Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (80)
Raspunsuri - Pagina 13

Simonix spune:
Neatza fetelor :)
La multi ani sarbatoritelor si sarbatoritzilor de astazi !!!
Si felicitari noilor mamici !!! sa aveti parte numai de momente frumoase alaturi de bebitzii vostri ;)
Referitor la lohii, eu stiu ca dureaza cam 4-6 saptamani. In primele zile a curs destul de mult, apoi cantitatea s-a diminuat. Am nascut acum o luna si vad ca nu prea mai am scurgeri, oricum in ultima saptamana nu a curs aproape nimic. O sa ma duc la doctor vineri. Socrate - si eu m-am iritat de la tampoane Acum imi pun din alea zilnice, micutze de tot, si vad ca e mai bine.
Fetelor, de la cate saptamani v-a zis voua doctorul ca puteti reincepe oarece activitati sportive cu sotziorul? Mie mi-a zis la 4 saptamani, mi-a dat deja reteta pentru pastilele anticonceptionale si trebuie sa le iau cu 2 saptamani inainte sa incep activitatile :D Eu stiam ceva de 6 saptamani sau dupa ce inceteaza lohiile... Eram curioasa daca voua vi s-a spus altceva :)
Cleo - Si eu aveam laptic din belsug in primele saptamani, dar vad ca acum se cam duce. Inainte imi trageam lapte la 3-4 ore. Insa in ritmul ala nu rezistam si pana la urma mi-am impus un program de muls la 8 ore. Vad ca de o saptamana de-abia fac 600 de ml pe zi
De fapt, eu am o problema: am un san f productiv, care face cam 120 ml dintr-un foc, ba chiar mai mult uneori, iar celalat san scoate f putin, abia de ajung la 60 ml... Si mai mult, sanul bun
e muuult mai mare ca celalalt !! Arat chiar ciudat !!! Voi ati patit ceva asemanator ?? Nu inteleg de ce este o asimetrie asa de pronuntata. In fine... daca si celalat san ar fi fost la fel de productiv, era super.
Ah, si sa stii ca si pe al meu il doare cand face kk :( Saracuztul, se chinuie rau de tot inainte, se aud niste bombe la fundul lui semn ca vineeeee treaba maaare
, se mai chinuie nitel, da un tzipat de imi sare inima din loc, apoi se aude si restul
si el ramane asa mirat, cu ochii mari si isi reia culoarile obisnuite la fatza. Si eu am mai constatat ca ii place sa faca kk in timp ce papa
Intra pe o parte, iese pe cealalta
La fel, daca ii pun suzeta, se mai linisteste si il ajuta si sa faca kk. Asta m-au invata in maternitate: o suzeta face bine la colici/gaze etc. La noi merge ;)
Simona - de cand ies in parc de 2 ori pe zi am constatat ca si eu am slabit, sau cel putin burtica s-a retras aproape de tot ;)
Laura - te doare uterul ?? Pe mine cam o saptamana m-a durut, cand imi trageam laptele, si am inteles ca era normal, erau contractiile de retragere de dupa nastere. Insa nu ma durea in restul timpului.
Socrate - bebelushii care se obisnuiesc cu bibe nu prea mai vor san, din cauza ca laptele vine mai usor la biberon. Asa face si al meu cand il pun la san, se enerveaza rau de tot si ma zgarie :) El de 4 saptamani bea bibe, deci nici o sansa sa il mai alaptez direct. Cat despre colici, daca bb se incovoaie si cand nu ii dai san, e clar. Daca face asa doar la san... cred ca poate fi din cauza biberonului ... mai incearca ;)
Va pupic, fug in parc :)
Simona cu
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau

iulia83 spune:
elenuca multumesc la multi ani si tie, cu toate caa ma repet
ma duc sa bag o inghetata...azi am chef sa ies, chiar daca e cald si sunt umflata..asta e...macar azi ies la o terasica, beau un suculet rece si pap o inghetata cu o prietena...va pup pe toate ! sa aveti o zi minunata...eu sunt euforica pt ca am primit foarte multe telefoane, la care chiar nu ma asteptam si ma simt bine sa stiu ca se gandeste si la mine lumea si-mi ureaza de bine si ca nu stau singura in casa ca moarta
va puuup
Pozici Iulia

Haide gogosica mamii! te asteptam cu drag!!! mami & tati de-abia asteapta sa te tina in brate!

Praise God!!!

alina_anto spune:
Buna fetelor!
LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITELOR SI SARBATORITILOR!!!
FELICITARI LEELOO SI MI_BEBELINA!!! Sa aveti bebelusi cuminti, mancaciosi si laptic muuuult!!!
Socrate Si bebeluna mea face la fel cand mananca la san. Se arcuieste si plange..dar nu la fiecare masa.
Am reusit si eu sa-i dau sa suga la san la fiecare masa!!!URAAAA!!! Ii dau si supliment cam 40 ml, dar sper sa-mi maresc productia de lapte.
Cleo, ce bine ca ai mult laptic! Bravo!!! Vreau si eu... Te pup si pe tine si pe Mara
Laura Si eu am avut dureri mari de burta in prima saptamana, dar deja am 13 zile de cand am nascut si ma simt mult mai bine. Am norocul ca a venit de luni o mastusa la mine sa ma ajute. Sta toata saptamana cu mine si zi si noapte. Mai ales ca sotul a plecat azi 3 zile din tara..
Fetelor, eu ii dau Sarei supliment Nan 1 de la Nestle. Dar vreau sa-i schimb cu Milumil. Cum se face transferul? Stiu ca trebuie treptat..dar dr. nu raspunde la tel....
Va pupam pe toate, Alina si Sara
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

socrate spune:
Mersi de raspunsuri fetelor. Da, se arcuieste si cand il pun jos nu numai la san. Inseamna ca o avea colici saracul. Incerc sa ii dau oricum si Sab simplex sa vedem cum e. Se agita intr-una si cand doarme. Nici nu prea doarme ca sa se odihneasca. Il cantaresc diseara si il sun pe pediatru sa vad ce zice si el. Deci nu are ceva cu laptele meu, ca din biberon il bea. Dar nici nu se satura ca tot mai mananca si Nan. Adica dupa 120 de ml din laptele meu a mai mancat 100 de ml de Nan. Si pana nu e valiza plina nu se potoleste.
Am comandat un dispozitiv de pe bebelusul tau de la Medela care are varful de lingurita dar in rest e ca un biberon. Sa vedem daca cu ala il dezobisnuiesc de biberon si daca ia sanul mai bine.
Sper ca da, pentru ca am dat o gramada de bani pe el.
Noemi,

Lorich spune:
Mihbut La multi ani mami!! Sa fii sanatoasa si fericita !
Lori 38+
asteptand un bebe Robert
AMR 2 SAPTAMANI!

elenuca spune:
Multumesc Cleo, te . Ce mai face Mara? I-ati pus deja piciorusele in gips?
fetelor, au aparut capsunile romanesti... yuhuuuu, am luat deja 1kg, dar cred ca ma duc sa mai fac un bis... sunt asa aromate.
ia uite sa va distrati si voi : cum poti pierde si bani si omul de langa tine... http://fun.mivzakon.co.il/flash/20420/20420.html
Elenuca 37 sapt in asteptarea minunii noastre
Lizuca
http://community.webshots.com/album/563042337YGzSrI
AMR 3 Saptamani !!!

simonacip spune:
Buna fetele, am un bb tare cuminttel azi fata d eieri...Daca maninca cupilul, gata nu mai am nici o problema, nici un plans , nici un vaiet...Plus ca am constatat ca intr-o anumita pozitie nici nu prea se mai ineaca..>Doamne Ajuta!
Elenuca, Elene si Constantini, La Multi ANi, sa fiti fericiti si voiosi
Simonix, si eu am un san mai mic si unul mai mare, dar dupa ce inchei alaptatul or sa-si revina sanii, se reduce asimetria...Asa a fost si cand il alaptam pe Dav. CUlmea e ca la mine cel care-i mai mare are mai putin laptic, iar cel mai mic are mai mult, asa ca mi-as fi dorit sa-i am pe amindoi mai mici...E prima oara cind spun asa ceva, dar si singurul caz in care o spun
Alina, trecerea la alt lapte se face folosind 2 biberoane. Dc ii dadeai 90 la o masa, ii dai intii 60 de Nan si apoi 30 de Milumil cu alt biberon si apoi scazi nanul si-i maresti Milumilul...trebuie sa se schimbe in totalitate in 2-3 zile, eu stiu d ela David ca i l-am schimbat chiar mai repejor, ma enerva tranzitia asta...
Socrate, poate puiul are colici. Sab simplex de 3 ori pe zi, inainte de mese, nu ii da numai o data cind plinge, este un tratament, deci trebuie musai de 3 ori pe zi chit ca plinge chit ca nu....Un cintar nu strica, sa vezi cit a luat in greutate.
Alysh, iubita, si eu m-am suparat cu bubitele astea, dar i-au trecut. Pielicica lor e foarte sensibila si e normal sa mai apara bubite, pana se mai adapteaza si ea. Eu nu-i mai dau cu nimic, se duc, mai apar, iar se duc, dar nu ma mai stresez din pricina lor...
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

MissParker spune:
leeloo
Felicitari, refacere cat mai rapida si toate cele bune cu noul mostenitor!
Bine-a venit pe lume puiucul Tudor-Andrei, sa fie sanatos, voinicel, papacios si necolicos!!
Asa, sa se mai echilibreze putin balanta, ca altfel ramaneau baieteii de caruta pana vine si David al meu sa intareasca echipa
Gata, am venit si noi de la doctor. Totul in regula, cardiotocograma a iesit excelent, nici urma de contractii premature, a zis ca indiferent ce am facut in ultima saptamana sa fac tot asa si mai departe, i-am spus ca am facut cam tot acelasi lucru, mai putin golitul si umplutul masinii de spalat vase (i le-am lasat pe toate lui Bogdan)... Deci e de bine. Colul s-a mai scurtat 3mm (are 3,2cm acum), dar e in continuare inchis si doctorul a zis ca pt. stadiul actual al sarcinii nu am motive de ingrijorare. Asa ca m-am linistit de tot
La intoarcere am trecut prin piata si m-am destrabalat: mi-am luat capsuni, piersici si cirese (ultimele sunt 7,90 euro kilul, dar n-am ce face, imi plac prea mult!).
Giova, multumim pentru relatarea conversatiei cu Acina, dar nu scapa ea pana nu vine sa povesteasca si personal ce si cum. De ce oare nu si-o fi facut efectul peridurala? Poate i-au facut-o prea tarziu, stiu si eu... Oricum, a doua nastere intotdeauna e mai rapida decat prima, poate si de aceea. Dar tot e bine ca nu au taiat-o...
Simonix, mi-l si imaginez pe Robertzelul cum se relaxeaza asa bine in timp ce papa, ca si elimina surplusul pe partea cealalta... Bine a zis ala care a zis ca in primele luni de viata bebeii sunt masini de mancat si de kkt
Fetelor cu suplimentul, la voi exista ceva mai mic de acel 1? Adica 0 sau eventual ceva cu pre... Fiindca noua moasa ne-a spus ca daca trebuie sa suplimentam sa-i dam lui bebe numai Pre-....., care e cel mai asemanator cu laptele de mamica... Acum, nu stiu ce se gaseste prin Romania, de-aia va intreb... Moasa zicea ca daca le dam 1 in loc de 0 (cum e pe aici) riscam sa-i constipam sau sa le facem colici...
simonacip, ce bine ca v-ati gasit si voi ritmul, tu si Matei... Acum i-ai prins spilul
Ce bine-ar fi daca bebeii ar veni cu instructiuni de folosire, dom'le, sa stim si noi o treaba sigura
Asteptam cu nerabdare numele junioarei lui mi_bebelina...
Felicia
35+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Yannia spune:
La multi ani, Constantini si Elene! Sa fiti sanatosi si iubiti!
Felcitari proaspetelor mamici, sa aveti copii sanatosi si papaciosi!
Multumesc, Cleo, pentru raspuns!
Eu ma chinui cu pompatul si mi-e ciuda ca laptele meu seaca vazand cu ochii.
Mami de

dordia2000 spune:
Salut!!!
Am fost la dr azi...suntem ok, bilantul la o luna arata asa: 4.150 kg si 54 cm...deci e superok. Avem o dermatita de contact...se pare ca de la balsamul de rufe...ceea ce inseamna ca iar tb sa ii iau toate lucrusoarele la spalat si apoi la calcat....deci...am de lucru. Ca tratament...doar sa il sterg cu apa cu bicarbonat.
Apoi am fost la sevici la mine fara bb...sa imi iau banutii si sa mai rezolv una-alta....si asa dor mi s-a facut de munca....abia astept sa ma intorc.Dar...poate in toamna...ca o sa ma doara bugetul cu 8 mil/luna.
Ylari...ce bine e sa fii din nou acasa ..nu? bafta si ai sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine.
Iulia,Elenuca si restul Elenelor...
Leeloo...sa-ti traiasca uriasul si sa va bucurati de el. Refacere rapida si mult laptic...Abia astept sa vii sa ne povestesti!
Alysh...si Tudor a avut si inca mai are ceva urme...si eu i-am dat cu Baneocin unguent. A trecut cam intr-o saptamana si jumatate.
Socrate...sigur s-a obisnuit cu bibe ca e mai usor si refuza vehement sa munceasca la san. Dar la fel de bine pot fi si colici...dar daca face numai la san asa...atunci e clar din cauza biberonului. daca si la bibe face ....atunci eu zic ca sunt colici.
Simonix eu am fost la control si dr. mi-a zis ca totul e superok si pe dinafara si pe dinauntru. Eu am uitat sa o intreb daca...pot una alta....dar...cum lohiile s-au dus de 2 zile....aseara am avut noaptea nuntii...si asa bine a fost....
AlinaAnto...pai se inlocuieste cite o masura de lapte...treptat pana ajungi la final. Adica pui x masuri de Nan si una de Milumil...cateva mese apoi...2 masuri...si asa mai departe. Eu asa stiu ca se face.
MissP...ma bucur ca esti bine!
Diana mamica de

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai