Strumfi de iulie-august 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 13

aylin_tarcan spune:
buna fetele,
in sfarsit mai intru si eu - putin timp liber la serviciu.
incerc sa citesc ce mai faceti si raspund pe masura ce timpul imi permite.
eles, eu nu ii mai sterilizez nimic demult. si nu am avut probleme.
loredana, imi pare rau pentru sarcina pierduta. intr-adevar, cred ca a fost cauza genetica. vine el bb2, il asteptam curand!
in legatura cu concurenta distructiva, sunt un exemplu viu in ceea ce priveste asta. mama mea mereu m-a criticat, niciodata nu facaem nimic bine (desi am avut intotdeauna note bune, am terminat facultatea intre primii, am avut burse in strainatate, am avut serviciu bun etc etc). dar nu m-am maritat cu un strain ca sa emigrez, nu am vrut sa imi continui masterul in franta ca sa raman acolo (astea sunt durerile ei cele mai mari), nu vreau sa fac doctoratul ca sa devin o academiciana. si nenumarate exemple de cat de bine o duc nu stiu ce fiice ale nu stiu caror prieteni care au avut dramul de minte de a se marita cu straini (fetele din strainatate, nu ma refer din niciun punct de vedere la voi, dragostea apare cand apare, eu ma refer la maritis din interes). apoi directoare de banci cu facultatea de (de exemplu) psihologie, cu salarii de mii de euro (si in naivitatea ei crede ca este post obtinut prin merite deosebite si numeroase cunostinte de finante dobandite la facultatea de psihologie). iar eu, amarata de mine, o ratata, maritata cu un roman (cu ocazia asta spun ca sotul meu este cel mai minunat om pentru mine si il iubesc ca o nebuna), ramasa in tara (desi este constienta de faptul ca pot pleca oricand doresc), cu un salariu care nu e de 5000 euro (desi este mult mai mare decat il are ea cu tata impreuna in 3 luni adunate), intrata in sistemul asta al angajatorilor privati in care intra toata pleava. in concluzie, sunt un nimic cu ochi, un nimic intrat in mediocritate.
ca sa concluzionez, mereu m-am simtit jignita, m-am simtit ca un gunoi in ochii ei, un gunoi care nu e in stare sa faca nimic. si acum este aceeasi relatie intre noi. incerc mereu sa ignor, sa ii gasesc circumstante atenuante, sa ma gandesc ca frustrarile ei le proiecteaza asupra mea, dar este destul de greu. dar am auzit pe cineva spunand candva: mamicilor, sa va iubiti copiii, sa le fiti alaturi, sa ii sustineti in ce vor sa faca si fiti mandre de ei! atunci mi-am dat seama unde a gresit mama fata de mine, de ce relatia dintre noi este cum este si de ce eu ma simt atat de departe de ea. de o viata incerc sa depasesc complexele acumulate in timpul copilariei, si credeti-ma, inca nu le-am depasit! dar macar eu nu voi face aceeasi greseala! bineinteles ca fiecare isi doreste ce e mai bun pentru copilul ei, dar conteaza si modul in care procedezi.
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita

karligutza spune:
Ingrid!!!!!!!!! sa cresti mare si sanatoasa ca frumoasa esti! mama de ingridutza sa fie si ea sanatoasa si fericita ca te are, iar tatal la fel! acusica implineste ingrid un anisor, ce obiceiuri sunt pe acolo la implinirea primului anisor, Cristina? caci imi amintesc de obiceiurile americanesti dinaintea nasterii despre care ne-ai povestit....
karligutza
sunt mamica Adelutei

aylin_tarcan spune:
ioana, alma avea 7600g la 9 luni. deci cale lunga pana la 8 kile. poate pe la 11 luni - un an.
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita

violetan spune:
Buna dimi, fetele!
La multi ani cu intarziere pentru toti copilasii pentru ieri si pt ingrid si iris! Sa ne traiasca, sa fie sanatosi si fericiti toti impreuna cu parintii!
Aylin, mare dreptate ai! Esti o dulce! Iti dau pm.
Ioana, hihi, al meu are la 9 luni jumate 8,300 cu greu (slabise intre timp cat a fost racit pana la 7,600), deci...a ta e grasa rau! Pup garsunika
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

oaana spune:
Buna tuturor.
Eu am avut probleme cu calc. pana acum,dar le-am rezolvat acum.
Am citit din urma,mi-a placut mult ce a-ti scis..
Loredana,imi pare rau...speram sa ne dai iar o veste frumoasa cand va veni vremea.
Sanatate puilor bolnavi...
Despre noi.Suntem inca in santier,dar e super ca pot iesi oricand afara,am inceput sa-l las pe Aaron la nisip,dar trebuie sa stau cu ochii pe Iosua,caci astazi i-a aruncat cu nisip in ochi lui Aaron...
Aaron e tare mofturos,are 5 dinti,si vad ca apr acum vreo doi,maraie mult noaptea,nu-i trece cu nimic,nu mai vrea sa pape mancare de bebei,adica vrea ce e la mine in farfurie,nu mai vrea in carut deci musai trebuie sa-i iau tricicleta ca a lui Matei.Asa...merge pe langa mobila,merge de o manuta,dar nici un pas singur-referitor la acest lucru si la concurenta,mama mea ma cicaleste mereu cand vine la mine,sa-l iau de manute si sa-l port toata ziua,caci asa va merge mai repede,caci nepotica amers la nu stiu cate luni...etc...I-am spus clar ca-l las in ritmul lui si gata.Are un mod nostim de deplasare,un piciorus si-l trage si cu celalalt se impinge,si uneori chier cu o manuta,cand in cealalta are o jucarie...
Spune nani si sasa-la san si of course,il striga pe tati toata ziua..
Marea mea problema e ca Iosua il necajeste cam des.Imi dau seama ca-l iubeste din anumite gesturi,insa nu-i pot scapa din ochi,ca mi-e teama sa nu-l impinga si sa se loveasca la cap.L-am certa,l-am atins si la funduletz,i-am explicat,insa nimic.Nici nu stiou cum sa procedez.
Revin,ca plange...
Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si
Aaron.
www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

oaana spune:
wau,cate greseli am.Ma scuzati,sunt cu un ochi la copii si unul la calc
Aaron.

violetan spune:
Nico, uitasem:
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

Gabrielabv spune:
servus fetele
profit de 5 minute sa va mai scriu si sa va mai citesc
vad ca e destul de slaba activitatea de cand a venit vremea calda si ma bucur sa stiu ca strumfii se bucura de aer si societatea altor copilasi prin parcuri
Medeea are al 4 lea dinte, de aceea avea mucisori si eu credeam ca e racita. Se mai vede unul si azi noapte nu m-a prea lasat sa dorm. Merge dusa de manute, e inebunita dupa catei si porumbei si e tot o miscare. Si eu o las sa se murdareasca pe rochitele frumoase daca suntem pe afara dar nu o las sa bage prea multe in gura. Am o problema cu asta de la Dragos care mereu face oxiuri din cauza ca sta cu degetele murdare in gura desi l-am inebunit cu atentionarile iar noi suntem in pragul isteriei. Cred ca e deja o fixatie la el si efectiv nu stiu cum sa-l dezvat. Am epuizat tot ce se putea si degeaba.
Am si eu o intrebare la voi. Ce le mai dati sa manance puiutilor? Cate mese au? Cat lapte beau pe zi?
Sper sa mai aflu noutati de la voi ca eu parca am intrat in criza de inspiratie.
Va pup

oaana spune:
Gabriela,nici eu nu stiu ce sa-i mai dau lui Aaron,pt ca el nu mai vrea ce-i dadeam pana acum,vrea tot ce mananc eu,si ce e mai rau e ca vede dulce la fratele lui si vrea si el...Acum papa bine iaurt cu cereale,piersica si cirese,dar nici de astea nu-i pot da acum,ca e jale la burtica de la dintisori...Lapte nu stiu cat bea,pt. ca ii dau inca san,insa nu stiu cum va fi cand il voi intarca pentru ca nu primeste nici un fel de tetina.Sper sa primeasca lapte totusi in canita cu cioc din care bea apa....A,si am inceput sa-i dau peste,spre ex. azi a papat cu mamaliguta,ii place mult...
La Multi Ani Ingrid!!!!!
Aaron.

cristina26 spune:
Violaten, oaana si Karligutza va multumim de urari. Are mama fata mare, cuminte, frumoasa si desteapta ~ positive reinforcement
.
Karligutza nu prea stiu ce am sa fac pentru petrecerea lui Ingrid. Ma uit acum pe internet pentru ceva idei. Tu te-ai hotarat ce vei face pentru ziua Adelutei?
Ingrid; filmuletul lui Ingrid
www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul