Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (73)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna ziua,

MONA ma bucur imens ca ai scris. Imi pare rau ca nu esti bine. Pentru hematom unguentul contine heparina? Asta ar fi buna pentru hematom,, chiar daca nu in totalitate.....pe urma nu stiu daca-l poti pune dat fiind ca alaptezi.......febra poate sa fie de la hematom ca se absoarbe.Ai luat paracetamol? Sper sa nu ajungi la incizie. Ma bucur ca bb Codrin e bine. Ce zice fratiorul de el? Cum se comporta?

DIARUX nu are legatura RH negativ cu naterea naturala......mama cu RH negativ a nascut 4 copii. Eu am RH negativ. Sunt alte probleme , ca sa le zic asa, pentru una care are RH negativ. Adica, daca partenerul ar avea RH pozitiv, ar trebui urmarita mai atent.....pe la 27 s ar trebui sa faca un vaccin......dupa nastere, un altul.....de obicei la prima nastere nu ar fi nici o problema. La urmatorile nasteri atentia trebuie sa fie mare. Dar dupa cum ziceam numai in cazul ca mama e RH negativ si tatal RH pozitiv. In cazul tau.....nu stiu care ar fi problema sa nu nasti natural. Adica, nu are ce legatura sa aiba RH negativ. BIRIBU tu ce zici?

ANNABABY ce vaccin ai facut?

ANAXENA mie mai multi mi-au spus ca atunci cand coboara bb.....zona stoamcului se goleste. Adica, simti ca ai acolo o gaura. Care pana mai adineaori era totul plin acolo de la bb. Cica daca simti gaura asta, asa e bb a coborat.

MADA eu din farmacie iau Parodontax. La tine nu este?

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catilin2008 spune:

buna ziua fetelor,
in primul rand, ma bucur sa aud ca mona este acasa si este bine si ea si bebe..sper sa treca repede problemele ca sa te poti bucura de comorile tale...
eu azi nu ma simt prea bine, cred ca e de la valul acesta de caldura...ma simt lesinata..fetelor din bucuresti..nu incercati sa iesiti pana mai pe seara ca e moarte de om in centru..nici nu se poate respira

27 + cu
Bebicu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Mona, incearca sa porti mereu o frunza de varza putin "batuta" cu ciocanul de snitele pe locul dureros.

o zi buna tuturor!

Ce scheme de "tratament" mai aveti?Ia cineva 10 zile/luna calciu cu magneziu si 20 zile/luna fier, plus Elevit zilnic?

"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)

ina C 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Ce ma bucur sa o revad pe Mona din nou printre noi!
Bine ai revenit si din tot sufletul o refacere cat mai grabnica!

Ina C, si eu iau elevit zilnic, iar mai nou mi-a dat sa iau si Tardyferon, ca imi iesise Hb un pic la limita de jos. In plus cica acuma in ultimul trimestru e bine sa mai iau si cate un Cal-C-Vita... eu nu iau chiar in fiecare zi, ca parca bag cam multe deodata, asa cand si cand ...ca in rest mananc cat mai ok.

fetele cu Rh negativ....am o intrebare, dar sa nu va mirati de mine> vaccinul acela de dupa nastere (Rhogam mi-a dat mie sa fac) unde se face? intramuscular sau in mana pe undeva? ...am zis sa nu va mirati ca eu pana acuma n-am facut nici o injectie, doar vreo 2 vaccinuri tin minte cand veneau si ne strasau la scoala in clasele mici...si macar acuma sa stiu la ce ma astept, o sa fie un chin!!!!

Pupici la toate!

29+ Mara Alexandrina
barzutza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Salutare gravidutele mele...
Iata-ma si pe mine in vizita pe la voi dupa o rusinoasa lipsa (a prezentei) de 6 saptamani....
Acum suntem bine...dar am trecut si noi pt diferite chestii(nu foarte grave)Am fost chiar si in concediu medical pt ca am aceeasi problema ca si Cami adica mi se umfla foarte tare doar piciorul drept. Am fost si mi-am facut doppler la un cardiolog si mi s-a pus diagnosticul de "insuficienta venoasa" si mi s-a recomandat cat mai multa odihna a piciorului - la orizontala, mi-a dat Lioton gel si Varixinal gel sa ma doftoricesc la picior, iar sotul mi-a cumparat o glezniera pe care o port zilnic ca sa impiedice umflarea excesiva a piciorului. Pot spune ca este o ameliorare a umflaturii...dar cel mai bine mi-a fost cat am stat in concediu acasa....Statul pe scaun este cel mai rau lucru...si cel care acutizeaza problema....
Oricum de saptamana viitoare intru si eu in concediu de odihna (2 saptamani) dupa care in concediu prenatal...Adevarul este ca mi s-a luat de mers la munca.
Deci, sper ca de saptamana viitoare sa fiu si eu mai activa pe aici....Oricum de citit am citit tot ce ati scris...
Uitam sa felicit si eu fetele care au nascut deja Mona si Irda...Sa va traiasca bebelanii si sa fie sanatosi si mancaciosi...
Mada vreau sa te felicit si pe tine pt fericitul eveniment...vorba lui Sun acum esti o "duoamna"....

Am vazut ca toate fetele sunt in febra pregatirilor...Eu stau calma ca am totul de la Fab...mai trebuie sa cumparam carutz si caditza de baie...iar prin iunie sa clatesc si eu toate hainutele sa le pregatesc pt venirea lui Patrick.

Referitor la nastere, eu o voi face prin cezariana, si deoarece este a doua nastere am decis sa-mi leg trompele....Nu cred ca mai avem timpul si rabdarea necesara pt un al treilea bebe...Raman doi asa cum ne-am dorit initial.

Am vazut ca dicutati despre decalotarea putzicii la baieti...Eu va pot spune din experienta mea la activ ca a fost foarte buna....ca altfel ajungeam la operatie...Initial am fost si eu foarte refractara la aceasta "operatiune" dar cand baiatul a inceput sa aiba probleme...si s-a inrosit putica...si s-a lipit destul de rau....am inceput decalotarea....care sincera sa fiu a fost varianta salvatoare. Si la al doilea baiat voi proceda la fel...

Am citit atatea....aveam o gramada de scris...iar acum nu stiu ce sa scriu nu care cumva sa uit ceva...

Vroiam sa intreb si eu fetele din Bucuresti, unde-mi recomanda sa ma duc sa "vizionez" niste carucioare? Unirea? Prisma? Cocor?...nu stiu pe unde se mai gasesc...

Mona bine ai revenit Multa sanatate iti doresc si sa treaca repede toate durerile care te tortureaza acum...

Inchei aici...cu promisiunea sa sciu mai des...

Pup toate fetele gravidoase si bineinteles proaspetele mamici..

Magda mami de Fabian Stefan(17.11.2003)asteptand alt Patrick Ioan 29+
pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

buna fetelor!
am si eu o pauza mica atat cat sa ajung acasa si sa pap bine.
ANDREEA- m-ai distrat copios su ideea ta. Mi-a trecut si mie prin minte la un moment dat, asta mai pe la inceput, in urma lecturilor facute pe baza acestui subuiect. Numai ca de cand am inceputy sa "cresc" nu ami sunt asa de sigura. Daca reusesc sa imi fac curaj...poate aplic aceeasi metoda ca tine.
CRISTINA 26 nici eu nu am cumparat mai nimc pentru BB, dar vad ca fetele si-au facut serios aprovizionarea. Pe de alta parte...eu am numai 26 de s. iar ele....se apropie de experienta cea mare. asa ca...eu zic ca mai am timp. Oricum probabil ca in ultima luna ma apuc si eu de cumparat si o sa imi fac griji si pentru patut si pantru carucior...Bani sa fie...Se pare ca vom fi ultimele programate asa ca...avem timop sa ne plangem una pe umarul celeilalte.
DANANGIE it makes a lot of sense ceea ce zici tu. asa m-am gandit si eu. da uite ca mai apar cateodata pareri din astea mai mult sau mai purtin avizate. si eu cum nu am de unde sa stiu, intreb ca proasta . bine, eu caut explicatiile ..."stiintifice" ca am impresia ca suport ideea mai usor daca mi se explica pe indelete. si cum nu mi le da nimeni...hotarasc daca sa cred sau nu. Cum e si in cazul asta. Ma gandeam de treaba are nascutul natural cu Rh ul. E bine ca ami am pe cine sa intreb pe aici. sotul are Rh + bineinteles, ca sa imi complice mie existenta. de aia ma si stresez asa de tare. sau , ma rog, acum nu ma mai stresez, dar a fost o perioada buna in care cautam raspunsuri disperata.acum chiar am uitat de la o vreme. Am facut deja un dozaj de anticorpi care au iesit absenti, si mai merg la 28 de sapt. asa mi-a zis medicinista de familie. Poate nu e cazul sa fac vaccinul...
Apropo de vaccin, nu stiu detalii, draga ANACO dar de indata ce aflu, revin cu info. Asta daca nu afli tu prima. Si eu sunt curioasa. mai scrisese cineva aici , dar nu mai retin, ca se gaseste destul de greu si ca trebuie sa facu rost din timp. numai ca daca nu e nevoie sa il faci...cheltuiesti niste bani aiurea. Om vedea. Keep in touch!
INA si eu ma tot straduiesc sa aflu ce "reteta" ar trebui urmarita aici. Mi s-a recomandat elevit si maltofer deocamdata. ideea e ca de la fier ma cam constip. Nu stiu la care sa renunt, ca stiu ca sunt la fel de importante,. asa ca le iau impreuna non stop si cand vad ca e problema cu constipatul renunt o vreme la fier . apoi o iau de la capt. am auzit atatea variane...si de la medici si de pe forum,...ca ma doare capul.merg dupa instinct pana la urma. sper sa fie bine.
MONA bine ai re3venit si sper sa treac repede si problemutzele si sa te poti bucura de Bb cat mai mult.Tinem pumnii sa treaca si furia laptelui si hematomul.
ANNABABY ce vaccin ai facut? "antititanicul". Cred ca depinde de organism. Cunosc pe cineva care l-a facut si au speriat-o asistentele ca o sa se umfle si o sa dfoara...si ea nu a a vut nimic. asa ca... Trece repede.As merge si eu la cumparaturi cu tine...da inca mai merg la scoala vreo 2 sapt. ma rog...nu mai e mult.
ma duc sa pap felul doi . Cu o salata grozava. reviiin

