Gradinita noua de langa scoala 199-Titan-Potcoava

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Si eu sunt interesata!! Am fost ieri si mi a zis ca nu prea am sanse ca sunt in sect 2...Problema este ca eu stau la granita, este cea mai apropiata gradinita de mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Revin eu cu cateva informatii. Am fata inscrisa la aceasta gradi in grupa mica si pot spune ca sunt foarte multumita. Ea merge cu mare placere la gradi (asa a fost de la inceput) unde conditiile sunt foarte bune. Mancarea se gateste in gradinita (nu este adusa din alta parte), meniul este variat, si afisat pe toata saptamana la intrare, ingrijitoarele foarte dragute cu copiii (fata mea are numai cuvinte de lauda la adresa lor), ii ajuta la toaleta, la imbracat/dezbracat la nani... Este foarte curat, au toalete "de pitici", asa ca cei mici se pot descurca si singuri, nu trebuie neaparat sa fie asistati (decat daca chiar au nevoie de ajutor). Doamnele educatoare (cele la care suntem noi) sunt foarte dragute iar copiii s-au atasat foarte tare de ele.
Noi am inscris fata la multe optionale, pe care le si fac, si sunt multumita de rezultate: fac engleza cu un prof. tanar (domn) si chiar mi-a venit cu notiuni bunicele de engleza, pe care nu le-a invatat "ca papagalul" ci chiar le intelege; face si dans (nu va mai spun ce incantata e...), muzica - voce dar si pian, pictura - si ma mandresc sa spun ca am observat ca chiar are talent la pictura (au inceput cu pictat cu degetelele iar de vreo luna picteaza cu pensule - de cele mai multe ori coloreaza imagini date, dar ii pune si sa picteze ei). O inscrisesem si la arte martiale, dar din pacate pana acum nu le-a venit nici un profesor de asa ceva, asa ca nu fac. La calculator nu am inscris-o ca nu mi se pare potrivit pentru varsta ei, insa exista si aceasta materie optionala.
Despre masa: au o gustare la ora noua, masa de pranz (felul unu, felul doi si desert) la doisprezece si o gustare pe la ora patru, de cele mai multe ori fructe sau iaurt cu fructe.
Daca copiii nu se descurca la masa sunt ajutati atat de doamnele educatoare cat si de ingrijitoare.
Programul de dimineata este predominant educational, dupa somnul de pranz este relash total. Au cate o tema pe saptamana (de ex.: animalele domestice. Toata saptamana coloreaza, numesc, se joaca, canta despre animale domestice, asa incat copiii le recunosc si fac diferenta intre ele si cele salbatice).
Sunt doua asistente medicale, una de dimineata si una dupa-amiaza. Cea de dimineata intampina toti copiii si ii verifica in gat, in cap, iar daca copiii au febra sau dau semne de bola, nu sunt primiti.
Exista non-stop body-guard, si in afara de orele la care se ridica copiii nu are nimeni acces in gradinita decat cu acceptul directoarei.
Despre directoare nu pot spune prea multe pentru ca s-a schimbat si nu am avut legatura cu ea.
A, masa pe zi costa 10 lei, deci taxa lunara se calculeaza in functie de cate zile a frecventat copilul. Optionalele se platesc separat.
Altceva nu imi vine acum in minte, daca aveti intrebari, le astept si va raspund cu placere.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Multumesc mult pentru raspuns!

Nu vreau sa fiu rautacioasa,stiu ca asa este la toate gradinitele, dar educatoarele ce mai fac daca au optional de muzica, desen,dans ( engleza inteleg) . Muzica,desenul,....nu ar trebiu sa le faca educatoarea?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui rivali

Nu vreau sa fiu rautacioasa,stiu ca asa este la toate gradinitele, dar educatoarele ce mai fac daca au optional de muzica, desen,dans ( engleza inteleg) . Muzica,desenul,....nu ar trebiu sa le faca educatoarea?!

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si Stefan Alexandru (17.03.2009)

Fac si cu educatoarele muzica, dans si alte alea, insa la optionale "le aprofundeaza". Nu, pe bune, la pictura, de exemplu, i-a invatat care sunt culorile de baza, ce culori pot forma prin combinarea culorilor de baza, chestii "de specialitate". In clasa, doar coloreaza (cu creioane sau acuarele). La muzica li se explica si despre notele muzicale, ieri a venit foarte mandra cu o fisa pe care desenasera nota Do (adica un cerc taiat orizontal ) cu mai multe culori. Au invatat cantecul gamei si vad ca invata acum si despre fiecare nota. Saptamana tecuta avea o fisa cu .... note muzicale cu stegulet (imi lipseste acum termenul - scuze). Deci la fiecare materie fac ceva mai in amanunt decat fac cu doamna in clasa. Ora de optional e de vreo 30 de minute si nu au mai multe optionale in aceeasi zi, deci au timp sa stea si cu doamna educatoare si toata grupa.
Fata e incantata, iar eu multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Citat:
citat din mesajul lui rivali

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si Stefan Alexandru (17.03.2009)

Buna intrebare, nu mai fac mai nimic, la grupele mari poate cate o fisha din aia din caietele speciale. In fiecare zi au cel putin un optional dar de obicei doua, cu plecatul si venit-ul asta probabil ca ocupa cate o ora/optional. Mai e masa de la 8:30, si alta de la 12. La ora 13 sunt deja bagati in pat, deci ce mai ramane? intre 9-9:30 si 12 e tot timpul de educatie adica nici 3 ore, daca e ocupat cu 1-2 optionale.... De la optionalele astea eu nu am vazut nici un rezultat, nu au facut nici o lectie deschisa, copilul mi-a cantat vreo doua catece tot anul, si cateva cuvinte in engleza. Treptat am retras-o de la cate un optional pe masura ce realizam ca dau banii degeaba si daca reuseam sa conving copilul pt ca e o politica in gradinita: sa-i faca pe cei care nu merg la optional sa se simta marginalizati, asa ca am inscris-o doar ca sa nu se simta prost cand pleaca colegii la curs, apoi au inceput sa renunte din ce in ce mai multi parinti si sa ramana in clasa din ce in ce mai multi copii asa ca am renuntat si noi. Din martie mai renunt la unul si ramanem numai cu engleza pana la sfarsit.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anema_mica spune:

Gradinita nr 69 despre care se vorbeste o cunosc si eu deoarece am fetita acolo din anul 2010 cand a inceput grupa mica. Recunosc ca orice parinte ca am incercat sa ma interesez din timp de modul de inscriere la aceasta gradinita si daca se poate ajunge la dna directoare cu "plicul" insa peste tot am primit acelasi raspuns ca "nimeni nu primeste nimic". Asa ca in ziua de inscrieri am fost la poarta cu dosarul complet si am fost printre primii admisi (au fost 30 de locuri si 140 de dosare depuse). Corespundeam din toate punctele de vedere (ambii parinti lucram, locuim in apropierea gradinitei, fetita implinea 3 ani pana in septembrie).
Despre gradinita am numai cuvinte de lauda si pentru nimic nu as schimba aceasta gradinita pentru una particulara. Primul an a fost greu, cu multe raceli insa dna asistenta ii controla in fiecare zi in gat si pe cei ce aveau probleme sau ii vedea ca tusesc ii trimitea sa faca un exudat. Nu se accepta ca un copil dus la gradinita sa ia medicamente in timpul programului asa ca cei care urmeaza un tratament trebuie sa stea acasa.
Mancarea este foarte buna si nu am avut niciodata probleme cu enterocolita. Din contra, fetita mea care era o fitoasa la mancare venea acasa si-mi spunea sa-i fac supa crema ca la gradi sau sa-i dau ceai sau tartine cu gem pe care acasa nu dorea nici macar sa le guste.
De educatoare nu spun decat ca sunt minunate. Sunt doamne cu experienta care mi-au invatat copilul foarte multe lucruri bune si care au avut grija sa se faca iubite de catre copii. Atat fetita mea cat si alti copii cand se duc dimineata isi imbratiseaza educatoarea si se bucura ca vor mai petrece o zi la gradi.
Grupurile sanitare sunt adaptate nevoilor lor si se descurca singuri sa foloseasca chiuveta sau toaleta doarece sunt la nivelul lor. Sunt 20 de patuturi in clasa iar restul copiilor pleaca acasa la pranz.
Cam atat despre acesat gradinita pe care eu v-o recomand din suflet. Daca aveti intrebari va raspund cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuza_zuzi spune:

Buna,

Am auzit numai lucruri bune despre gradi 69, asadar azi am mers sa obtin info privind admiterea copiilor care nu implinesc 3 ani pana in septembrie 2012. Fetita mea face 3 ani abia in noiembrie, insa deja nu mai foloseste pampers, mananca singura si nu se murdareste prea mult :D, incet-incet invatam si imbracatul pantalonasilor :)...
Din pacate am ajuns pe la 9 dimineata cand incepuse programul, iar bodyguardul nu ne-a lasat sa intram la dna directoare sa intrebam :(. Locuim la doua strazi de gradinita, suntem salatiati amandoi, credeti ca in aceste conditii ni se accepta inscrierea fetitei?
Despre grupe, afisau ca sunt de cate 20 de copii, insa nu inteleg cum de se ajunge sa fie 30-35, nu se depaseste astfel capacitatea gradinitei si a educatoarei, care inteleg ca e una la atatia copii?

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Citat:
citat din mesajul lui zuza_zuzi

Buna,

Am auzit numai lucruri bune despre gradi 69, asadar azi am mers sa obtin info privind admiterea copiilor care nu implinesc 3 ani pana in septembrie 2012. Fetita mea face 3 ani abia in noiembrie, insa deja nu mai foloseste pampers, mananca singura si nu se murdareste prea mult :D, incet-incet invatam si imbracatul pantalonasilor :)...
Din pacate am ajuns pe la 9 dimineata cand incepuse programul, iar bodyguardul nu ne-a lasat sa intram la dna directoare sa intrebam :(. Locuim la doua strazi de gradinita, suntem salatiati amandoi, credeti ca in aceste conditii ni se accepta inscrierea fetitei?
Despre grupe, afisau ca sunt de cate 20 de copii, insa nu inteleg cum de se ajunge sa fie 30-35, nu se depaseste astfel capacitatea gradinitei si a educatoarei, care inteleg ca e una la atatia copii?

Multumesc

Esti exact in aceeasi situatie in care ma aflam acum 2 ani...fetita mea implinea 3 ani in decembrie si am depus dosarul la gradinita 69 , cu toate ca scria la conditiile de inscriere ca varsta trebuie sa fie 3 ani impliniti pana in septembrie.Am fost respinsi pe motivul "sub limita de varsta" si am studiat atent listele sa vad daca au admis vreun copil care nu indeplinea criteriul varstei si nu admisesera niciunul , toti erau respinsi .
E adevarat ca se pot suplimenta locurile , dar numai in situatia in care nr. de candidati ELIGIBILI este mai mare decat nr. de locuri. Or voi nu indepliniti una din conditii si , crede-ma , potzi sa aduci o gramada de argumente privind abilitatile copilului , in situatia asta nu va tine cont nimeni de ele.
Am depus dosarul la 4 gradinite din zona si singura care ne-a acceptat a fost nr.154 de la Minis , dar in anul acela tocmai dadea in folosinta corpul nou si aveau disponibile locuri pentru 5 grupe mici.
Sansele sa va accepte sunt mici daca nu uzati de alte metode mai neortodoxe .Sfatul meu este sa incercati o discutie cu directoarea , inainte de depunerea dosarului.
Bafta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Da, reinscriind baietelul ce va urma din toamna grupa mare, am pus si eu aceeasi intrebare cu privire la posibilitatea inscrierii copiilor de la 2 ani, sau oricum, sub 3 (auzisem eu de pe la inspectorat ca s-ar face grupe de la 2 ani la gradinita...). Noi abia facem 2 ani luna viitoare, dar am zis sa fiu pe pozitii pentru la toamna, sau asa... sa beneficiez si de avantajul fratiorului mai mare in gradinita.....

Raspunsul a fost de genul - ":)), o sa facem grupe mici daca o sa avem locuri. Mici, dar nu atat de mici... Ar insemna sa acceptam copii cu varste nu foarte apropiate (de genul 2 ani jumatate cu 3 jumatate sa zicem), care se mai cearta intre ei, se lovesc.... Parintii nu inteleg...Deci slabe sanse.... "
Bine, zic, n-o prinde din toamna, la 2 ani si jumatate, dar in aprilie la anul, cand face 2013? se poate interveni in cursul anului astfel incat de la 3 ani sa inceapa gradinita? (in capul meu nu se invartea decat ideea ca 2012 - 2013 e ultimul an de gradi al ficiorului)... Ideea a fost ceva de genul - vom discuta atunci, daca vom avea nevoie de copii va anuntam, desi nu cred.

Pentru mine a fost un dus cu apa rece... ca nu ma astept sa fiu anuntata ca ei "au nevoie de copii"....cand sunt atatea dosare depuse pe atat de putine locuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_elena spune:

Buna! pentru gradinita 154 am opta si noi..deoarece stam in zona. Ne poate ajuta cineva cu informatii despre gradinita?!!!!! MIhnea face trei ani in decembrie anul acesta..sper sa avem vreo sansa..

Mergi la inceput