Sezatoarea canadiana (92)
Raspunsuri - Pagina 16
columbiana spune:
Si fiul meu are toate prostiile astea: jocuri pe calculator (are toata seria Adibou-ce se foloseste la scoala educativ si cinta cot la cot cu ala cintecele de se scutura casa:)), PSP ( avut toata seria aia de cartulii electronice de la patru ani incoace); nu le deschide decit in weekend pentru ca peste saptamina sunt interzise- stie si se conformeaza fara proteste, dar dvd-ul de masina si PSP(pe care i-a instalat barbatu-meu campionat de fotbal si alte jocuri pe care ne batem noi cind ajungem la PSP:))ne-au facut viata mai usoara in excursii, la drum lung cind altfel s-ar plictisi rau in masina; isi descarca si el joculete de pe yahoo, intr-un timp cauta muzica pe youtube,isi face fisiere, le paroleaza, deseneaza cu draw, coloreaza; a stiut sa umble cu calculatorul (fara sa stearga sau sa faca prostii)inca inainte de a vorbi- de la 3-4 ani; eu l-am lasat sa faca ce-i place lui si treptat le-a descoperit pe toate; acum citeste Garfield si tot ce aduce de la biblioteca scolii; asta nu l-a oprit sa mearga cu bicicleta fara roti ajutatoare de pe la 5-6 ani, sa invete repede pe patine si sa fie bun la sport;
cum creste nu-l mai vad rupind topoganele in parc printre copii mici, nici coarda nu sare cu fetele, asa ca inteleg ca are nevoie si de jocuri mai tehnice (are si restul- connect4, cu diego, sreck, etc pe care le jucam impreuna); dealtfel care ati fost la 1000 de insule l-ati remarcat pe Andrei- baiatul lui Maru- e ditamai adolescentul cred ca ar rupe hintele din parc si la nisip nu mai are ce face [:D;
so, mame de baieti mici eu zic sa va pregatiti pe cind cresc ca s-ar putea sa fie altfel decit fetele studioase cu care sunteti voi obisnuite:))
http://www.floriinro.ro/
Love all. Trust a few. Do wrong to none
bebitzu spune:
Nelia, sa-ti traiasca mandrutul, sa creasca mare si sanatos
Maru,bafta multa multa cu job-ul, sper sa fie ok.Eu as da orice pentru un job unde sa fac ceea ce-mi place si sa fie si colectivul ok.Doamne, eu mi-am luat deja adio, mi-am impus sa cred ca never nu voi gasi asa ceva
Nu am mai intrat de ceva timp, am reusit in sfarsit sa ne cumparam si noi tot ceea ce aveam nevoie pentru casa.Mai exact pot spune ca ne-am "inglobat" in datorii la Brick .
Si acum o intrebare, mai ales pentru fetele cu mutarea - Ana, Cge si Maru - stiu ca exista un site unde pot face schimbarea adresei automat pentru mai toate institutiile de stat.Aveti idee unde, ce si cum?
Am uitat efectiv de la ultima mutare si timp prea mult nu mai este, parca 1 luna inainte este indicat sa schimbi.
Legat de jocuri pe calculator sau alte minuni d-astea super si noi suntem in urma rau de tot.Suntem inca in stadiu in care ne jucam pe site-ul CBC-ului la jocuri de copii, asta cand isi aduce Mihnea aminte .
Nelia, am ramas restanta cu un raspuns - cu scoala lui Mihnea in principiu am rezolvat numai jumate insa azi am decis ca vom renunta la propunerea lor, urmand sa-l lasam pe Mihnea la scoala la care a fost transferat.Azi a avut intalnire cu unul dintre profesori pentru o evaluare a limbii franceze.Totul a decurs ok, iar el a spus ca i-a placut acolo.Sotul mi-a confirmat ca intr-adevar totul este mai mult decat ok.Tot raul spre bine.
columbiana spune:
acum am recuperat si eu cu cititul din urma (de obicei reusesc sa citesc doar ultimele articole- si raspund doar la ultima tema mereu:)))
Loreleim, mersi , al meu barbat e la doar la jumatatea drumului cu scoala (sper sa nu se inece ca tziganul la mal ); asteptam poze din vacanta!
fetelor in asteptare de bebei nastere usoara!!!
Nelia, la multi ani frumosului mic!!!
Laurajr, ce mai face David, s-a mai potolit tusea?
Oana, am sa caut si eu DVD ul cu singur pe lume pentru Tudor; eu am cartea in romaneste adusa aici, este una din cartile cele mai iubite ale copilariei; mi-amintesc de mama cind mi-o citea....
fetelor, mersi pentru sugestiile cu Viena- noi de revelion vrem sa mergem- sper ca austriecii ies pe strada in noaptea de Anul Nou; mi-ar conveni mai mult penntru ca Parisul parca as vrea sa-l vad vara, sa ajung si la Disney cu Tudor.
http://www.floriinro.ro/
Love all. Trust a few. Do wrong to none
cge spune:
Ana, mare dreptate ai cu copiii astia care cresc si calculatorul.
Si noi suntem informaticieni amandoi, si am zis ca il tinem pe Victor departe de calculator: veneam cu laptopurile de la serviciu si nu prea ne venea sa il lasam sa le butoneze.
Pana cand in clasa 1 in Ro, faceau informatica la after-school si kupilului nu ii placea. Si m-a pus sa il retrag, mi-a fost rusine sa fac asa ceva, asa ca atunci cand am venit in Ca i-am laptopul personal.
Si a recuperat, deseneaza in Power Point, duminica a facut un "recherche" in legatura cu piramidele din Egipt, ne-a facut un fisier cu cartile lui, daca sora-sa vrea sa imprimute o carte de la el, isi noteaza in fisier, isi cauta jocuri pe calcultor, pe noi ne informeaza de meteo in fiecare zi, iar Ancutei ii printeaza printese de colorat.
Isi scrie emailuri cu prietenii din Ro, exerseaza si scrierea si in romana si in franceza
Sunt convinsa ca atunci cand va ajunge la varsta lui Andrei a lui Maru (sau mai devreme) va aprecia si celelalte jocuri.
Si nici n-are incotro avand vremea de aici.
A, da, si il motiveaza, inmuteste, scrie fraze cu spor cand stie ca apoi are timp de calculator.
Si noi suntem pe ultima suta de metri cu mutarea, azi am reusit sa fac asigurarea la casa.
Bebitzu, cautam acum site-ul.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
mikiion spune:
http://www.adresse.info.gouv.qc.ca/fr/service.asp
pt. mutat
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
cge spune:
Cred ca asta e site-ul asta ptr schimbat adresa:
http://www.adresse.info.gouv.qc.ca/fr/
Nelia, "La Multi ani" lui Lisandru.
Magdone, am o presimtire ca domnisoara nu asteapta luna iunie.
Razvan cum a fost grabit sau peste termen ?
Cristina,
Simonna spune:
Ana, una bucata floare de la mine, ca ce bine te inteleg!
Nu pot sa pun emoticoane pe spurcaciunea asta de computer vechi, ca ala nou a fost cumparat parca exclusiv ca sa impuste talibani colegu' cu fiu'so!
mQQm, cind va plictisiti de wii ala, inainte sa-l scoateti la vinzare pe cin'stie ce site, da'mi un telefon... a vazut cu cine am de-a face... SI parca'i pacat sa nu profit de tot ce-ai acumulat tu :))
Maru, colegu' mi-a explicat ca LCD e pt. tv-uri mai mititele si plassma e pt. tv mare. Ca de ex. monitorul nostru e LCD si uite ce mic e, zise acela... ne-ar trebui unul mai mare !:))
Si-amu' numa ca sa ma laud, eu am Singur pe lume in romaneste :)
Da' nu servim cu copilul, am incercat Micul Print si mi-a cascat intr-una, ca si la Micul Lord. Ba, micul Print a mai fost cumva, ca mai era o planeta, ceva, un sarpe, un avion... . In schimb, acu' a dat in damlaua a ceva ce se numeste "Horrorville"... Nici la coperta nu pot sa ma uit :)
Am plecat la culcat mormoloc, tare-i instabila virsta asta, dom'le, ce m-o mai fi asteptind?!!! Acu' se uita la Cartea Junglei... si ride de se sparge!
Noapte buna,
S.
cge spune:
http://picasaweb.google.com/marius.geana/RecreatequeMai2008?authkey=wAxE2nb7bgc
niste poze de la Recreatheque de sambata asta.
Si gata, am plecat la culcat copii.
Cristina,
carmençita spune:
Laurajr, ce mai face David? E mai bine? Daca nu a cedat tusea, si nu ai alta alternativa, poti sa apelezi la o cunostinta care are adus din Ro ceva medicamente. Eu as avea, ca mi-am adus, dar ma gandesc ca totusi cine stie, poate am nevoie, as putea insa sa-ti dau o parte, nu stiu, sa-ti ajunga de ex. pentru un tratament 4-5 zile, insa nu stiu cum as putea sa-ti trimit, eu is in Montreal. Da-mi de stire.
Maru, citind in urma mi-a venit o idee. Ce zici daca iei jobul si te relochezi, iar sotul tau zice ca vrea sa vina cu tine, aplica pt. somaj si cat ia somaj isi cauta si el ceva sa i se potriveasca in To? Stii, asta e unul din cazurile in care se considera ca are dreptul la somaj, chiar daca pleaca la cererea lui. Reintregirea familiei sau cam asa ceva.
Nelia, la multi ani lui Lisandru.
Carmencita,
Cristian 1 an si Alex 11 ani
Magdone spune:
Cristina (Cge) as vrea eu sa fie cum zici tu, dar tare mi-e teama ca depasesc, ca asa a fost si Razvan, l-am nascut la doua !! saptamani dupa termen. Le place tare in burta
Magdone 39+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."