Mamici norocoase de septembrie-octombrie 2008 (59)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
JulyMorning spune:
Hai ca am copiat lista de "consumabile". Bebelina imi da craci/cap in burta. Eu tot destul de jos o simt, insa uneori mai urca spre buric.
Astept mamicile cu experienta sa-si dea cu parerea despre lista.. ce e bun, ce nu.
Shopping:
-pampers
-hainute (body, pantalon, sosete, salopeta, boneta, etc)
-ser fiziologic steril (fiole de 10 ml) pt toaleta oculara
-seringi sterile de 10 ml
-comprese sterile
-alcool sanitar de 70 grade (pentru bontul ombilical)
-gel de baie, sampon, lotiune grasa, crema pt zona fesiera pt bebelusi (Nivea, Sanosan, Penaten, Klorane, Chicco)
-anticolicative (Sab Simplex, Bonnisan, Gripe Water, Baby Calm, Baby Drink; Debridat-numai la indicatia medicului; toate sunt tratamente de intretinere (se administreaza in fiecare zi, nu numai in momentele cu colici)
-termometru (temperatura se ia intrarectal sau timpanic – NU axilar, pe frunte sau in gura); sub 38 grade e normala!
-antitermice de uz pediatric: paracetamol (Efferalgan, Panadol, Calpol-suspensie orala sau supozitoare), Novocalmin (supozitoare de uz pediatric). NU ASPIRINA!
-detergent hipoalergenic (ex. Dermalin), NU balsam.
-Biberoane, tetine, sterilizator cu abur (NU chimic sau pt microunde)
-forfecuta cu varf rotunjit, betisoare pt urechi
-Vigantol (solutie orala)-vitamina D pt prevenirea rahitismului (2 picaturi odata pe zi, zilnic, direct in gura, din ziua 7 de viata); tineti flaconul la intuneric si aruncati-l dupa o luna de folosire.
-aspirator nazal (pompita)
-cantar(cantariti copilul odata pe sapt, daca nu sunt probleme de sanatate: complet dezbracat, inainte de masa, notati greutatea)
_
Our future determines our past
Fasolica de S25+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
piolica spune:
July, mercic!
atunci primiti si de la mine La multi ani de Constantin si Elena. Sa fiti fericite si iubite. 24+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008
---------------
Education is what remains after one has forgotten everything he learned in school. (Einstein)
clau_geo spune:
july multumim frumos22+
Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatosi!
www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
babytza spune:
Buna ziua. Sunt si eu noua aici si nu reusesc sa postez nici o poza . Ma ajutati ??
Sunt o graviduta in 20 saptamani si asteptam un in octombrie...
La multi ani pentru Constantin si Elena !!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/musettepink/musettepink.jpg)
musettepink spune:
Andreea-and ca sa fiu sincera mie si daca medicul imi da ok cu concediul nu prea am curaj,nu sti niciodata ce se poate intampla si cum nu esti la tine acasa.....ma gandesc ce sperietura am tras cand am avut acea secretie ciudata ,ma gandesc daca eram in concediu ce faceam...cred ca cel mai precaut ar fii sa plecam undeva aproape de Buc.Dar eu intotdeauna am pus raul in fata asa ca poate nu sunt un exemplu de urmat.
Nu mai stiu cine intreba de cursuri daca se tin toate intr-o zi,,,nu,fiecare modul in alta zi.deci te duci practic de 4 ori si dureaza cam 3 ore.
asa creste minunea noastra,un baietel
Doamne ajuta in continuare!23+
LUCA
POZE
Joy21 spune:
July, multumim pentru lista. Mi se par f folositoare sfaturile legate de termometru (stic ca cel care ia temp. rectala e de preferat), detergent hipoalergenic (nu stiam ca nu se pune balsam...) si sterilizator cu abur (nu pt. microunde; de fapt nici nu am cuptor cu microunde si nici nu am de gand sa-mi cumpar din ratiuni de sanatate).
Tzitziri, sunt total de acord cu tine in ceea ce priveste parerea despre Giulesti.
Eva, multumim pentru vestile legate de Anca! Abia astept sa o vedem pe form cat mai curand.
Clau, multumim pentru info. legate de recoltarea de celule stem. Cred ca voi proceda la fel ca tine in viitorul apropiat.
Si nu in ultimul rand, "La multi ani!" cu ocazia Sf. Constantin si Elena. Nu am nici un prieten apropiat pe care sa-l pot ura, ca de altfel as cam pofti la o felie de tort 22+ cu
Anna Sofia
Bebelina se face mare
Poze cu gagalicea mea
Anna Sofia la 20 sapt.
Burtica
"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tzitziri/tzitziri.jpg)
tzitziri spune:
Codruta, nu am facut inca. Joia viitoare o am pe prima.Pentru ca am doi doctori, o sa fac doua...ceea ce nu ma supara. De fapt mai am si a treia programare(ca le-am facut in martie in caz ca apare ceva neprevazut si nu o sa pot face una din primele doua).
Tie ti-a spus tot tot in detaliu?Toate organele, toate masuratorile, tot? 20+
zambetmic spune:
din lipsa de alta ocupatie mai inteligenta la servici, m-am apucat sa vad ce fete ar trebui sa nasca pe aproape de mine, sau eu de ele ...hihihi, ce au si carucioare colorate
cum eu am dpn intre 4 si 12 oct, mai sigur spre 12 au reiesit:
sanziana27
rain-lover
piersicuta
andreutac
khristin
sunt curioasa acum sa urmaresc sa vedem ce si cum va fi
v-am zis ca n-am nimic altceva de facut acu, nu?
toate burticile
20+ cu
fitita Adnana (daca nu ii creste puta hihihi)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/musettepink/musettepink.jpg)
musettepink spune:
Anca ma bucur ca esti mai bine.!!!!Te asteptam maine aici pe forum!
Legat de detergent pt bebe,se gaseste la Sensiblu,o cutie de juma de kil vre 25 de ron.Balsam nu se pune la hainutele lui bebe pt ca are miros iar ei sunt f sensibili la mirosuri,de aceea cele care vor alapta ar trebui sa aiba grija ce deodorant folosesc,sa nu miroasa f puternic.
asa creste minunea noastra,un baietel
Doamne ajuta in continuare!23+
LUCA
POZE