SPINA BIFIDA

SPINA BIFIDA | Autor: alina_27

Link direct la acest mesaj

Buna,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri la intrebarea mea pentru a ma mai linisti putin.

Spuneti-mi va rog din experienta voastra daca spina bifida se poate transmite la fat in cazul in care tatal este cel bolnav.

In ianuarie, cu ocazia unei radiografii, facuta intamplator, sotului meu i-a fost depistata spina bifida oculta. Toti medicii pe care i-am intrebat mi-au spus ca nu exista date statistice care sa confirme posibilitatea transmiterii acestei cumplite boli la fat. De asemenea medicii mi-au spus ca se poate diagnostica foarte usor la ecografii, in special la morfofetale.

Forma de spina bifida pe care sotul meu o are din nastere este cea mai simpla forma si din fericire nu ii va afecta viata in nici un fel.El a fost si este un om perfect sanatos.

Mie insa, mi-e foarte frica mai ales ca acum 2 saptamani am pierdut prima sarcina din viata mea ( aveam 8 saptamani iar expliatia a fost seaca si simpla - defect cromozomial). Acum mi-e teama pentru urmatoarea sarcina si imi pun o mie de intrebari.........

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancaoradea spune:

Ce poti face e sa iei acid folic, in doza suficienta pt a preveni aceasta malformatie. Si sa nu-ti mai faci atatea griji, sigur totul va fi bine!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Cauta pe forum ca sigur sunt mamici cu spina bifida. Copilasii sunt OK. Imi pare rau nu mai tin minte nickurile sau titlul subiectului in care se discuta despre asta.

PS: am pierdut doua sarcini si mi-au spus posibil defect cromozomial. e pur si simplu un titlu general pt ca nu sta nimeni sa faca analize la sarcini asa mici.

papadie, zen-sei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_27 spune:

Multumesc mult pentru raspunsurile voastre :
ancaoradea - acid folic am luat inca din ianuarie ( de cand am aflat de minunatia asta). Te pup si sanatate multa si succes in continuare. Va citesc odiseea in fiecare zi ( pentru 2 luni am fost colege de odisee....)
papadie - stiu ca e un titlu general pus in conditiile in care toate analizezele inclusiv cele imunologice au fost perfecte iar medicatia de sustinere a sarcinii si-a facut treaba....... merci mult inca o data pentru incurajari....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Alina, afectiunea sotului nu are de ce sa te puna pe ganduri mai ales daca te hotarasti sa faci o amniocenteza la momentul potrivit (eu una in triplul test nu am incredere. dar depinde de tine). La mine a fost si mai ciudat, eu insami avand spina bifida oculta, nu am vrut sa fac TT pt ca nu as fi avortat in veci, am facut doar eco morfo unde dr s-a uitat cu atentie la coloana... acum am o fetita sanatoasa si un bebe in burtica ce tb sa vina pe lume zilele astea. Stresul exista insa nicidecum nu e un impediment pt a naste copilasi sanatosi. Te pup si curaj!!!

Pogonici mic
Gogoasa

Mergi la inceput