Strumfi de iulie-august 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 14

cristina26 spune:
Gabriela Ingrid dimineata manaca cam o lingura de cereale (eu ii pregatesc un castronel in speranta ca poate v-a manca mai mult) iar de baut ii dau lapte praf. De lapte praf nici nu se atinge, il impinge iar daca insist plange. La amiaz incerc sa ii dau fructe de culori diferite (azi i-am dat struguri verzi, pepene rosu, mengo, cirese si afine, iar sa bea i-am dat apa), pe la 2-3 pm ii dau iaurt de fructe (am incercat sa ii cumpar iaurt simplu si sa pun eu fructe in el dar nu i-a placut iar de baut ii dau suc pe are il fac acasa) seara ii dau carne de peste, gaina, vita sau bizon cu vegetale de culori diferite (ieri a maincat carne de bizon cu fasole verde, morcovi si yellow squash (un fel de dovlecel mic si galben)). Azi nu stiu ce sa ii dau sa manace de cina, o sa imi vina mie ceva idei pana diseara. Sper ca am reusit sa iti dau idei culinare noi.
Ingrid; filmuletul lui Ingrid
www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul

oaana spune:
Am revenit sa va spun ca am pus poze noi pt cine vrea sa vada.
Noapte buna strumfarie.
Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si
Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

catralu spune:
Sa va spun ce papa Chris la 9 luni si un pic:
-dimineata(uneori chiar si la 5.30-6 dimineata,depinde cum se trezeste):iaurt cu cereale si fructe( de obicei banana sau mango)+120ml lapte praf
-dupa 3-4 ore(adica pe la 10 dimineata):legume( azi i-am facut cartof dulce cu spanac)+un pic de carne de porc cu legume(azi de la borcanas)+120ml lapte
-dupa alte 3-4 ore:pui cu zucchini(un fel de dovlecel)_,morcovi,ardei(facuti in casa)+ squash(dovleac mare,galben) de la borcanas+120 ml lapte
Masa asta a papat-o in 2 reprize,caci intre timp a si dormit un pic
-la ora 5-6 dupa-masa o sa incerc iar niste legume facute in casa,ca si dimineata+ paste cu galbenus de ou+90 ml lapte
-seara la ora 8 fructe cu un pic de cereale( de alt gen decat cele de dim)+180 ml lapte
Uneori mai bea si lapte in timpul noptii,cam 150 ml.
Pare mult,asa cum scriu,insa cantitatile pe care la mananca sunt mici( azi cel mai mult a mancat la o masa 21 de lingurite mici,de bebitza,insa cu varf).Iubeste mancarea la borcanas,asa ca uneori o combin cu cea facuta de mine.
Pediatra mi-a spus ca ar trebui sa pape cel putin 6 linguri de legume la o masa,de doua ori pe zi+altele,iar el papa cam maxim 6 linguri al o masa cu totul(adica carnitza+legume).

catralu spune:
Am uitat sa spun ca azi a papat si 2 rosioare,din manutza mea;mi-a fost frica ca o sa se inece cu coaja,insa a scos-o afara.
Problema noastra este ca refuza sa pape mancare pentru juniori,adica cu bucatele mai mari;cam totul trebuie sa fie pasat bine;daca nu,da afara!
Duminica a fost prima data cu tatal sau la piscina si a venit de acolo rupt de oboseala,insa i-a placut la nebunie!Saptamana viitoare merg si eu cu ei sa vad cum se distreaza.

violetan spune:
Buna dimi si o cafea fierbinte!
Cristina, da, ne-ai dat idei noi culinare, mai ales aia cu bizonu'
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

claucia spune:
Buna dimineata,
Daca tot scrieti de mancare hai sa scriu si eu ce mananca Ale a mea: dimineata la 6-7, 250ml lapte ca si seara la culcare (la ora 9 - 250 ml lapte plus 2 masuri de cereale). Pe la 9 dimineata, mananca piure de fructe (pere, mere, 1/2 banana, mango) amestecat sau nu cu iaurt.
Copiul meu iubeste iaurtul, simplu, fara fructe. Daca ii dau iaurt, intre mese, peste mese, sub mese , oricand mananca iaurt in combinatie cu orice sau simplu, oricand. Am citit mai demult undeva pe forum ca spunea o mamica ajunsa la munte cum copilul ei a vaut zapada pe creste si a spus: "oooo, iaurt mami!" Atunci si acum mi se pare amuzant insa cred ca Alessia pe acelasi drum ar lua-o.
Asa, ca m-am abatut de la subiect: la prnaz, pe la 1, mananca piure de legume (morcovi, broccoli, cartof, dovlecel etc) plus carnita de vita - si asta ii place tare.
La ora 5 mananca cereale - un castronel maricel, sau piure de fructe cu biscuiti pasate cu furculita mai grosier asa, bucatoaie mari, si cu iaurt, sau cascaval cu manuta de pe tavita ei, sau dovlecel la cuptor cu branzica de casa, sau morcovi fierti si pasati cu pui fiert bucatele.
Cam asta e.
Merge de-a busilea, baga degetele in priza (sunt puse aparatori), trage de detergentul din baie, impinge usa fascinata inainte si inapoi, se baga sub scaune si tipa cand nu mai poate iesi, cade in frunte pe parchet (din 4 labe), baga tot ce gaseste in tot ce gaseste chiar daca nu intra
, pune capacul la biberon, studiaza pantofii si alte activitati foarte importante. Merge sustinuta de manute, s-a amorezat de tricicleta verisorului ei si sta ca impietrita cu manutele pe ghidon ore intregi dar in ham nu tine inca directia. Asa ca mai misunam pe jos o perioada.
Ah, si e bronzata ca o tractorista.
Va pupam
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia

andicu spune:
Neata Strumfei si Mamici de Strumfi!
Claucia, imi place mult cum ai povestit ce face Alessi!
Sa va dau si eu programul de masa al lui Filip de la 10-11 luni:
6.30-7.30 (depinde de cum se trezeste)- 210 ml lapte formula
09.30-10.30 - piure de fructe (portocala, piersica, mar , caisa, banana,para, de obicei alternez cate 3 )+1-2 biscuiti (mai nou il tine in manuta, musca din el si ia o lingurita de piure )
13.30-14.30- piure de legume cu galbenus sau cu carne (pui, vita, peste) + un iaurtel sau un borcanel mic de cereale cu fructe (Hipp sau Nestle).
18.00-19.00 - orez/branzica cu fructe sau gris cu lapte sau cereale cu lapte sau mamaliguta cu branzica si smantana sau piure de cartofi cu smantana si branzica..(acum ii dau si Branzica de casa-Covalact sau Fagaras-Milli cu fructe sau biscuiti)
21.00- 270 ml lapte+1 masura de cereale de noapte Nestle .
Aaa, si Filip mai ia cate o gustarica pe la 16.00- mai nou : cascaval cu paine, taiate soldatei

www.tickercentral.com/view/9fgr/9.png" target="_blank">Cum crestem noi

brazuca25 spune:
Neatza! Chiar ca bate vantul de vara si vacanta pe forum.
nu prea pot sa mai spun nimic despre programul de masa al Denisei pentru ca de o saptamana face greva foamei asa ca mai mult tzitzi vrea si cam foarte putine din rest. Sper sa trecem repede de faza asta.
Tot intr-un dintisor suntem desi se vede bine gingia umflata jos, dar nu a spart inca si tot se chinuie sa roada tot. Mergem de o manuta si alergam dupa tot ce misca prin parc. E topita dupa copii si "vorbeste" cu toti oriunde ii vede. La tv doar muzica ii place, desene inca nu are rabdare sa stea sa se uite si nici nu e vreo graba. Are preferinte muzicale foarte clare si cand aude melodia Fly Project cu Anca Parghel-"brasil", lasa orice chiar si tzitzi ca sa danseze si sa tipe.
Din cauza de lipsa de dinti mi se pare tare mititica fata de alti copii de varsta apropiata cu ea. Are doar 8.8kg si 71cm. Are cu cine sa semene slabutza (din pacate nu cu mami). E ea mica dar e fortoasa si ambitioasa si ma bucura mult asta, asa cum ma bucur enorm ca este un copil foarte vioi si energic si care face deja prostioare.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri

claucia spune:
Andicu, Filip are meniul cam ca Alessia! E mortala poza asta: http://picasaweb.google.ro/andicu0/Filip11Luni/photo#5204681173486281650
daca nu apare poza - e 30 din 30
, asa doarme si Alessia, asa-i ca e intr-o dorinta de a se ridica in fundulet dar l-a prins somnul pe drum? E super dulce.
Brazuca, ce frumos ca are preferinte muzicale!
Alessiei ii placea cea cantata de o bucata din Ozone, nu mai stiu cum se chema, care suna cam asa: M-ma-ma-ma, m-ma-ma-ma ma-a,they call me crazy... nu prea stiu eu sa o redau dar acum nu mai sunt decat reclame cu ea si tot se bataie cand o aude stanga dreapta.
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia

ioanaiub spune:
Violeta, multumim de cafea, imi prinde bine si acum la pranz
noi am petrecut in week-end doua zile frumoase la Ocna Sibiului, sambata ne-am imbaiat si ne-am "plajuit" iar duminica ne-am intrecut in concursuri pentru copii si parinti ... duminica a faost chiar si un concert cu Sarmalele reci dar noi a trebuit sa plecam din "cauza" de vot si de soacra bolnava ... acum cand vad soarele de afara ce as mai sta la Ocna pe marginea bazinului
din pacate sunt in urma cu
la semnatura am pus poze din week-end, sa vedeti si voi ce bine am petrecut
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)