Mamici ce asteapta al doilea copil (10)
Raspunsuri - Pagina 5
sanziana27 spune:
Ada eu te incurajez cu cezariana cu anestezie generala. La 8 am intrat in operatie (de urgenta, fara dureri, nu se declansase nasterea), in 10 minute am adormit. Dragos e nascut la 8.50.M-am trezit cand imi scotea masca de oxigen de pe fata, am cerut apa si un calmant si am adormit instant. La 11, 30 m-am trezit si am inceput sa dau telefoane. In prima zi oboseam vorbind (acum stiti si voi ca toata lumea suna) si o singura chestie neplacuta am trait eu (senzatie de gat uscat si vroiam sa tusesc si ma durea operatia, asta mi s-a spus de la tubul care l-am avut pe gat in timpul operatiei). Nu m-a durut capul, nu mi-a fost greata, nu am ametit cand m-am ridicat prima data.Dar nu mi-am vazut bebelusul decat la 3 zile (cand l-au scos eu dormeam) apoi eu am fost la terapie intensiva si el la incubator. Daca nu era la incubator am inteles ca mi l-am fi adus macar sa-l vad.
Crengu ce mai faci, cum e Ryanna?
20+ cu
si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
In primul rand MULTUMESC pentru aprecierile la adresa pozelor. Si eu am fost mandra de baietii mei, in special de cel mic desi si sotul meu inca se tine bine (zic eu). Toata lumea l-a admirat pe Stefan care era ca un greier in fracul lui; mai ales ca e un copil foarte comunicativ si expresiv, se imprieteneste imediat cu oricine si incepe cu dragalaseniile, acorda zambete si pupicuri in toate partile asa ca are succes oriunde; de-ar ramane la fel si cand va fi mare.
Mada, imi pare rau ca te confrunti cu greutati! Dar mai ai DOAR 4 sapt. Parca nu-mi vine sa cred.
Ada_s, e de-a dreptul horror povestea ta cu firele. Te apreciez pentru ca esti viteaza.
OanaRusu, iti tin pumnii sa ramana nastere naturala si sa fie cu succes! Si eu vreau naturala dupa cezariana insa aici nimeni nu si-a pus problema ca nu se va putea. Sper sa fie bine.
Despre noi... crestem, asta e cuvantul definitoriu. Parca nu imi vine sa cred cat de repede iau proportii. Dar m impac cu ideea ca e oarecum firesc. Medicul zice ca 9 kg pana acum sunt ok. Asa ca... Azi am fost dimineata cu flacaul meu la piscina si ne-am distrat de minune. Abia astept sa mergem si sapt. viitoare. Cam atat e nou pe la noi.
Va pup pe toate si va urez o zi buna!
mamica lui Stefan din 03.04.2005
26+
iata minunea 2
marguta spune:
Hop si eu! Am lipsit din cauza ca sunt foarte ocupata cu lucrarea delicenta. Vad ca voi scrieti mereu, in perioada asta e cam greu sa tin pasul, dar chiar daca nu scriu, tot va citesc. In ultimul timp s-au mai rarit varsaturile, dar tot mai am asa , una la doua seri. Ma bucur ca sunteti bine si ca totul e ok cu voi si cu puiutii vostri(scuze ca nu va iau pe fiecare in parte, am citit repede ca ma preseaza timpul).Vadoresc numai bine!
Marguta
10+
mami de Edy(16.07.2000)
http://community.webshots.com/album/563393819JbAIel
crengu75 spune:
Salutareeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
Am fost si la eco si la dr.
Totul este bine, feita are 1,400kg, si este in parametri. La eco totul a fost super ok. Dr. gine a zis ca intr-adevar am luat cam putin, dar s-a consolat cu eco si a zis ca poate o sa iau mai mult in ultimile 2 luni, de acum incolo.
Deci, totul este super bine. Cezariana, am programat-o pe 2 august, dupa ultima menstruatie. Sper sa ramana asa si sa fie totul bine.Mai am 9 saptamani.
Cu prima cezariana si a mine a fost super bine, cum a zis si Sanziana, m-a durut doar gatul si operatia la inceput. Am o cusatura mica, transversala, cat un fir de par, nici nu se vede din chilotei, este chiar in locul unde incepe parul pubian. Pe noi ne-a obligat sa ne dam jos din pat pana seara, a zis ca asa e mai bine, sa incepem sa umblam cat mai repede. Am avut si o burtiera , dr a zis sa o punem si sa o purtam cat mai mult. Am pus-o cu capsele alea inafara ca sa nu intre in carne. Anestezia a fost super ok, am adormit imediat si m-am trezit vesela ca o turturica. Am stat 5 zile in spital ( cu copil prematur, dar asta e alta poveste). Sper sa fie la fel de bine cu operatia si acum.
Cred ca fiecare cu norocul lui, am si eu o colega care s-a chinuit luni de zile pana s-a inchis operatia. Dar sa stiti ca a mai facut un copil cu mare greu ( ca se temea tot de cusatura ) si a zis ca a doua oara a fost super bine, nici ei nu-i venea sa creada.
AdaS, eu sper sa ai noroc, sa nasti usor, si sa fie bine de data asta..
Fetelor, nu mai am timp sa ma intind acum , va mai raspund la restul sambata. Maine am o zi plina. Va pup .
Rianna
Crengu
30+ cu
Rianna si mami lui Cristian(aproape 5 anisori)
AMR 9+ saptamani!!! Doamne ajuta!!! 
khrisu spune:
Aoleu..ma impresioneaza povestile voastre despre cezariana. Sper din suflet sa nu fie nevoie sa mi se taie si mie burta. O sa tin cu dintii de chestia asta...
KHRISU
21+, mamik de baietel 
CamiM spune:
Salut!!
Hai poftiti la
!!![]()
Iar am ramas un pic in urma dar recuperez acus!! Noi ne luptam deja cu caldurile si inca nici nu a inceput vara serios pe aici. Ma gandesc serios sa ma mut in frigider
cu tot aerul conditionat. E cam aiurea ca deja nu prea mai putem merge in parc la joaca asa ca ne reprofilam la activitati inauntru la racoare.
Khrisu sper sa nu ajungi la cezariana( nu doresc asta nimanui) in fond este operatie si iti revii mult mai greu decat dupa o nastere vaginala (fara complicatii) dar sa stii ca pana la urma nu e asa de scary!!Eu am trecut prin doua si ma gandesc serios la a treia.
Nu fi speriata orice ar fi, important e sa ai un bebe sanatos si tu sa treci cu bine peste nastere oricum ar fi ea.
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
CamiM spune:
Ce zapacita .. am apasat "trimite" din greseala la mesajul precedent..
oops!!!
Ada eu am facut ambele cezariene cu anestezie rahi aici asa se face - de fapt nu te adorm decat in conditii speciale; si pot sa spun ca a fost super ok: nu am simit nimic, am vazut bebelinele din primele clipe si le-am auzit primul tipait, ba mi le-au si aratat pe dupa paravan, nu am avut efecte secundare dupa anestezie(gen dureri de cap) etc. Pana seara la amandoua mi-au scos sonda si m-au pus sa fac cativa pasi, dupa prima cezariana abia am reusit sa ma ridic in prima seara, dupa a doua deja noaptea am mers singura la buda( venea asistenta doar sa fie acolo in caz ca lesin cumva), a doua zi am facut dus singura si daca dupa prima am plecat acasa in a patra zi la Sabina a treia zi de dimineata am primit ok de la doctor sa ma duc acasa. Deci eu zic sa fii curajoasa ca o sa fie bine.
Imi pare tare rau sa aud ca ai asa probleme, am ramas masca..la povestea cu firele, sper sa iti rezolve cumva de data asta sa nu te mai chinui draga de tine
. Si eu zic sa nu iti faci probleme de care anestezie.. important e sa fiti bine si tu si bebe.
Cat priveste parerile celorlalti hmm..... sa nu iti pese!!aveam eu o cunostinta si cand eram
cu Sofia imi tot spunea ca arat asa bine, muult mai bine decat inainte( adica ce sa inteleg ca daca nu sunt gravi sunt urata ca dracu nu??)![]()
Dany felicitari Mariei fetita curajoasa!! si bataita pentru d-na doctor care zice asa ceva.. aici nici nu se pune problema de obezitate la copii sub 2 ani. Si in nici un caz nu se incurajeaza trecerea la solide inainte de 6 luni. Sofia mea este si a fost mereu dolofanica dar nici un medic nu a zis vreodata ca ar fi vreo problema.
Iulia merci
Am dormit mai bine o noapte apoi iar am scartait ca s-a trezit Sabina la 3 sa pape si la 4 si ceva a aparut si Sofia ca visase urat si uite asa iar am ajuns eu sa stau ca huhurezii treaza pana spre dimineata la 7 cand am atipit pe canapea...![]()
Mada
si curaj ca mai e putinel!!
Claudia faine pozele din vacanta!!
Ce familie frumoasa aveti!!![]()
Oana tinem pumnii sa mearga totul excelent si sa reusesti sa nasti asa cum iti doresti tu!!
Marguta bafta mare la licenta!!
Crengu felicitari pentru vestile bune de la eco!!
gata ca iar m-am intins ca placinta cea...
burticile si povestim si maine!Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
OanaRusu spune:
Mada, ma bag in gashca ta
Paul e bolnavior de vreo 3 zile, doarme ff rau si eu sunt deja deprimata de tot de atata nesomn, ma seaca sa-l vad abatut, nu mai putem iesi acuma din casa - am iesit ieri si azi ii e mult mai rau la Paul ![]()
Atata ca am reusit sa-mi preg bagajul - deci nu mai sunt stresata ca dc plec brusc o sa stau in chiloti in spital.....
Claudia, tare frumoasa familie
pe cavaler; tare bine ai aratat si tu
eu ca o balena pe langa tine ![]()
A, da, despre anestezii.... sper sa nu supar pe nimeni, dar nu recomand nimanui cezariana decat de musai - stiu ca Paul si eu am fi murit acum 'jde ani cand nu se facea, dar numai cand e musai.....
Anesteziile sunt intre experientele super-personale - 1000 de persoane pot fi super ok la un tip de anestezie (sau la anestezia facuta de o pers anume) si cand vine randul tau sa nu mearga cum trebuie, e un risc foarte mare care nu e cazul sa sperie DAR nici nu trebuie tratat cu usurinta.
Am trecut deja prin 3 anestezii - nu mai vreau inca una decat dc depinde viata mea sau a altcuiva de ea - de aceea imi doresc naturala, pentru asta corpul nostru e mult mai bine pregatit.
Singura mea sechela de la anestezii este trecerea in somn - foarte-foarte nasoala, si vise aiurea - astea nici nu am habar cand imi apar, cand cum.
Prima a fost generala la accidentul de masina - n-am avut iarasi de ales - da' numai prostii imi amintesc, nimic real, nici macar cand a venit mama nu-mi amintesc, doar vise grotesti
Nu vreau sa dramatizez, va rog sa ma credeti, dar mai bine sa nu fie cazul de anestezie - si dc tot e sa fie, macar sa fie o anestezie in care sa fiti constiente - peri sau rahi - ![]()
Cat despre cusaturi si refacere - asta iar depinde exclusiv de organism, si probabil mult de atitudine, eu n-am vrut calmante, cand am nascut desigur, ca era suficient sa-l privesc pe Paul si nu ma mai durea nimik
Am coborat din pat cat am putut de curnad si am facut multa miscare - chiar dc la inceput pare groaznic, refacerea e mult mai rapida asa ![]()
la toate fetele, bebei mancaciosi si burtici happy 
Waw ce m-am intins...............
PS poate ca nu mi-a iesit chiar cum am vrut, da' sunt si tare obosita si imi amintesc prea multe chestii negative legate de anestezie....
Oana
37+, mamica de
Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
MissJJ spune:
Buna fetele!
Mai intru si eu sa va mai scriu.
Oana multa sanatate lui Paul, e tare nasol cand sunt bolnaviori si e si mai greu acuma cu burtica sa stai sa ii tot pazesti. Speram sa nu va mai chinuie mult boala.
Claudia, Cami da mai e putin ma si enerveaza ca am intrat in starea asta asa nasoala, parca is scursa de energie si nu am nici un chef de nimic, durerea asta de coaste ma chinuie cam tare ca in nici o pozitie nu imi e comod si mai ales cand dorm ca nu pot decat pe stg sau pe dr si ma tot intorc ca un carnacior pe gratar si nici nu pot dormi cum trebuie.
Intr-un fel as vrea sa stea bebeitza cat mai mult in burtica sa vina cand e ea gata da pe de alta parte tare as vrea sa nasc chiar daca va fi mai greu cu bebe mic si cu Ari la inceput da macar ma pot misca pot dormi pot face una alta pot sa o ridic pe fata in brate, acuma abia ma tarai eu....
Cand vine mama vrem sa mergem sa ii luam si la fata patul sa facem schimbarea sa curat patutzul pt bebe sa il instalam la noi in camera, mai am si de cumparat pt bagajul de spital.
Am hotarat ca vrem sa facem botezul bebitzei la sf lui august ca e si ziua lui Ari pe 21 si asa ii facem si ei ziua de doi ani impreuna cu bunicii si verisoarele ei. Numai sa gasim loc la biserica si sa reusim sa rezolvam rapid cu certificatul de nastere ca avem nevoie de el la biserica. Sper sa nu fie vreo sarbatoare la sf lunii august si sa putem face botezul.
Uff merg sa lustruiesc patul de la noi si sa schimb asternuturile ca mi-am miscat fundul cu toata lenea si starea nasoala si am aspirat peste tot si am terminat si cu vasele din bucatarie, baile raman pe maine ca azi chiar nu ma mai simt in stare si dupa ce duc fata la nani cat isi bea ea lapticul si se linisteste fac si eu un dush rapid si sa apuc sa atipesc si eu macar o ora cat doarme ea.
Pupici la toata lumea si mai intru mai pe seara.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
AMR 4 saptamani
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Mada, vad ca totusi ai destula energie. Eu dorm bine, n-am probleme si totusi parca nu mai am chef de nimic in casa; fac curatenie si mancare asa... ca-i musai da' nu mai am deloc entuziasm.
OanaRusu, in primul rand, MUUUULTA sanatate lui Paul!!! Capul sus, o sa treaca, tine-te bine! In al doilea rand, merci de aprecieri! Cat despre a fi sau a nu fi balena, te rog sa nu uiti ca exista si o diferenta de saptamani de sarcina intre noi asa ca e firesc sa fi mai "mare". In ceea ce priveste anesteziile sunt oarecum de acord cu tine, au tare multe posibile efecte secundare;ultima anestezie generala am facut-o aici anul trecut si m-am ingrozit cand a inceput sa imi povesteasca medicul care sunt riscurile ca aproape imi venea sa renunt. Dar cand nu se poate evita.... Pe Stefan am vrut sa-l nasc natural dar cu vreo trei sapt. inainte de termen am facut un spasm vascular cerebral pe fondul lipsei de calciu, ma rog, eram foarte naspa si doctorita a scos rapid prin cezariana copilul ca sa ma poata trata pe mine fara sa existe riscuri pentru el. Asa ca nimeni nu m-a mai intrebat daca vreau sau nu anestezie generala, a fost impusa. Acum sper sa nasc natural desi inca imi surade ideea de peridurala daca mi-o fi greu travaliul. S-ajungem acolo sanatoase ca ne descurcam noi cumva cu sau fara anestezii.
CamiM, merci si tie de complimente! Fiecare familie e frumoasa cata vreme e unita, transpare unitatea si fericirea si pentru asta nu mai stiu cum sa multumesc Celul De Sus pentru ceea ce avem. Te plangeai ca e cald; si la noi e cam cald insa sunt zile acceptabile. Zilele astea insa au venit niste curenti de aer din Sahara care au adus cu ei ploaie si o caldura innabusitoare. Nu vedeai soare dar te topeai de cald. Pe deasupra au adus cu ei nisip fin din desert si ploile care au cazut au acoperit cu un praf galbui masinile, plantele, totul. N-am vazut asa ceva de cand ma stiu. Si, spune lumea, nici nu a mai fost asa ceva pe aici; de obicei ploile sunt curate si racoroase. Nu stiu ce-o sa mai fie sunt tot felul de fenomene meteorologice ciudate in ultimul timp....
Crengu, felicitari pentru bebe sanatos!!! NU te mai gandi la kilograme, cata vreme tu mananci sanatos si asiguri beblinei destui nutrienti cat sa creasca... ce conteaza numarul de kilograme? Decat sa te chinui sa le dai jos apoi... Sanatate si asteptam vesti bune mai departe!
Marguta, spor la lucrare!!! Cand ai examenul de licenta?
Danybv, ce mai spuneti? Ce mai fac "zambaretul" tau si "grasunica" de Maria? Eu zic sa nu-ti faci probleme cu greutatea fetei, e normal sa fie mai grasuta daca e asa cumintica. Mie nu-mi plac copiii grasi dar bebelusii slabanogi parca iarasi nu arata prea bine. Cand o sa aiba 10 ani si o sa vezi ca e supraponderala atunci poti sa incepi sa te gandesti ca poate trebuie facut ceva dar pana atunci... bucura-te ca e sanatoasa si nu mai pune urechea la tot ce zic medicii care stau mereu cu ochii-n grafice. Stefan avea la 5 luni 8800g deci muuult deasupra graficului iar acum, asa cum l-ai vazut in poze, e subtire ca o salcie.
Noi am fost dimineata in parc. N-am mai apucat sa va scriu dar i-am luat bicicleta fara pedale si deja alearga pe ea de nu ma mai pot tine de el. A inceput sa-si tina echilibrul pe ea binisor; cam intr-o sapt. a ajuns sa isi tina echilibrul vreo 5-6 metri fara sa puna picioarele jos. De-acum insa am eu de furca, cu burtica mea nu mai pot tine de el iar sa-l tin sa mearga la fel de incet ca mine, nu mai are farmec pentru el. Desi la noi strazile/trotuarele nu sunt aglomerate iar el a inteles ca trebuie sa se opreasca la intersectii si sa ma astepte (nu i-am dat niciodata voie sa traverseze singur) parca tot mi-e frica atunci cand capata un avans de peste 10 metri. Asa ca in juma' de ora sau o ora de plimbare scoate 1kil de sudoare din mine. In rest... am inceput sa ne pregatim pentru o saptamana de concediu ce va incepe pe 7 iunie. Mergem la Marea Nordului ca e mai racoare. Sper sa avem parte de vreme buna. Gata, va las, va pup pe toate si imi cer scuze daca am scris prea mult si v-am plictisit!
mamica lui Stefan din 03.04.2005
27+
iata minunea 2