Treburile casnice - impreuna?
Raspunsuri - Pagina 8
mcrissa spune:
hai mai, ce-i asa greu sa adunci cateva soseste si tricouri si sa le arunci in cosul de rufe.nu-ti ia mai mult de 1 minut pe camera, hol, sau alta incapere si in felul asta eviti priviri lungi, discutii si ai liniste in casa.
Cristina, sigur in curand
Dahriana spune:
Si eu fac pariu ca nea` Guestus,are o nevasta care-l tina sub degetu mic de la picior,dar vrea si el sa se dea in spectacol pe aici,cat este el de autoritar ..Ah cocosul ciufulit!
Dar acum daca-l striga nevasta sa spele vasele,executa cu coada intre picioare.
..Dahri...
Guestus spune:
dahriano.....tu nu ai inteles nimic
uite aici o poza cam cum sint asteptat yo acasa .....din motive de securitate am luat o poza de pe net
http://www.butlerschool.com/
Guestus spune:
si personalul mai jos.....asta e o poza dupa ce plec la munca
http://www.butlerschool.com/photos3/sc_b3.jpg
coltofeanu spune:
Din punctul de vedere al unei femei...( si al personalului)
Guestus, n-ar fii mai bine sa stai numai la munca? Poate asa toata lumea este fericita!
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Dahriana
Si eu fac pariu ca nea` Guestus,are o nevasta care-l tina sub degetu mic de la picior,dar vrea si el sa se dea in spectacol pe aici,cat este el de autoritar ..Ah cocosul ciufulit!
Dar acum daca-l striga nevasta sa spele vasele,executa cu coada intre picioare.
..Dahri...
Asa-s unele femei, vesnic nemultumite...daca spala vasele e papa-lapte, daca isi lasa sosetele in drum e nesimtit...
Hai sa ne hotarim ce vrem, sa le spunem si sa reusim sa decidem ce facem cind ajungem la un impas.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
try spune:
Daniela, n-am vrut sa te sperii, ci sa-ti creionez una din realizatile care te poate astepta. Nu e musai ca prietenul tau sa ramana la stadiul asta de dezvoltare neurologica (iarta-mi sarcasmul, dar mi-a venit pe limba si nu pot sa-l inghit la loc) si tot ce-i posibil sa evolueze si el de la statutul parazit. Pt mine neimplicarea unuia din soti in treburile gospodaresti reprezinta lipsa de responsabilitate. Nu ma deranjeaza cand barbatul nu-si ridica musai sosetele de pe jos sau ca nu da cu matura, nu tin sa-l vad neaparat in postura de spalator de podele sau sa calce rufe sau mai stiu eu ce. Intr-o gospodarie sunt atatea de facut, de la curatenie, mancare, cumparaturi si ingrijirea/educatia copiilor, pana la finantele familiei, reparatii etc. Lista-i lunga si daca mai traiesti si la casa pe pamant, lista se lungeste si mai mult. Dai dovada de responsabilitate cand iti asumi o parte din aceste treburi. e el mai priceput la facut mancare? Fine, s-o faca el. E ea mai priceputa la curatenie? Iarasi fine, sa aleaga ea curatenia. Ea sta acasa si el munceste, balanta iarasi se schimba si e normal sa preia femeia mare parte din responsabilitati, caci a asigura venitul intregii familii nu-i usor si nici de neglijat.
Ea e super femeie si le face pe toate si n-are pretentii de la barbat? Iarasi fine, intr-o astfel de situatie nu exista o problema. Problema apare in toate celelalte 75-80% din cazuri, cand amandoi muncesc si el acasa are pretentia doar sa e relaxeze dupa o zi obositare de munca. Si zau de-as avea ceva impotriva relaxarii, e dreptul fiecaruia, insa nu te poti relaxa tot timpul cat esti acasa si sa ai si pretentia ca viatza de familie sa mearga struna/ca unsa.
Cand iti neglijezi responsabilitatile in familie, nu te astepta ca partenerul sa te suplineasca complet, sau sa-si pastreze zambetul dulce si dragastos, e imposibil, pierzi ceva pe alte parti si trebuie sa fii constient de asta.
Problema multor barbati este ca ei confunda rolul nevestei cu cel al mamei. Da, mama e calabila de orice pt copilul ei si face multe din dragoste si devotament, e in firea lucrurilor sa existe o relatie unilaterala: mama da/ofera, copil doar primeste (da in schimb doar dragoste. Pe cand sotia e un partener, iar parteneriatul presupune reciprocitate si, mai mult decat atat, o familie si-o gospodarie nu pot supravietui doar cu dragoste, barbatul trebuei sa inteleaga ca nu e de ajuns sa ofere dragoste si-atat, rolul lui s-a terminat, restul trebuei sa vina de la ceilalti.
Din pacate unii barbati confunda cele doua roluri, asta e problema lor.
Si tocmai pt ca mi se pare o problema de responsabilitate, nu de egalitate intre sexe (sau, mai rau, de "de ce sa fac numai eu"), nu agreez abordarile pe ocolite, cu lingusiri, stimulari si mai stiu eu ce tehnici prin invaluire.
Un om responsabil (am repetat cuvantul asta de mi s-a acrit deja) nu are nevoie nici de invaluire, nici de nimic, are nevoie doar de constiinta, nimic mai mult.
Mai mult decat atat, cand mai ai si atitudini de genul "lasa ca e altcineva care sa faca, nu trebuie sa ma agit eu", asta merge dincolo de lipsa de responsabilitate si poarta numele de nesimtire.
Si-acum legat de guestus, hai mai fetelor, voi nu vedeti ca el e pus pe gluma? Nu-l mai tot luati atata in seama cu comentariile lui, a venit si el sa se amuze la acest subiect, nu sa va clarifice voua drama vietii. Si cu cat va grabiti sa-i raspundeti mai serios la provocari, cu atat el sade mai pe spate in scaun si rade. E barbat, ce naiba, doar nu va asteptati sa trateze problema asta cu seriozitate.
cristiama spune:
Foarte frumos Try,
un rapuns care mi-a mers la inima.
Pentru mine a fost destul de socant cand imi povesteste sora mea de prietenul ei, e suedez, ca spala-calca-gateste si toate astea cu zambetul pe buze, fara sa i se para vre-un efort, sau sa stea sa imparta, cum am facut eu, liste cu responsabilitati.
DAR acum ne intoarcem la barbatul roman:
- soacra unei prietene a scos un adevarat urlet cand l-a vazut pe odorul ei (30 si de ani) spaland prima data vase, i-a smuls buretul din mana si i-a spus ca nu e treaba de barbat
- sotul meu pana la vre-o 35 de ani nu a facut ABSOLUT nimic din treburile gospodaresti.
Dimineata socrela pensionara ii aducea hainele de la camasa, pantaloni, pana la chiloti si-i stergea pantofii.
Ca amuzament: unul din primele "cadouri" de la soacra a fost o carpa pentru mine ca sa-i sterg pantofii sotului!
Nu cred ca si-a taiat macar paine vre-odata, darmite sa-si gateasca ceva simplu!
Si acum ne mutam impreuna si eu ii spun ca are RESPONSABILITATI. Dar nici nu stie ce-s alea! Daca e baiat destept si tine la mine, invata si in timp si le asuma!
La inceput ma astepta si pana la 11 noaptea mort de foame ca sa-i pun masa! Se ducea la magazin si nu stia ce sa cumpere, nu mai facuse cumparaturi niciodata! Daca-l timiteam la piata venea cu banane si mere. Ce se presupunea ca gatim noi din alea?
eu ma bucur ca nu am renuntat, atunci la inceput, la relatie cu totul pt ca sotul meu e un barbat destept si iubitor si in timp a inceput sa-si asume responsabilitati.
Si, da, eu l-am luat cu lugu-lugu, cu laude si recompense si a fost o metoda care a functionat.
Guestus spune:
quote:
Originally posted by cristiama
La inceput ma astepta si pana la 11 noaptea mort de foame ca sa-i pun masa! Se ducea la magazin si nu stia ce sa cumpere, nu mai facuse cumparaturi niciodata! Daca-l timiteam la piata venea cu banane si mere. Ce se presupunea ca gatim noi din alea?
da domle..al dracului de greu era sa-i dai o lista cu ce sa cumpere.
si era fraier ca nu-si lua si 1 lada de bere de la piata
ocebine spune:
quote:
Originally posted by cristiama
La inceput ma astepta si pana la 11 noaptea mort de foame ca sa-i pun masa!
cristiama
Sint extrem de curioasa sa vad un barbat cu adevart mort de foame ca nu a avut cine sa-i puna masa...
Cred ca le dam prea putin credit barbatilor...(in secret ei sint capabili de mult mai mult de cit lasa ei sa se intrezareasca - garantat).
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."