Peste in conserva

Peste in conserva | Autor: dan_danyela

Link direct la acest mesaj

Buna. Timea mea are 1an si 2 luni si e innebunita dupa pestele in conserva,mananca cam de 3-4 ori pe saptamana si sincer nu stiu daca e sanatos la copii asa mici. Specific ca mananca macrou file in sos tomat ,dar nu ii dau decat pestele fara sos,si ii mai place foarte mult tonul dar fara ulei doar cu lamaie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Io stiu ca nu sunt bune conservele nici pentru oamnei mari daramite pentru copii si cu varsta asa de frageda ca a ta.
Daca nu ti-ai pus intrebarea asta cand i-ai dat prima oara de ce ti-o pui acum cand a devenit un obicei sa-i dai peste la conserva?

Si io ii dau peste insa facut de noi in casa si stim exact cum este preparat.
Toate au timpul lor si nu inteleg de ce unii parinti se grabesc sa-si indese copii cu detoate de la varste asa de mici.Adica are o viata in care poate manca orice ;de ce sa nu-i protejam la inceput ? mai ales ca putem..........................

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE INTALNEALA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

Buna, eu zic ca nu e f sanatos pestele la conserva, incearaca sa-i cumperi tu peste proaspat pe care sa il gatesti la cuptor in diferite combinatii, in folie de aluminiu, cu legume, cu sos, in saramura, poate ca vei gasi o metoda de al gati care sa-i placa la fel de mult ca cel din conserva
O zi frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dan_danyela spune:

Acum am si eu o intrebare cu riscul de a fi blamata. Ce este nesanatos la o conserva de ton in tot ce contine este ton si ulei. Eu stiu ca procesul tehnologic consta in sterilizare la temperaturi foarte inalte tocmai pt a se distruge orice microbi,iar daca gresesc cumva va rog sa ma corectati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Originally posted by dan_danyela

Acum am si eu o intrebare cu riscul de a fi blamata. Ce este nesanatos la o conserva de ton in tot ce contine este ton si ulei. Eu stiu ca procesul tehnologic consta in sterilizare la temperaturi foarte inalte tocmai pt a se distruge orice microbi,iar daca gresesc cumva va rog sa ma corectati



si eu stiu la fel ca tine, deci nu te corectez

eu gatesc peste des insa iau file congelat pe care il fac la cuptor. dar cateodata sambata dimineata mananc conserva de peste si atunci ii dau si fetei sa guste (fata mea are un pic peste 2 ani)

mie nu mi se pare o tragedie daca ii dai conserva accidental insa as merge mai mult pe peste gatit daca ii dai de atatea ori pe saptamana.
pestele e un aliment foarte sanatos si din nefericire multe familii il gatesc foarte rar, poate tocmai ca e dificil de procurat daca il iei proaspat. din cauza asta eu il prefer pe cel congelat, stiu ca il am in congelator si il pot face oricand am chef.


Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by dan_danyela

Acum am si eu o intrebare cu riscul de a fi blamata. Ce este nesanatos la o conserva de ton in tot ce contine este ton si ulei.

botulism, de ex.
poti sa-i prepari acasa din peste proaspat(cel pe care il cumperi viu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruka spune:

I-am dat si eu baietelului meu de vreo 2 ori dar prefer sa-i fac acasa. De cand eram insarcinata am ramas cu frica de toxina botulinica si acum incerc sa evit conservele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruka spune:

Darria, am fost pe aceeasi lungime si cam in acelasi timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Noi am inceput cu pastrav la cuptor, amestecat cu orez. Dar apoi nu l-a mai vrut, asa ca am incercat variante, inclusiv conserva si chiar crochete de peste.
In cele din urma, vazand ca ii place cu sos tomat/lamaie, am inceput sa-i fac peste (proaspat sa congelat) la cuptor sau pe grill. Ca sa ii placa, am adaugat sos tomat facut in casa sau lamaie.

Nu stiu ce sa zic despre conserve - dar sunt convinsa ca au conservanti, amelioratori pt gust etc-uri pe care incerc sa le reduc cat mai mult in alimentatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu nu as merge asa departe incat sa imi fie teama ca din conserve fac botulism. din cate stiu eu nu au mai fost semnalate cazuri de mult si mai stiu ca sansele sa faci din conserve facute in casa sunt mai mari decat din cele din comert care trebuie sa respecte niste reguli de sterilizare. am citit pe wikipedia ca botulismul poate fi facut din diverse, inclusiv din miere. si am mai citit ca in ultima vreme sunt niste reguli stricte pentru prepararea conservelor distribuite in magazine.

in Belgia conservele nu sunt contraindicate nici copiilor mici si nici gravidelor. dar acuma astia or fi mai stricti cu regulile de igiena si sterilizare, cu toate ca multe conserve sunt importate.

ceea ce am constatat insa e ca multor oameni le e frica de tot ceea ce nu e proaspat - conserve, borcanase de copii mici, lapte UHT. stiu multe persoane care afirma cu mana pe inima ca borcanesele de copii mici au E-uri, cu toate ca nu e deloc asa.

acuma, na, si pestele proaspat de la magazin poate sa nu fie asa "proaspat" si poate riscul de imbolnavire e si mai mare. cred ca singura solutie care iti ramane pentru a fi 100% sigura de calitatea pestelui pe care il gatesti e sa iesi cu undita pe Tarnava...

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

pescuit pe tarnava numai dupa analiza apei, sa fie sigura ca nu e poluata

Adela si bebe Darius (7.11.2007)

Mergi la inceput