Accident auto si bona
Am bona de cca 1 an de zile. Pana in prezent nu am avut probleme cu ea. De obicei ea sta cu cel mic insa cum zilele astea cel mic e la bunici, bonei i-a revenit sarcina sa il ia pe cel mare de la gradi si sa il aduca acasa. Alaltaieri, eram la serviciu cand am fost sunata de la Urgente si mi s-a spus sa ma prezint la spital intrucat copilul meu a fost lovit de o masina.
Nu va zic prin ce am trecut: am ajuns cam intr-o ora din cauza traficului, timp in care copilul a fost singur cu personalul medical (bona a stat pe hol), i s-au facut analize, radiografii..in fine, cand am ajuns era la terapie intensiva cu perfuzii, conectat la aparate. Pana la urma am fost norocosi, intrucat copilul a scapat cu o fractura de clavicula si niste contuzii la picioare.
Ieri ne-am externat, nu intru in detalii, dar mi-e o scarba de sistemul sanitar ...
Ideea este ca vinovata de accident este BONA care A TRAVERSAT PRIN LOC NEPERMIS, nu pe la trecere.Si cred ca nu l-a tinut bine si el a luat-o la fuga. Ea asa zice. Si doar asa se explica si faptul ca ea nu are nimic.
Intrebare: voi ati mai putea pastra bona? Eu am zis ca nu mai vreau sa o vad, dar nu am cu cine lasa copii, relatia noastra anterioara a fost f buna.
Dar nu stiu daca as mai putea sa stau la serv linistita..
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
Raspunsuri
Androix spune:
In mod clar nu! Degeaba ati avut-o un an de zile in care totul a fost ok daca intr-o secunda a calcat stramb. E drept ca i se poate intampla oricui si mai ales si altei bone, dar nu cred ca as mai putea avea incredere in ea.
Andreea mama de Filip si Georgia
filofteia spune:
Eni imi pare tare rau ca ati trecut prin asa ceva si bine ca nu a fost grav. Telefonul acela este cosmarul oricarei mame.
Eu nu as mai pastra bona...As angaja alta, careia i-as face un instructaj privind modul de traversare, locurile de joaca in care are voie, cum sa se comporte cu copiii, sa fie atenta ca-i pot fugii din mana...etc... Copii trebuie sa invete pe unde se traverseaza strada, iar daca bona asa ii invata, asa vor face si ei mai tarziu.
eunice78 spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Eni imi pare tare rau ca ati trecut prin asa ceva si bine ca nu a fost grav. Telefonul acela este cosmarul oricarei mame.
Eu nu as mai pastra bona...As angaja alta, careia i-as face un instructaj privind modul de traversare, locurile de joaca in care are voie, cum sa se comporte cu copiii, sa fie atenta ca-i pot fugii din mana...etc... Copii trebuie sa invete pe unde se traverseaza strada, iar daca bona asa ii invata, asa vor face si ei mai tarziu.
Multumesc pt raspunsuri. Si acestei bone i-am facut instructajul mentionat de tine..Nu stiu ce ma fac..L-as da pe cel mic la gradi dela toamna dar abia face 2 ani..Nu stiu daca mai pot avea incredere in vreo bona.
filofteia spune:
Incearca si cu gradinita...ca bone se gasesc.
Este foarte greu sa mai ai incredere in bone...oricum, nu imediat.
quote:
E drept ca i se poate intampla oricui si mai ales si altei bone, dar nu cred ca as mai putea avea incredere in ea.
Daca era pe trecerea de pietoni...da se poate intampla oricui, problema este trecerea prin loc nepermis...
Desi inainte de a avea copilul traversam complet aiurea, de 7 ani n-o mai fac...pentru educatia copilului in primul rand prefer sa merg mai mult, dar sa trc pe la trecere. Chiar daca nu trece nici o masina stau pana se face semaforul verde ... daca trec altiii pe rosu, ii spun copilului sa nu faca la fel...in speranta ca el va traversa corect...
Androix spune:
Pana la urma sora-mii i-a fugit din mana nepoata mea care avea 2 ani atunci, de pe trotuar, ba chiar inca nici nu iesisera din parc. A prins-o un nene cand mai avea doi pasi sa iasa in strada, colentina, intens circulata. De-asta am zis ca se poate intampla. Corect, lucruri rele se pot intampla indiferent cat esti de vigilent, trebuie sa avem grija sa nu sporim ocaziile fiind iresponsabili.
Eni, am uitat sa spun in prima postare ca imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva si va doresc recuperare completa si rapida.
Andreea mama de Filip si Georgia
Alexa Ioana spune:
doamne... tare rau imi pare ca a trebuit sa treceti prin asa ceva... bine ca e totusi ok...
referitor la bona... nici eu nu as mai pastra'o... (de fapt, am preferat sa o dau pe pitica la cresa de la 2 ani decat sa iau bona... exact din lipsa de incredere... )
daca n'ar fi trecut strada aiurea... ar fi fost altceva... dar asa...
de prea multe ori am auzit de copii loviti de masini, chiar si pe trecere de pietoni... nu intru in detalii, ca n'are sens...
dar eu nu trec niciodata strada cu alexa de mana. chiar daca'i trecere de pietoni semaforizata... doar in brate o trec. oi fi paranoica, recunosc... dar sunt atatia idioti la volan...
iar cu smulsul din mana... din pacate se poate intampla oricand, oricum... si chiar nu stiu ce solutii ar fi...

kariguld spune:
si mie imi pare rau ca treci printr-o astfel de experienta si iti doresc sa se faca bine copilul!
dar, a fost un accident, care se putea intampla oricui, chiar si tie, (nu sunt detalii prea clare despre cat de vinovata e bona!!!) si hotararea de a renunta sau nu la bona, o iei doar TU cu sotul tau. sfaturile altora, sunt mai mult subiective decat obiective.
e gresala bonei, ca a traversat strada prin loc nepermis, iar pentru asta nu trebuie sa-i faca nimeni instructie!!!!
Kari
eunice78 spune:
Multumesc pentru urari.
In ceea ce priveste vinovatia bonei...a fost constatata si de politie. Ea a traversat cu copilul prin loc nepermis (pe sos Oltenitei), iar copilul (care nu e un copil agitat, e chiar linistit) cica i-a alunecat din mana ( asa zice bona) si a luat-o la fuga. Trecusera deja de prima banda, iar copilul a intrat in portiera din spate a unei masini aflata in mers. De asta am avut mare noroc, ca daca intra masina in copil, adica sa iasa copilul in fata masinii..il facea bucati. Iar soferului chiar ca nu ii pot imputa nimic.
Pe de alta parte, e clar ca decizia de a pastra bona sau nu imi apartine mie si sotzului, insa am vrut sa aud si alte pareri, obiective, noi fiind inca sub influenta socului..
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Incearca si cu gradinita...ca bone se gasesc.
Este foarte greu sa mai ai incredere in bone...oricum, nu imediat.
quote:
E drept ca i se poate intampla oricui si mai ales si altei bone, dar nu cred ca as mai putea avea incredere in ea.
Daca era pe trecerea de pietoni...da se poate intampla oricui, problema este trecerea prin loc nepermis...
Desi inainte de a avea copilul traversam complet aiurea, de 7 ani n-o mai fac...pentru educatia copilului in primul rand prefer sa merg mai mult, dar sa trc pe la trecere. Chiar daca nu trece nici o masina stau pana se face semaforul verde ... daca trec altiii pe rosu, ii spun copilului sa nu faca la fel...in speranta ca el va traversa corect...
Exact asa mi s-a intamplat si mie.Nu mai trec strada pana nu se face verde desi inainte de nasterea copilului ma mai lua valul sau graba.
E destul de dificil sa rezolvi o situatie ca a ta:neincredere de acum in bone,copil inca neajuns la varsta gradinitei.Eu personal n-as mai pastra o bona care asa imi invata copilul sa treaca pe unde se poate cand se poate.Dar tu esti cea in masura sa iei decizii.
Field_mouse spune:
Personal, n-as prea crede in ceea ce sustine bona... Si baietii mei au 4,5 ani si sunt foarte neastamparati, dar... constientizeaza foarte bine cat de periculos e sa iesi pe carosabil... Chiar nu cred ca baiatul tau a luat-o la fuga spre strada plina cu masini! As crede daca ar fi vorba de un copil de 1,5 - 2 ani, dar de aproape 5 ani - NU categoric!