Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

Buna fetelor,
Eu azi sunt cu dureri de cap si greata, fara dureri de sani doar f.f.f.usor.
SPIRIDUS, nu am fost la medic caci nu mi-a fost bine, am sa ma duc imediat ce-mi este mai bine.
Sanatate tuturor si Doamne ajuta
7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

off topic

mireamar am tras cu ochiul la pozele tale, ce frumusica esti, sa nu-ti fie de deochi!

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 6+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

quote:
Originally posted by Leditia

cris,eu stiam ca ficatelul de pui e contraindicat in sarcina.Am si eu 2 pungi in congelator si al meu il face cumva cu ceapa rosie si nu mai stiu ce(cica americanilor nu le place asa,el a stat vreo 2 ani in sua,dar eu is lesinata dupa mancarica aia..dar ma abtin.

POZE
my baby
7+

Si eu la fel stiam. Ioanei mele ii place mult ficatelul si ma pune sa ii fac des si mi-e o pofta ...

Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 6+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

S-ar putea ca si ficatul sa fie contraindicat, nu stiu exact,am mancat ieri o bucatica mica ca mai mult n-am mai putut, am sa-l scot si pe el din alimentatie.Acuma stau si ma intreb ce ne mai ramane de mancat ca ma simt de parca as tine post.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
6+ Doamne ai grija de bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Naty, multumesc pentru aprecieri!
Cris, stiam de branzeturi, iar cu seafood nu prea ma omor, sushi nu am mancat niciodata, pur si simplu imi repugna total ideea de a manca peste crud! Multumesc pt grija si bafta la ecografie!
In schimb ma intrebam dc pot sa folosesc in continuare periuta de dinti cu ultrasunete (Sonicare). Ma intreb dc dauneaza cumva, pe prospect nu scrie nimic in legatura cu sarcina. Eu de azi incep serviciul, asa ca tb sa ma mobilizez, ca sa nu mai vorbesc de scoala, de care mi s-a facut o lehamite....

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Am gasit o lista cu alimente interzise luata tot de aici de pe forum,nu stiu daca cineva poate respecta toata lista, mie mi se pare imposibil.

-carnea cruda (biftec) sau insuficient fiarta
- ficat proaspat,gatit in “sange”
-carnea foarte proaspata
-peste crud(ex sushi)
-scoicile pt ca pot contine bacterii,pestii tropicali,pot contine toxine
-fructele de mare si crustaceele (pot cauza alergii)
-specialitati fine de branza (camembert,roquefourt,feta)
-laptele nepasteurizat de vaca (permis doar lapte cu 1,5%grasime, si samantana cu 12%,ambele cu lapte pasteriuzat, untul permis doar cel cu 60%grasime)
-maioneza (doar maioneza de casa cu galbenus bine fiert)
-inghetata(E buna cea preparata in casa dupa retete care presupun fierberea)
-frisca(e cu albus crud)
-cofeina,alcoolul
-ouale crude
-alimente care nu au fost pastrate in frigider
-grasimile
-dulciurile si ciocolata (doar asa un pic de pofta)
-bauturi carbogazoase
-laptele,branza,smantana de tara(laptele de tara trebuie dat in clocot 10 min)
-grasimile artificiale (margarina)
-de evitat pastravul si somonul
-ceaiul negru sau verde
-hot-dog,shaworma,hamburger,crenwursti,salamuri.
-indulcitori artificiali (suspectate ca ar produce leziuni cerebrale,zaharina produce cancer la animalele de laborator),de preferat zaharul brun si cea mai recomandata e melasa concentrata
-chips-uri,guma de mestecat
-apa tonica,bitter lemon, suc de grapefruit
-costita ,sunca,carne sarata
-de evitat conservele,pot contine ,acidul fosforic,fosfatii(necesari pt conservare)desi nu sunt toxici,produc dezechilibru alimentar ,cat si la nivelul vitaminelor din organism

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miereamara

Naty, multumesc pentru aprecieri!
Cris, stiam de branzeturi, iar cu seafood nu prea ma omor, sushi nu am mancat niciodata, pur si simplu imi repugna total ideea de a manca peste crud! Multumesc pt grija si bafta la ecografie!
In schimb ma intrebam dc pot sa folosesc in continuare periuta de dinti cu ultrasunete (Sonicare). Ma intreb dc dauneaza cumva, pe prospect nu scrie nimic in legatura cu sarcina. Eu de azi incep serviciul, asa ca tb sa ma mobilizez, ca sa nu mai vorbesc de scoala, de care mi s-a facut o lehamite....

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Banuiesc ca daca ecografia cu ultrasound nu are efect negativ asupra fatului, cred ca periuta de dintii cu atat mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

cris lista aia e imensa..si sincer un pic aberanta.Ce are ciocolata?Eu consider ca trebuie sa nu faci excese,dar nicidecum sa nu mai pui in gura 9 luni cipsuri ,ciocolata ,etc etc..Pai mie aseara mi-a fost pofta de cipsuri si bere.Ma uitam la "Friends",il am pe CD-uri si mancau cipsuri cu atata pofta si beau bere de am simtit ca am apa in gura de pofta.Asa ca mi-am trimis iubitul sa-mi ia cipsuri si o bere fara alcool..E a doua pofta a mea..eu oricum sunt pofticioasa de fel si nu-mi place deloc sa mi se interzica ceva.Adik sunt constienta ca cipsurile nu-s prea sanatoase,dar n-am mai mancat de 1-2 luni,daca nu mai mult.Deci nu e ca si cum ai manca zilnic .
La ficat de pui stiu ca are vit A si nu ai voie ca da malformatii..Totusi in sarcina ai nevoie de vit A si chiar am gasit pe net recomandari de a se papa ficat mai ales in caz de anemii.Si se stie ca gravidele is mai predispuse la anemii..Acum parerile sunt impartite...
PS:pe vremea lu' mama,sau bunica nu mai statea nimeni sa tina cont ca aia e asa,ca ailalta e asa..mancau ce aveau si ce apucau si is bine mersi..Asta mi-a adus aminte de per cand eram mica si mancam fructele direct din copaci,cand dormeam pe jos in iarba,sau in fanar..si nu am avut nimic niciodata(cu exceptia unei infectii la rinichi si a unei pneumonii..si asta pana la 19 ani..zic eu ca nu-i mult)Acum cu cat ma stresez mai mult sa fac intr-un fel,sa mananc ce trebuie..sa sa sa..parca mai des ma imbolnavesc..si vba aia cand eram pustoaica,ieseam cu parul ud afara in plina iarna si nu aveam nici pe naiba..acum imediat racesc cu toata grija mea..Gata,ca v-am plictisit

POZE
my baby
7+

Mergi la inceput

Si eu cand am citit lista mi s-a parut exagerata.Ciocolata, inghetata, bauturile carbogazoase nu vad ce efect negativ poate sa aibe asupra fatului. Mie imi place apa minerala ca mai taie din greata sau sucul de grapefruit care cica sunt interzise,chiar nu inteleg de ce.Undeva am citit ca nici cartofi n-ai voie in cantitate mare ca contin multe glucide. In concluzie cred ca trebuie sa mancam ce simtim nevoia si ce avem pofta, cu exceptia mancarurilor periculoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ce preturi are eco intravaginala?
cam cate eco sunt in total si cat de des trebuie mers la medic?

Mergi la inceput