Copii din 1995-1998(20)
Raspunsuri - Pagina 13
agho spune:
Mihaela, frumos concursul, relaxanta petrecerea, dragutza poezia!...Foarta multa activitate la voi! Am citit despre ochelari, bn ca v-ati dus la control! Vacanta minunata!
Andra, Flower, ce matinale sunteti! Eu inca ma intorceam de pe o parte pe cealalta la ora cand scriati. Dupa o leneveala si-un mic dejun copios, l-am lasat pe And. la calc., iar Ana dupa mine in bucatarie fiindca a poftit la clatite. A luat cartea de bucate, mi-a citit reteta, am facut compozitia. (N-am mai facut demult si-aveam oroare sa nu se lipeasca de tigaie. Nu stiu cum am facut ultima data, dar mi s-au lipit si de-atunci nici c-am mai facut.) Am pus compozitia in frigider si apoi m-am apucat cu minorii de treaba. Sunt fff multumita, ei au sters praful (cu spray) si-au aspirat. Pacat ca nu-i puteati vedea in actiune, si eu eram uluita. Ne-am inteles extraordinar de bine. Ana si-a spalat (stand in cada) ghiozdanul, sandalutzele...Am avut timp si de relaxare, tot Ana m-a ajutat la facut clatitele. Cand a venit sotul, am mancat impreuna, a fost frumos. Apoi fiecare s-a relaxat pe unde a putut, dormit, Tv sau calc.
E o zi frumoasa, dar n-am mai avut energie ca sa iesim afara in parc.
Am avut mult spor cu ajutorul copiilor.
Flower, distractie placuta pe faleza si succes la concursuri! Poate o vom vedea si noi pe Cora la Tv.
Ana68, ma miram eu ca scrii tu azi! Ei, asta e daca ai avut multe zile libere de sarbatori. Dar asa mai scrii si tu sambata.
V-am descris cum se sustine exam. in eventualitatea in care veti fi intr-o situatie asemanatoare pe viitor.
Andra, am ramas siderata de cum se pune probl. la selectia pt. cls. A!!! Dar tu tot ca tine ai facut. Pe cuvant daca nu ai 100 de bile albe de la mine! Pe cuvant daca nu merita niste palme peste ochi "invatamantul" asta de tot..."respectul"!
Cu niste parinti ca voi, Robert va avea exact ce are nevoie!
mihaela_s spune:
Azi am inaugurat plaja de pe Gotland, e o plaja superba la 10 km de Visby, cu nisip fin si apa curata, cu nisip pe fund...parca eram in Grecia! Turistii inca nu au sosit prea multi, asa ca plaja era aproape goala. 25 de grade afara, o vreme superba de plaja...apa cam 14-15 grade, toti faceau baie. Eu n-am indraznit mai mult de a-mi balaci picioarele, in schimb Diana si Silvia s-au bagat de tot in apa si tot strigau si se distrau. La sfarsitul zilei, Silvia a decalarat ca a fost ca o zi de concediu...seara am mancat la restaurantul chinezesc, ca sa incheiem o zi frumoasa. Maine fetele vor la vattenland, adica aquapark, dar cred ca vom merge tot la plaja...mai vedem. Asta dupa petrecerea de la ora 14...
Noa va pup, sa stiti ca v-am citit si promit ca luni sa va iau pe indelete. Pana atunci sa aveti o duminica frumoasa, si un inceput de saptamana cat mai bun!
vorbe de copil...
Hobby
mhldvrc spune:
1 IUNIE tuturor copiilor
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
mhldvrc
mihaela_s spune:
tuturor copiilor!!!
vorbe de copil...
Hobby
Ana68 spune:
Salutare fetelor,
La noi 1 Iunie s-a petrecut mai mult dupa amiaza...cu cirese si capsuni,catei si gazde minunate si copiluti zvapaiati...
Azi am luat-o da cappo...si tot secretariat.Imi fac curaj sa merg saptamana la scoli...tineti pumnii!Cre' inainte sa merg trag o vodca mica la bord,sa am curaj maxim!
O saptamana excelenta va doresc si vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
flower-power spune:
Happy Monday ,dragelor ! Si La multi ani !retroactiv tuturor copilasilor si celor care se mai simt copii !Noi am avut in we zile pline dupa cum si preconizam ,am imbinat distractia cu-n pic de munca ,pe ultima suta-nainte de vacanta ,utilul cu placutul .O sa pun la un momentdat poze ,sper ,cum mai bagam noi un ochi pe la geogra ,la ist si chiar la mate printre sporturi in aer liber ,gratare si alte indeletniciri de sezon .S-au distrat bine si la activitatile organizate de 1 iunie ,au primit de toate ,inclusiv de la noi ,parintii ,am avut grija sa fie ceva mai subtirel de data asta ,avand in vedere ca tat-su zise ca de pasti ,iepurasul a venit cam incarcat si sa mai simteasca si el ca e si-n functie de
prestatia lui .Dupa-amiaza merg la sedinta cu parintii ,cu inv +directiunea scolii .E prima data in 4 ani cand catadicseste directiunea sa ne bage-n seama .De ce credeti ?Este ,dupa cum unele dintre voi stiti ,momentul in care unii dintre cei mai buni copii migreaza catre
scoli mai bune daca este cazul sau
catre colegii si licee .Si atunci
...coboara si ei din turnul de
fildes pt a ne convinge de cum ne da noua scoala
asta lapte ,carne ,branza ,oo ...Nu stiu daca vor fi si noii profesori pe care-i vor avea dintr-a 5-a ,oricum date fiind notele pe care le-au obt la testarea finala ,respectiv media clasei ii face automat clasa care va invata dimineata si va avea profesorii cei mai buni .Deci ,dupa cum vezi Andra ,cam asa se procedeaza pe la noi ...Cate bordeie ,atatea obiceie ...As minti daca as spune ca elevii acestor clase nu au parinti cu o anumita situatie materiala (in majoritate )desi ei sunt triati vezi ,dupa performantele scolare la nivelul sfarsitului de cl a4-a .Cum au ajuns ei in aceasta clasa ,asta e deja o alta discutie ...Au venit cu ...dedicatie ...la scoala stiuta pt performante si s-au inscris in masura in care a fost posibil (functie de cum s-au dezmeticit parintii)la duamna cu cele mai bune rez din serie ...Faptul ca noi am nimerit aceasta duamna ,in mod special ,ghesheftul nostru ...Femeia a fost si este extrem de relaxata ,dupa cum ,v-am agasat deja destul pe-aici ...Rezultatele ...exista .Cum ?...ne priveste pe fiecare in parte ,daca dorim performanta sau
un nivel mai ridicat ...Iata de ce
Sanca ,ma gandesc deja sa ne indreptam pasii catre alte meleaguri ca sa zic asa .Bineinteles ca nu7 am garantia ca va fi nemaipomenit de incredibil,sigur ca stiu si pot presupune ca vor fi si aspecte care nu vor fi tocmai ceea ce ne dorim ...Eu m-am informat cat am putut ,am discutat cu elevi de la gimnaziu ai acestui colegiu ,cam stiu din interior cum stau lucrurile ...Daca lucrurile nu ar fi atat de amestecate si de imprevizibile ,de la an la an si
uneori chiar in decursul unui an scolar ,daca lucrurile ar fi mai asezate si ai sti de pe acum cum vor
sta lucrurile cand vor incheia gimnaziul ar mai fi cum ar mai fi ...Altcum ...e destul de dificil ...De-asta am spus ca dorim sa mearga la testarile pt colegiu (unde nivelul e f. ridicat )astept sa vad incadrarea profesorilor pe care-i
cam stiu ,functie de seriile si rezultatele pe care le-au scos
si de la scoala la care e acum TB si de la colegiu si incercam apoi sa luam
decizia cea mai buna ...pt el...asta in cazul in care va si fi admis ,desigur .
Ana ,si pt tine care stiu ca si tu treci zilele astea prin incercari de schimbari,scriam ca zilele trecute ,mergand la colegiul unde dorim sa-l isnscriem pe TB ,sa vedem care-i oferta ...ce acte ne trb ,ma hotarasc asa in pripa sa intru si intr-o alta scoala ,aflata in drum ,omoloaga cumva scolii in care e acum TB ,una dintre cele mai bune din oras ,sa prospectez si aici oferta ...Sub nici un motiv nu l-as fi inscris pe TB aici ,cunoscand cam cum procedeaza directiunea si profii ...Am vrut sa vad daca ei fac clase speciale sa-mi dau seama cam cati pot veni dinspre scoala asta catre colegiu ...Nu numai ca oferta nu era la vedere ca in partea cealalta de unde veneam ,dar nici secretara nu era la curent ,chipurile, si asta in conditiile in care mai sunt ,practic cateva zile pana la inchiderea anului scolar .Mi-a spus insa sa intru la director (cumva pe un ton si cu o mimica ,el stie ,siguuur)Astept ,ceva ,iese el ,discutia s-a purtat pe hol ,intre doo chestii pe care le rezolva .ii zic ce ma arde ,respectiv ,sa-mi transfer ,chipurile copchilul catre scoala lui ,si vreau in taman clasa aia de invata dimineata .Pai sa vedem ...dar de ce tocmai in clasa aia ...si uite-asa din discutie ,am aflat ca se strofoaca sa gaseasca o metoda sa faca acea clasa ,cu toate ca legal ,de la minister nu mai au voie sa scindeze colectivele de elevi ,doar catre trecerea catre o alta forma de inv sunt permise de fapt aceste testari ...dar la presinea parintilor care altminteri isi iau progeniturile si pleaca si fix pe ai mai buni ca nu trece oricine de testarile de se dau pe la licee ...
sunt nevoiti sa faca ceva ...Omu ..era deschis la dialog ...if you understand what I mean ...asteptau si ei ultimul consiliu profesoral sa se decida ce si cum .Si asa am aflat eu ...daca vor mai fi tot atat de multi copiii dinspre sc 7 si in acest an ...sau nu ...Eu zic sa te calmezi ,sa lasi la o parte nervii ,ca doar de-aia il transferi ,sa-i fie mai bine ,si sa nu speri in minuni ,vb ,cuiva pe-aici .Copii sunt cam la fel peste tot ,in diferite marje ,bineinteles functie si de mediu ,cu Alex trb sa lucrezi ,el trb sa inteleaga ca fiind peste medie sau chiar cel mai bun va avea si potentiali colegi care nu vor fi tocmai incantati de asta ...Nu trb decat sa le ignore rautatile...zic io...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Ano ,nu-ti mai fie teama ,e copilu tau nu al statului si nici al scolii ,daca dincolo te primeste n-are cum sa nu-ti dea drumul de aici ,n-ai nevoie decat de foaia matricola si chestii de la cabinetul medical .Singura treaba e sa nu functoneze firul scurt ,sa-l sune derectoarea actuala pe viitorul derector si sa-l convinga sa nu te primeasca ,dar n-o fii dracu atat de negru .Tu fii serafica ,ccc cand te duci la actuala ,zi-i ca te muti si ca-i departe si-i e greu sa vie ...de-astea .I mportant e sa te rezolvi Hai ,ca poti ! Stiu io!Pt copiii nostri putem orice
Io o sa ma transform intr-o musca sa viu sa te vad cum joci travesti ...Serafica
Mara mami de Tibi-Mares
mihaela_s spune:
Happy Monday si de la mine!
Mara, iti inteleg perfect framantarile...anul trecut le aveam si eu dar am renuntat cand am aflat ca nu mai e cazul ca Diana sa inceapa cl.5-a in SM. Tu stii mai bine care sunt "situatiile" si unde merita sa ramana TB. Eu doar iti doresc succes in rezolvarea cu succes a transferului.
Asadar distractia voastra s-a imbinat cu munca...frumos. Chiar astept poze!
agho, ce frumos te-au ajutat copiii! Era in ideea ca urmeaza 1 iunie? Interesant costumul pe cae si-l doreste Ana, am mai studiat si eu personajele pe net...succes in confectionarea/achizitionarea lor. Cum mai esti cu spatele? Eu am patit de cand sunt aici o data, in timp ce aspiram...nu m-am mai putut indrepta. Diclofenacul m-a salvat!
andra, ce povesesti tu acolo de formarea claselor...suna urat de tot, sincer asa criterii nu am mai auzit...adica inteligenta copiilor se masoara in banii parintilor? Mie mi se pare discriminare clara, huh, ce revoltata sunt! Nu e corect si drept defel!
Cum a fost la analize? Sper ca Maria a fost cat se poate de cuminte...nu pot sa va povestesc ce "circuri" facea Diana la analize...uoooof! Cu Silvia inca nu am avut ocazia, noi cu totii am scapat de analizele ministeriale, am plecat chiar inainte de ziua Silviei, hartia a venit dupa ce noi eram in Suedia...apoi Dia si Ovi sunt din noiembrie, eu din aprilie...
Ana-Maria, frumos v-ati distrat de 1 iunie, bravo! Ati fost la vreo timisoreanca acasa?
Succes si tie cu mutatul lui Alex! Tin pumnii!
Despre noi: ieri am fost la party de care va spuneam, copiii s-au distrat de minune. Au fost mai multe colege din grupa Silviei si ea s-a simtit excelent. Am mancat, apoi am avut fika-evenimentul cel mai important pentru copii dar si pentru adulti: prajituri, tort, suc si cafea/ceai. Mama care a dat petrecerea( are 3 copii din care cel mic are 5 luni) a organizat la sfarsit un concurs pentru copii-sa caute in tufisurile din curte pachetele cu cadouri, orientandu-se dupa harta. Fiecare pe rand trebuia sa-si gaseasca pachetelul...a fost haios si interesant. A fost si o fetita de varsta Dianei asa ca nu s-au plictisit niciunele. Apoi am mers iar la plaja, am stat pana la 19.30, soarele era inca sus(nu stiu daca v-am spus dar la ora 23 e inca luminat cerul, soarele apune acum la 21.40 si rasare la 3.55. Sotul meu spunea ca a stat intr-o noapte mai tarziu si la ora 2.30 deja incepea sa se lumineze...). Am stat la soare, copiii si Ovi au facut baie, au inaltat zmeul si la sfarsit am jucat volei. Ca in vacanta, pacat ca azi a inceput o noua saptamana, vremea e la fel de super...
Am pus si poze.
Diana are ultima saptamana de scoala...miercurea viitoare au festivitatea de inchidere, la biserica. Canta fiecare clasa cate un cantec de final, probabil s-a ales biserica pentru rezonanta.
Iar saptamana asta e pliiiina de activitati: sportive, dans, repetitii pentru miercuri, plimbari...merg acasa la proful lor care iese la pensie ca sa pape tort...si tot asa...Azi si-a facut curaj si a mers la scoala cu bicicleta, desi Ovi a plecat 20 de minute mai tarziu cu masina, putea sa o duca si pe ea. Dar are de gand sa mearga pana la librarie, a vazut ca e o oferta la carti(o coroana un hectogram de carte ) si vrea sa cumpere si ea ceva carti...asa ca bicicleta i s-a parut o solutie foarte buna.
Miercurea asta mergem la grill cu parintii, copiii si educatoarele Silviei, probabil se vrea si asta un fel de banchet. Asa ca o tinem tot intr-o activitate, nu ne plictisim.
Va doresc o saptamana frumoasa!
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Fromoase poze Miha ,cam asa ne-am distrat si noi ,numai ca-n poiana lui Iocan ,in padure ,pe malul unui lac ...la gratare si nu ne dam dusi cu una cu doo ...Doar ca io cu pozele-s mai lenesa ,daca le fac nu le descarc curand ,daca le si descarc ,nu le prea pun ...Oricum ,shtrengaritza ta m-a dat gata ,are o privire mai ales cand se uita peste umar ...
Din ciclul "Tu sigur ai stat in Ro?",poti s-o iei si pe Agho din cand in cand ...Ia sa le intrebi pe fetele din US si Canada ...Am io o vaga banuiala ca si-acolo tot in fonctie de cati bani au parintii...Bine ,pastrqand totusi proportiile ...
Mara mami de Tibi-Mares
mihaela_s spune:
Mara, stiu si eu ca in Ro primeaza banul inainte de orice...nu asta-i problema. Dar ca sa se "faca" clasele in functie de averea parintilor asta e prea de tot. Stiu ca ccc copiii cu parinti banosi au "prioritate" in multe probleme, uneori notele sunt date in functie de cat a contribuit tata la fondul clasei sau a invatatoarei/profesoarei. Stiu ca ma repet...sunt socata...criteriul asta chiar m-a dat gata! Andra, toata lumea tace acolo si nu zice nimic, e bine pentru toata lumea asa?
Eu pun poze in primul rand pentru sora si cumnatul meu, pentru mama si rudele din Ro. Si daca le pun, le impartasesc si cu voi...
In USA banuiesc ca la scolile de stat merg cei care nu au "posibilitati". Nu stiu ce inseamna asta de aceea am pus intre ghilimele. Iar cei care au bani nu se amesteca la "stat", automat dau banii si merg cu cei care isi permit. Atat stiu eu, astept sa ne spuna fetele de acolo cum e. In Canada cred ca e cam la fel...poate ne impartaseste mQQm.
Aici nu da nimeni nimic la profi ca sa "stea in fata". Va dati seama daca Diana a fost intre primii 3 de la ea din clasa...rezultatele la teste pe care nimeni nu le poate contesta, parerea profesorului ca e foarte multumit de ceea ce poate Diana, atat a contat. In rest nu stiu alti copii cum sunt, nu stim cine sunt copiii din frunte, nu asta e important. Dar v-am mai povestit.
Noi am luat profesoarei de la Komvux cadou la sf. de semestru, cand am fost la ea acasa. A fost un fel de multumire pentru orele pe care le-am avut, au contribuit si cei care vor repeta semestrul.
Copiii din clasa Dianei nu stiu daca vor lua ceva profesorilor lor. Nu stiu daca v-am spus, dar in toamna Diana va avea alti profi, toti 3 pleaca...unul in pensie, alta a luat post de director adjunct la o alta scoala si a 3-a pleaca pe continent, unde locuieste prietenul ei. Nu mi-a spus Diana nimic, n-am primit vesti de la parinti daca se organizeaza ceva. Daca nu va fi nimic, eu voi lua flori la festivitate...
La fel nu stiu nici la Silvia cum este...la serbarea dinainte de Craciun am vazut ca au mai dus copilasii flori sau pachetele mici la educatoare. Sunt si eu cam in dilema cu asta...poate tot niste flori vom lua si mai vedem daca duc alti parinti altceva...macar sa luam aminte pentru la anul...
vorbe de copil...
Hobby