Copii din 1995-1998(20)
Raspunsuri - Pagina 12
agho spune:
Flower, special for you! Am retinut din prima dorinta ta, numai ca Ana nu avea fisha cu subiectele si-aseara, special pt. tine, am intrebat-o ce subiecte au avut la romana. Stai jos te rog, nu te ambala, nu impotriva noastra, doar impotriva alora de la tine de-acolo din citadela (- maaamaaaa ce cuvant am scos!!!)
"Praslea cel voinic si merele de aur" iti spune ceva? Au avut un text din ac. poveste, au avut de raspuns la cateva intrebari referitoare la textul respectiv ( de ex. "De ce imparatul nu putea gusta niciodata din mere?")
Alt subiect a fost cuvinte opuse, respectiv sinonime (Un ex e niciodata - intotdeauna etc).
Subiect de gramatica cu partile de propozitie, dar nu pot sa detaliez.
Astea sunt culese din amintirile Anei si stiti si voi cum sunt copiii. Dupa ce fac, sterg cu buretele. Ultimul subiect a fost de facut un text cu titlul "In vacanta". Ea mi-a spus ca a facut un text, dar cam "nesarat" (cuvantul ei).
Sper ca ti-am satisfacut macar in parte curiozitatea. Ti-as fi scris aseara, dar era ff tarziu si recunoaste ca asa ai dormit mai bine. Acum n-ai decat sa-i "mitraliezi" pe cei de la tine.
Azi mi-am luat o zi din concediu ca sa-l insotesc pe And. la exam. KET care a fost sustinut cu reprezentanti ai British Council, in niste sali inchiriate in sediul Camerei de comert si industrie a Rom., care-i pe cheiul Dambovitei, intre P-ta Unirii si Timpuri Noi.
Ideea e ca ora pt. 1. Speaking era 10, dar copiii erau programati fiecare la ore diferite. Noi am ajuns la 9.30 si And. era programat la 11.30. Asa a fost pt. toti, pt. ca 2. Reading & Writing era la 13.30 si durata a fost de o ora si 10 min.
Dupa o pauza de 15 min. intrau la proba 3. Listening (timp 30 min.)
And. a intrat la prima proba cu un coleg (intamplarea a facut ca lipsea alta pers.) si la mom. in care trebuiau si sa discute unul cu altul nu s-au incurcat reciproc ceea ce e bn.
And. s-a incurcat putin la a-si spune numele de familie pe litere (in engleza) si nu-l exersase, s-a incurcat fiindca e luung...
Proba 2 a decurs ff bn pt. el, a iesit cu juma de ora mai devreme din sala, a zis ca a fost ff usor.
Proba 3 i s-a parut mai grea, ca nu a inteles unele cuvinte.
Dar eu cred ca va fi bn.
Ana68, se pare ca nu razbesti usor in fata aliantelor.Eu fac ca trenul daca nu m-asculta. Dim. si Ana se trezeste greu. Ora 21.30 e ideala de culcat, dar mai "inchid ochii" si ora a devenit intretimp 22 sau 22.30. Dar cine se trezeste cu ochii "carpiti" a doua zi?...
May, Ana, mi-am dat eu seama cat de "gingasa" esti uneori cu "tovarasii/ele" si mi-e mila de ele "maica", daca intra pe mana ta.
Alma, ocupata, obosita, dar tot nu te-ai lasat si te-ai dus la spectacol! Iar la faza ca s-a intors la o colega nu mi se pare deloc corect. Doar nu i-a suflat colegei rezolvarea. Mi se pare nedrept sa-i scazi un punct din prima, fara macar un avertisment. Parca ai mai povestit tu ca "d-na" are un cui impotriva ei. May, chiar si-n capul copiilor ff buni sa sari. Pai cu cei zabauci ce mai faci?!... Li se scarbeste de tot de scoala copiilor.
Am vorbit cu mama unui coleg de-al lui And. si mi-a zis ca baiatul ei tot e nemultumit de faptul ca prof. lor de romana se comporta urat, in sensul ca tipa la ei, ii face in tot felul. Si la-m intrebat si pe And. de treaba asta si mi-a confirmat. Nu i s-a intamplat lui personal, dar tot e deranjat de astfel de manifestari. Cica l-a speriat "duamna" pe unul odata pt. ca s-a enervat pe altul si-a bushit cu pumnul chiar in catedra care e lipita de prima banca (in care sedea "speriosu'"). Baiatul luat pe neasteptate a sarit in sus de frica.
May, am uitat sa va spun ca dimineata am facut o miscare brusca (m-am aplecat dupa ceva), si era sa raman asa aplecata. Ei, si-asa cu durerea asta (ca un junghi, ceva sucit, nu stiu) am circulat cu metroul etc) si treb. sa am mare grija cand ma ridic, cand ma asez.
In seara asta poate mi se face un masaj cremos (cu diclofenac), poate dezamorsez locul, fiindca am multa treaba si ajutoare mature n-am maine, doar "minore". Si incep si sarbatoririle de Ziua Copilului. V-ati pregatit cu ceva, ca noi n-am facut nimic?
Andra, vezi, asa mai aflam si noi cate ceva, rochii, iar rochii, mai strecori cate o cumparatura si pt. copii. Sa le porti cu placere!
Mihaela, felcitari pt. promptitudine! Ma refer la faptul ca esti mereu harnicutza si ne-arati poze si asa noi putem intelege mai bn cum e la voi, cum petreceti. Vad ca iar sunteti invitati la o noua petrecere. Suntei intr-o continua miscare. Ce ma bucur ca mai ramai in urma cu cititul.
Katy, multumesc pt. precizari, dar doar un pic ma "confuzaseshi". May, dar istoria asta a cautatorilor de aur si de comori chiar e frumoasa pana la urma.
Dar si-n istoria tarisoarei noastre cred ca tot despre asta se poate vorbi, c-au venit "unii" sa caute aur si-alte bogatii la noi, c-au venit si "altii", c-au venit si...puncte puncte...mai vin si-acum... Intr-o cautare continua sunt si la noi.
Sanca, ai intrat deja in we?...
Weeee minunat!!!
Si-o Zi Internationala a Copilului frumoasa si linistita!
agho spune:
Sanca, cum ma faci ut sa ma loghez casa pot pune mingiutele.Sunt duble, adica si pt. Matei si pt. sot. May, dar ce rau ati ajuns s-o duceti?!...
Sanca, daraga, aseara, Ana m-a asteptat ca pe un "cozonac", ma rog, ceva de genul asta, fiindca ii promisesem ca-i fac acele coculezte (cornitze). Cand era mica, ii statea tare bine, dar acum Eram si eu, si And, o priveam amuzati si cand s-a vazut in fazta oglinzii, si le-a desfacut imediat. Ea era dezamagita, mai mult suparata ca noi radeam...In fine, vedem in we ce facem.
Ideea e ca eu am intrebat-o cine-o sa-i faca ei acele coculetze, pt. ca eu sunt la serv.?!..
Si And. are carnaval marti, dar n-are de gand sa se costumeze in ceva. E ff sobru si intelectual.
flower-power spune:
Tot io Ramasesem datoare ...
Miha ,cum a fost la petrecerea cu
mancaruri innadite ? Adica de toate felurile ? cred ca v-ati simtit bine ,dupa cum vad c-a fost
la profa acasa .Sixtractie maxima la urmatoarea petrecere ,vad ca se tin lant .E de bine
Asa e Agho ,cum poti sa le
ceri rigoare unor copii cand in scoli vad din ce in ce mai tare ca-i
o chestie perimata ? Si-nca in scoala
la TB fiind o scola buna ,se
straduiesc totusi sa fie uneori mai catolici decat papa ,in sensul ca macar de ochii copiilor pastreaza aparentele mai mult decat in alte
parti .Zici ca And s-a dus atata cu tema nefacuta incat te-ai luat tu de ganduri ,asta-i una din fatetele dezinteresului .Tu prof ,faci pe alocuri ,iar lor elevi le pretinzi la clasa cate-n luna si in stele ... Bine ca vine vacanta ...
si mai uitam un pic ...pana la anu'
Ana ,stiu ca si al meu sot era patruns de Corut ,am doo rafturi in biblioteca numai cu el ,eu ce-am citit si intr-adevar m-a prins a fost "Formula fericirii " si
"Arta succesului la romani" ,i le-am facut cadou dar mi-am bagat si eu nasul si mi s-a parut destul
de interesant .Zilele astea sper sa nu uit sa-ti povestesc cum m-am vazut eu cu-n director de scoala ,cam pe miercuri ,asa ...
Andra ,nu te plictisesti de loc Crezi ca mie imi place s-o fac pe ...da cand vad ca nu prea mai apare nimeni pe-aici nu-mi place ,si iau masuri S-aveti bafta cu inscrierea Mariucai ,da daca zici ca ti-a zis de la obraz ,cu sfanta spaga romaneasca ,o sa iasa .Capsuni ,mi-am facut si eu de lucru c-o ladita adusa de cineva si-n we am activitate ,pt eventualitatea in care m-as fi putut plictisi .Dulceata de capsuni ,scrie pe mine ,desi-s una si una ,aproape ca nu-mi vine sa le fac dulceata .O sa pastrez o parte pt mancat si restul...
mQQm ,multam de impartasit experienta ,uitasem ca pe la voi functioneste treaba cu telefonul ,da nici cu mintitul nu te-ai confruntat ? Ai rezolvat cu biletul ?Ce ne mai spui de experienta lui Mr.P pe plaiuri mioritice ?Asta in caz ca te-au lasat aia de la Orange sa vorbesti cu el .
Sancaaa,unde-mi umbliiii?
Katy ,deci ne vedem in
Romana ? Parca te si vad urcata pe valize numa sa se-nchida .Citeam ca va taxeaza astia la secunda
cu bagajele .Io wii nu-mi iau ca cica
ala fit poate fi traumatizant
Alma ,ma bucur sa avem vesti despre tine chiar daca nu prea bune ,oboseala e generalizata problema ,dar sper ca te-ai mai remontat cu Goran .
Miha,succes in afaceri si copiilor in continuare
V-am pupit
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Sanca ,super tare
Io zic s-o lasi asa cum a picat ca poate te rezolvi si cu remodelarea dining si cu landscaping ,si mai pui si ceva de-o parte pt zile negre
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Agho ,merci ,nu voiam sa-mi fac decat o idee .n-am de gand sa ma duc peste ei .Doar ca dupa ce a dat testarile alea care-ai vazut cat de grele au fost ,azi imi spune ca marti si miercuri dau evaluari nationale .nu ca mi-as face mari probleme ,da ce fel de nationale-or fi de tu nu stii nimic .sau voi le-oti fi dat mai devreme ...degringolada totala .au presupun si motive sa ne tina in lipsa asta de transparenta .deduc acum ca testarile pe care le-au dat au fost pt a se alege clasa speciala ,si evaluarile fiindca pe-astea le da toata lumea ...sau nu ...?Deja nici nu -mi mai propun sa inteleg mare lucru ...Cre ca asta-i si planu'
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Flower, la noi in scoala nu se face nicio alegere de clasa speciala. (In paranteza fie spus, stii si tu unde s eintalnesc clasele speciale -in scoli speciale). Fiind 3 sau 4 clase de IV-a (la And. au fost numai 3 clase), una e intotd. mai buna din cauza de invatotoare. Adica e posibil ca intr-un an, mai buna sa fie "B"-ul, in alt an "A"-ul sau chiar "C"-ul.
Ei, si And. a fost la "B", Ana e la "A". Si pt. cls. cu elevi buni se gasesc dirigintii si prof. cat de cat mai buni. Cam asta se intampla la noi.
De ex., la And. d-na lor dirig. a luat dirigentia la cls. de nabadoioshi de-a VIII-a, fiindca terminau ca sa poata in anul urmator sa fie dirg. la cls. lui And.
La fel, prof. de engleza a Anei, n-a luat anul trecut dirigentie ca sa-i ia pe ei acum. Si evident ca vor avea 2 ore de engl. pe sapt. plus un optional de engleza.
Dar asa are si And. numai ca el are alta profesoara. D-na lui de enlg. e ff multumita de el, i-a dat acum 2 zile un 10 si-a doua zi iar un 10. La mirarea mea, And. mi-a precizat ca unul era la "optional".
Pe primul l-a luat pt. ca a inteles cum sta treaba cu verbul "did" nu mai stiu la ce timp...
Uite, am intrebat-o pe Ana, astea au fost testele finale de trecere in cls. a V-a (cum i-a pacalit doamna), altele nu mai sunt. May, aia de la voi, pe ce lume traiesc?...Daca reusesc, am sa mai vorb. si cu invat. ei.
Sorry, Ana mi-a venit cu schitza bluzei altei fete din desenul animat, Sakura, pt. ca aceasta fata nu are coculetze. S-a reorientat, numai ca Sakura are parul rozzzz.
Vrea neaparat sa fie bluza ca-n desenele animate. i-am explicat ca daca duc bluza la croit ma costa carnavalul ei, cat nu face. Acum mi-a explicat ca si pe o bluza normala se pot aplica niste snurulte cusute de mana, de parca mie imi place sa cos.
Sanca, trimite cecurile-ncoace.
mihaela_s spune:
Dragelor...abia ce am ajuns acasa de dimineata.
Mara, a fost frumos si interesant la festivitate. Totul a inceput cu un concurs pe echipe, de cate 7-8 persoane. Ce am avut de facut? Turul Komvux-ului(asa se numeste scoala) unde erau din loc in loc agatate hartii cu intrebari, 12 la numar. Noi primisem o lista sa completam raspunsurile. Intrebari de cultura generala, simple...Din loc in loc erau "statii", 4 la numar unde ne astepta cate o profa si am avut diferite probe: sa cantarim un mar, o carte si sa masuram 2 lungimi(totul din mana si ochi), sa jucam un loc-aruncarea unor bile la o "tinta", s-au acumulat punctele, sa scriem numele a 10 flori care erau insirate pe o masa, si sa aproximam 2 minute...profa dadea startul si noi trebuia sa spunem stop. Apoi a urmat un moment artistic-corul colegilor...cu 2 profi, unul canta la chitara. Superb! Am cantat si noi, i-am acompaniat tinand ritmul cu palmele...apoi a urmat momentul de "haleala"...mama ce de mancaruri...n-am putut manca din toate, am gustat mancare thailandeza, ca prea imi facusera pofta colegele thai tot semestrul la pranz...apoi sarmale arabesti care nu seamana cu ale noastre si ce mai stiu eu...tot felul ce am apucat. Apoi desertul-prajitura, fructe, cafea...a fost tare fain. La final s-au anuntat castigatorii concursului de la inceput si ghiciti? Grupa mea a castigat!!! A fost o surpriza totala, nu ma gandeam sa fi fost cei mai buni. Am primit premiu 3 pungi de dulciuri! Apoi s-au impartit "diplomele" adica calificativele pentru cei care am terminat suedeza incepatori, am aflat si eu ce colegi au luat examenul, din grupa avansata si care imi vor fi colegi la toamna daca vor continua. Apoi rectorul a tinut un mic discurs, simpatic...ne-a zis ca atunci cand el termina scoala, parintii il duceau la inghetata...acum putem si noi sa mergem, dar ne-o cumparam singuri. Apoi a citit o poezie scrisa de el, nu e poet dar a avut asa o ispiratie(si e prof de mate, apropo de ce povesteam acum cateva pagini)...spicuiesc putin din ea, ce imi amintesc...se numeste "Daca":
Daca Pamantul nu ar fi existat, nu ar fi existat Gotland
Daca nu ar fi fost atatatea limbi pe Pamant, nu ar fi existat Komvux
Daca nu ar fi fost atatea tari in lume, nu am fi avut ce descoperi
...Daca nu ar fi existat "daca", nu ar fi existat nici aceasta poezie . Simpatic, nu?
Iar la final am cantat cu totii un cantec de sfarsit de scoala, cum ne va lipsi ea peste vara . Surpriza pentru mine a venit mai apoi, cand am cunoscut-o pe o romanca de la cursul la care voi fi eu in toamna, numai ca ea a avansat si va merge mai departe...am povestit putin cu ea...apoi ne-am luat ramas bun de la profa si de la colegi...
Cam atat, nu stiu voua cum vi se pare, eu am fost impresionata de tot, a fost interesant, nou si cu multe surprize. Poate ca la anul nu voi mai fi asa...
agho, interesant testul lui Andrei, pe stil "suedez" , asa s-au derulat si examenele mele. Azi n-am mai luat aparatul foto cu mine, desi aveam ce poza...dar am vrut sa ma relaxez...
Sanca, da profa noastra sta la 10 km de oras, la "tzara" . Are o curte mare, nu stiu cat...cred ca vreo 20 de ari dupa cat am vazut eu. Casa aceea albastra din cateva poze e a vecinilor.
M-am distrat tare de Matei, e o figura...:)))).
Hai va pup, merg si eu sa ma odihnesc, azi am umblat cu fetele in oras la cumparaturi, apoi cu Diana la optician, i s-au marit dioptriile de la -1 la -2. Asa ca am lasat si comanda la ochelari, saptamana viitoare va vedea bine.
Va doresc un we placut, daca nu mai intru in we, ne "revedem" luni, ca sunt in vacanta!
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Neatza ,intru acu ,ca mai apoi nu se mai stie ,la ce program am ...
Tibi este iarasi invitat de Cora (cu care sapt asta s-a cam ciondanit )la un spectacol pt ziua copilului organizat pe faleza ,apoi concurs de biciclete ,role ,desene pe asfalt si o gramada de dulciuri ,baloane si alte distinctii...Cora a fost saptamana asta invitata de Antena 1 la filmari, la Buc ,pt niste editii speciale "Vreau sa fiu mare vedeta ",unde a castigat marele premiu ,o tabara la munte sau la mare la alegere ,o gramada de posete (pasiunea ei de moment ),o gramada de dulciuri si rechizite + ghiozdan si...3000 euro N-am aflat inca cc cand va fi programata emisiunea , oricum le-am inreregistrat si pe celelalte la care a aparut ...
Maine sunt invitatzi ,dimineata ,ca in fiecare an la Billa ,de catre un tatic din clasa ,director acolo,la un concurs de desene pe asfalt (anul trecut castigat de TB ,spre stupoarea mea ,care sunt de parere ca are doo maini stangi la desen ,un scuter )Se mai dau role ,skateboard ,plushuri cu personajele lor favorite ... si toti primesc cate o sacosoaica cu dulciuri ...de obicei ...plus baloane ,distractie ...
Am zis eu c-ai de bine la dixtractie Miha ,chiar mi-a placut cum v-ati distrat ...,again ?
Agho ,draga ,intr-o societate ca a noastra in care coruptia si disfunctionalitatile au atins apogeul in fix institutiile statului ,printre care si scoala ,nu ma mai mira atat de tare ca lucrurile stau asa .Cat despre cat de normal ar sta lucrurile si prin scolile din capitala ,da-mi voie sa am rezerve serioase ca ar fi asa ...
Felicitari englezului tau ,acuma daca merge la privat ,e cumva firesc s-o dea pe spate pe doamna se la stat ,la cam ce nivel se face acolo .Dar ,din nou ,nu generalizez .Majoritatea examenelor de limba ,de la un anumit nivel incolo sunt astfel structurate .
V-am pupit
Mara mami de Tibi-Mares
ralualexandrei spune:
Si eu care credeam ca-s prima,dar Mara la post ca intotdeauna
Mihaela_s ce de distractii pe capul tau,frumos n-am ce zice,cred ca e tare placut acolo la voi.
Agho bafta cu ,costumatia,iti tin pumnii ,sa fie fata multumita si tu fericita.Sa pui poze.
Ana iti doresc bafta cu directorii cu toate ca am eu un feeling ca se lasa cu scandal.
Alma despre oboseala eu nu vorbesc ca e starea mea normala,m-am obisnuit si cred ca se poate si mai rau de atat.
Sanca rochia am luat-o ptr mine,Maria e la rand vreau sa-i iau si ei ca in august are sor-mea nunta asa ca trebuie sa fim mumoase.
Am ras de boacana facuta de Matei si sotul se itea peste umarul meu sa vaza de ce raz asa cu pofta,ihiii asteptati-va la ajutoare de acu incolo.
Si acum daca tot se discuta de clasele speciale,pai sa zic si eu ca la scoala la fi-miu clasa speciala se stabileste de cand il inscrii la scoala pe baza ocupatiei si veniturilor parintilor,lucru care nu mi s-a parut fair,ce intereseaza cati bani fac eu,motiv pt care am refuzat sa completez rubricile respective si fii-miu a fost repartizat la B,de-a lungul anilor d-na invatatoare de la A i-a reprosat lui fii-miu ca de ce nu a venit la ea in clasa,el un copil asa dotat(a se citi cu parinti care au o situatie financiara buna),acum stau si ma gandesc daca am procedat corect pt ca am impresia ca aceea clasa a avut parte de cei mai buni profesori si de maxim interes,ufff nici nu stii cum e mai bine in lumea asta nebuna.
Azi mergem la analize cu Robert si Maria si am asa emotii sa nu faca urat Mariutza cand ii ia sange,ce sa fac trebuie sa ma lamuresc si eu cum stam.
Maine am intalnire cu gasca in Herastrau,abia astept.
V a pup.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Ana68 spune:
Salutare dragelor,
May cat de harnice sunteti la scris....bine ca azi sunt la secretariat in recuperare pentru vacanta de Paste si va pot citi...ca nu stiu zau cand as fi recuperat luni,cand tot la secretariat voi fi....bleah!
Anca....may,sunteti totali,pe bune...am ras de intamplarea cu 20 de dolari de m-am spart...pe bune de nu va trimit americanii ajutoare la usa...bestial!Pana la urma,deci,Mateiasu' mere la lego ala,da?
O sa vaz cum 'oi face cu directoarea...e si ea o femeie apriga...sper sa nu iasa cu scantei...oricum pe cererea respectiva tre' sa scriu motivul transferului...ne-am gandit sa scriem ca ne mutam in alta locatie,mai aproape de scoala noua.Vedem noi...
Agho,felicitari lui Andrei pentru proba la engleza!Ce bine ca stie sa vorbeasca fluent engleza!Bravo!Si ai grija cu miscarile bruste...cumplit de dureroase sunt!Sa ai sanatate si sa-ti revi!
Mara...sunt ochi si urechi,cum se spune...sigur am sa am ceva invataminte de tras din povestea asta si ma gandesc,zau asa,ce bine mi-ar prinde niste sfaturi referitoare la discutii cu directori de scoala.Pai sa aveti distractie maxima,ca citesc ca veti fi ocupati rau week endul asta!
Miha...chiar ca impresionat a fost la festivitatea aia...bine ca ai apucat sa gusti,macar,din toate felurile de mancare...eu as fi ramas cu gandul la ele,in locul tau,sa nu le fi gustat pe toate.
Dragelor...va doresc un week end minunat tuturor,LA MULTI ANI copilasilor de 1 Iunie,sa aveti parte de distractie maxima si sa ne revedm cu bine luni!Pupici!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana