Dulceturi si papanasi de sept -oct 2007 (149)
Raspunsuri - Pagina 7

Piciulika spune:
Rox draga, multzumim! Voua felicitari pentru dintzisor! Si tzie multa bafta sa scapi o data de problema aia mov
E dragut si fara zulufi da-i creste repede parutzul.
Nu mai stiu ce sa zic, cred ca-s „si“ dintzii, ca se vad sub gingie (deja, dupa 6, ma pricep) dar intr-adevar e cam mare febra. Si nu trece! Aici se vorbeste si de „febra de 3 zile“ la bebei: fara cauze aparente, fac febra maricica si le trece cum a venit, dupa 3 zile. Sa fie asa ceva? Maine devreme oricum sunt la doctor – ar fi a 3a zi.
Al meu roade metal vesel de tot – argint. Pe vremuri asta se dadea la bebei, un fel de globuletz de argint pentru bebei la dentitzie. Am unul la a a 4a geneatzie, plus o zornaitoare de la sef, tot de argint, buuuuna… Plus papucii de casa stil Birkenstock – e fascinat!
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate

Piciulika spune:
Rox, voiam sa-tzi scriu din urma cu capusele alea care te terorizeaza. (si pe alte mamici, la alarma ta).
DECI: CAPUSELE NASPE care sunt infestate si pot da meningo-encefalita si borelioza traiesc pe la noi p-aci (in RO inca nu am auzit - alea sunt alt tip, mai agresiv, dar nepurtatoare).
Astea naspe s-au inmultzit anii astia fff mult, nu se stie exact cauza (clima, veri reci+ umede, etc.) Noi stam intr-o zona de asta „rosie“ pe harta. Da’s calma! De la 2 ani se poate face vaccin impotriva meningo-encefalitei (3 buc) si sansele de vindecare la copii sunt f bune. Deci pe cand piticul misuna de capul lui va fi imun.
Borelioza mai naspa, dar daca se respecta niste reguli, e ok.
Capusele NU stau in: iarba scurta, poieni insorite; prefera umezeala, umbra (altfel se deshidrateaza). Stau in in iarba inalta din zone umbroase (e.g. padure, langa apa, langa garduri/banci). Deci acolo nu se merge in pantaloni scurtzi, ci lungi si bagatzi in soseta. Preferabil imbracaminte de culoare deschisa, sa le vezi. Ele simt vibratziile si vin de pe fire lungi de iarba si se urca pe oameni. Se cauta corpul de capuse seara (in general. Baza parului, ceafa, spate), daca e vreuna se scoate cu penseta, tzinand-o de trompa, NU de corp! (nu ulei pe ea etc. ca se chinuie si scuipa si mai multa saliva in sange) Nu are sens sa fie trimisa la lab, ca si daca e infestata, tot nu e sigur ca a transmis boala si invers.
Abia daca in jurul muscaturii apare un cerc rosu care se mareste (la cateva zile, samptamani, 20 cm sau mai mare) – mai taziu simptome ca de gripa (dureri de cap, musculare, febra, stare proasta etc.), inflamare incheieturilor (mai ales genunchi) atunci probabil e borelioza. Cand apare roseatza se incepe si terapia, cu sanse f bune.
Deci: nu orice capusa transmite boala, cu preventzie se elimina mult din risc si merita facut vaccinul la cei care sunt mult in mediu si zona afectata: padurari, copii, plimbaretzi in natura etc.
Nu te nevroza si mai ales, grija mare la adultzi, ca formele sunt mai complicate! (stim cazuri pe aici). Sansele sa faci borelioza pe parcursul vietzii in zone afectate sunt pe la 7%. Asa ca voi statzi linistite.
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">

Piciulika spune:
Mada, tzi-am vazut frumosul-pletosul – de fapt frumosii, cu tati! Scump de tot! Si ce grasutz!
Noi am luat scaun de la BebeConfort, Axiss – sunt super-incantata de el! Se roteste inspre tine sa pui copilul si apoi zac!, se pune pe directzie. Plus are partea de la cap f bine protejata. Noi am ales intre cele certificate in teste de calitate si pana la urma asta a fost – chit ca a iesit abia anul trecut si nu e inca testat! Dar BB Confort are pana acum cam toate „foarte recomandate“ – nu cred s-o dea acum in bara. (si filmul de pe site e cool, nu?!)www.bebeconfort.com/collection-2008/UK/accueil.htm" target="_blank">Axiss
Melania, multzumim! E total ciresarul!!! Cu scaunul, vezi mai sus, cu koncediul, noi acuma pitrocim planul – desi sambata cica plecam, 2 sapt, dar e fff complicat voiajul!
Vazut printzesa lui Veroboda - ce ochi frumosi si calzi!
Sim, vazut gradinarul tau cu bujorul! E asa de duuuuulce! Si mereu zambaretz si cu privire ghidusa! Ce baiat mare si frumos ai! Si pofta buna, tinere - ca BB nu mai vrei sa fii!
Ah, crema de protectzi solara: la farma mi-au spus ca pana la 2 ani trebuie pe baza minerala. Sunt mai groase, se intind mai greu, trucul e sa le aplici intr-un singur sens, asa, cum ai netezi ceva.

Piciulika spune:
Erina, v-am vazut: frumoase ca de obicei! Nu-tzi fa probleme: si al meu a inceput parca peste noapte cu toate, A sezut mai ferm, si s-a ridicat in decurs de 3 zile! (chestia ciudata ca al meu mereu a pastrat reflexul de pasire: ala primar, care trebuia sa dispara la 3 luni – consiliatoarea era ingrijorata chiar, ca cica nu era bine: cum il tzineam de trunchi in picioare, cum incepea sa mearga, hotarat! Asa a ramas pana acum.)
Si eu stiu bbei care evolueaza intai f bine pe alte planuri – vorbire, afect – si abia apoi motric. Ce frumos ca nu-s dupa fisa tehnica! Lia, daca Runi vrea sa fie bipeda, de ce o vrei patrupeda?! Stiu multzi asa ca ea!
Yaya,cum a fost? Te admir!
Luy, esti legendara deja! Zau, de ce nu-tzi schimbi cifrele pe litere!? Sau musai sa scrii o carticica pentru copii! Pliiiiiiz!
Si de ce tzi-e iar rau? Te-ai analizat etc.? Stiu ca esti dulce, dar asa deocheabila? Imi faci griji!

Piciulika spune:
Acuma, la final, de noi, mai precis castorul meu.
Are febra de ma termina, sus-jos, ii dau paracetamol supozitor si nurofen, alternativ, la 4 ore. Mereu ajunge la 39.2 – am ajuns sa ma bucur ca nu e mai mult! El a avut pana acum doar 2 zile febra – si nu peste 38.7: o data la doua luni (viroza), apoi de Paste, in Ro. Mereu a trecut de la _un_ paracetamol. Acum e de duminica dimineatza asa! Inclin totusi sa cred ca e „febra aia de trei zile” si ma tzin tare si optista. Cat pot...
Medicul nu a gasit luni nici o cauza. Mergem si maine dimineatza.
A fost asa plangacios si agatzat de mine zilele astea, ca abia am apucat sa mananc ceva cald... Nici papa lui nu a mai vrut-o, un pic fructe si in rest: tzitziiiiii. Bine ca papa. Si bea apa. Dar cand il vad asa apatic, il simt ca arde, imi vine sa
Acum o saptamana @ control (7 luni ½): 8.900kg, crescuse f bine ultima luna (500g+), avand in vedere ca: a fost bolnav si a ramas doar pe tzitzi pana acum vreo 3 sapt. + dintzii + misuna non-stop! E duracel, nici nu prea doarmea peste zi. Sta bine, se ridica singur (si cam inconstient, de orice, chit ca nu are prize bune), merge de-a busilea, mai nou incearca sa ne vorbeasca tot mai variat. In general spunea tanti aia ca e mult peste varsta lui (deocamdata). E haios cum urca scari in 4 labe si biped (e pasionat), cum se invarte ca morisca in 4 labe, cum culege flori cu 2 degete... ce mai, e minunat!
Tanti spunea sa incep sa-i pun cereale in mesele diversificate, un pic, ca la cata energie consuma acum nu ii ajunge. Avem o masa legume (plus carne de vreo 3-4 ori pe sapt) + una de fructe si sa ii mai bag una, de cereale, pe seara.
La noi nu se da galbenush, ficat... nu iaurt. Tot ma gandesc ce sa mai variez. Deocamdata lapte praf, ca sa devina mai ne-dependent de mine (cresa, plecarea mea la Toronto – nu-i mai iau cu mine, m-am lecuit...)
Merg sa-l vad si ma bag langa el. Va pup.

rodicamaries spune:
buna dimi
moldoveanco...tu la ora 00:06 mai cauti de lucru prin casa???
piciulika, multumim ca ne-ai zis faza cu capusele, si eu cand eram mai mica, daca mergeam in padure (dupa flori sau ciuperci)veneam catodata cu o capusa, dar fff rar, mai repede luam carcei(asa le zice aici)aia sunt mai mici, si doare locul mai tare.
Felicitari domnului castor pentru performante, sa speram ca trece si peroada asta cu febra, poate descoperiti si de la ce.
nu stiu cum de te-ai gandit la nik-ul asta:piciulika, dar mie tare imi place, drept dovada, imi mai alint odorul cu piciulik, cand a auzit hosbendu` cum ii zic, hop si el, numai ce-l aud ca-l striga piciulik. trebe sa platesc drepturi de autor, ceva?
Ieri am fost la o manastire aici din Baia Mare, e cam la 1 km de oras, Doamne ce frumos a fost, nici n-am stiut de ea pana acum.A fost foaaaarte cald si eu m-am ars pe umeri, mi-era frica si de Darius, dar a stat mai mult in carucior, ca bascuta n-o lasa pe cap a fost un pic rosu pe manute, dar l-am dat cu bepanthene, sper sa nu fie probleme, daca stiam ca va fi asa tare soarele, ii luam crema de protectie...
niste poze
.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)

Sabina spune:
neata. f pe scurt ca plec la simpozion
bernix, lasa tu disciplina. Cumpara o aparatopare de patut( ca alea de la chicco) si gata!
cum o sa lasi copilu sa urle? imi vine sa omor doctorii astia.
nu zic, daca vrei pip sau tre sa bei un pahar cu apa na, nu e foc daca plange juma de minut.
dar in rest, cum sa lasi mandreatea asta de fetiota sa planga neconsolata?
ea tocmai pentru ca e prematura a re nevoie fizica de tine foarte mult.
Eu stiuc a dotorii vor zice ca nu e asa, dar teoriile celelalte(gen Attachment parenting) considera ca nu are niciun sens sa intrerupi continuumul cu bebelusul. Mai ales, zic eu, ca Degetocai i-a fost intrerupt mult mai devreme!
Piciulik, pup castor sa-i treaca febra! Sofia a facutr febra din asta la canini. dar avea un an si 11 luni (remember ca la un an fetei mele abia i-a iesit dintisorul nr 2)
Tomitza, bine ca-i fata sanatoasa. dar numai 5,75? n-ai gresit tu ceva? ca parca ceva in genu asta avea mai de mult.oricum ar fi, bucura-te de ea, ca e minunata!
fetele Bulgaroaice, noi mergem la 2 mai din 19 iunie, dar vrem si in Bulgaria la balcic in vreo zi. de aia am facut pasaport puilor.
e departe balcic de unde stati voi?
:)
Bee, de ce nu mi-ai spus ca Maria e cumnata ta?
:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo

mandarinutza spune:
Noi in Bulgaria mergem in Sveti Vlasi, la un complex de aparatamente.
Cecilia, eu am luat sejurul de pe plaja.ro.
Bernix, noi vom fi de pe 28 in Sveti Vlas si e aproape de Sunny Beach. Poate ne vedem.Mi-ar placea tare mult.Am admirat degetica superba, mai ales poza cand doarme la tzizi.
Sabina, succes la simpozion, Balcici e cam departe de unde vom sta noi.
Piciulika, pupam matrozul, sa se faca bine si sa scape de temperatura!
Myral, pun carnea cruda si galbenus crud la blender, asta pt ca nu am masina de tocat, dar blenderul e la fel de bun.Perisoarele fierb f repede, cam in 15-20min, se ridica la suprafata cand sunt gata.
Cecilia, sare nu am pus la perisoare. Am testat si eu cu sare la pireuri si nu a mancat mai bine daca era sarat asa ca nu ii pun.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze

Yaia spune:
quote:
Originally posted by Lia_B
Yaia, La multi ani si toate dorintele sa ti se implineasca!
Minunata si reteta ta de papanasi pe care m-am simtit ispitita sa o incerc iar si iar spre disperarea kg mele care se duc si iar revin si iar se duc si iar revin.....
Lia, multumesc!

Se pare ca absenta ta e motivata. Cu atatea retete noi pe care le-ai incercat, cum sa mai ai timp si de forum. Ma bucur ca ti-au placut retetele noastre, eu mai am multe retete bune, dar putin timp sa le scriu. Poate de acum inainte, ca am treminat cu scoala.
Recunosc ca eu am incercat doar prajitura Mariei care e delicioasa si cartofii taranesti ai Bebekai, mortali si aia. Dar am aceeasi problema ca si tine: kg. Asa ca ma bag pe dieta.

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Yaia spune:
quote:
Originally posted by Erina
Yaia, cum a fost la examen?
A fost bine, multumesc de intrebare. Am avut 2 intrebari, cu raspuns la una singura, la alegere. Dupa examen am mers la secretara si am completat formularul de absolvire, desi i-am zis ca trebuie sa astept nota si creditele de la acest ultim examen. A zis sa completez formularul, de parca imi zicea ca il iau sigur. Probabil nimeni nu a picat vreodata examenul de teza. Si am ales sa-mi trimita diploma si foaia matricola prin posta, sa nu mai merg eu pana la universitate inca o data.
Oricum, la examen patea cea mai grea a fost faptul ca l-am lasat pe Tudor acasa, cu tati. A mancat jumatate din cat manca de obicei la ora 10 din fructe, a plans ceva timp si a adormit pe umarul sotului. Cand m-am intors, numai de mine a stat agatat. Ieri toata ziua nu m-am putut distanta de el, maraia de cate ori plecam din raza vizuala si a stat in brate la mine mai mult decat de obicei. Parca imi zicea: "Mami, sa nu mai pleci de langa mine!" Ma gandesc cu groaza la prima saptamana de gradinita...
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze