Copii si fumul de tigara
Ieri am fost intr-un parc dintr-un cartier de fitze. La 2m de mine si copchil era o "doamna" cu un baiat de vreo 3 ani care fuma. Deoarece fumul venea catre noi, am rugat-o sa isi schimbe pozitia sau sa mearga mai incolo. La inceput s-a facut ca nu ma aude, iar apoi daca a vazut ca insist, a inceput sa debiteze "ca e aer curat si nu se simte ca e distanta mare" si tot soiul de alte lucruri similare. Adica de fapt eu eram aia mincinoasa si carcotasa si daca nu imi convine sa imi iau plodu' si ma ma misc mai incolo.
Eu sunt nefumatoare, dar pot indura fumul de tigara. Nu vad insa de ce mi-as supune copilul unui astfel de 'antrenament".
Va intreb pe voi, ce faceti in situatii de genul acesta? Daca sunteti mama fumatoare, de ce fumati de fata cu copii? Exista vreun cod al "fumatorului" pe care un nefumator ar trebui sa il cunoasca?
Raspunsuri
gabi_fer spune:
Si eu sunt o mama nefumatoare dar langa un tati fumator...Tati nu fumeaza langa copilasi dar se pare ca nu toti cunosc efectele tutunui asupra copilului.
Eu cred ca as fi plcat cativa m mai incolo si as fi lasat-o in ne... ei.
Va pup!
Mirona spune:
din pacate asa se intampla in orice parc - nu doar in cele din cartiere de fitze.
mamele sunt cele care fumeaza, tot ele sunt cele care nu-si sting tigarile in locurile special amenajate pentru acest lucru - ci in nisipul copiilor ... si mai sunt si cele care fac curat - femeile de servici care in loc sa inlature mucurile de pe langa groapa de nisip - le matura IN groapa de nisip.
eu sunt fosta fumatoare (15 ani) - am intrerupt fumatul cu 2 ani inainte de a o avea pe Kara - insa nu pot suporta sa vad un copil tinut intr-un astfel de tratament.
acum cateva seri am fost la o pizzerie cu fetele. Am stat la nefumatori pana a sosit una din fete care fumeaza - pentru ea ne-am sacrificat toate si am mers in salonul de fumatori - pentru ca acasa are o fetita si nu fumeaza langa ea - asa ca macar la pizzerie sa-si satisfaca poftele.
la nici o masa de noi era o familie cu o fetita la vre-o 5-6 anisori. Fumau parintii "tigare de la tigare" langa ea fara sa se sinchiseasca. Ba m-a frapat si faptul ca desi fetitza isi facea vant intentionat ... ma-sa tot spre ea trimitea fumul.
deci - sunt parinti carora chiar nu le pasa ca-si supun copiii la fumatul pasiv - care este mult mai grav decat cel activ.
cu parere de rau - sunt mult prea multi.
si acum sa revin la patania ta - si eu mi-as fi luat plodul si as fi plecat mai departe de ea - nu inainte de a-i spune cateva de la obraz.
Miro si Karina Ioana - 3 noiembrie 2006
_Ralu_ spune:
eu sunt unul din copiii care ani de zile a fost nevoit sa suporte fumul de tigara....pt ca alor mei nu le-a pasat niciodata ca fumeaza cu mine...dintotdeauna...fapt pt care eu nu suport fumul de tigara...ma sufoc efectiv, nu pot sa mai respir daca simt fum....acum tot cu ai mei in casa stau, dar nu se mai fumeaza deloc in casa fiindca de cum m-am facut mai maricica am facut presiuni asupra lor si le-am adus fel de fel de explicatii si i-am facut sa inteleaga ca daca ei au un viciu eu nu-s obligata sa-l suport....
asa ca fetita mea nu mai e obligata sa stea in fum....
daca as fi patit ca tine, cred ca as fi mustruluit-o bine pe "doamna" dar mi-as fi luat copilul si as fi plecat de langa ea....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
Tethys spune:
Mai, eu cred ca ar trebui sa se adopte si la noi o lege care interzice fumatul in public, in zone publice, respectiv parcuri. Cum am vazut ca este in alte parti (tari). Ar trebui sa militam pentru asa ceva, nu credeti?!? Sa facem sondaje, propuneri, impuneri, etc. ... Sau cumva exista o astfel de lege... si nu o cunosc eu, nu se aplica ...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze .
ama1357 spune:
buna fetelor
si eu sunt o nefumatoare, nu am fumat niciodata si nici nu cred ca o sa incep vreodata...
nu stiu legile din Ro, dar aici in mod normal nu ai voie sa fumezi in nici un local public... si tot mai vezi cate unul care isi aprinde tigarea... chiar amenintand proprietarul localului ca nu mai pune piciorul... dar cum in restaurantelul ala eram mai mult nefumatori care am protestat, acel client trebuit sa renunte la tigara, desi propietarul dadea sai aduca scrumiera (asta s-a intamplat la cateva luni de cand intrase in vigoare legea!!! de aunci nu am mai patit asa ceva!) dar afara nu exista nici o lege care sa interzica fumatul... si eu sunt suparata chiar si pe cei care fumeaza pe strada, eu daca merg in urma lor inspir fumul tigarilor lor!!!
in orice caz am ajuns la concluzia ca fumatorii sunt foarte egoisti... chiar nesimtiti din punctul asta de vedere...
eu una mi-as fi luat copiul si m-as fi mutat dar i-as fi atras atentia acelei doamne sa-si aleaga un loc in functie de cum bate antul
lorellay spune:
Da si eu as fi plecat daca nu-mi convine...
Dar..eu sunt fumatoare si cand ma duc in parc cu Codrin fumez...
Cineva zicea ca fumatorii sunt nesimtiti?De ce?Nu te obliga nimeni sa stai langa ei...nici sa intrii in localuri unde se fumeaza ( sunt f multe unde nu se fumeaza, sau au locuri special amenajate pentru fumatori), parcurile sunt suficient de mari incat nu trebuie sa stai langa cineva care fumeaza!
Lorellay 12+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15
Amethyst spune:
quote:
Originally posted by lorellay
Da si eu as fi plecat daca nu-mi convine...
Dar..eu sunt fumatoare si cand ma duc in parc cu Codrin fumez...
Cineva zicea ca fumatorii sunt nesimtiti?De ce?Nu te obliga nimeni sa stai langa ei...nici sa intrii in localuri unde se fumeaza ( sunt f multe unde nu se fumeaza, sau au locuri special amenajate pentru fumatori), parcurile sunt suficient de mari incat nu trebuie sa stai langa cineva care fumeaza!
Lorellay 12+ si Codrin 3 ani
adica eu sunt obligata! sa-mi duc copilul mai departe de copilul tau (daca vor sa se joace impreuna), care sta langa tine, pentru ca tu fumezi!
si mie asta nu-mi convine, te-ai gandit vreodata?
pentru ca acum ma departez de cineva care fumeaza, mai departe de altcineva si ce sa fac, sa-mi izolez copilul?
te-ai gandit ca ii faci rau si copilului pe care il ai in burtica, si copilului de langa tine, si celor din jur?
eu nu inteleg de ce te mai duci in parc, in natura, daca o poluezi cu fumul de tigara.
si zau ca nu inteleg un parinte care fumeaza langa copil, si in sarcina. Pur si simplu nu le respecti dreptul la sanatate, asta cred eu.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
anya spune:
Mi se pare de-a dreptul nesimtire ca un adult sa fumeze la locul de joaca al copiilor. Daca fumeaza pe banca pe care sta...asta e, dar langa leaganul in care se da copilul meu - fac scandal. Abia astept sa intram in randul lumii si sa se interzica fumatul in TOATE locurile publice, inclusiv in parcuri.
Am fost in iarna in Germania si era o adevarata placere sa poti pleca dintr-un restaurant fara sa puti a tigara.
Ametyst, daca Lorelay isi expune copiii fumatului pasiv (si nu numai)-nu ai ce face, din pacate, poti doar sa lupti pt ca copiii tai sa nu fie intoxicati.
lorellay spune:
Nu era vorba de locuri de joaca sau de restaurante ...era vorba de parcuri...Si nu ma impiedica nimeni sa ies in parc...asa cum nici pe tine...nu este oricum o singura banca...si nu vad de ce copilul meu si copilul tau nu se pot juca impreuna la locul de joaca...Cand Codrin sta la locul de joaca...nu stau langa el ...asa ca nu va vine in nas fumul de la tzigara mea...
E alegerea mea daca fumez sau nu asa cum e si alegrea ta daca o faci sau nu....
Lorellay 14+ si Codrin 3 ani