Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (63)
Raspunsuri - Pagina 8
Vasari spune:
Multumesc, Ellis! Si eu i-am dat la fel. Nici noi nu mancam cu seminte, poate doar daca facem pane, ceea ce nu prea se intampla. O sa mai incerc mai incolo. Cred ca am zis ca l-am curatat...
Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.
lixa spune:
Alina, intrebasei capitolul trecut de rezumatul ala cu scaune de masina. Pe scurt:
- scoica (chiar si 0+:0-13kg) e cam mica pentru Maria si ar sta destul de inghesuita
- scaunul categoria 1 (9-18kg) e prea mare, pentru ca ar insemna sa stea tot timpul in fund
Cel mai bine un scaun de tip convertibil (0-18 kg, de fapt 6luni-4ani) ar fi o alegere buna. Ce ar trebui avut in vedere:
- huse care sa se poata spala (preferabil la masina 30grade)
- standard de siguranta RR44/04 (asta e cel de anul asta) sau RR44/03 (cel de anul trecut)
- centuri cu prindere in 5 puncte
La chestii de fineturi:
- sa aiba husa aditionala de bumbac, ca sa transpire mai putin (Brevi)
- sa se largeasca marginile pentru copii mai mari (Bebe confort)
- protectie laterala a capului
- ajustabil in cat mai multe pozitii (am vazut de la 4 la 6 pozitii)
- adaptor (mini-husa, nu stiu exact cum se cheama) pentru bebei < 1 an
Eu momentan oscilez intre Inglesina Marco Polo (670 roni) si Brevi GrandPrix Silverline (parca 400 roni). Ar mai fi Inglesina Moovy pe la 400 roni. Si inca mai caut, da tre sa ma hotarasc destul de repede ca nu prea mai incape Cata in scoica. Tu ce ai gasit?
Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze Viena
lixa spune:
quote:
Originally posted by logam
si inca o intrebare: voi fierbeti apa ce o dati la bbi ? Ca noi stam la casa si nu avem apa de la retea asa ca am tras de la fantana cu hidrofor dar nu o bem nici noi. Folosim apa plata la mancare si baut. TRebuie sa o fierb (apa plata) pentru bebe?
mama de sorina mica - 10 noiembrie 2007
poze sorinutza mica
Si noi tot asa, avem hidrofor si pentru noi si bebe folosim doar apa plata
Apa plata nu se fierbe, pentru ca se concentreaza mineralele din ea.
Poze Viena
lixa spune:
Am vazut poze cu o bubulina roz care ii place in iarba (bb ), cu un zburlit montat in colaje (lala ) si cu partenerul nostru de plimbari si betii prin Herastrau
Poze Viena
cristi07 spune:
quote:
Originally posted by lixa
Am vazut poze cu o bubulina roz care ii place in iarba (bb ), cu un zburlit montat in colaje (lala ) si cu partenerul nostru de plimbari si betii prin Herastrau
Poze Viena
au inceput-o bine baietii nostri cu betiile in parc...maine -poimaine iau si masa la "terasa" in herastrau - cum e vremea saptamana asta????
Cristina si Radu 3.12.2007
Poze Radu
lixa spune:
quote:
Originally posted by Roxxy80
Am si eu nevoie de un sfat din partea mamicilor mai experimentate. Eu m-am cam gandit sa nu-i iau premergator lui Matei (sunt aproape 80% convinsa sa nu-i iau), dar parca am si momente in care ma gandesc ca atatia copii au crescut cu premergator. Oricum, daca ii voi lua, acest lucre se va intampla dupa ce se ridica singurel in picioare. Voi ce ma sfatuiti?
Sa ti le zic structurat, cum mi le-a prezentat si pediatrul, argumentele.
Pro:
- poti lasa bebeu in premergator si sa-ti faci treburile intre timp oarecum fara grija
Contra:
- statistic, premergatorul intarzie mersul independent cu 3 luni (asta pe langa faptul ca baieteii sunt ceva mai lenesi la capitolul mers - tot statistic)
- cand oboseste stand in picioare/sezut in premergator, nu are cum sa se odihneasca decat lasandu-se in fata, ceea ce solicita lordoza (partea de jos a coloanei) si risca sa-si "stranbe" coloana
- poate sa ajunga sa mearga pe varfuri - pentru ca nu ajunge cu toata talpa la podea si el se va impinge pe varfuri
Poze Viena
lixa spune:
quote:
Originally posted by catus76_ro
Cum va spuneam si intr-un mesaj ant tot se ridica de la mijloc in sus, ca si cum ar vrea sa stea in fundulet..."ma lupt" cu el sa stea cuminte in landou...de la ce varsta am voie sa-l pun in fundulet???
Gina, pediatrul a zis ca-l putem pune in fund in momentul cand el isi arata interesul, adica da sa se ridice - trage de maini cand vrei sa-l ridici in fund, se agata de diverse lucruri ca sa se ridice. Asta e semn ca muschii care-l tin in fund sunt dezvoltati. Dar, fiind neantrenati, muschii respectivi obosesc usor si de aceea nu ar fi bine sa-l lasi mult in fund.
Poze Viena
Vasari spune:
Lixa, multumesc mult. Si mie mi-au placut cele doua de la Inglesina si Iseos Safe Side (in loc de reclama e chic bebe). Cautam acum un magazin unde sa pot vedea scaunele de la BebeConfort. As vrea sa ma hotarasc azi, cel tarziu maine.
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.
Vasari spune:
In categoria de scaune care m-ar interesa mai este si Iseos-neo, tot de la bebeConfort.
Primul orice
_
lixa spune:
quote:
Originally posted by cristi07
au inceput-o bine baietii nostri cu betiile in parc...maine -poimaine iau si masa la "terasa" in herastrau - cum e vremea saptamana asta????
Cristina si Radu 3.12.2007
Poze Radu
Si pentru ca mi-a aruncat mingea la fileu Cristina, cine se mai baga la o betie in Herastrau?
Eu tot insist, poate cine stie
Poze Viena