Mamici ce asteapta al doilea copil (10)
Raspunsuri - Pagina 8
marguta spune:
BUna, mamicilor! Hai ca am mai intrat si eu, desi sunt presata de timp. M-a intrebat cineva cand am licenta: la inceputul lunii iulie, pe 3 si pe 6 iulie, apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, rasuflu usurata si ma linistesc si eu. AM citit ca discutati despre olita. La mine a fost ok cu Edy, ca pe la 8 luni l-am pus pentru caca,el de obicei se constipa si cum il vedeam rosu la fata cum saream cu piesa de rezistenta, asa ca eu nu prea am spalat caca de la el. Cu pipi am incercat cam pe la 2 ani ( am asteptat sa vina vara ),asa ca ii spuneam inainte , i-am facut instructajul, cum simte ca vine pipi sa imi zica si mami ii aduce olita. Cam o saptamana a fost mai greu ca zicea pipi si ii si dadea drumul in pantaloni(credeam ca nu se va obisnui prea usor), dar pe la sfarsitul primei saptamani s-a prins cum sta treaba si incerca sa il tina pe pipi pana ajungeam cu oala( il felicitam mereu cand reusea) A trecut! Oricum, trebuie sa aveti rabdare si sa ii incurajati pentru orice reusita, e foarte important pentru ei, spuneti-le ca numai copiii mari fac la oala( pentru ei e grozav sa fie mari)! E, da eu am un baiat mare "aproape adult" cum spune el.
Va doresc numai bine voua si puiutilor!
Ps Discutia despre nastere, eu am nascut natural. La a doua sarcina nu stiu cum va fi, voi vedea, am inteles ca e important cat e de mare BB( desi si EDY a avut 3,750 g si 55 cm, doctorul m-a sfatuit sa nasc vaginal). Oricum, important e sa fie totul bine. Pe mine ma cam sperie cezariana, dar daca trebuie, asta e!
Marguta
10+
mami de Edy(16.07.2000)
http://community.webshots.com/album/563393819JbAIel
julax spune:
Sanziana,se pare ca nu sunt pregatiti sauāsi trebuie sa avem rabdare
Claudia,m-am gandit si ei la un sac de camping ,dar mi-ar placea sa se obisnuiasca cu o patura.Super pozele de la serbarea orasului,am uitat sa-ti spun de data trecuta ca imi place noul look,sau ti-am spus?
Bafta cu Stefan la audiolog
Alinushca,de acord cu tine,si eu prefer natural,dar poate daca vorbesti cu medicul ia in considerare dorinta ta
.
Marguta,ce bine ca ati scapat de olita.Nu mai schimbi saptamanile la semantura?Spor la invatat pentru licenta!
Oana,
Dany,erai mai activa,s-a intamplat ceva?
Mada,Crengu,Onyx,
Vela,Mees4u,Flori,Marianna si celelalte fete care nu ati mai scris de mult,sunteti bine?Mai dati un semn de viata
Iulia
@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
Bebe din burtica
ClaudiaH spune:
'Neata fetele!
Intru scurt la o canita de lapte. Tre sa fug apoi la medicul pediatru care tre' sa-mi completeze o foaie pentru Stefan; ii trebuie la gradinita. E vorba de vaciinuri, de afectiuni speciale si alte chestiid e genul asta pe care gradinita trebuie sa le stie. Apoi mai am cate ceva de cumparat si sa-l iau pe Stefan de la joaca (martea si miercurea merge la un fel de gradinita 3 ore /zi unde se joaca impreuna u alti copii). Apoi la 14:30 avem intalnire la gradinita cu viitorii lui colegi. Am emotii deja. O sa mai fie inca vreo 4 intalniri din astea cu parintii si copiii ca sa se obisnuiasca si cunoasca mai bine pana pe 1 august cand incepe efectiv gradinita. Aseara a fost seara informativa cu parintii la care s-a dus sotul meu; a zis ca ceilalti parinti care au fost par toti foarte de treaba. O sa incerc sa revin dupa-amiaza sa va spun cum a fost; daca nu reusesc, va povestesc maine. Va pup acum pe toate si va urez o zi super-buna!
P.S. Oana, merci mult pentru raspunsul legat de plapumita, o sa incerc dupa ce ne intoarcem din concediu.
mamica lui Stefan din 03.04.2005
27+
iata minunea 2
sanziana27 spune:
Buna fetelor!
Vad ca nu prea e activitate in casuta noastra!
Am fost la piata, deci prima tura de iesit afara, acum incerc sa fac putina ordine prin dormitor si la amiaza cand va dormit Dragos sa fac mancare. Dupa masa iar iesim 1-2 ore si cam asta e programul nostru zilnic. In wkenduri de obicei plecam ca tati e liber, in rest singurei toata ziua!
Iulia ai dreptate, ne trebuie multa rabdare cu ei!
Claudia ii tin pumnii lui Stefan!
Pupici tuturor!

21+ cu
si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
OanaRusu spune:
Noi suntem singurei - si tot pe-afara incercam sa iesim dc ne-a mai trecut raceala.
Sper sa revin pe seara la ceva povesti ![]()
bebei, mamici si burtici 
Oana
38+, mamica de
Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
OanaRusu spune:
Claudia
asta e experienta noastra
Nu stau prea mult ca pic in nas de somn (oare ce-i nou in asta...)
Insa am vazut filmuletzul cu fetele lui CamiM si m-am emotionat de numa' - cel din 2 mai, cu bebelusha proaspata si cu surioara cea mare - of-of ce frumos!!
Hormonii astia de gravida pe ultima suta de metri ma zapacesc de cap
da' cred ca pe oricine impresioneaza sa vada asa gashca de trei: mama si cele doua fete ![]()
In alta ordine de idei, cred ca trebuie sa ma las de condus... ca m-am proptit cu bara in masina din fata in sens giratoriu.... nu e de mirare la ce trafic aiurea era, l-am apreciat pe sofer ca dupa ce a vazut ce burtica scot de la volan (si mai aveam si flacaul pe locul lui, in spate) m-a lasat in plata domnului - ce-i drept, nici n-a fost mare lucru, doar m-am proptit n-am julit nimik... insa m-am necajit, nu-mi place sa fac probleme la altii - pe a noastra nu se vede absolut nimik... deci loganu' bate audi ![]()
Na, ca m-am "laudat" cu patzania mea - gata, sper sa ajung si eu maine sa recuperez cu pozele pe care de cateva zile tot incerc sa le vad - de pe la tot felul de evenimente unde ati fost ![]()
Noapte buna 
Oana
38+, mamica de
julax spune:
Claudia,asteptam amanunte de la gradi
Sanziana
Oana,bine ca ai scapat doar cu atat.Vezi tu daca mai conduci sau nu pana scapi de burtica
Iulia
@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
Bebe din burtica
ClaudiaH spune:
Buna dimineata!
Si azi intru tot scurt ca urmeaza tot o zi cam aglomerata. Acusica fug cu Stefan la audiolog si apoi la 14:30 avem din nou intalnire la gradinita. Ieri a fost super fain, am stat o ora jumate. Copii au fost de toate felurile, de la cei care au profitat de distractia oferita si s-au implicat imediat in joc pana la cei care nu voiau sa intre in cladirea gradinitei. Stefan al meu a fost pe la mijloc; a intrat, s-a jucat bucuros dar mai mult singur sau cu mine, cu ceilalti copii nu a interactionat prea mult. Ce-i drept prima fetita cu care a incercat sa interactioneze a fost foarte rautacioasa: ea i-a oferit o jucarie lui Stefan pentru ca in secunda doi sa i-o zmulga din mana facandu-i in ciuda si razand asa ca a doua oara cand a incercat sa ii mai ofere ceva a respins-o. El e cam blegut asa din fire, daca plange un alt copil ca vrea jucaria pe care el o are in mana el i-o da desi se vede ca nu-i convine iar daca altul e agresiv nu riposteaza, bate in retragere si isi vede de ale lui. Asa ca pana una alta a preferat sa se joace singur. Sper sa nu devina un copil singuratic doar pentru ca e prea delicat sa se lupte. Gradinita e frumoasa, micuta si intima. Sunt 25 de copii si doua educatoare la grupa. Partea buna e ca nu sunt impartiti pe varste ca in Romania, fiind amestecati de la 2 pana la 6 ani. Cei noi sunt doar vreo 8 copii, toti in jur de 3 ani. Cei mari ii ajuta mult pe cei mici in primul rand prin puterea exemplului si in al doilea rand aratandu-le cum sa faca diverse lucruri chestie care e benefica si pentru cei mari care invata sa ii ocroteasca pe cei mici si ii responsabilizeaza pentru a fi un bun exemplu. Au programe care vizeaza invatarea principiilor alimentare sanatoase, mentinerea igienei si sanatatii dentare dar si multe activitati sportive si iesiri in aer liber. Chiar mi-a placut ce au de gand sa faca impreuna cu copiii. Educatoarele sunt in jur de 50 de ani amandoua si au lipici la copii. Am pus deja ochii pe o fetita pe care vreau sa mi-o fac nora
; din pacate Stefan n-a pus ochii dar sper sa-i vina mintea la cap in urmatorii ani. Dintre mamici cele mai de treaba par a fi nemtoaicele, fara ifose, deschise, dornice sa se implice. Celelate, 1 rusoaica, 2 turcoaice si inca una despre care nu mi-am dat seama exact ce natie e, aveau o atitudine de parca ele ar fi fost fondatoarele gradinitei si erau mai preocupate sa isi prezinte toaletele decat sa vada ce fac copiii lor, cui dau in cap si pe cine agreseaza. Parca si copiii lor erau mai rautaciosi. Dar... cine stie, poate mi s-a parut mie. Oricum, n-o sa am prea mult de-a face cu celelalte mame decat cu ocazia iesirilor in padure sau excursiilor mai lungi cand de obicei participa si unul din parinti. GAta ca m-am lungit tare mult. Tre' sa fug. Va pup pe toate, pa!!!!
mamica lui Stefan din 03.04.2005
27+
iata minunea 2
Mirtha spune:
Fetelor subiectul - Despre epidurala a fost mutat la capitolul Naterea unei Stele.
Daca sunteti interesate despre aceasta procedura puteti accesa link-ul http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122076&whichpage=5 .
Mirtha
19+
OanaRusu spune:
Claudia, eu cred ca mai bine nu-ti fa pb cu Stefan - e super ca prefera solutiile non-agresive, nu cred ca e blegut, cred doar ca are o toleranta destul de mare - in timp asta poate fi o mare calitate
Nu cred ca va deveni singuratic - am vazut adolescenti care par foarte sociabili si adaptati insa e doar de suprafata, dedesubt sunt extrem de nesiguri si n-au prieteni sinceri, n-au incredere in general in nimeni.
Asa ca sunteti la inceput de drum
mai ales cu frate/sora o sa fie deschis atat cat ii este lui in fire
M-a impresionat grozav ce zici de gradinita.... of-of.... aici n-am nici macar cum sa visez la asa ceva....
Oana
38+, mamica de