Va rog, informatii din Australia!
Raspunsuri - Pagina 6
marius spune:
Deja sunt speculatii. Habar nu am ce voi face acolo dar si pana atunci mai este. Am mai precizat ca probabil ma voi orienta in functie de situatia concreta, de unde sa ghicesc eu de aici? In principiu nu sunt genul de om care sa refuz daca pot sa fac un job. M-a interesat intotdeauna sa castig pentru ca din punctul meu de vedere sursa pt un trai cat mai acceptabil vrem nu vrem sunt.... banii. Aproape orice vrei sa faci se rezuma la sfarsit la , Ok ...ai resursele financiare necesare? Daca raspunsul este da ... Ok daca nu ai doua variante, ori iti cauti altceva ori cauti surse suplimentare. In sfarsit. As dori sa mai intelegeti ca nu se pune problema sa plec maine sau poimaine... mai am destule de facut mai am un IELTS de sustinut, ma rog sunt doar la inceput dar am inceput.
De aceea sunt atent la detalii si mai ales la sfaturi, sugestii....
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
cana spune:
Asta si vroiam sa intelegi ca la inceput poate nu vei lucra pe domeniu dar cu un alt job chiar si necalificat te vei descurca nu sant speculatii.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Ramona, in australia de ex iti poate refuza intrarea daca esti obez sau ai alte probleme medicale, iar cu onorabilul Cunlife am io oarece discutii personale,
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Adica eu n-am voie?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
orchid spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Marius, daca imi pot permite o idee-doua. Eu n-am nici o indoiala ca te vei descurca in NZ sau Australia, pe plan profesional, orice ti-ai alege, dupa cit te stiu, ai tot ce-ti trebuie. Copiii vor fi fericiti n-am auzit de copii de virste mici sa nu se adapteze, mai ales NZ e un paradis pentru copii, criminalitate aproape inexistenta, scoala e minunata, vremea asisderea, mincarea naturala cea mai buna din lume, fara polutie. Si-n general prognozele sint bune pentru cei care emigreaza in zonele calde. O gramada de englezi acum emigreaza spre AU si NZ din aceleasi motive.
Singurul lucru la care m-as gindi un pic mai mult in cazul tau e departarea de tara. NZ nu e Europa, nu e nici macar US. E departe, vizitele acasa vor fi rare. Daca esti nostalgic la mamaliga, rude, surprize-surprize, sufletul romanesc, miorita, Porumbescu...etc s-ar putea ca astea sa devina un obstacol. Cum ziceam cei mai multi trec peste, dar asta zic eu ar cam fi cel mai mare obstacol ( daca e sa fie vreunul) pentru tine ( cum te stiu eu).
Eu iti urez succes orice ai alege,
A
Ramona, in australia de ex iti poate refuza intrarea daca esti obez sau ai alte probleme medicale, iar cu onorabilul Cunlife am io oarece discutii personale,
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada daca imi permiti sa te contrazic in legatura cu aspectele mentionate de tine in mesajul de mai sus si ingrosate de mine. Cam astea au fost motivele pentru care, dupa ce am locuit in NZ o perioada, m-am "mutat" in Australia.
Eu stiu ca ghidurile turistice arata totul in roz, dar asta nu inseamna ca si trebuie sa credem ce scriu ele
marius spune:
De ce te-ai mutat din NZ in Au?
Marius Pernes
Pagina legislativa
orchid spune:
quote:
Originally posted by marius
De ce te-ai mutat din NZ in Au?
Marius Pernes
Pagina legislativa
Din cauza aspectelor enumerate de Andrada mai sus ca fiind pozitive care in realitate sunt exact pe dos. Dar asa e cand vorbesti din auzite sau citite.
Pe rand luate
- criminalitate mare in orase ca Auckland, Hamilton, etc. In Auckland in ziarul local saptamanal aparea harta orasului/cartierului cu locuri marcate unde au avut loc spargeri in saptamana precedenta . Saptamanal erau 15 -20 de spargeri, aprope toate efectuate de maori sau pacific islanderi care sunt deja la a4-a generatie pe ajutoare de la stat si nu au lucrat in viata lor.
- scoala - nu stiu ce a vrut ea sa zica cu "minunata" aici dar eu sunt profesoara si am obtinut un post permanent intr-o scoala si mi-am dat demisia dupa o luna. Si sa stii ca nu sunt inconstienta - postul meu era garantat acolo, dar nu am rezistat mai mult de o luna. Nu zic sunt si scoli de stat bune sau foarte bune, dar ca o regula sunt in cartiere scumpe, si ca sa-ti poti da copii la scoala respectiva trebuie sa locuiesti in acele cartiere - fiecare cartier este arondat la o scoala. Bineinteles ca exista si scoli private cum nu sunt multe in lume (nu exagerez cu nimic aici)dar unde si taxele sunt f. mari.
vremea minunata she must be kidding. Experienta mea la fata locului spune altfel;ploaie zile fara numar, umiditate de mucegaiesc lucruri in dulapuri daca nu le scoti mereu la aer si vanturi reci sau soare foarte arzator.
-mancare naturala da, daca traiesti la tara si-ti cultivi singur gradina si nu o stropesti cu nimic chimic si te multumesti cu ce mai ramane nemancat de "bugs", daca nu cumperi produse organice la un pret de 4-5 ori mai mare ca al celor neorganice.
poluare inexistenta - da daca stai la tara si cresti capre, daca stai in oras poluarea exista.
Un alt motiv pentru care am parasit NZ in favoarea Au au fost mult mai multe oportunitati de job decat acolo si in cazul meu si mai bine platit.
Pentru tine am doua sfaturi - studiaza cu atentie situl de emigrare si fa alegera pe care o consideri tu cea mai buna. Investeste cat esti in tara in cursuri bune de engleza si vino cand stapanesti limba bine - nu te baza pe faptul ca inveti la fata locului - aici doar retusezi. Altfel iti va veni greu!!
Good luck!!
ina_nz spune:
In Australia nu e criminalitate? Scolile sunt mai bune? Vremea da cred ca e mai buna desi depinde ce-ti place. Pot fi niste calduri insuportabile. Mancarea e mai naturala decat in Nz? hmmmm
Poluare mai putina sau deloc? Si ce ne facem cu mustele si alte lighioane nu prea prietenoase?
Recunosc ca nu am fost decat o data la Sydney la o conferinta si pe Gold Coast in concediu asa ca nu am experienta de "trai de zi cu zi in AU" insa sincer nu mi s-a parut ca e muuuult mai bine ca aici. Sunt plusuri si minusuri ......cand tragi linie nu se inclina balanta nici spre NZ nici spre Au. Cam la fel
Oamenii mi se par mai draguti si mai amabili aici. Viata mai linistita si traficul mult mai decent.
Acolo e cam multa agitatie.
Preturile in schimb mi s-au parut mai mici acolo la anumite produse si oferta mai variata.
Aia ce spui cu mucegaiul nu mi se pare corect....eu nu am mucegai in casa si nici nu am avut in precedentele. O fi in casele vechi si neaerisite dar cine te obliga sa stai in ele?
Scolile sunt ok. Nu cred ca exista tara in lumea asta in care sa fie numai scoli bune......e o regula universal valabila ca in cartierele mai proaste sunt scoli mai slabe.....
In cartierele decente sunt scoli foarte bune. Iar scoala de este un criteriu major in alegerea cartierului in care sa-ti cumperi casa.
Din cate stiu in Au e la fel.
La oportunitatile de joburi.....da piata e mult mai mare.....dar si rata somajului e mare.
Dupa parerea mea un om bine pregatit in meseria lui isi v-a gasi job cel putin la fel de decent ca cel din Romania. Si nu vorbesc din carti ci din experienta mea, a familiei mele si a prietenilor mei.
Eu nu sunt de parere ca e musai sa incepi de la spalat de vase sau cleaning. E o prostie. Atunci de ce mai pleci din Romania? De dragu emigrarii?
Ca doar romania nu e Zimbabwe sa fugi unde vezi cu ochii si sa faci orice pt o coaja de paine. Se traieste destul de bine din punc de vedere material. Inteleg sa pleci la un nivel de trai superior, o calitate a vietii, a serviciilor, sa-ti regasesti demnitatea si linistea. Nu sa cari saci in port.
Marius, oriunde pleci in lumea asta sa tii minte ca nu esti cu nimic mai prejos decat localnicii iar un maneger adevarat nu o sa prefere un localnic mai putin pregatit in defavoarea ta. Nu sunt atata de patrioti incat sa prefere unu prost dar localnic in fata unuia caruia ii merge mintea dar e de afara. Iar intr-o societate asa de multiculturala cum sunt NZ si AU zau daca din doi oameni pe starda unu nu e emigrant. Un om serios si un bun profesionist o sa fie acceptat la un job chiar daca engleza nu e perfecta (asta daca nu aplici la un job de crainic tv sau comentator la fotbal).
Ina
orchid spune:
Ina nu inteleg de ce te-ai ambalat asa - raspunsul meu se referea la ceea ce a scris Andrada si mai citeste o data ce am scris si nu pe sarite.
Si ca sa-ti raspund tie acum scurt
- criminalitatea in Australia e mai mica decat in NZ
- scolile sunt mai bune aici
- vremea nici nu se compara cu ce e in NZ
- nu am stat intr-o cocioaba in NZ asa cum iti inchipui tu si am avut mucegai in dulapuri si se facea si pe pereti cateodata din cauza umiditatii.
Balanta se inclina muuuult in favoarea Australieie indiferent daca iti place tie sau nu. Stii cam cati kiwis locuiesc aici in comparatie cu cati australieni in NZ - poti sa faci un search pe net
sa vezi.
Raman la parerea mea ca limba engleza trebuie stapanita cand ajungi intr-o tara vorbitoare de limba engleza tu pastreaza-ti-o pe a ta!
ina_nz spune:
Orchid eu nu ma ambalez draguta.....si nici tu nu te ambala prea tare ca nu are rost.....
Singurul lucru care m-a facut sa comentez pe marginea la ce ai spus tu a fost faptul ca prea ai dat cu barda in Noua Zeelanda de parca nimic nu e bun aici.
Daca eu ti-as spune tie ca traiesti intr-o tara cu criminalitate mare, scoli proaste, case vai steaua lor, poluare, mancare plina de Euri....iar tu ai stii ca nu e asa si ca sunt exagerari....nu ai incerca sa iti expui punctul de vedere? Ar fi "ambalare"?
Iar daca si tu ai sa citesti ce am scris eu ai sa vezi ca mi-am dat silinta sa spun si ce e rau si ce e bine despre ambele tari....evident prin prisma experiente mele.
Ca nu coincide cu a ta....nici nu conteaza.
Eu doar am vrut sa spun ca exista si alte pareri decat vai in Nz totul pute si e rau iar AU e raiul pe pamant.
Hai noapte buna ca maine mergem la serviciu :)
Ina
ina_nz spune:
Am uitat sa zic de engleza.....eu nu am zis ca sa nu stii engleza e o....am zis ca e ok si daca nu e stapanita la perfectie.
Am mai auzit exprimari p'aici pe forum de genul "vb engleza, germana, etc fara accent si la fel de bine ca un nativ"
Mi-e greu sa cred.
Am cunoscut o batrana care are 84 de ani, e plecata din grecia de la 17 ani, casatorita cu britanic si locuieste in nz de dupa razboi. e scriitoare si vorbeste 4 limbi la perfectie, inca mai da meditatii la franceza.
Si tot are accent grecesc.
Ina