Paine de casa cu masina de paine (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Lilia , multumesc. Am sa incerc diseara.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Hello tuturor, am intrat si e de azi in posesia unei masini de facut paine o astept de 10 zile cu livrarea. Am achizitionat modelul Clatronic BBA 2865, nu stiu daca mai are cineva modelul asta,cu 2 palete si capacitate pana la paine de 1,3 kg.
Astazi am facut o paine italieneasca cu lapte si ulei de masline care a iesit nemaipomenita, eu am optat pentru a o coace in cuptor ca asa ii poti da forma dorita si sa iasa crusta mai crocanta si coapta.
Va pun site-ul de unde m-am inspirat eu cu reteta, e un site cu lucruri delicioase am inteles ca Mihaela posteaza si pe DC dar nu "ne-am intalnit " inca, oricum are felicitarile mele pentru tot ce face. Va pun reteta facuta si mai sunt o multime pe care abia astept sa le incerc http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2007/10/paine-alba-italiana.html
Am si un site cu retete frantuzesti, pe masura ce incerc le voi posta si aici.
Spor la bucatarit tuturor !




Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

buna silvi,

masina de paine aceeasi firma ca a ta am avut si eu(a mea avea numai o paleta),adica un model mai vechi caci mi-am cumparat-o acum 4 ani.am fost foarte multumita si am folosit-o zilnic apoape pt paine si alte aluaturi.din pacate saptamana trecuta mi-a cazut surubul care tine paleta si nu o mai pot folosi.mi-am comandat azi alta pe net.de la Unold.
ma bucur ca mi-ai descoperit blogul,sper sa -ti placa retetele de paine de acolo.
abia astept retetele frantuzesti pe care le vei incerca.eu deocamdata jonglez cu ingredietele la retetele pe care deja le am.

o duminica faina

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Mihaela ma bucur ca te-am intalnit admir foarte tare blogul tau si ce mamica gospodina esti . Am luat masina si in ideea ca citisem al tine ca esti multumita de ea, spre sa fie ok si sa ma tina macar o vreme. Asta are la programul de framantare si timp de dospire ca dureaza programul 1,50 h, deocamdata am optat si eu pentru framantat cu masina si copt in cuptor pentru ca poti sa ii dai mai multe forme si sa controlezi coacerea. Promit sa pun toate retele de paine incercate si reusite .
Azi mi-am facut si eu aprovizionarea cu faina neagra si inca cateva tipuri, o va pun retetele incercate.
O saptamana buna tuturor.


Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Am achizitionat si eu o masina de paine Moulinex,insa nici una din cele doua paini pe care le-am facut pana acum nu a iesit cum trebuie.Am respectat cantitaile din retete,insa am folosit lapte obisnuit in loc de lapte praf si drojdie nedeshidratata.Trebuie musai folosit lapte praf?Drojdie praf nu gasesc si pace.Prima paine a crescut,insa la un punct s-a surpat exact inainte de coacere,iar la a doua am folosit tarate si n-a crescut aproape deloc.Am inlocuit o parte din faina cu tarate,banuiesc ca aici am gresit?Trebuia sa folosesc alt program de coacere,poate cel pentru faina integrala?Poate ma sfatuiti,vad ca voi aveti mai multa experienta.

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Eu am facut painea si cu drojdie uscata si cu drojdie normala. Creste mai bine cu drojdia obisnuita, decat cu cea uscata care, pe langa drojdie mai are si 2-3 chimicale. Lapte praf nu am avut, asa ca la una di paini am pus 75ml pe post de 2 sau 2 linguri, la alta am inlocuit toata apa cu lapte si a iesit mai mult cozonac decat paine-avea si un pic de zahar, un pic de ulei. Mie nu mi s-a intamplat sa mi se surpe nicio paine pana acum. Singura mea nemultumire e legata de culoarea cojii. La tine cum iese coaja?Ce masina ai? eu am OW2000.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

A mea e OW300001.Deci drojdia normala e mai buna decat cea uscata,insa cat exact pui pentru un kg,banuiesc ca eu am pus prea putina totusi,am pus o treime de pachetel de 25 g.Iar fiindca am pus lapte obisnuit in loc de lapte praf,am scazut din cantitatea de apa cea de lapte pe care am pus-o.Probabil ca nu trebuia sa fac asa.
Iar astazi la painea cu tarate cred ca trebuia sa aleg programul pentru paine integrala?

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Scuze,am uitat de coaja,nici la mine nu-i rumenita,desi e selectat mediu.

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Pretty hai ca incerc sa te lamuresc eu eu desi mare specialista nu sunt la un kg de faina trebuie pus un pachetel de 42 de grame de drojdie daca ai in formatul ala sau 2 de 25 de grame care sunt concepute unul pt 500 de gr de faina. Drojdia si in masina e paine trebuie dizolvata in prealabil in apa calda sau lapte cald si "ajutata" cu o lingurita de zahar, daca nu vrei sa pui asta sa o lasi putin la dospit singura cu apa calda. Eu am citit in instructiunile masinii mele ca daca se prabuseste e din cauza drojdiei prea putine si daca cade numai la mijloc e prea moale aluatul, daca e mediu umed trebuie scazuta cantitatea de lichid cu 20 de ml sau ajustata cea de faina cu 2-3 linguri de faina. Cand auzi semnalul sonor de adaugare a ingredienteleor, cand e pe sfarsite cu framantatul verifica daca nu e prea moale aluatul, daca ti se pare prea moale mai pune 2 linguri de faina. Eu nu coc in masina, prefer sa o fac in cuptor dar am citit ca daca nu esti multumita de crusta, nu e destul de coapta poti la terminarea programului sa mai selectezi programul de o ora care il folosesti la reincalzirea painii pentru improspatare ( verifica daca ai asa ceva). Sper sa te fi ajutat parerile mele, dureaza putin pana gasesti faina potrivita, cantitatile de lichide...programul potrivit.


Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Pretty hai ca incerc sa te lamuresc eu eu desi mare specialista nu sunt la un kg de faina trebuie pus un pachetel de 42 de grame de drojdie daca ai in formatul ala sau 2 de 25 de grame care sunt concepute unul pt 500 de gr de faina. Drojdia si in masina e paine trebuie dizolvata in prealabil in apa calda sau lapte cald si "ajutata" cu o lingurita de zahar, daca nu vrei sa pui asta sa o lasi putin la dospit singura cu apa calda. Eu am citit in instructiunile masinii mele ca daca se prabuseste e din cauza drojdiei prea putine si daca cade numai la mijloc e prea moale aluatul, daca e mediu umed trebuie scazuta cantitatea de lichid cu 20 de ml sau ajustata cea de faina cu 2-3 linguri de faina. Cand auzi semnalul sonor de adaugare a ingredienteleor, cand e pe sfarsite cu framantatul verifica daca nu e prea moale aluatul, daca ti se pare prea moale mai pune 2 linguri de faina. Eu nu coc in masina, prefer sa o fac in cuptor dar am citit ca daca nu esti multumita de crusta, nu e destul de coapta poti la terminarea programului sa mai selectezi programul de o ora care il folosesti la reincalzirea painii pentru improspatare ( verifica daca ai asa ceva). Sper sa te fi ajutat parerile mele, dureaza putin pana gasesti faina potrivita, cantitatile de lichide...programul potrivit.


Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput