Durerea unei pierderi de sarcina (73)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

mda ... se pare ca una zic eu si alta DORESC unele sa inteleaga

ce observatii ??

totul e punctual

eu am scris lui yubi si asa mai departe ... si vine hodoronc trond cineva pe care nici nu o cunosc prea bine ... si imi zice grija ei ... dianooo , vezi ca nu stiu ce ti-am scris nu stiu unde , asta am vrut sa spun , mi-a scris ea mie ... eu stiu ce a facut si ce mi-a scris si nu era locul si nici momentul sa apara ca pe deal sa ma strige pe mine in gura mare , du-te bre dincolo ca ti-am scris ceva ...

adica grija principala aici era ca deja cateva fete iar si-au pierdut copilasii , si pe mine nu stiu ce fata pe care nu o cunosc , ma cauta sa imi spuna ceva penibil

la asta m-am referit

dar voi intelegeti ce doriti voi, si daca e prea mult , CE IMI PASA MIE CE VA IMAGINATI VOI, CE ati inteles voi, eu am scris ceva , voi ati inteles altceva , POATE SUNT CHIAR GRAVIDA , dar aici scriu referitor la ce necazuri au aceste fete ... poate nu sunt gravida... este ceva personal si voi spune cui vreau si cand vreau lucrul asta ...

am vrut sa spun ca daca apare o fata care ieri ii moare pruncul , aici gandurile sunt FOARTE TRISTE , ASTA E ADEVARUL

intelegeti ce doriti , NU IMI PASA PENTRU CINE NU INTELEGE CE AM SCRIS

prea multe explicatii si timp pierdut

deci cu ce ai observat tu Kitzy ... ai observat gresit , dar uite ca stau mai prost cu logica , sunt mai proasta si m-am exprimat gresit si cu asta am treaba , si nu mai revin pentru ca am treaba si asa putem continua la nesfarsit si spun eu acum MA JUSTIFIC CAM MULT ... cam greu cu intelegerea ... sa fie vina mea

http://tt.lilypie.com/Ixqbp3.png

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

pagina mea: http://www.dianabostan.evonet.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Yubi, draga mea imi pare foarte rau pentru cele intamplate si sa stii ca te inteleg perfect, insa pe masura ce trecem prin tot mai multe greutati noi ne intarim tot mai mult.

Indraznesc sa te intreb cateva lucruri:
1. tu inainte de a ramane insarcinata a 3-a oara iti facusei si analizele genetice tie si sotului si au iesit ok?;

2. cate saptamani avea sarcina aceasta? Pe celelalte la cate saptamani le-ai pierdut?;

3. poti sa ne spui ce doctor te-a monitorizat?

Imi cer scuze daca am pus prea multe intrebari, insa eu cred ca la aceasta sectiune este util sa si invatam din experientele nefericite pentru a le evita pe cat posibil... Eu sincer sunt foarte speriata pt ca am facut toate analizele posibile, cu exceptia celor genetice pe care imi e frica sa le fac pt ca oricum daca e sa fie nasol, mi-as pierde orice speranta din suflet si inca nu vreau sa capitulez in aceasta lupta pentru o noua viata.

De aceea as vrea sa stiu daca voi aveati analizele genetice ok si doar la aceasta sarcina s-a intamplat un accident genetic. poti sa ne spui ce scrie pe fisa analizei, te rog ?

Scuze inca o data ca pun atatea intrebari tehnice, dar eu sunt la a treia incercare si sincer chiar vreau sa ma pregatesc din toate punctele de vedere, inclusiv pt o noua posibila pierdere (Doamne fereste !).

Pup la fete puternice !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Diana draga, nu te simti vizata, ca n-am nimic cu tine, ceea ce am scris anterior, se referea la alte fete, care au spus asta cand eram gravi in cateva luni doar, tu nici macar nu cred ca postai forum la vremea aceea.

www.flickr.com/photos/11356870@N07/sets/72157604728702923/" target="_blank">Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

na , ca ma faci sa mai scriu ... , deja pentru unele e prea mult

Kitzy, sunt om de inteles , si eu iti ofer o mana de prietenie si ma bucur sincer pentru copilul tau , doresc tuturor sa fie sanatoase si in rest pe valurile vietii Dumnezeu sa ne dea rabdare si putere, cu sau fara copil.

diana

http://tt.lilypie.com/Ixqbp3.png

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

pagina mea: http://www.dianabostan.evonet.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yubi spune:

quote:
Originally posted by jasmine30
Yubi, draga mea imi pare foarte rau pentru cele intamplate si sa stii ca te inteleg perfect, insa pe masura ce trecem prin tot mai multe greutati noi ne intarim tot mai mult.Indraznesc sa te intreb cateva lucruri:1. tu inainte de a ramane insarcinata a 3-a oara iti facusei si analizele genetice tie si sotului si au iesit ok?;2. cate saptamani avea sarcina aceasta? Pe celelalte la cate saptamani le-ai pierdut?;3. poti sa ne spui ce doctor te-a monitorizat?Imi cer scuze daca am pus prea multe intrebari, insa eu cred ca la aceasta sectiune este util sa si invatam din experientele nefericite pentru a le evita pe cat posibil... Eu sincer sunt foarte speriata pt ca am facut toate analizele posibile, cu exceptia celor genetice pe care imi e frica sa le fac pt ca oricum daca e sa fie nasol, mi-as pierde orice speranta din suflet si inca nu vreau sa capitulez in aceasta lupta pentru o noua viata.De aceea as vrea sa stiu daca voi aveati analizele genetice ok si doar la aceasta sarcina s-a intamplat un accident genetic. poti sa ne spui ce scrie pe fisa analizei, te rog ?Scuze inca o data ca pun atatea intrebari tehnice, dar eu sunt la a treia incercare si sincer chiar vreau sa ma pregatesc din toate punctele de vedere, inclusiv pt o noua posibila pierdere (Doamne fereste !).Pup la fete puternice !
Jasmine este cam mult de povestit in cazul meu ,dar incerc sa iti raspund pe scurt.Inainte de a ramane insarcinata a 3 oara am facut toate analizele ,in afara celor genetice ,pt. ca mi s-a spus ca nu este cazul.Acest lucru mi-a fost confirmat si de catre medicul genetician ,cand am fost sa iau analiza embrionului.Mi-a spus ca el ne face cariotipul ,daca insistam ,dar analiza o sa ne iese normala ,pt. ca noi suntem persoane sanatoase si nu putem avea anomalii cromozomiale.Mi s-a spus ca a fost un accident genetic si acest lucru nu poate fi prevenit si nici nu este obligatoriu sa apara si la o noua sarcina.Sarcina aceasta avea 9 saptamani si 1 zi in ziua chiuretajului.Eu am insistat sa imi faca echo. pt. ca nu mai vomitasem de 3 zile si mi s-a parut suspect.La echo. s-a pus diagnosticul de sarcina patologica si chiuretaj de urgenta ,a doua zi de dimineata.Prima sarcina am fost nevoita sa o intrerup la 7 saptamani ,din cauza unei disgravidii,forma severa (am slabit 10 kg in 2 sapt.,nu puteam sa inghit nici macar saliva si incepusem sa vomit cu sange )Pt. ca nu raspundeam la tratament si perfuziile nu mai aveau nici un efect, mi s-a spus ca pot sa mor daca nu intrerup sarcina.A doua sarcina a fost tot disgravidie severa si am stat in spital pe perfuzii pana la 8 sapt. cand brusc am inceput sa ma simt mai bine si am plecat acasa.La 2 saptamani dupa externare am inceput sa am dureri mari de burta si sangerari ,iar la echo, mi s-a spus ca sarcina era oprita in evolutie (probabil din momentul in care am inceput sa ma simt mai bine)A trebuit sa fac iar chiuretaj pt. ca aveam colul inchis.Deci , eu nu am avut nici un avort spontan la nici una din sarcini.De obicei anomaliile genetice sunt respinse de organism prin avorturi spontane ,de aceea se recomanda cariotipul dupa cel putin 3 avorturi spontane.Medicul care m-a monitorizat se numeste Tanase Florentina si este o persoana deosebita - o recomand fetelor din Craiova.Pe analiza scrie asa :cariotip embrion :92,xxyy,1qh+,1qh+Produsul obtinut in urma chiuretajului prezinta un complement cromozomial tetraploid.Au fost analizate 40 de metafaze nebandate.Remarcabila este si prezenta unui cromozom marker cu o constrictie secundara prelungita la un cromozom din perechea A1 (1qh+).CONCLUZII : avortul s-a produs din cauze citogenetice.Pt. a determina cauza unei pierderi de sarcina cea mai importanta analiza este analiza embrionului chiuretat sau avortat spontan.Este singura analiza care iti spune cu certitudine care a fost cauza.Eu am mai facut si analiza anatomo-patologica a embrionului ,dar dureaza mai mult pana aflu rezultatul.Nu stiu daca te-a ajutat cu ceva ce ti-am spus ,sper doar ca la tine sa fie cu noroc a treia oara.Cand iti iese o analiza proasta ,macar stii ce ai si ce sa tratezi ,dar cand ai toate analizele bune si treci prin atatea chinuri ,poti doar sa speri ca data viitoare o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Draga Yubi: Imi pare nespus de rau pentru pierderea ta, cred ca am suferit mai mult decat pentru a mea... Ma indoiesc ca iti amintesti de mine, am fost pentru scurt timp colege de odisee ian-feb 2009. Am fost prea impovarata de suferinta mea ca sa mai intru pe forum, dar recent am citit despre tine si am simtit nevoia sa-ti scriu. Te-am remarcat ca o adevarata luptatoare si vad ca asa esti in continuare. Iti doresc tot norocul din lume, un om cu asa vointa merita sa culeaga roadele!
Yasmine30: si eu sper sa ne dea Yubi un raspuns, am doua sarcini oprite in evolutie la activ, ambele terminate cu un chiuretaj si as face orice ca sa evit o situatie similara pe viitor. Am facut toate analizele pt diverse infectii ce ar putea explica si ieri am fost la Parhon pentru testarea genetica. Vom avea rezultatele peste doua saptamani...si eu ma tem de rezultat dar stiu ca nu as mai avea curajul sa incerc iar fara a sti daca nu exista riscuri genetice.
Acum pentru toata lumea... suferinta nu trebuie sa implice competitie, sunt sigura ca toate suntem la limita puterilor noastre de a indura. Vreau doar sa spun ca vesnic va fi durere mai mare ca a noastra si trebuie sa avem ochi sa vedem. Nu imi permit sa ma vait in fata celor care au pierdut o sarcina avansata...chiar daca pare absurd, ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit de o durere mai mare!
Va rog sa facem un efort sa ne sprijinim reciproc, sa depasim impreuna crudele incercari ale vietii, sa impartasim experienta si sa ajutam.
pentru toate!

Mergi la inceput

Yubi, iti multumesc din suflet ca ne-ai povestit, sper sa te ajute si pe tine acest lucru si sa te descarci un pic...

Eu la a doua sarcina pierduta am cerut analiza anatomo-patologica si nu au gasit nimic - tesut embrionar aflat in necrobioza (ce o fi necrobioza asta, nu stiu dar presupun ca in curs de putrefactie...voi stiti ce o insemna necrobioza asta?). Practic rezultatul anatomo-patologic nu a indicat absolut nimic in neregula.. adica nici o posibila cauza.

Offff, nu stiu ce sa mai zic

Yubi, dar tu ai deja un copil, nu? Tu ai pierdut sarcinile acestea dupa ce ai nascut primul copil? Sau am inteles eu gresit...

Mergi la inceput

Donna imi aduc aminte de tine ,dar nu stiu ce ti s-a intamplat.Eu din cauza sarcinii toxice la 6 sapt. m-am internat in spital si nu am mai intrat pe net.Sunt foarte curioasa daca o sa va iese ceva la analizele genetice, eu cred ca o sa iasa normale si nu o sa va ajute prea mult ,cel putin mie asa mi s-a spus.Poti sa ne spui ce tip de analiza ai facut si cat a costat? In cat timp o sa ai rezultatul?

Mergi la inceput

Donna, draga mea, dupa ce am scris mesajul am citit ce ai scris si tu?

La cate saptamani ai pierdut sarcinile?

Te pot intreba la ce doctor ai fost, ca am vazut ca esti din Bucuresti. Tie asta ti-au recomandat doctorii-sa faci analizele genetice - sau le-ai facut din proprie initiativa ?
Apropo, cat te costa analizele genetice?

Fetele, eu cred ca trebuie sa ne sustinem reciproc, cu atat mai mult cu cat eu tot scriu de ceva vreme aici si va spun sincer imi pare tare rau cand vad ca vechi colege de la aceasta sectiune raman insarcinate si dupa un timp revin tot aici anuntand ca au pierdut sarcinile din nou ...

Pe mine ma ingrozeste pur si simplu acest lucru, cu atat mai mult cu cat eu cotrobai pe tot forumul cautand pe cineva care a trecut prin ce am trecu eu si a reusit pana la urma...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by jasmine30Yubi, dar tu ai deja un copil, nu? Tu ai pierdut sarcinile acestea dupa ce ai nascut primul copil? Sau am inteles eu gresit...
Jasmine se spune ca in Romania adopta doar persoanele care nu pot concepe si cam asa este. Probabil eu fac parte din exceptii.Povestea noastra este mai deosebita.Eu si sotul avem aceeasi varsta si ne-am casatorit la 19 ani (iubire mare ).Intr-o zi am aflat ca mai multi prieteni mergeau in fiecare duminica la caminul de copii ,de unde luau fiecare cate un copil si il plimbau cateva ore prin parc.Am hotarat sa mergem si noi cu ei,pt. ca oricum mergeam prin parc si asa macar mai scoteam si noi la aer un copil (copiii mai mari ii scoteau in curtea caminului ,dar pe cei mici nu-i scoteau din lipsa de personal).Cand am ajuns acolo nu stiai pe care sa il ei pt. ca erau foarte multi.Am intrat intr-o camera unde erau in jur de 10 copii ,majoritatea stateau pe jos si nu avea nici unul mai mult de 1 an.Trebuia sa aleg unul pe care sa-l spele si sa-l imbrace frumos si nu stiam pe care.In momentul acela unul care statea pe jos pe burtica s-a uitat la mine si mi-a zambit.Am zis sa mi-l dea pe acela ,iar ingrijitoarea mi-a zis ca este fetita si o cheama Mihaela.Am luat-o in acea duminica si inca vreo 4 duminici si am inceput sa ne atasam de ea.Am facut cerere sa o luam de vineri pana duminica si pana la urma nu am mai putut sa o ducem inapoi.Le-am spus ca vrem sa o adoptam ,dar ne-au spus ca ea nu are actele facute pt. adoptie.Intr-o zi cand ne-am dus sa prelungim cererea (pt. ca o luasem ca voluntari trebuia sa facem cerere in fiecare saptamana) ne-au spus ca este trecuta pe lista pt. adoptii internationale si am crezut ca mor .Am spus ca eu nu renunt la fata mea si ca stiu ca am prioritate la adoptie.I-am spus directoarei de la casa de copii ca o cunosc pe directoarea de la Protectia Copilului (nu o cunosteam ) si voi face scandal.Cand a auzit ca o cunosc pe directoare a sunat de fata cu noi la cine se ocupa de adoptiile internationale si i-a spus sa o scoata de pe lista pt. ca exista parinti romani care doresc sa o adopte. Ne-a spus sa ne grabim cu actele ca luni trebuiesc depuse (era vineri).Am alergat ca nebunii dupa toate actele necesare (nu sunt putine)si am reusit sa le depunem la timp.Am fost chemati la comisia de evaluare ,au venit acasa in vizita sa vada conditiile ,etc.Pt. ca nu aveam decat 21 de ani ,toata lumea a spus ca nu suntem sanatosi la cap si ca trebuie mai intai sa incercam sa avem copii nostrii.Precizez ca noi nu stiam daca putem ,sa nu ,sa facem copii pt. ca ne protejam tot timpul,vrand sa facem copii dupa 25 de ani.Vreau sa va spun ca in momentul in care am adoptat fetita ea avea 1 an.Doar eu aveam servici si nu o duceam foarte bine.Pt .ca sotul nu avea servici mai mult el s-a ocupat de cresterea ei si jumatate din salariul meu se ducea pe lucruri necesare fetitei ,dar nu am regretat niciodata alegerea facuta,iar D-zeu ne-a ajutat si acum avem amandoi servicii foarte bune ,avem casa noastra si nu ne lipseste nimic.Fetita noastra scumpa a implinit pe 28 martie -10 ani si suntem foarte mandri de ea.Cand aveam 25 de ani am zis ca e timpul sa-i facem o surioara si am ramas insarcinata din prima incercare ,apoi au urmat sarcinile de la 28 si cea de acum la 30 ani.Am trecut peste aceste pierderi destul de greu ,dar faptul ca o aveam pe fetita mea scumpa m-a ajutat foarte mult.Ne-am dorit amandoi o fetita si o avem . Daca D-zeu va dori sa-i dea un fratior sau o surioara e binevenit,daca nu, noi multumim lui D-zeu ca avem o familie implinita

Mergi la inceput