Stare de deprima

Stare de deprima | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,
Inainte de ciclu, uneori chiar si o saptamina inainte, am niste stari destul de grave de deprima care ma impiedica sa fac ceea ce am de facut intr-un mod adecvat. Am dificultate sa ma ocup de baiatul meu, pling des fara motiv, chiar si in autobuz, la o conferinta, etc. iar cu partenerul meu de viata prefer sa nu prea vorbesc deoarece in aceste momente nu am nimic de spus. Sint niste stari mai grave care implica si multa oboseala, nu ma bucura nimic (nici macar ciocolata !!), nu vreau nici sa ies afara, nici sa stau in casa. Deci nu e usor nici pentru mine, nici pentru celor din jurul meu. Deobicei starea trece dupa ce vine ciclul si nu se repeta chiar lunar. Insa as dori niste metode pentru a o inlatura pe cit posibil, caci imi este neplacut, am ginduri foarte negre.
Merci pentru orice sfat !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Mergi la doctor si vezi ce se intimpla este ceva hormonal, fa niste analize si sunt sigura ca vei afla ce iti provoaca aceasta stare.Doctorul e in masura sa iti de-a cele mai bune sfaturi.
Curaj si ai grija de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Nu prea am curaj sa vorbesc cu doctorul de problema asta, deoarece imi va prescrie antidepresoare si nu prea am chef de asa ceva. Duc simtomele acestea de citiva ani si ma tot conving ca va fi bine. Pina in ziua in care reapar. Acum le am de 3-4 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Trebuie neaparat sa-ti faci curaj si sa mergi la doctor. In primul rand iti da un copmplex e vitamine care ajuta. Daca nu faci nimic starile se vor accentua, indesi si agrava.

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_dm spune:

Buna fetele!
Ungureaa, eu am aceeasi problema ca si tine. Inainte de ciclu sunt intr-o stare ingrozitoare, plang, sunt f nervoasa, vad totul in negru...
Am fost la doctor, e un dereglaj hormonal. Ca si tine, ma feresc de antidepresive, asa ca am optat pt un tratament homeopatic, cu plante. Nu e usor de tinut pt ca sunt tot felul de flaconase care trebuie sa le iau zilnic...uneori e chiar o corvoada, dar psihic cred ca ajuta. Depinde de persoane! Nu pot spune ca totul e ok, dar o mica ameliorare tot este. Depinde de luna, uneori ma simt mai bine, uneori mai rau.
Stiu cum te simti si de aceea spun ca nu e o solutie sa stai asa, nici pt tine nu e usor, nici pt cei din jur. Sotul meu s-a obisnuit, e cumintel si la locul lui in perioadele "critice", dar apoi eu am sufletul greu pt ca uneori sunt chiar insuportabila, stiu si totusi nu pot face nimic...apoi plang, imi pare rau...si uite asa!
Sfatul meu e sa incerci un tratament homeopatic, un tratament cu plante...nu se stie, poate functioneaza!

Sa dea D-zeu sa auzim numai de bine!
Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

dar sunt si antidepresive naturale, facute din plante,(sunatoare)

Sau cam inainte cu o saptamna de perioada de deprimare bea ceai de sunatoare 2-3 cani pe zi

pe mine unori ma apuca inainte, uneori dupa

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Revin ca sa va intreb cum se poate verifica activitatea hormonala, daca trebuie verificata in perioada ''critica'' sau oricind. Eu imi fac analizele anual, si nu s-a descoperit ceva special. Insa poate e vorba de alta baterie de teste pe care nu le-am facut. Ce as putea face ?

Mergi la inceput

Multumesc pentru sfat, Annie! Am incercat sunatoarea, dar nu cred ca este suficienta, din pacate. Sunatoare beau pentru ca imi place gustul si pentru ca in general nu prea beau lichide, asa ca am "fortez" un pic, fac un litru pe zi de sunatoare si tot beau.... Si totusi nu ma simt asa de bine. Nu stiu ce sa fac...

ungureaa, eu ti-as recomanda, daca nu ai facut inca, o analiza a hormonilor tiroidieni. Poate ai o hipotiroidie. Nu stiu daca ai facut aceste analize. Le poti face indiferent de perioada.
De multe ori tratam efectul, dar nu cauza exacta a problemei!

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Eu am tiroida foarte mare, toti doctorii sa mira de ea, insa analizele la hormonii tiroidieni ies normale.

Mergi la inceput

La mine tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni - cei ce regleaza metabolismul corpului. Nu am noduli, nu e marita...nimic anormal! De aceea au durat ani pt a-mi depista adevarata cauza a starilor mele, pt ca din punct de vedere anatomic totul e normal si nimic nu dadea de banuit ca de aici veneau problemele.
La tine, in afara de faptul ca e marita, nu sunt alte probleme? Cum te simti, te deranjaza doar nodul acela in gat...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Sunatoarea pentru depresie se ia pastile. Cred ca trebuie sa bei bidoane ca sa ajungi la doza recomandata.

ungureaa, daca nu te intelegi cu medicul incearca sa il schimbi. Cred ca ce ai tu e un sindrom premenstrual foarte acutizat. Starile astea de depresie trec odata cu menstruatia deci?

Ce poti sa incerci desi nu pare asa intuitiv e sa iei supliment de calciu. Mie imi reduce mult toate simptomele( eu de princpiu sunt iritabila si e perioda in care ma cert garantat).

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput