Mamici de Noiembrie-Decembrie 2008 (33)
Raspunsuri - Pagina 8
toriceli spune:
Bine ai vent printre noi. Incearca sa trimiti cit mai repede 10 mesaje chiar si fara un continut special pe topic. Observ ca esti pe moderare - adica incepator ale carui mesaje sunt monitorizate si nu apar in timp real.
Am stat acasa atit cit mi s-a spus , respectiv pina pe 12 saptamini si am urmat tratamentul prescris de medic.
Suntem mai multe forumiste care avem prima sarcina pierduta iar acum suntem iarasi gravide. Multa , multa bafta !
In ceea priveste cainele , incearca sa iti faci analizele - anticorpii IGM si IGG TOXOPLASMA . Se stie ca purtatoare ale virusului sunt in special pisicile iar gradul de infectie major este dat de contactul cu fecalele pisicii sau pamintul "expus la traficul pisicilor". Eu nu sunt imunizata la toxoplasma si mi s-a spus sa evit contactul si cu ...vaca
nu numai cu pisica !
Daca vrei mai multe info despre animalele de companie si pericolul pe care il reprezinta pentu o gravida , incearca sa dai cautare pe google dupa expresia "animalele si sarcina" sau "animalele si gravida" . Sau orice alta combinatie care ti pare relevanta.
quote:
Originally posted by Relusha
Buna,
...sunt nou venita... sunt insarcinata, nu stiu sa spun exact cat am, ultima menstruatie am avut-o in 25 martie 2008. Am fost la control si doctorita mi-a spus ca am uterul mic (66.4/44/35.9) si BB meu e mic 12.1 mm si sunt in 6 saptamani si 4 zile si intervalul in care ar trebui sa nasc este 30 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, mi-a dat sa iau duphaston 3/zi, vitamina E 1/zi si acid folic 3/zi. Vreau sa va spun ca am pierdut o sarcina in 31 decembrie 2007, la 6 saptamani... nu mai vreau sa trec prin asa ceva inca odata.... de aceea stau acasa, nu mai merg la munca ca nici stresul nu imi face bine....
Luni merg sa-mi faca analizele de sange si urina.... Avem acasa un caine, ciobanesc mioritic, medicul mi-a spus ca cainele nu ii asa de rau ca si pisica....
Ce stiti sa-mi spunetii???
Citesc aici pe acest site multe lucruri bune si incurajatoare....
Va pup si sa aveti grija de burticile voastre....
Toriceli
17+
ancaoradea spune:
Maryb Ma alatur si eu clubului cu intepaturi in jurul ombilicului si cate o data mai jos, mai ales in stanga! Nu ne facem griji, da? In curand o sa-l simtim pe bebe...abia astept!
Elilov3, toriceli
si eu DT si TT, pana la urma tot e cum vrea D-zeu, si daca stam in cap. Multe se diagnosticheaza chiar dupa cativa anisori.
Fetelor eu sunt nemultumita tare de dr mea. Din pacate nu prea am cu cine sa o schimb. Am fost azi la echo, la 17 sapt, bebele e prea mic sa se vada sexul
. In fine, nu mi s-a spus nimic, decat ca totul pare bine. nici macar nu mi-am vazut bebeul, ca monitorul era invers, privilegiul l-a avut doar taticul,care mi-a povestit ce scum era, se intindea cat e de lung si dadea din manute. Sotul meu zicea ca a masurat acolo ceva, dar nu stim nici ce, nici cat. Placenta continua sa fie jos pozitionata ( asta pt ca am intrebat eu si am rugat-o sa se uite la placenta). Si cam atat. Clar voi face morfofetala in Ungaria, la 20-22 sapt. Dar pana atunci...sa nu-mi vad comoara? Of!
17+
Relusha spune:
Multumesc de sfat...
Luni cand merg sa-mi faca analizele o sa-i spun sa-mi faca si analizele care mi-ai spus...
Multumesc....
maryb spune:
deci am avut parte de 2 faze zi care m-au enervat...
acum vreo jumatate de ora ma duc sa mananc si intra in bucatarie una de la alt departament care ma intreba daca sunt insarcinata....ii spun ca da....ea ma intreba in cate luni sunt....eu ii spun ca in 4 luni...si acum vine bomba....este unul sau sunt 2 ??? ca vad ca ai burtica cam mare....proasta, in loc sa zica sa nu fie de deochi, ea ma intreaba daca sunt 2 ca am burtica cam mare....ptiu, dar ce oameni idioti mai sunt....
a doua faza....vorbeam cu supervisorul meu de o problema pe care o aveam legat de munca si se baga in seama si cotoharla aia care a zis data trecuta ca "asta se duce sa nasca la cel mai scump spital" si spune pe un ton nervos ca si ea a avut aceeasi problema si ca a mai facut o data treaba si gata...la care eu ii spun frumos ca eu am probleme pe toate filialele....la care ea pe un ton ironic....da ??? si apoi ii spun ca nu am chef de glume....la care ea imi spune ca eu niciodata nu am chef de glume, eu ii spun ca eu cu ele nu am ce glume sa fac si ea imi spune ca daaaa....noi suntem proaste...si eu ii zic, eu nu am zis nimic, tu ai zis 

....bineinteles ca nu a mai zis nimic, ca altfel o faceam cu ou si cu otet....
maryb
16+ cu 
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
toriceli spune:
Anca sunt medici care refuza sa se pronunte in privinta sexului bebe-ului pina pe la 24 de sapt. Sunt mai de moda veche si probabil , de fapt mai mult ca sigur , nu au nici aparatura performanta care sa le confere o anuita doza siguranta.
Tu unde vrei sa nasti : in Romania sau in Ungaria ?
Nu ai posibilitatea de a te interesa prin orasele vecine cu privire la un medic ceva mai cooperant , destupat. Cam salbatic a procedat gineca ta.Putea cel putin sa intoarca monitorul spre tine . Asa omeneste este de ghindit ca ai fi vrut si tu ca mama sa iti vezi puiul.
Cam cit costa o eco in Ungaria ? Probabil va voi exaspera fetelor la cite lucruri vreau , dar eu sunt de firea mea mai vrutacioasa!
Si m-ar interesa si o eco la un aparat bun in ipoteza ca....nu stie....poate reusesc sa ajung si pe acolo la un eco.
Toriceli
17+
toriceli spune:
Kick-boxing a la Maryb !
Traiasca hormonicii ! Acum pot fi si eu reeeaaaa si suparacioasa "legal" ! 
Toriceli
17+
alra spune:
quote:
Originally posted by toriceli
Bine ai vent printre noi. Incearca sa trimiti cit mai repede 10 mesaje chiar si fara un continut special pe topic. Observ ca esti pe moderare - adica incepator ale carui mesaje sunt monitorizate si nu apar in timp real.
Am stat acasa atit cit mi s-a spus , respectiv pina pe 12 saptamini si am urmat tratamentul prescris de medic.
Suntem mai multe forumiste care avem prima sarcina pierduta iar acum suntem iarasi gravide. Multa , multa bafta !
In ceea priveste cainele , incearca sa iti faci analizele - anticorpii IGM si IGG TOXOPLASMA . Se stie ca purtatoare ale virusului sunt in special pisicile iar gradul de infectie major este dat de contactul cu fecalele pisicii sau pamintul "expus la traficul pisicilor". Eu nu sunt imunizata la toxoplasma si mi s-a spus sa evit contactul si cu ...vacanu numai cu pisica !
Daca vrei mai multe info despre animalele de companie si pericolul pe care il reprezinta pentu o gravida , incearca sa dai cautare pe google dupa expresia "animalele si sarcina" sau "animalele si gravida" . Sau orice alta combinatie care ti pare relevanta.quote:
Originally posted by Relusha
Buna,
...sunt nou venita... sunt insarcinata, nu stiu sa spun exact cat am, ultima menstruatie am avut-o in 25 martie 2008. Am fost la control si doctorita mi-a spus ca am uterul mic (66.4/44/35.9) si BB meu e mic 12.1 mm si sunt in 6 saptamani si 4 zile si intervalul in care ar trebui sa nasc este 30 decembrie 2008-12 ianuarie 2009, mi-a dat sa iau duphaston 3/zi, vitamina E 1/zi si acid folic 3/zi. Vreau sa va spun ca am pierdut o sarcina in 31 decembrie 2007, la 6 saptamani... nu mai vreau sa trec prin asa ceva inca odata.... de aceea stau acasa, nu mai merg la munca ca nici stresul nu imi face bine....
Luni merg sa-mi faca analizele de sange si urina.... Avem acasa un caine, ciobanesc mioritic, medicul mi-a spus ca cainele nu ii asa de rau ca si pisica....
Ce stiti sa-mi spunetii???
Citesc aici pe acest site multe lucruri bune si incurajatoare....
Va pup si sa aveti grija de burticile voastre....
Toriceli17+
toriceli, tu statusi acasa numai pentru ca ai pierdut sarcina anterioara sau ai avut probleme cu sarcina asta?
mie mi-au zis astia sa nu ma agit ca pierd sarcina ca nu am ce sa influentez eu la o varsta asa mica - la fel si despre stres - ca o sarcina asa mica numai ea insasi decide daca continua sau nu indiferent de factorii externi. si sarcina trecuta s-a oprit prin noiembrie anul trecut insa numai in decembrie am aflat si am facut chiuretaj. eu am avut ultimul ciclu pe 3 martie.
asa ca am avut o viata perfect normala: servici, ridicat copchil de 13 kile si carat prin casa si pe scari, facut curat in casa si pe afara, ma rog, munci de casa nu de camp.
apropo, nu v-am mai zis - am 12 saptamani, am fost luni la eco ca am avut o sangerare mica. totul e super ok cu sarcina, sangerarea a fost cel mai probabil de la col, cica asa cum iti curge sange din nas in sarcina poate sa se sparga un vas si pe col. nu au fost decat cateva picaturi. m-am speriat un pic insa
Vacanta cu Laura in Romania
Miky-ea spune:
maryb,din pacate sunt multi aomeni prost-crescuti si mai presus de toate rautaciosi.Poate ca individa care ti-a zis ca ai burta cam mare era invidioasa.
Am sesizat si eu cata "atentie" i se acorda unei gravide,cum este ea analizata din toate pct de vedere.Important este sa ne vedem noi de drumul nostru si sa nu lasam pe nimeni sa ne streseze...chiar dc e f greu...
Graviduta in 3 luni
http://bd.lilypie.com/6phTp3.png
mamiseli_11 spune:
quote:
Originally posted by exel
buna fetelor,
si eu am facut ieri un echo, si era totul ok, sunt insa intr-o dilema, pana ieri stiam ca sunt in 13 sapt, ieri dr mi-a zis ca echograful ii arata 14 sapt si 1 zi, ciudat, adica nu e posibil asa ceva, vreau sa va intreb pate din experientele voastre stiti cate ceva, e posibil sa fie o eroare de echograf, sau e bb mai dezvoltat decat 13sapt?
merci si pupci la toate
Buna Exel, nu stiu daca te ajuta dar iti povestesc cum e la mine. La prima eo aveam dupa mine 6 saptamani, ecograful a zis 4+ saptamani si dr a zis ca poate am ovulat mai tarziu. La fix o luna am mers la eco 2 si ar fi trebuit sa fiu in 8-9 saptamani dar surpriza, BB avea 12 implinite. E vorba de masuratorile pe care le face: CRL, femur si ce mai masoara ei acolo si in finctie de dimensiuni fac aproximarea la nr de saptamani. Eu am concluzionat ca bebele meu a crescut bine si asta e. Eu zic sa nu te sperii ca de la 13 saptamani la 14 nu e diferenta asa mare.
Mihaela
14+Gargarita lui mami
Pozele mele
alra spune:
ce-aveti frate cu masuratu burtilor?!
a mea e direct proportionala cu cantitatea de mancare ingerata de subsemnata si invers proportionala cu ... stiti voi ce ![]()
in sarcina din cauza secretiei marite de nu's ce hormon tranzitul intestinal e incetinit si de aici vine burta mare in primele luni.
sursa - ginecoloaga lu alra
Vacanta cu Laura in Romania