Fetele din America (111)
Raspunsuri - Pagina 16
Oana_B spune:
Ia uite ce chestie, credeam ca nu mai sunt persoane cu frica asta
Si io la fel cu dormitul singura, sota-miu vine de la munca la 4 dimineata si ca sa dorm totusi noaptea atipesc pe canapea la tiviu si cand vine acasa ma mut in pat. Am incercat sa ma pun in pat dar incep sa aud tot felul de zgomote prin casa. Daca e plecat, de obicei pe la pescuit, ma culc dimineata cand se face lumina.
Asa am fost de cand ma stiu, in Ro adormeam in final ca eram terminata de oboseala dar cel mai fain adormeam cand era frati-miu in casa, el se culca spre dimineata si mi se parea ca era ca de paza in casa.
As vrea sa scap de frica asta si nu pot. Oare mi se trage de la faptul ca am dormit cu bunica-mea in pat pana la 20 de ani?.
Am citit pe undeva ca teama de a dormi e un fel de teama de a fi vulnerabil, de lipsa de control, frica de moarte (cica de aia nu e bine sa li se spuna copiilor ca atunci cand mori e ca si cand dormi) si e greu de tratat ca n-ai cum sa eviti somnul si nu e ceva care se petrece in modul constient pe trezire.
Cu jocurile nu le am, butonez televizorul si bantui pe net.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
adriana_m spune:
Wow si eu sunt la fel cu somnul noaptea si cu frica. dar numai aici am patit asa ceva. In romania nu aveam nimic. Sotul in romania mai pleca in germania pt 6 sapt si dormeam singura sau cu copilul fara probleme. Dar aici sunt de groza. Aici m-a apucat si pe mine. Si mie mi se pare ca aud tot felul de zgomote prin casa si ca e cineva in casa. Acum l-am pus pe sot sa mai puna o incuietoare la usa poate asa am sanse sa dorm.
Ciuf vad ca tu ai facut voluntariat aici. Nici eu nu am drept de lucru aici si cateodata simt ca inebunesc prin casa. Tot vreau sa fac si eu ceva util si nu stiu ce. Am cautat de lucru pe net la un moment dat dar parca nu am incredere. Cum e cu voluntariatul asta? Adica iti aduce vreun beneficiu pe viitor (experienta) sau e doar sa-ti ocupi timpul?
Si vroiam sa va mai intreb daca a facut cineva aici colonoscopie si cum e. Trebe sa fac si eu una aici si mi-e cam teama dar trebuie neaparat sa o fac sa elimin posibile boli groaznice.
miau-miau spune:
mie nu mi-e frica de hoti, ca am ciinele mare in curte, dar mi-e groaza de stafii. vad eu personal diverse chestii, mi se pare ca mai vad si pisicile. Plus sunetele. cind sint jos la TV aud sus cum se deschid si inchid usile de la cabinetul din baie, care au un sunet specific.
voluntariat poate sa te ajute sa-ti gasesti job, iti faci relatii. alte beneficii nu stiu.
sinzi_ana spune:
Fiecare cu "rotita" lui stricata...
Mie nu imi e frica de hoti...dar noaptea cand sunt singura am cosmare cu paianjeni...
Si eu la fel ca voi, dorm pe canapea, cu teveu aprins, si cu lumina in baie on...
Eu am pus pe seama faptului ca niciodata nu am stat intr-un loc (casa) mai mult de 2 ani noi suntem ca tiganii cu cortu...la fiecare 1-2 ani schimbam casa, si la fiecare 2-3 ani tara!!!!
David e oficial de azi in vacanta...sefu a sarit in sus de bucurie cand a auzit ca sapt asta ma va acompania la birou
Azi au avut party la gradi cu mancare si tobogane cu apa, si bounce-house...iar eu cu taica-su alt party (private de data asta)...am chiulit amandoi de la munca si am iesit la o cafea, apoi sotu m-a scos la o plimbare in parc (am stat chiar pe o banca ca 2 porumbei), am mancat "out" ne-am recuperat copilul si am umbat toti 3 apoi prin mall sa ii luam adidasi de tenis...
Apoi ne-am balacit toti in piscina (nu era nimeni ...deci avem si piscina privata!!!)
Asa ca in seara asta am atins 52kg, inca 2-3 si sunt ca la 19 ani
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati
miereamara spune:
Haha, pisica mea trage niste sforaituri de ma trezeste pe mine din somn, ce sa mai vada ceva pe pereti, ca ea cand ma vede ca ma indrept spre dormitor, ajunge inaintea mea si isi alege locul cel mai bun. Intr-o noapte visam ca imi dicta cineva un nr de telefon si era ceva de genu' 2-0-2-0-2-0-2-0........ nu se mai termina, era f f important si eu nu puteam sa mai retin cifrele. Si asa am tinut-o tot visu' cu doi-zero, m-am trezit nervoasa...si cand colo...era pisica, sforaia asa...pe un ton care in mintea mea se transformase in doi zero doi zero.....acum mai nou, ca sa se razbune pe mine ca am dus-o la veterinar, vine si ma scarpina in cap noaptea, sau imi da labe peste fata.
Sanziana, felicitari pt cele 52 de kg, da vad ca te tii de traba nu gluma..bravo!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
miereamara spune:
Adriana, eu fac voluntariat la spital cam de jumatate de an, dar eu am drept de munca. Ca beneficii, eu ma gandesc ca o sa am o scrisoare de recomandare f buna, practic e ca un job part time, plus socializare, care mie incepuse sa-mi lipseasca datorita faptului ca mi-am terminat clasele la universitate si acum vara nu prea imi mai intalneam colegii. Chiar imi place ce fac, de obicei ma repartizeaza pe diferite sectii, cel mai mult imi place la nou nascuti, unde completez diverse fise, rapoarte pe calculator, etc.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Sneeuwklokje spune:
Anamaria yesss:):) era si adunarea flotei la Montauk... da mi-e egal:)
Mey ce crema anti-tantaroi folositi? Fatuca mea e alergica la cea de-am luat-o si-s cam disperata ca acum inca merge s-o imbrac, dar apoi ce fac...in plus cand o musca se umfla se-ntareste punctul acela... arata oribil si-o mananca groaznic. Bine pentru mancarimi are creme, dar poate mai bine previn.
Cu dormitul eu nu visez decat sa dorm... unul mai biberonizeaza cand il apuca, cea mare patruleaza la pisu, al meu e adesea on-call.
N-aud nimic cand vine mama pe aici si-i mai preia... nic ceasul dimineata.
Hilde spune:
quote:
Originally posted by adriana_m
Wow si eu sunt la fel cu somnul noaptea si cu frica. dar numai aici am patit asa ceva. In romania nu aveam nimic. Sotul in romania mai pleca in germania pt 6 sapt si dormeam singura sau cu copilul fara probleme. Dar aici sunt de groza. Aici m-a apucat si pe mine. Si mie mi se pare ca aud tot felul de zgomote prin casa si ca e cineva in casa. Acum l-am pus pe sot sa mai puna o incuietoare la usa poate asa am sanse sa dorm.
Ciuf vad ca tu ai facut voluntariat aici. Nici eu nu am drept de lucru aici si cateodata simt ca inebunesc prin casa. Tot vreau sa fac si eu ceva util si nu stiu ce. Am cautat de lucru pe net la un moment dat dar parca nu am incredere. Cum e cu voluntariatul asta? Adica iti aduce vreun beneficiu pe viitor (experienta) sau e doar sa-ti ocupi timpul?
Si vroiam sa va mai intreb daca a facut cineva aici colonoscopie si cum e. Trebe sa fac si eu una aici si mi-e cam teama dar trebuie neaparat sa o fac sa elimin posibile boli groaznice.
Adriana, "saracul" sotul meu trebuie sa faca voluntariat. Zic "saracu" ca mai mult nu vroia dar un doctor pe care-l cunoaste crede ca-i face un bine daca-l ia la el la spital doua luni si chiar ii face, ca-i foarte buna la resume, dar el e cam ocupat cu examenele lui si cu doua joburi. Dar daca tu nu ai job, cred ca e bine pentru tine sa lucrezi undeva si pe gratis. O sa conteze la experienta de aici.
Despre colonoscopie: eu am stat fara job cateva luni si aproape ca am intrat in depresie, sper sa nu fie si cazul tau. Au inceput sa ma doara toate si atunci am facut toate analizele, inclusiv colonoscopia.
Unele analize le-am facut aici, pe altele in Canada, pe altele in Romania, pentru ca doctorii de aici si cei din Canada nu mi-au dat recomandarea sa fac analize fara sa am simptome. :)In fine, daca am vazut eu ca nu vor sa-mi faca analizele pe care le vreau, ca sa-mi descopere boala cea grea , m-am dus in Ro si am facut toate analizele posibile. Cand ma gandesc acum, imi e clar ca chiar intrasem in depresie. Cand sotul meu incerca sa-mi spuna ca nu am nimic si ca durerea poate sa apara de la o posibila depresie (nu indraznea sa-mi spuna direct ca e depresie clar:) ), ma suparam si ii spuneam sa nu-mi spuna el ce simt eu.
In fine, colonoscopia in sina e procedura simpla, mai dificila a fost pentru mine pregatirea: bautul de nu stiu ce substanta si stat-ul pe WC.:)
Mi-au facut o injectie, probabil ca sa nu simt durere, si cand m-am trezit era gata; pentru ca ca am si adormit intre timp. Imi amintesc ca am vrut sa ma ridic si camera se cam invartea cu mine, m-a ajutat nursa sa raman in picioare. :) Apoi totul a fost normal, trebuie sa incepi sa mananci cate putin ca sa nu faci indigestie. Mie mi-a dat si dat filmul colonului meu. Poate mi se face vreodata dor de colonul meu. :)
adriana_m spune:
Merci fetele de raspunsuri. Am si uitat cu voluntariatul ca ai beneficii ca si relatii. Eu pot sa fac cat voluntariat vreau am inteles ca nu are nimeni treaba cu mine. Numai nu prea stiu cum sa ajung sa fac voluntariat. Am cautat odata la o fabrica de sucuri dar nu aveau nimic doar pt angajare. Si mie mi-ar place in spital sa merg la voluntariat tare mult.
Sanzi_ana si noi suntem la fel cu mutatul. In Romania ne-am mutat intre Brasov si Sibiu de vreo 4 sau 5 ori. stateam 2 ani intr-un oras si apoi o luam din loc. Am fost tot asa ca tiganii cu cortul. La un moment dat un verisor de la tara de la mine ne-a intrebat pe unde mai stati ca nu mai stiu la cat v-ati tot mutat voi intre orasele astea. Si atunci chiar trebuia sa venim aici, adica stiam ca o sa ne mutam iara. Saracu de el nu mai stia ce sa mai zica. Acum se fac imediat la sfarsitul anului 2 ani de cand suntem aici si tare m-as mira sa nu ne mai mutam. Aaaaaaaaaaa de fapt o sa ne mutam chiar cand facem 2 ani din partea de est a orasului in vest . Super
Chiar nu a facut nimeni colonoscopie aici?
adriana_m spune:
Hilde multumesc de raspuns. Am vazut abia dupa ce am scris eu. Deci nu e chiar asa de nasol vad. Mama mea a facut asta in tara dar tare mult au chinuit-o. Eu am avut si mai am inca dar nu foarte mult, sange in scaun. Si am si diaree de mult timp. Si vb ta cum stau acasa toata ziua normal ca ma gandesc la ce e mai rau. Cu altele sigur e si din cauza depresiei ca eu stau cam de mult acasa. In Romania am stat ca am nascut si am stat cei doi ani acasa si cand s-au terminat ani aia am venit aici. cam nasol. Ca si aici tot stau si m-am cam saturat. Oare la universitate nu se poate face voluntariat ca sa obti niste recomandari pt dupa daca vreau sa merg la master sau doctorat?