Sezatoarea canadiana (92)
Raspunsuri - Pagina 15
nelia spune:
Si pe mine m-ati lasat cu gurita cascata despre ce vorbiti voi acolo: wii, console de jocuri si alte denumiri... Noi habar nu avem! La noi jucurile sint din astea clasice, desi nici la astea nu excelez... Chiar ieri a luat Octav unul cu pietricele, dar eu n-am inteles nimic din el, ca mai mult m-am uitat la pietricele, ca tare-s frumoase. Agata in schimb din a treia tura de joc, l-a batut pe ta-su, desi el o invatase. Televizor avem unul micut de tot, la care ne mai uitam la stiri si fetele dimineata, la desene, ca sa le hranim si imbracam mai cu spor... Agata habar nu are de nici un joc din asta, are o jumatate de ora pe zi, impartita in doua sferturi de jocuri pe calculator, dar sint jocuri din astea normale, gen puzzle-uri sau niste jocuri de atentie si concentrare salvate de taica-sau. Nici nu am auzit despre ce vorbiti voi... De la ce virsta v-au cerut copiii jocuri, cum ati aflat despre ele. Agata nu a venit pina acum cu nici o cerere de genul acesta. Dar, Maru, intreb si eu ca sa nu tac: nu e ma bine daca face miscare in aer curat, la tenis, decit in fata televizorului, in casa? Inteleg ca sint inapoiata rau de tot... mai rau ca tine, Donia! Trebuie sa ne cultivam un pic, ca ne iau copiii acusi la intrebari... E clar ca nu-s facuta pentru secolul asta!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
oanagabriela spune:
nelia, nu esti singura care nu este la curent cu ultimile jucarii, si noi sintem total demodati Deocamdata, cit Antonia nu ne cere un joc in mod special, nici nu incerc sa-i cumpar, si eu prefer jocurile si sportul in aer liber...La calculator nu i-am aratat nimic, desi sintem amindoi informaticieni, astept sa mai creasca, oricum nu pierde nimic dupa parerea mea, are tot timpul sa invete (chiar si la scoala are o ora pe saptamina de "calculator"). La TV se uita destul de mult (cind nu este frumos afara), dar noi i-am luat mereu desene animate instructive, sau macar facute dupa carti celebre. Printre ultimile pe care l-am cumparat este "Singur pe lume" si, ca si mine cind am citit prima data cartea, a dat si ea apa la soricei . Pe urma i-am luat de curind un film facut dupa legendele Olimpului (povestea lui Hercule), are o colectie cu Tintin, Asterix, Lucky Luc, Stroumfii. O alta serie f.interesanta pe care am gasit-o este despre marii inventatori din istorie si una cu marile calatorii (facute insa pentru copii). Asta pina vom reusi sa-i dezvoltam gustul cititului, noi sintem optimisti .
Parca a mai scris cineva pe aici, exista un site unde apar cam toti doctorii din Canada si US si unde pacientii pot face comentarii si da note. Mie mi se pare f.instructiv, mai ales cind te duci pentru prima data la un doctor sau cind cauti unul nou. Roxana, poti sa-l adaugi pe prima pagina? M-am uitat si eu la cei pe care ii am eu si sint de acord cu cea mai mare parte din comentarii, deci este veridic.
www.RateMDs.com
Donia spune:
maru, m-ai lamurit, in fine!!! Maaai, sunt de groaza, citisem si eu pe wikipedia, dar nu m-am prins ca face si miscarea... mie imi trebuie mura-n gura
nelia, cam asa simt si eu cu secolul...
Ce am ras cand am citit cum te uitai la pietricelele frumoase Roxana nu ne cere jocuri pe calculator, pe ea inca o intereseaza mai mult "the real thing", sa faca gimnastica, fotbal, karate, etc... Ce ne mai distram ca iesim in curte si ii arat cum se face roata tiganului, improvizam exercitii, suntem mari gimnaste
Totusi la ei la scoala e nebunie cu Webkinz, la asta se mai uita pe net. Insa cel mai mult o pasioneaza cititul, are zile in care nu-i trebuie nici TV, nici calculator, mai ales daca tocmai ce ne-am intors de la biblioteca cu o sacosa plina de carti. De ceva timp a descoperit seria Little House on the Prairie si imi tot vorbeste de anii 1800, de pionieri, de Irlanda, coasem pe fete de perna, pe camasi de noapte ca fetele alea, vrea sa facem paine, imi da retete din carte ... asta e in top acum.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
maru spune:
fericitelor, auzi citit din proprie initiativa!
scrisesem un mesaj si s-a intepat compu, sa-l ia matzele!
ce sa fac? am plod innebunit dupa jocuri pe calculator, face orice, chiar si citeste! matura, spala pe jos, isi spala singur cizmele de la calarie numai sa aiba ceva minute in plus la comp. Asa ca dupa multe si multe discutii aprinse intre mine si mine, am decis sa ii cumparam consola asta. Inca nu i-am instalat-o. Maine i-o instalam, ca supriza cand vine acasa!
pe de alta parte, cumnata-mea care e cam in galeata cu banii, i-a luat fetei wii, spunandu-mi de nspe ori ca i-a promis copilului ca atunci cand are report cardul cu A pe linie ii cumpara wii! S-a jucat saracu andrei sub indrumarea atenta a vara-sii, si l-am simtit iar frustrat. Se putea duce oricand sa se joace la ei, da stiti si voi cum e! Asa ca am zis sa mergem sa il luam, ca oricum ne pusesem in gand sa il luam, sa nu mai citesc pe fata copilului frustrare!
multumesc carmen pentru sugestii! urmeaza sa ne mai uitam, sa mai cercetam!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Magdone spune:
Multumesc de gandurile bune fetelor
dar se pare ca mai am de asteptat. Am fost la doctor azi si cica ma mai lasa inca o saptamana dupa due date deci trecem lejer in luna iunie, bine daca nu se intampla pana atunci. Acum ce sa fac si eu ma resemnez si ma rog sa fie totul bine ca nu mai e mult.
Apropo de jocuri pe calculator si eu ma minunez cat de repede prind copiii astia. Razvan a descoperit de vreo luna ca poate sa se joace singur jocuri de astea curse cu masini, etc si e innebunit. Deja i-am facut program ca nu se poate, ar sta toata ziua cu ochii benoclati. Cum nu asculta cum am taiat din program si sa vedeti ce merge
Oana de unde ai cumparat sau gasit "Singur pe lume"? asa as vrea sa-l am si eu, mi-aduc aminte de cartea asta cu o nostalgie, am citit-o cand eram in clasa a 2-a si dupa aia de nenumarate ori si acum as mai citi-o sa o am.
Magdone 39+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
oanagabriela spune:
Magdone, nu este carte, este un DVD cumparat aici la Montreal si este in franceza. Titlul este "Remi sans famille" si am vazut pe Amazon o colectie de 6 DVD-uri pentru 50$. Noi avem doar un DVD. Si mie mi-a placut f.mult cartea.
nelia spune:
Puiul meu mic si scump face astazi jumatate de an!!!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
CriPOD spune:
Magdone, gasesti cartea in engleza (eu am luat-o de la biblioteca pt ai mei, nu au multe copii dar au). Cauta dupa "nobody's boy" sau hector malot. Tot de acolo am luat si "cuore, the heart of a boy" a lui amicis. Mai e si "nobody's girl" tot de Malot, asta insa nu a avut succes.
Cu wii o sa aveti de furca la gasit de jocuri. Mie imi pare rau ca l-am luat, imi vine rau cat am intrebat de jocuri pana le-am adunat alea mai faine. Fie-mea il foloseste de vreo 2, 3 ori pe luna, nu e prea interesata si nici n-are timp de teme. Dar i-am luat doar jocuri neadictive, cu miscare sau de "brain". Acum cautam "wii fit" (asta asa pt mine mai mult). Cum zice Oana, nici eu n-am incurajat-o. Cupchil de oameni inecati in tehnologie, am tinut-o cat se poate de departe de computer. Asta e primul sistem de joc pt ea, frate-su a tot avut chestii si s-a adictat pana m-a transpirat. Adevaru-i ca eu urasc tehnologia din toti porii! Sisteme, teveuri, gipiesuri, celulare, versiuni peste versiuni si picture in picture, yak, not for me. Da' sa nu ma spuneti pe la giob.
Dana, io ca baba aia insistenta... Tu ai cumva nutone la aspirache?
Intrebare: aveti careva treadmill? Care, cum, ce? Please
La multe inainte, Lisandru!
Am o semnatura noua: 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by mQQm
Magdone, gasesti cartea in engleza (eu am luat-o de la biblioteca pt ai mei, nu au multe copii dar au). Cauta dupa "nobody's boy" sau hector malot. Tot de acolo am luat si "cuore, the heart of a boy" a lui amicis. Mai e si "nobody's girl" tot de Malot, asta insa nu a avut succes.
Cu wii o sa aveti de furca la gasit de jocuri. Mie imi pare rau ca l-am luat, imi vine rau cat am intrebat de jocuri pana le-am adunat alea mai faine. Fie-mea il foloseste de vreo 2, 3 ori pe luna, nu e prea interesata si nici n-are timp de teme. Dar i-am luat doar jocuri neadictive, cu miscare sau de "brain". Acum cautam "wii fit" (asta asa pt mine mai mult). Cum zice Oana, nici eu n-am incurajat-o. Cupchil de oameni inecati in tehnologie, am tinut-o cat se poate de departe de computer. Asta e primul sistem de joc pt ea, frate-su a tot avut chestii si s-a adictat pana m-a transpirat. Adevaru-i ca eu urasc tehnologia din toti porii! Sisteme, teveuri, gipiesuri, celulare, versiuni peste versiuni si picture in picture, yak, not for me. Da' sa nu ma spuneti pe la giob.
Dana, io ca baba aia insistenta... Tu ai cumva nutone la aspirache?
Intrebare: aveti careva treadmill? Care, cum, ce? Please
La multe inainte, Lisandru!
Am o semnatura noua: 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Da Cristina Nutone e al meu.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Magdone spune:
Multumesc Oana si Cristina, as vrea si cartea si filmul. Sa vedem cum le gasesc.
La multe luni si ani inainte Lisandru! Sa cresti mare si sanatos! parca acum ai nascutr Nelia, ce zboara timpul asta....
Magdone 39+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."