Alra ai fi surprinsa sa afli cate cazuri de botulism au fost la noi in ultima vreme. Desi trebuie sa recunosc faptul ca si eu cumpar ton la conserva. Acum depinde f mult si ce fel de conserve cumperi, daca e de calitate pestele cred ca nu sunt probleme.
Imi place, alra, cum gandesti la capitolul mancare
........Ti-am citit postarile si pe la alte subiecte legate de mancare si ma regasesc in multe din parerile tale.
Danyela, ...hmmm...si mie imi place pestele din conserva...mi s-a facut o pofta acuma(ca-i si ora pranzului). Noi insa il mancam destul de rar...nu stiu exact de ce, cred ca pur si simplu prefer sa cumpar peste proaspat, dar din cand in cand ni se face pofta...Copiilor mei le-am dat mereu sa guste, dupa varsta de un an, fara sa-mi fac griji. Chiar mi-aduc aminte ca la fata, care are 8 ani jumate, am primit o carte care se chema Mama si copilul parca, scrisa de englezi si tradusa in rom. (acum 8 ani parca nu se gaseau asa multe carti despre cresterea copilului ca acum) si in carte se mentiona ca dupa ce copilul implineste un an i se poate da din cand in cand ton din conserva.
Cred ca singura recomandare pe care ti-as da-o ar fi sa ai grija atunci cand cumperi conservele sa nu fie cumva ruginite sau lovite(adica sa nu aibe tabla indoita si capacul sa nu fie bombat). Stiu ca recomandarile astea sunt valabile ptr. orice tip de conserva.