Mamici de (pepenasi de) iulie august 2008 (69)
Raspunsuri - Pagina 8
dma2007 spune:
cristina azi nu am luat no-spa, dar m-am mai linistit un pic. partea proasta e ca trebuie sa plec din nou si "ador" caldura
!
sun si eu sunt total impotriva palmutelor!si pe mine ma revolta! eu sper sa ma multa rabdare
26s+!
surpriza
Andreea Maria
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png
Didi81 spune:
Uf, Sun, si pe mine ma ingrozeste un asemenea comportament din partea parintilor ![]()
Didi
32+ 
ancadragoman spune:
Dana ai deja 35 de saptamani!!!!!!!!!!!
NASTERE USOARDE PE ACUM CA POATE NU MAI "VORBIM" ![]()
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
Votam dinnou la concursul"Clipe de viata 2007"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">babuta si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=25" target="_blank">la 37 de saptamani
a.cicel spune:
Of Doamne..Abia reusesc sa tin pasul cu voi. Aseara am reusit sa citescpana la pg 15 si azi cand deschid calculatorul si vad ca e un nou capitol...
Noi suntem bine. Abia am venit din parc si Bianca doarme, asa ca am si eu putin timp liber. Ca imediat ma apuc de invatat pt examenul desambata. Si mai am si cateva referate de facut pt facultate. Bine ca termin si cu asta ca m-am saturat.
Mada de pampers am scapat relativ usor. Am lasat-o fara el in casa si o puneam la olita din jumate in jumate de ora, apoi din ora in ora. Cand facea pe ea nu o schimbam 4-5 minute si incepea sa planga si sa mearga ca o rata. In 2 saptamani se cerea singura la olita. Acum nu mai folosim nici afara pampers, doar seara cand doarme.
Am vazut ca ati vorbit despre cadita. Noi avem una simpla care e si foarte practica. Avem cunostinte care au luat cadita cu diferite forme in interior si nu le-au putut folosi, asa ca au cumparat tot simpla.
Noi cumparaturi pt bebelina inca nu am facut, asta si pt ca mai avem de la Bianca. Patutul, scoica sunt deja pregatite. Ieri ne-am uitat de carucior prin magazine, dar luna viitoare cumparam. Hainite deja am primitcateva, mai avem dela Bianca [pe care nici macar nu le-a purtat. Tb sa cumpar pt scos din spital.
Am inceput sa fac si eu bagajul pt spital. Din experienta de acum 2 ani, pe langa camasi de noapte (pe care oricum nu le suport) imi iau si 2 pijamale. In camasa de noapte voi sta dimineata pana vine dr la vizita, apoi ma schimb in pijama si asa si dorm. camasa de noapte mi se ridica in varful capului cand dorm. Si tot din experienta, pe langa pachetele cu vata imi iau la mine si cateva role de pansament sa ca infasor tampoanele de vata. Ca nu suport vata intre picioare Bleah...
saptamana viitoare mergem si noi la control la dr si apoi sper ca ne mai vedem cand nasc. Acum nu am mai fost asa stresata cu sarcina, ca la prima sarcina...orice durere, cat de mica, era un semn si fugeam la dr. Acum stau linistita. Desi de vreo 3 zile am contractii si din cand in cand dureri ca nu ma pot da jos din pat. Dar ii pun Biancai desene animate si se uita linistita iar eu stau linistita in pat. Mai nasol e cand ma apuca in parc. Dar ma descurc eu. macar 3-4 saptamani sa mai stea bebelina in burtica..nu de alta darmai am un examen pe 14 iunie.
burticutele
Andreea
33+ si
Bianca Maria
POZE
mishuc spune:
Buna fetelor 
Catilin eu cu certificatul prenuptial am rezolvat cu o cutie mare de bomboane si un buchet de flori. merge la fel de bine si cu niste banuti. dar noua ne ceruse prea mult medicul de fam ca spaga si am apelat la altcineva.
Sun spuneai capitolul trecut ca au fost multe cezariene la odiseea de mai-iunie din cauza faptului ca nu se mai face epidurala... gandul la anestezia asta e singurul care ma tine cat de cat viteaza cand ma gandesc la nastere ![]()
Tecky o amica de-a mea a trebuit sa bea ulei de ricin deoarece avea sarcina suprapurtata si "dadea startul" travaliului. Si este si laxativ, iar contractiile am auzit ca-s mai dureroase decat in mod obisnuit (am auzit...).
eu am stat asa mai bine si m-am gandit la nastere si am facut un top
cu lucrurile care ma sperie cel mai tare: 1. sa sufere bebe, 2. sa tipe vreo asistenta la mine cand sunt in suferinta (eu am o parere foarte proasta despre sistemul de sanatate de stat plus ca sunt si foarte rasfatata). durerea am auzit ca o uiti in momentul in care iti vezi copilul :) asa ca pe asta am lasat-o pe locul 3.
cred ca am innebunit :)
v-am pupat.
Mishuc
32+ 
Dianami spune:
Buna, dragelor!
Am citit si eu un pic din urma.
Mada, este f. frumoasa rochita, eu as purta-o cu un pic de tocuri. Decolteul nu mi se pare mare deloc. ![]()
Kimmy, dupa terminarea facultatii se calculeaza 60 zile de la examenul de licenta in care iti cauti de lucru. Dupa aceea, daca te angajezi sau intri in somaj, e totul ok. Deci vei primi indemnizatia pt. 2 ani, sigur de tot. De concediul postnatal nu stiu, dar poti intreba la legislative. In aceeasi situatia am fost si eu, din pacate nu s-a rezolvat fiindca cei de la clinica unde m-am angajat m-au mintit in legatura cu contractul...![]()
Ralirali, eu iau Gynipral 1/8 ore. Am incercat sa reduc doza dar apar contractii regulate, ultima tura a fost la 4 min, abia au cedat.
Mie mi-e un pic ciuda, la sarcina trecuta nu am avut asa probleme. Ultimul examen din an l-am dat cu cateva zile inainte sa nasc, eram toata ziua pe drumuri, la 7 luni ne-am mutat de la garsoniera la ap. cu 2 camere (unde stam si acum, tot cu chirie) si am carat, mutat, spalat...de toate. Sunt o fire destul de activa si acum imi vine tare greu sa stau mai mult degeaba...dar trece si asta si va veni bebe cu bine pe lume.
Termometru: eu am incredere in cele pt. uz rectal. Nu sunt greu de folosit si afiseaza temperatura rapid. Nu prea dau nici erori.
Superstitii...deja sunt imuna. Cu toate astea si acum apar unele noi, cum ar fi urmatoarea: sa-l scot pe bebe din spital in hainutele Iuliei, ca sa tina unul la altul. I-am aratat frumos persoanei hainutele noi pregatite pt. bebe si a tacut. Mor de ciuda cand aud de batiste pe fata, apa ca-i e sete, nu iesi din casa pana la botez
, nu-i tai unghiile, lauza nu se spala...etc...
Tecky, nu o sa plimbi bebelusa in plin praf, nu se irita de la asta. Tinand cont ca se naste vara, pot aparea iritatii de la caldura care trec singure. De aceea nu trebuie infofoliti. Mai degraba s-ar putea irita de la toti curiosii care-ti vin in vizita si vor sa o ia in brate, sa o pupe, sa vezi razboaie atunci. 
Camy, nu exagera cu greutatile ca mai ai putin. ![]()
Anaxena, cred ca se impune o vizita la dr, poate si ceva repaus. Ai grija de tine! ![]()
Sun, urata faza cu tipatul la un copilas de 1 anisor, nu ai ce sa le faci la asemenea parinti, ei o tin tot pe a lor. ![]()
Felicitari tuturor celor care au primit vesti bune la controale/ecografii! ![]()
Diana
31+
si Iulia
(15.07.2005)
truli-luli spune:
Sun sunt perfect deacord cu tine, si pe mine ma revolta sa vad semenea comportament din partea parintilor. E foarte adevarat ca exista n motive pt care sa iti pierzi rabdarea dar varsatul nervilor pe copil nu aduce nimic bun. Pt ei e ceva de neinteles, care nu duce la intelegere ci doar la frica. Eu la Ana prefer sa repet de 100 de ori sau, pt ca stiu ca un refuz sec de genul "Nu, nu ai voie ca asa spun eu" nu o multumeste pe fiica-mea, prefer sa raspund mai nuantat, de genul "da, poti face asta dar mai tarziu, dupa ce mananci/te speli pe maini/maine pt ca acum e deja tarziu....." si e mult mai dispusa sa ma asculte atunci cand primeste explicatii mai detaliate. Am facut asta dintotdeauna, ba chiar radea cineva de mine cand avea Ana vreun an jumate si se straduia sa indese in gura mai mult decat putea ca in loc sa ii iau mancarea din mana eu ii spuneam calm ca nu se poate, mai intai sa mestece si sa inghita ce are in gurita si abia apoi sa mai ia. Si zau ca ma intelegea. Eu zic ca tocmai pt ca am incercat sa ii explic tot si sa ii prezint alternative ne intelegem asa bine. Sa nu credeti acum ca nu avem contradictii, sunt si situatii pe care nu le accepta si pleaca trantind usile dupa ea (deh, e personalitate puternica leoaica mea) dar sunt mai rare. Oricum pe mine ma seaca in suflet privirea unui copil dupa ce a primit o palma, e asa de neajutorata si frustrata ca tu care esti mare si teoretic mai intelept nu ai alte argumente decat bataia. Sau asa vad eu lucrurile.
Cami
29s+ cu
si
ANA (17.08.2005)
poze Ana
varsta Anei
Dianami spune:
Am si eu o intrebare pt. fetele din Bucuresti (in special de prin sect. 6). De unde v-ati luat halate de spital? Al meu e din material ca de prosop, dar subtire, insa acum imi dau seama ce caldura e prin spitale, la Iulia ma schimbam de cateva ori pe zi, era canicula. As vrea unul cu maneca scurta, lung si f. subtire. Dar nu model din ala de babe
.
Diana
31+
si Iulia
(15.07.2005)
iriss27 spune:
Buna fetele,
Sunt la a 2-a sarcina, in sapt 29. Am ramas insarcinata la scurt timp dupa prima sarcina, la 9 luni. Atunci am nascut prin cezariana. De scurt timp, de cand a inceput sa imi creasca burta mai mult, am dureri de spate destul de mari si uneori ma doare si in zona operatiei, practic bucata mica de muschi din zona pubiana (nu stiu daca pricepeti ceva). Mi-e frica sa nu imi "crape" operatia, desi nu stiu daca se poate intampla asa ceva.
A folosit cineva centura prenatala in perioada sarcinii? Daca da, ce model? Am vazut ca sunt unele care sustin doar burta, altele care imbraca toata burta si un al treilea model care are o bareta de sustinere sub burta si alta deasupra.
Aveti idee care ar fi mai utila/practica? La ce pret sunt, etc ...
VA multumesc anticipat.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008
SunSmile spune:
Mishuc ziceam si eu ce-am citit la mamicile de mai-iunie, si anume ca in Municipal e o noua regula...fara epidurala. Acuma...nush ce sa zic, eu m-am gandit ca avem ceva fete care vor naste la spitalul ala si am zis sa le avertizez despre ce am citit!
Diana desi stau in sectorul 6, habar n-am de unde poti lua halat mai frumusel. Cred ca totusi in hypermarketuri...
Ce ma bucur sa citesc de mamici si viitoare mamici ca voi...asa trebuie! Cami...si eu innebunesc cand vad frica si frustrarea din ochisorii copiilor, atunci cand primesc palme. Uof...
Iris imi pare rau dar nu stiu sa te ajut! Insa nu cred ca ti se desprinde operatia...probabil e doar senzatia ta, din cauza presiunii burticii!
SUN
34+