step by step

step by step | Autor: cristinuca

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata,

Am ajuns la varsta cand ne intrebam la ce scoala ne vom da copilul
Va rog am nevoie de la un sfat
Noi parintii Cristinei avem un program foarte incarcat si din pacate nu avem pe cineva langa noi care sa ne ajute sa ia copilul la 12 de la scoala si sa-l faca lectiile cu ea.
Ne-am gandit sa optam pentru o scoala cu program step by step
Ce parere aveti, care sunt costurile lunare? Sunt bune astfel de clase?

Astept de la voi un sfat
va pup

4 ani si zece luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

prea multe nu stiu nici eu , stiam ca o vecina de pe strada noastra avea fetita in sistemul asta. e in Dr Taberei, o scoala cu astfel de clase,
uite ce te sfatuiesc eu, sa te interesezi daca exista contiunitate si din clasele mai mari (stiam ca e pana la cl a 4a sistemul). ca e important pentru copil sa aiba continuitate in sistemul in care incepe. si costa, nu stiu cat, ca si mananca acolo si face lectiile...
cel mai bine sa mergi la scoala respectiva si sa vb cu parintii care au copii acolo sa vezi daca sunt multumiti....

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kokolina spune:

BUNA

din cate stiu eu, costurile se ridica la 350-400 ron pe luna, dintre care mare parte constituie masa care se asigura (pranzul), majoritatea scolilor avand contracte cu diferite firme de catering.
programul este intre 7.30- 8.00 dimineata si 16.00(cu pauza de masa ), sunt 2 invatatoare (una dimineata care preda, una dupa amiaza care face lectii cu ei).

bafta!
Kokolina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

baiatul meu a mers in clasa I in sistem STEP- BY- STEP, la o scoala 'de stat'.

dpdv financiar, ne 'costa' 20 - 25 lei/ saptamana, strict valoarea mesei zilnice - pe care o primeau de la o firma de catering; scoala e dotata cu sala de mese; mai exista si posibilitatea sa mearga la o cantina (a scolii sau in apropiere) - deci in total lunar ajungeam undeva in jur de 100 de lei.
in afara de asta, te mai costa la inceput rechizitele, dar astea te costa indiferent in ce sistem invata copilul...

eu am fost foarte multumita de sistem, copilul a avut rezultate bune, nu a venit acasa cu lucruri neintelese - sigur ca depinde de copil, dar comparadu-l cu nepoata mea care a mers la scoala 'obisnuita', la ea au fost mai multe prbleme si munca pt acasa, venea de la scoala cu lucruri neclare (mai ales la mate).
ei daca stau acolo inca 4 ore, au timp sa-si consolideze ce invata!
mai primea si teme pt acasa, dar mult mai rar, sa zic maxim de 2 ori/ saptamana, dintre care una era tema de week-end. singura 'obligatie' ca tema permanenta pt acasa era sa citeasca cateva randuri dintr-o carte de povesti, zilnic. (din lipsa de timp si chef, de multe ori am 'chiulit' de la tema asta)

atmosfera in clasa e placuta, in timpul liber fiecare isi poate alege activitatea preferata (desen, acuarele, plastilia, decupaje, puzzle, citit povesti, samd).
'timp liber' inseamna nu numai perioadele de recreere pt toata clasa (normal ca nu ii poate tine numai cu lectii 8 ore/ zi), ci si daca de ex copilul termina mai repede ce are de lucru, se pate 'distra' cum doreste fara sa deranjeze pe ceilalti.

singurele probleme au fost legate de discipilina, mai bine zis INDISCIPLINA - dar nu cred ca la clasele 'normale' nu sunt astfel de probleme, ba chiar sunt sigura ca sunt.

una peste alta, eu sunt 100% pentru acest sistem, copilul invata de placere si nu de frica, se duce la scoala destins si bucuros.
din pacate, a trebuit sa-l mut la alta scoala unde nu exista acest sistem, si sincer imi pare rau, dar asta e, nu putem face in viata totul in mod ideal...

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Din cate m-am documentat si eu pe net, acest tip de invatamant este doar pentru clasele I-IV.
De dimineata am discutat cu directoarea de la gradi de la cristina, si dna nu prea are o parere buna despre step by step (mi-a argumentat faptul ca desi copilul invata mai destins in primele 4 clase, in clasa a 5-a va merge la o scoala normala si ii va fi foarte greu sa se adapteze)
Ma voi duce la scoala respectiva pentru a culege cat mai multe detalii.
Daca nu voi fi multumita de ceea ce voi vedea, atunci voi alege sistemul traditional, si cu posibilitatea de after school
alta solutie nu vad eu acum in acest moment

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

al meu s-a adaptat perfect in clasa normala, la noua scoala.
si dupa mine se regaseste printre cei 'buni', fapt confirmat si de doamna invatatoare....

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Cristinuca, in ce zona stai, ce scoala ai in vedere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Cam cu intarzaiere raspund si eu la subiect. Baiatul meu este in clasa aIIa la step si m-am tot interesat cum va fi din clasa a Va. Am vorbit cu doamna directoare de la noi din scoala cu care ne cunoastem destul de bine si ne-a spus sa nu ne facem griji pentru trecerea in clasa a Va, pentru ca toti copii care au urmat clasele de step s-au descurcat foarte bine, mai bine chiar decat ceilalti copii de la traditional (probabil si datorita programului lung pe care il au). Singura mea teama este ca ei acum nu au teme pentru acasa decat foarte rar si ma tem ca se vor obisnui asa.
Din cate am inteles inca din clasa a IVa incearca sa-i obisnuiasca cu sistemul traditional, inca nu stiu ce presupune asta dar vom vedea.
Intreba cristinuca de costuri. Bani se cer peste tot, nu avem decat fondul scolii si fondul clasei (obtional)din care le cumparam apa (pentru dozator)rechizite (se cumpara la gramada)culegeri, caiete, dosare, (cam ceea ce este necesar unui elev)si se mai cer bani pentru mancare asta daca se opteaza pentru mancare de la o firma de catering (ca noi).
Daca mai aveti intrebari, va raspund cu placere. Pot sa va dau amanunte si cu bune si rele.

O seara excelenta

Mergi la inceput