe cel contra Hepatitei A, ca e groaznic sa o faci la orice varsta. Nu atat boala in sine, cat sensibilitatea la ficat cu care ramai toata viata. Contra varicelei i-as face mai tarziu, aproape de gradi.

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Istericale - are si Thea si nu am laud cu asta. Nu se lasa inca cu tavalit pe jos, dar astept cu interes. Da' cica ei nu sunt parsivi, doar testeaza de n-shpe mii de ori aceeasi limita, a noastra cred. acu serios, cica asa invata ei care "regula" se aplica pe bune si care e , de fapt, toana de moment a mamei. Adica - n-ai voie sa dai cu lingurita de fier in geamul protector de pe masa, dar poti da cu lingurita de fier in jucaria ta de plastic. E greu pt ei pana inteleg o astfel de regula. Sau cum ne pocnesc ei pe noi si , de multe ori nu-i impiedicam, de ce sa nu poata lovi si copilul din parc. Ori mai stiu eu ce limite trebuie sa le impunem in diferitele situatii de peste zi. Pe mine una, ma streseaza cu trantitul usii de la cuptor de cate ori ajunge in preajma ei. Si tranteste si rade. Da' cica asta ar fi un comportament de eliberare de stress pt ca s-a speriat inainte de vreo reactie exagerata a mea si acum tranteste sa vada daca am aceeasi reactie sau m-am temperat. Eu una, recunosc, nu ma controlez mereu. Trebuie sa mai lucrez cu mine la capitolul asta. Carentele educatiei proprii....

Va recomand o supercarte Bebelusul meu intelege tot de Aletha Solte. Din ea am dat eu explicatiile astea dezlanate la comportamentul ei. Si , pe undeva, imi vine mai usor sa nu ma supar stiind ca invata reguli si nu tine cu tot dinadinsul sa ma enerveze pe mine.

Nu stiu nicio solutie minune la comportament isteric. Eu, de cele mai multe ori, o tin in brate si o las sa planga. Asta cand imi permite sa o iau in brate. Daca nu, nu prea stiu ce sa ii fac, decat sa o indepartez de obiectul tentatiei si sa sper ca uita.

Cam atat ca da semne de trezire. Si ce-as mai scrie ....

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput