Copii si fumul de tigara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si eu sunt rau de tot impotriva fumatului.

M-am luat la un moment dat de o tipa care incepuse sa-mi spuna ceva, ca tin copilul in soare si imi aranja copertina carutului cu tigara in gura...Si i-am zis sa plece cu tigara de langa copilul meu. Si mi-a spus ca atat timp cat nu exista o lege care sa interzica fumatul pe strada, are voie sa fumeze. Dar a plecat....Ideea e ca avea dreptate...Asta e, daca nu exista lege, e voie. Cand va fi lege....va fi minunat. Pana atunci eu nu ma asez pe banca sau in apropiere daca este cineva care fumeaza. Daca eu stau pe banca si vine cineva si isi aprinde o tigara, ma ridic si plec. Asta e, atat timp cat nu exista lege, nu prea am ce face...

Pot sa va mai spun ca multi fumatori chiar sunt de parere ca fumul nu supara sau ca nu supara intr-un spatiu deschis. Chiar nu isi dau seama ca eu simt mirosul in parc, de la o banca la alta. Ei nu simt, s-au obisnuit si chiar am intalnit fumatori care erau de parere ca "fac fite" cand spun ca fumul lor ma supara in parc....Nu putem decat sa asteptam legea si sa ne bucuram ca exista deja o lege pentru spatiile inchise....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Stiu ca deranjeaza fumul de tigara...nu fumez niciodata cand merg la cineva unde nu se fumeaza chiar daca mi se da voie...stiu ca e deranjant...dar fac totposibilul sa nu deranjez..si nu inteleg de ce trebuie sa va luati de fumatori?!
Dar e ok..ce mare lucru..feriti-va...Adica mi se pare mai ok si mai civilizat sa nu stati in preajma fumatorilor..decat sa se iveasca asemenea discutii....e atata loc..nu ne mai ajunge....

Lorellay 14+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu sunt fumatoare. Referitor la subiectul initial nu e nici un fel de cod al fumatorilor sau nefumatorilor. Tine de bunul simt al persoanei cu pricina.
Oricum nu fumez langa copii dar chiar si la distanta daca mi-ar zice cineva ca vine fumul la copilul ei as mai face cativa pasi intr-o parte, fara sa comentez, nu vad care-i problema.
Pe mine de exemplu, desi sunt iubitoare de catei, ma deranjeaza cucoanele care intra cu cateii in parc si ii si lasa sa faca pe nisipul copiilor. Si mie mi-a zis una ca acolo e locul unde face cainele ei de ani de zile, de ce imi las copilul acolo? (Mentionez ca era parc pentru copii, marcat ca atare, inclusiv cu tablita aia cu amenda pentru cei cu caini). Si ce era sa fac? Am injurat-o in gand si am plecat ...
Mie mi se pare ca asta tine de bunul simt al omului, fumator sau nefumator, cu catel sau fara ..... Si din pacate unuia nesimtit n-o sa-i faci tu educatie ....

Cat despre lege impotriva fumatului in parc ... mi se pare extrem de greu de aplicat. Asa cum spuneam exista tablite cu "amenda 500 ron" pentru cine intra cu catelul in parcul de copii. Asa si? In parcul unde mergem noi e mereu 1 caine (ca sa nu zic 5)! Singura care nu intra cu cainele in parc e sora mea, care ma striga si ies eu la marginea parcului sa vorbim.
Deci daca se face lege trebuie si un gardian in fie care parc, ca altfel vor fi 1-2 care respecta si 15-20 care nu respecta.
Si un om pe care l-ai rugat sa se mute 2 pasi mai incolo de copil ca vine fumul si nu a facut-o, nu se va lasa impiedicat de o tablita ....
Zic si eu ....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

sorana, ai dreptate. nesimtirea nu tine de faptul ca esti fumator sau nu.

eu una sunt (si nu ma mandresc deloc cu asta :( ), dar nu imi permit sa fumez langa copii. in parc ma retrag mereu, ma duc undeva unde nu deranjez copii (de preferinta nici pe adulti). rpoblema e ca nu toti sunt asa, si eu m am lovit de asta. de un mos care si-a aprins tigara stand pe banca exact langa caruciorul unde dormea bb d(avea vreo 3 luni). a fost imposibil sa am un dialog cu individul, evident enervat ca acasa nu poate sa fumeze ca nu il lasa nevasta, si ca daca ma deranjeaza sa ma mut.

insa ce am observat este ca, de obicei, devin mai putin tupeisti atunci cand se uita mai multa lume. asa ca..cu riscul de a parea ca o caut cu lumanarea, vorbesc cat de tare se poate atunci cand atrag atentia. nu-i tocmai ok, dar macar da rezultate.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Nu inteleg de ce atacati toti fumatorii, inteleg sa atacati in general oamenii care nu au bun simt ... Asa ca nu mai dati cu pietre!!! E optiunea fiecaruia dintre noi.
Si eu fumez in parc, cat mai departe de copiii care se joaca.
Cat despre lege cu interzis fumatul in locurile publice, parerea mea este ca nu se aplica in spatii deschise.
Niciunde in Europa nu am vazut pe strada sau in parcuri fumatul interzis. Cel putin in Anglia, care mie mi s-a parut mama anti-fumatului , oamenii stau gramada in fata pub-urilor si fumeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pub-ul nu e loc de joaca. Si aici fumeaza oamenii, dar n-am vazut pe nimeni sa fumeze in parc, in apropiere de locul de joaca. Nu e lege, tine de bunul simt al fiecaruia.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

...si absolut nici un chistoc pe iarba sau la nisip in parcuri imense!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sau pe plaja, la mare!!

Daca se interzice fumatul in parc, nu e obligatoriu sa fie vre-un jandarm/politai pe acolo. Pot sa sun eu sa-i chem .

Ieri am fost cu copilul si sotul la o terasa si a trebuit sa schimb de 2 ori masa pt ca ne venea fumul de la vecini. Noroc ca era restaurantul pe 3/4 gol si am avut de unde alege, dar de ce sa fiu eu obligata sa suport viciile altora?

Noroc cu desenele animate alea rusesti, cu lupul si iepurasul (no pagadi, zaietz): au inteles copiii ca numai lupul cel rau fumeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Eu sunt fumatoare inraita. Cu toate astea:
- as fi facut pasi rapid de langa acea banca, fara sa cometnez si chiar cerandu-mi scuze
- sunt de acord cu toate cele care spuneti ca nu sunteti obligate sa suportati fumul nici macar pe strada.

Cu toate astea, unele sunteti asa penibile in cruciada asta anti-vrajitoare si va place asha de tare sa gasiti o pozitie in care sa o faceti pe sfintele stand cu mana la gura incat ... . Si sunt CONVINSA ca la fel veti face si cand se va da legea si fumatorii isi vor face de cap numa' in casa si masina proprie.

Da, este un viciu urat. Si sunt multe altele. Dintre restul viciilor voi nu aveti nici unul??? Sau daca nu pute si nu e ultramediatizat e ok?

Ma deranjeaza astia care vb tare la mobil ... cotzoharlele cu fusta pana sub buci ... cei care merg cu muzica la maxim in masina ... femeile carora li se vede parul de la subtioara ... cei la care le si pute axila etc etc. Pai sa vina Hitler inapoi nene!!! Ca ala erea om cu atitudine cand videa ceva care il jena la mers.

Singurul fumat pasiv care iti face rau cu adevarat este al celui care fumjeaza in casa cu tine sau in birou. Restul sunt doar chestii care deranjeaza, asa cum deranjeaza multe altele pe lumea asta. Daca nu-ti place mutra cuiva, iti iei catrafusele si pleci. Dar daca te deranjeaza ceva ce intra in preocuparea moralei publice ... te sui in copac si aratzi cu degetul.

32S cu bb Vlad

http://bd.lilypie.com/STIcp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Este aici o mama care in fiecare zi isi duce fetita la gradinita si pe drum o tine de mana si in cealalta mana tine tigara si fumeaza asa, din mers. Bineinteles ca la ora aia e plin de parinti si copii care merg pe jos spre gradinita. De cateva ori a stins tigara chiarla poarta gradinitei. Cand o vad o evit, mi se pare urat ce face.

OanaP, in situatia ta mi-as fi schimbat eu pozitia astffel incat sa nu ajunga fumul la copil. Cel mai bine iti protejezi copilul tu decat sa le ceri altora s-o faca. Le ceri cand n-ai de ales.

Eu de cand am copil nu mai fumez deloc (inainte fumam ocazional). Acum nu-mi pot permite sa ma vada cu tigara atata timp cat tot de la mine stie ca este un lucru daunator. Cum i-as putea tine mai tarziu predici anti-fumat cand eu as fi un contraexemplu? Si nici pe ascuns nu fumez. Mi-as dori sa nu fumeze nici el cand va fi mare si poate ca, impreuna cu sotul (tot nefumator) il vom putea influenta in acest sens.

Mergi la inceput