praline belgiene (26)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

oana,

revin la noapte

ana, mama Mariucai (11.03.2007)
varsta mariei

www.sonia.as.ro" target="_blank">Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

oana ... ce ciudat suni... de fiecare data mesajele tale ma faceau sa rad si debordau de optimism chiar daca nu ziceai tot timpul lucruri din cele mai frumoase. asta ultimul parca e scris de altcineva.

nu te cunosc dar sunt alaturi. si te-as lua si la mine pentru o vreme daca nu as sta asa departe. tin pumnii sa iasa bine orice decizie ai lua.

PS. s-a schimbat legea si garantia nu mai e chiria pe 3 luni ci pe 2.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Oana, am vorbit si cu Bogdan: daca vrei, la noi esti oricand binevenita! Mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ror spune:

Draga Oana,

Sunt de-a dreptul socata,stau asa si ma gandesc, si parca nu-mi vine sa cred. Ne cunoastem de atata timp si nici macar o clipa nu mi-a trecut prin minte ca ai avea probleme in casnicie, si ce probleme!
Daca s-a ajuns deja la abuzuri fizice, fie ele cauzate sau nu de alcool, taie raul din radacina si elibereaza-te dintr-o astfel de relatie. O spun cu parere de rau, ptr ca stiu ce e in sufletul tau acum.
Draga mea, sunt sigura ca se vor gasi solutii pentru a inchiria un apartament, garsoniera. Te pot ajuta cu o parte din banii de garantie, pana te pui un pic pe picioare, si sunt convinsa ca si celelalte fete te vor sustine.

Mereu am zis ca pentru asta sunt prietenii, sa ai un umar pe care plange si-ti spune pasul si pentru a te ajuta la nevoie.
Ai multa grija de tine si te rog spune-mi daca pot sa te ajut si cu altceva.

Poate totusi reusesti sa vii duminica cu noi si in felul asta am putea sta mai mult de vorba.

Te pup si te imbratisez strans, strans de tot,

Ror

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Buna fetele,

iata ca nu inchei saptamana prea bine, v-am spus eu ca pe 1 trebuia sa intram in ap-ul inchiriat. astazi urma sa ne intalnim cu proprietara sa nea dea cheia de la cava, ca sa putem maine dimineata sa luam mobilele si sa avem unde le depozita pana duminica.
Ne ducem noi la rendez-vous si ce credeti ca ne spune propretara? cum ca nu e gata cu reparatiile si ca nu putem intra pe 1!!!!! mi-a picat cerul in cap cand am auzit!!! 1 e trecut alb pe negru in contract!
Ea de 2 saptamani a inceput reparatiile, si uite ca nu termina, desi noi ne-am indeplinit constiinciosi toate sarcinile: am facut contul cu garantia locativa, ba i-am dat si banii pe prima luna, de acum o saptamana si ceva! Si ea ma ia si-mi spune ca nu e gata! Mai are o groza de facut, pe alocuri nu era bine curatit parchetul ( zice ca e f rezistent) - si apoi trebuie sa-i dea 3 straturi de nu-s ce, cu pauze de 8 ore intre, plus de dat cu vopsea pe pereti.
Si cand i-am zis, pai noi ce facem? daca stateam la hotel si plateam 50 de euro /zi,deci 2 zile de intarziere = 100, se uita lung la mine, si -mi arunca replica "a, madame vrea sa respectam contractul ca la carte, atunci si eu o sa-l respect tot ca la carte"! eu ce era sa-i zic, nu, madame, nu-l respectam ca la carte, hai sa ne alegem fiecare ce ne place?!
Chiar nu ma asteptam ca aici in Belgia sa facem atata caz de contractul de inchiriere, super parafat si stampilat, clauze peste clauze, cu super -garantii, o groaza de bani pe care noi i-am blocat, si eu ca si chirias sa nu am nici-o protectie!

Stiu ca probabil primul lucru pe care o sa mi-l ziceti e ca nu trebuia sa-i dam si chiria pentru luna curenta asa de repede (eu nici nu i-as fi dat-o decat cand imi dadea cheile, sotul insa a insistat ca sa fim siguri de ap).

Cand i-am zis ca atunci sa devansam contractul cu 2 zile, madame s-a enervat de-a binelea!!!!!

Acum zice ca luni seara o sa facem "etat des lieux" si o sa intram, dar eu chiar ma intreb daca ea mai e parolista! Plus ca imi dadea ea tot felul de explicatii, ca a facut singura toate reparatiile, ca barbata-su nu a venit sa o ajute desi se angajase, etc!

Imi pare rau ca nu am pus si eu clauza in contract ca pentru fiecare zi de intarziere din partea ei, sa-mi ramburseze cazare la hotel, asa cum ea are clauza, ca la sfarsitul bailu-lui, daca eu nu parasesc casa, ma taxeaza dublu si triplu!

chiar m-am enervat in seara asta! abia asteptam w.e. sa ma mut la casa mea, toata saptamana am asteptat si iata!

Va dati insa seama ca nu avem ce face, si nu vreau nici sa degradez relatiile cu ea de la inceput! ma intreb cat de intelegatoare ar fi ea, daca as avea io vreo neregula, sau atunci ar aplica litera contractului la sange?

hai ca v-am spus si of-ul meu! noapte buna

Mergi la inceput

Buna Melina,

Cel mai bine va poate lamuri un notar in ceea ce priveste contractul de inchiriere si articolele ce le cuprinde acesta. Suma ptr garantia apartamentului trebuie mentionata in contractul respectiv, suma ptr chiria lunara si eventual alte cheltuieli incluse.
Garantia trebuie depusa intr-un cont deschis de proprietar sau de chirias, cont care de obicei este blocat, pe toata durata contractului de inchiriere. Deci nu in cont personal.
La fel, pentru plata chiriei lunare, in contract se specifica suma, perioada cand aceasta trebuie platita, de obicei la inceputul fiecarei luni, si contul beneficiarului.
Deci plata chiriei se face prin transfer bancar si nu direct proprietarului, la inceputul fiecarei luni.

Mergi la inceput

incerc sa fiu succinta, tocmai am pierdut un mesaj...
1. Plata chiriei se face prin transfer bancar la inceputul fiecarei luni iar in contract trebuie mentionata suma lunara, perioada in care trebuie efectuata plata si contul/ numele beneficiarului.
Daca nu acveti inca un cont curent, transferul poate fi efectuat si la posta. Exista formulare speciale ptr transfer. Trb specificat: plata chirie luna x si pastrate duplicatele pana la incheierea contractului.
2. In momentul in care ati semnat contractul de inchiriere, in 2 exemplare si ati platit garantia, aveti un exemplar al contractului, apartamentul este sigur al vostru ptr perioada stipulata in contract.
3. Cu o copie a contractului trb sa mergeti sa va inregistrati la primaria de care apartineti. Dupa aceea o sa aveti un control al sectoristului, sa vada ca intr-adevar locuiti la adresa respectiva. Iar dupa aceea veti primi permisul de sedere, in functie de scopul venirii voastre aici (prin angajator sau ca independent).
4. Daca contractul a fost facut pe o perioada de 1 an, si doriti sa va mutati in alta parte dupa aceea, trebuie sa va informati proprietarul cu 3 luni inainte de expirarea acestuia numai prin SCRISOARE CU CONFIRMARE DE PRIMIRE (recomandata). Altfel, daca nu anuntati, contractul se prelungeste automat pe o perioada de inca 3 ani.
5 Referitor la garantie, daca banii sunt depusi in banca, in acel cont special ptr garantie apartament, banca elibereaza un formular care trebuie completat cu informatiile chiriasului (nume , adresa anteroioara), proprietarului (nume, adresa), adresa apartamentului inchiriat. Formularul se elibereaza in 3 exemplare, unul ptr banca, unul ptr proprietar si unul ptr chirias. Documentul respectiv este semnat de cele 3 parti.
Bafta,

Ror

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

melina, ceea ce zici tu suna a munca de inca o saptamana. platiti luna asta numai proportional cu numarul de zile de cand ati avut cheia. sunt convinsa ca va puteti intelege cu ei.

oricum e bine ca vopsesc ei peretii caci aici peretii sunt cam ai chiriasului si se poarta sa ii vopsesti tu cand te muti. o sa fie ok zic eu, doar va lalaie un pic. belgienii nu sunt nemti sa sti, mie pe alocuri mi se par destul de latini, mai ales aia de vorbesc franceza. am avut la montat bucataria niste baieti "francezi" care m-au luat la misto in propria casa (credeau ca nu inteleg franceza) si m-au facut sa imi aduc aminte de vremurile bune din bucuresti cand ma fluierau constructorii pe strada.
(le-am facut o reclamatie lunga, detaliata si cu poze - unele lucruri le lasasera cam vraiste- la care amor de mi vida nu a vrut sa subscrie ca a zis ca suna facuta de o baba nebuna )

am fost azi la eco fetelor! bb e mai mare cu aproape o saptamana ca data calculata, deci sunt cam in 14 acuma. toate masuratorile sunt perfecte, saptamana viitoare fac niste analize si saptamana ailalata ma duc sa mananc pizze si gelatti.
doamne ajuta!

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela1171 spune:

Draga Oana, cand am citi mesajul dimineata am hotarat sa nu scriu nimic, pentru ca nu stiam ce sau pentru ca erau prea multe de spus; apoi toata ziua m-am tot gandit la tine si la situatia prin care treci; nu pretint ca o inteleg pe deplin, probabil ca doar cineva care a trecut prin asa ceva intelege, si poate chiar si atunci situatia este diferita (singura intr-o tara straina).

Ce pot sa-ti spun este ca in primul rand te admir foarte mult pentru felul raspicat si direct in care ne-ai impartasit lucruri care pot fi considerate mai mult decat intime; asta denota inca odata in plus ca esti puternica si onesta; te rog ai incredere in tine si gandeste pozitiv orice hotarare ai lua. Sunt convinsa ca este infiorator de greu, dar suntem aici si daca te putem ajuta cu ceva, doar spune-ne. Asa cum a spua si Nora, si la noi gasesti un coltisor de locuit iar despre garantie as fi mai mult decat bucuroasa sa contribui la strangerea sumei precum si orice alt ajutor material de care ai nevoie pana te redresezi. Te rog nu ezita. Un mare pupic pentru un suflet si mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Hei!
Mai fete eu v-am scris pe post de terapie, nu a fost usor si nici mie nu-mi place ca a trebuit sa scriu asa ceva. Insa ce m-a determinat a fost faptul ca de curand cineva mi-a spus 'daca vrei sa rezolvi ceva trebuie sa iesi afara din sufragerie cu problema asta!'. Si asa am si facut desi nu a fost usor sa scriu despre asta.Multumesc celor care s-au oferit sa ma ajute insa din fericire in caz de ceva am unde sa stau! Sa va mai zic ce s-a mai intamplat si cum mai evolueaza situatiunea.
So, am luat contactul cu o asociatie care se chema SOS Nuchterheid, formata din psihologi si oameni care au depasit problema asta. Ei mi-au zis sa ies cu problema in lume si sa introbuc mediculd e familie in ecuatie. M-am dus joi am vorbit cu el. Vineri am fost cu piet. Si pentru prima oara in viatza am auzit adevarul din gura lui (eu care eram convinsa ca va inventa cine stie ce poveste ). Deci a recunoscut ca bea , a zis ca a scapat controlul, ca se simte fizic rau, ca are nevoie de ajutor de specialitate, ca desi isi propune sa nu bea dorintza este mai mare decat el si ca aproape fara sa realizeze ia berea-n mana. Bon, nenea doftorul a vorbit la obect, i-a zis care-s riscurile si a zis ca nu il ajuta decat daca piet e 1000 convins. Am plecat de la doctor cu trimiteri la cardiologie, medicul internist, retzete pt medicamente (sunt anumite retzete care reduc dorintza de a bea)si terimitere la dezintoxicare.............Luni tre sase duca sa isi faca analizele la sange. Marti mergem la sedintzele de la SOs nuchterheid. Si daca pana-n iulie nu se lasa total de unul singur se va intrena 3 saptamani. Deci pana la inceputul lui august mai astept sa vaz cum evolueaza situatiunea.
Ce va rog este sa nu ma compatimiti pt ca nu este cazul, eu raman eu si viatza asta asa este cu ups and downs. Alcoolismul este o problema psihica si doar cei cu ideei p^reconcepute arunca cu piatra. Insa& eu ma cunosc pe mine si va garantez ca trec si peste asta!Dar vreau sa astept sa vad ce rezultate da pista pe care ne-a pus nenea doftorul!

Hai ca va las acu sid esi o sa cititi mesajul meu dupa babrbeque poate va urez pofta mare si distractie placuta, e ma ducla somn ca vin dupa munci!

A, care are chef va astept next week pe la mine!!!!

Multumesc inca o data pentru tot ajutorul, sustinerea si intelegerea!!!

Baikes!

Mergi la inceput