bebe Andrei
Ruxandra 26+ si Andrei Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Mona bine ai venit acasa! Sper sa te refaci cat mai curand si sa uiti incet, incet perioada traumatizanta petrecuta in spital. baietii, si abia astept sa vedem pozici in formatie completa, mami, tati si cei doi iezi.

Fetele, nu ma dati disparuta, va citesc printre picaturi, dar n-am timp sa scriu, am de pregatit 'nspe delegatii si expozitii si rapoarte in acelasi timp, acasa lucrurile se misca intr-un ritm accelerat, curatenii, mobile, stuff, dar las' ca recuperez io

Of, si aveam ceva de zis la multe chestii discutate pe-aici, hop si nea Ion, ma mincau degetele de numa'...

Monica 33+ si gargaritza Nancy

bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - sneak peak (santier)

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Danangie, Diarux am facut vaccinul antitetanos, cica pt prevenirea infectiilor copilului si ale mamei la nastere. Nu tineam neaparat sa-l fac dar am fost alaltaieri la medicul de familie si daca tot era exact momentul potrivit (7 luni jumate) mi l-a facut.

Mona bine ai revenit. Ma bucur pt tine ca esti in sfarsit acasa cu puiutii tai, greul cel mare a trecut, sa speram ca nu o sa te mai chinuie mult durerile de la operatie si de la hematom.

Anna 32+ cu Ioana Maria
AMR 8
vinebarza
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

in ceea ce priveste decalotarea
eu nu am experienta in privinta asta si nici in familie nu au fost baieti ca sa stie cineva mai bine. In schimb, cuniosc doua cazuri ale unor colege de ale mele, care au patit acelasi lucru. Pe la 3 ani, baieteii lor urinau cu sange. Alarmate aau fost la medici, au facut analize si toate ieseau bine. Stresul de pe lume. si pentru ca la Bacau nu reuseau sa-i dea de cap problemei, s-au dus la iasi amandoua (bine, in momente diferite). doctorul de acolo le-a spus de la prima vizita cadn s-au internat cu baietii ca trebuie facuta igiena, adik tocmai aceasta decalotare. dupa care le-a dat drumul acasa. Si a fost bine. Acum, banuiesc ca medicii de aici nu si-au dat seama si pentru ca nu recomanda ei o asa igienizare. Pe de alta parte, poate nu trebuie shiar de la primele luni sa se faca, ma gandesc ca poate mai tarziu. ce stiu eu. Cert este ca de la ele am auzit treaba asta si atunci inclin sa cred ca e o idee buna. Eu am sa vb si cu doctoresele mele sa vedem ce parere au.
gata ca treb sa plec la scoala dein nou. Si afara toarna cu galeata.
spor pe la treburi.

bebe Andrei
Ruxandra 26+ si Andrei Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Bun revenit Mona! Iti doresc sa fiti sanatosi, sa va recuperati frumos si sa treceti inca o data peste toate problemele! Sunteti niste invingatori!

Bun revenit si tie Magda. Chiar ma intrebam unde ai disparut fara urma. Ma bucur ca acum piciorul e mai bine si ca vei fi in concediu curand! Despre carucioare nu stiu sa te ajut...

Madutz stii, dar mai zic...Ari este totala! Sa ne traiasca!

Boti bine ca ai scris pt ca tocmai vroiam sa dau cu sms-ul in tine, ca prea lipseai suspect. Incet-incet le termini tu...mai ales cu atatea mamici asteptand sa vada camera gargariceasca.

Ina eu iau doar tardyferon zilnic. Vitamine probabil voi lua de prin sapt 38 si o sa continuu si o vreme dupa nastere, ca sa imi ajut organismul. Si mai iau magne b6 cateodata, pt ca unui fost sportiv spasmele musculare ii sunt mai frecvente...si eu vreau sa le tin in frau. Fierul mi se pare insa esential acum si cum nici probleme de constipatie n-am, e totul ok.

Ma intorc la ale mele...

SUN 35+

Mergi la inceput