Pe 3 iunie incep inscrierile
Marti 3 iunie incep inscrierile la gradinite, am auzit la tv si scrie si prin presa de ex aici:
http://www.europafm.ro/stiri/interne/detalii.html?showStiri=16742
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Raspunsuri
mireyy spune:
Buna !
Stie cineva in ce consta inscrierea?
Daca se depune tot dosarul sau doar o cerere, tipizat sau scrisa de mana?
Mercic !!! 
matahut spune:
Ce inseamna "parintii se vor prezenta la unitatea de invatamant prescolar în raza careia locuiesc"? Cum aflam care e raza![]()
dana d spune:
Pai te prezinti la cea mai apropiata gradinita, iar daca nu esti sigura ca de aia apartii, mai bine te duci inainte sa intrebi ca sa n-ai surprize. Oricum cred ca poti sa-ti inscrii copilul unde vrei, doar problema locurilor ar putea sa te impiedice.
Fetele mele
dana d spune:
quote:
Originally posted by mireyy
Buna !
Stie cineva in ce consta inscrierea?
Daca se depune tot dosarul sau doar o cerere, tipizat sau scrisa de mana?
Mercic !!!
Nu mai tin exact minte de anul trecut dar sigur cererea tipizata o completezi acolo cu doamna directoare, nu ai de unde sa te duci cu ea. Mai bine te duci la gradinita respectiva dinainte sa vezi ce acte iti trebuie la inscriere, sigur sunt afisate pe usa sau la avizier ca si numarul de locuri pe care il are gradinita. Stiu sigur ca iti trebuie certificatul de nastere al copilului in copie dar poti sa ai si originalul la tine in caz de nevoie, copii de pe cartile de identitate ale parintilor si adeverinte de la serviciu cum ca sunt angajati nu si salariu. In rest ceva fise medicale dar astea cred ca le duci in toamna, iti da la inscriere o fisa pe care trebuie s ao duci in toamna completeta cu analizele si de catre medicul de familie. Nu cred ca-ti trebuie nimic de la cresha, doar nu toti copiii merg la cresa.
Fetele mele
Tethys spune:
Mey... si daca tac-su lucreaza in afara tarii, eu de unde iau adeverinta de la serviciu pentru el?!? Iar eu, abia acum reusesc sa-mi fac contractul de munca... Asa ca, adeverinta respectiva ar fi bine s-o cer cand mi se da contractul de munca? Asta ar insemna maine... dar, nu e totul sigur
... Plus ca, noi (eu si tatal copilului) suntem in plin proces de incredintare copil... Deci, asta ar insemna ca nu prea mai am sanse sa-l dau la gradinita, sau cum?!?
Eu, in primavara, m-am interesat la directoarea gradinitei unde as vrea sa-l inscriu, de actele necesare... iar, ea mi-a zis doar atat: cererea respectiva, copie act de nastere copil si adeverinta de la medicul de familie ca este apt de colectivitate. Mai multe informatii n-a vrut sa-mi dea
. Si nici n-a mai stat la discutii
.
Deci, ce sa fac?!? Aveti vreo idee?!? 
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .
Tethys spune:
Chiar nu stie nimeni sa-mi raspunda
? Nu a fost niciuna din voi in situatia mea?
Eu, vazand ce ati scris voi ca trebuie la actele inscrierii m-am panicat! Inca nu mi-am revenit... dar, mi-a trecut o idee prin cap... Ar merge sa dau o declaratie, pe propria-mi raspundere, cum ca, tatal copilului nu este in tara... bla-bla-bla? Stiu ca asa mi-au cerut la Directia Comunitara cand i-am facut alocatia. Oare ar merge asa si la inscrierea la gradinita? Voi ce ziceti? Ca eu m-am stressat rau de tooot la faza asta
!
Restul actelor le am. Adica, copie dupa C.I. a tatalui (si a mea bineinteles), adeverinta de la medicul de familie cu vaccinarile si cum ca este apt de colectivitate, certificatul baiatului... In ceea ce priveste adeverinta mea de salariat voi vedea maine ce rezolv...
Dati-va si voi o parere, please!!!
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .
anya spune:
Eu zic ca poti sa te duci sa inscrii copilul doar cu copia dupa buletine/certificat nastere copil si sa completezi acolo cererea tip, urmand ca mai tarziu sa aduci si celelalte acte. Nici nu-i spune directoarei de problemele cu adeverintele, sa nu aiba motiv sa-ti respinga dosarul. Daca te intreaba in mod special, spune-i ca dureaza cateva zile la tine la servici, ca asa e procedura (si la mine dureaza 3 zile lucratoare - cf procedurii, desi am carte de munca la o multinationala
).
Bafta la inscriere.
dana d spune:
Cryna e cam greu sa fi fost cineva in situatia ta, nu te mira ca nu stim sa raspundem. Nu e o situatie uzuala si simpla, imi pare rau.
De obicei nu te respinge pentru lipsa de acte la dosar, daca au locuri o sa te inscrie chiar daca ramai datoare cu niste acte.
Daca vrea sa te respinga are posibilitatea sa gaseasca scuze destule in situatia ta, asa ca pana la urma cam depinzi de amabilitatea directoarei.
Acuma eu din experienta mea pot sa spun ca nu te va respinge ca iti lipseste o parte din acte la dosar, dar din ce citesc pe aici vad ca sunt si directoare scarboase de la care numai la bunavointa si intelegere nu poti sa te astepti si probabil ca pt cazurile astea trebuie sa fii pregatita cu ceva cu care sa le castigi bunavointa. Intelegi, nu?
Si sfatul meu ar fi sa-i spui directoarei despre problemele cu sotul pentru ca s-ar putea sa castigi puncte dat fiind ca esti mama singura si cu atat mai mult ai nevoie de ajutor sa-ti cresti copilul. Aproape ca poti sa spui ca esti un caz social si ar trebui sa ai prioritate la inscriere.
Mult succes!
Fetele mele
Tethys spune:
Multumesc frumos fetelor pentru raspuns
! Acum am intrat si eu, vroind sa va zic ce am facut... Am fost la gradinita la care vreau sa-l dau si m-am uitat la afisier. Intradevar, acolo sunt trecute numai actele de care-mi zisese directoarea in primavara. Adica, perioada de inscriere este 01/06 - 30/06, trebuind sa prezint cererea si certificatul copilului, avizul epidemiologic fiind trecut ca: "a se aduce la inceperea anului scolar". Am intrebat educatoarele, care mi-au zis sa vin luni, pentru ca de atunci incep inscrierile... iar, directoarea nu era astazi. Deci, totusi, am sanse sa-l inscriu
, zic eu... avand in vedere ca ei la afisier au trecut doar cererea si certificatul copilului, nu?!?
PS. - sa stiti ca nu sunt suparata ca nu mi-ati raspuns, eram doar panicata
... Asa ca, va inteleg ca nu stiti
sa-mi raspundeti
, ok.?
catale spune:
Cryna, nu-ti face probleme. Nici eu nu puteam sa aduc urgent adeverinta de venit, abia ma angajasem si oricum mai cerusem una pt un credit, iar la noi e foaaarte complicat sa obtii semnaturile. Pentru tatal copilului n-am dus nimic, le-am spus ca sunt divortata si ca e in grija mea copilul. Am dus doar copie certificat copil, copie buletin eu si avizul epidemiologic...