Gradinite in Floreasca- sect.2

Gradinite in Floreasca- sect.2 | Autor: nature

Link direct la acest mesaj

Buna mamici,

Ma puteti ajuta cu cateva recomandari de gradinite din Floreasca, va rog mult?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oriadam spune:

Buna ziua,
Va recomand cu drag gradinita butterfly, in aviatiei. Este foarte frumos, merita sa incercati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Fie-mea merge la Clara Kindergarden - Str Gradistea Florestilor nr 17, asta e o straduta perpendiculara pe Floreasca, de la Ceaicovschi spre Aurel Vlaicu, a doua straduta.
Spatiul este destul de stramtut, salile sunt mici si nu foarte luminoase, nu sunt jucarii in clase (decat un puzzle-doua, etc...) curtea este frumos amenajata (au site, se pot vedea poze).
Acum, depinde de fiecare daca vede in asta un avantaj sau un dezavantaj.
Daca ai copil mic, e un dezavantaj (adica de 3-4 ani). Daca ai copil de 5-6 ani, poate fi un avantaj. Copilul de 3 ani are nevoie de joaca, nu de lectii. Copilul de 5-6 ani incepe sa se pregateasca de scoala, si este momentul potrivit ca el sa invete sa vorbeasca atunci cand ii vine randul, sa stea in bancuta, sa faca un exercitiu de la cap la coada...
Afterschool e la demisol, bebelusii sunt la etaj, dormitoarele sunt tot la etaj. La parter sunt grupele celelalte - mijlocie, mare si prgatitoare.
In fiecare clasa sunt 8-12 copilasi.
Imi place foarte mult medicul pediatru care vine de cateva ori pe saptamana.
Colaboreaza cu o doamna psiho-logoped care sta de vorba cu copii.
Taxa e rezonabila. Pentru program 8-18 am platit anul asta 800 de ron parca iar de la anul va fi 1000 ron. Baletul il platim separat, 130 ron pe luna. La fel si vizitele la circ, teatru, muzee...
Ma duc la o sedinta si revin

Anca mami de Eliza si 34+ cu Ligia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mancarea e ok, dar de gustari nu sunt sigura. Daca ajung sa o iau seara mai devreme, vad uneori, in mijlocul salii, niste biscuiti pe o farfurie, din care fiecare se serveste in timp ce face altceva. Alteori au chek sau negresa. Nu pot sa spun cat de des au iaurt sau fructe, pentru ca nu citesc meniul decat foarte rar.
Activitatile in gradinita sunt ok, se urmeaza programa si lucrurile se petrec mai mult decat bine. Fie-mea stie putin cam multe pentru varsta ei, si ma tem sa nu se plictiseasca in anii urmatori.
Activitatile extra sunt suficiente si variate - circ, teatru de papusi, zoo, muzeul satului, muzeul de geologie (au fost la expozitia cu dinozauri), balet de doua ori pe saptamana, tenis fac baieteii.
In programul zilnic mai au engleza, germana, pictura, muzica.
Germana - mi se pare foarte greu pentru ei (si nu vorbesc prostii... eu am terminat lb straine )
Engleza - mi se pare ok ca si continut, dar putin superficial. In loc sa acumuleze in plus, mi se pare ca fie-mea uita si ce stia (ea a fost 2 ani la gradi britanica)
Pictura - foarte ok
Muzica - si asta e cam aiurea. Cantecele foarte frumoase dar prea rapide pentru cum respira un copil de 5 ani (nici aici nu vorbesc prostii...)
Comunicarea insa este varza!
- nu avem decat o sedinta pe an,
- nu primim nici o informare pe mail,
- nu stim din timp cand au activitati extra (primim un sms cu o zi inainte, in care ni se spune cat costa)
- info despre plata lunara primim pe o hartie A4 rupta in 4, pusa in plic, scris de mana cati bani sunt de dat. Sincer, as fi vazut asta pe o foaie cu antet, cu un textulet de bun simt, cu contul si banca, cu suma respectiva impreuna cu explicatii (zile de absenta care se scad, daca e cazul, balet,....) si de ce nu, cu un multumesc la final!
- nu stim care e orarul zilnic si ce au de facut. Primim caietele la sfarsitul anului. Desigur, poti sa stai cu educatoarea de vorba, dar de obicei e aglomeratie, nu ai timp, mai sunt si altii care intreaba..... Preferam sa avem un orar. La gradinita britanica aveam un caiet in care gaseam zilnic informatii despre ce a facut copilul. Educatoarea scria in acel carnet in timp ce copiii dormeau.
Grija pentru copii - aici cred ca sunt eu cam pretentioasa, sau mai stii???
> Ieri si-a varsat apa pe pantaloni, si in loc sa ii puna cineva pantalonii la uscat, i-am gasit cocolos in dulap, iar fata era in pantalonul de pijama.
> Ii fac codite dimineata. Asa o gasesc si seara, doarme cu ele in par. Nu mi se pare complicat sa i se scoata la somn si sa i le faca cineva inapoi, dupa somn. Daca ii cad, mereu vine fara elastice acasa.
> Venea cu ciorapii pe dos, cu calcaiul in fata, de doua ori am pierdut pijamalele (ma rog, le-am recuperat). Daca are balet, seara vine cu ciorapii pe ea si cu sosetele pe dedesubt, desi sunt 30 de grade afara!! Presupun ca se schimba in graba, ca niciodata nu face asta acasa! (se imbraca singura si acasa).
Ma rog... si lista ar putea continua la nesfarsit. Dar probabil ca exagerez eu cand ma astept sa nu imi gasesc, iarna, copilul cu burta goala afara, sau vara, cu mainile mega murdare de la nisip, fara sa mai fie trimisi, din cand in cand, la spalat.
Cel mai tare ma deranjeaza ca de multe ori copiii se izbesc de colo colo si stau singuri - dimineata, de la 8 la 9 nu e decat o educatoare sau doua, si uneori isi beau cafeaua si fumeaza (e una super faina care imi place de nu mai pot, dar e la alta grupa... ea este mereu acolo dimineata). Se intampla lucrul asta si seara. acum baremi stau in curte, dar toata iarna cam asa a fost...

Una peste alta - e un loc unde copilul invata lucruri frumoase dpdv al programei, dar unde copilul nu prea este invatat ca hainele se scot intr-un anume fel (adica nu se scot pe dos si nu se arunca pe jos dupa scoatere...).
Nu m-am decis daca este mai important sa stie alfabetul sau sa stie sa isi impatureasca hainele cand se dezbraca.

Anca mami de Eliza si 34+ cu Ligia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Ankalaura, iti multumesc f mult pt raspuns.Noi ne mutam in curand la 2 blocuri de Clarakindergarten si eram tare curioasa sa aud parerea unei mamici despre aceasta gradinita.Am fost si eu acolo si sunt destul de derutata.Intr-adevar salile sunt mici si cam intunecoase, mi s-au parut prea multi copii in grupa....am stat de vb cu directoarea si cu coordonatoarea de programe (parca), prima parea ok dar cam moale cealalta....nu s-a lipit de felul meu de a fi. Cred in prima impresie si asta nu a fost favorabila....Nu stiu ce o sa facem.Fetita mea face in oct 4 ani, are nevoie de multa atentie si de joaca, dar se si plictiseste daca nu e stimulata corespunzator...

Gradi asta are avantajul ca e in coltul blocului, si cum la noi vine si BB2 asta o sa ne ajute, dar nu sunt convinsa sa o duc pe fi-mea acolo....Mai caut...

Mergi la inceput