Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (79)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

quote:
Originally posted by cleo78

hellow fetelor.
In primul rand sa raspund lui mi_bebelina, despre tampoanele de vata, io am luat fasha lata, pachet de vata si foarfec, si le faceam pe loc. Si cateva absorbante cu aripoare, le puneam pe chilot + vata invelita in pansament. Pansamentul e super bun ca nu lasa sa se lipeasca de epiziotomie, nu stii cum e cu vata....

In al 2lea rand, sa incurajez pe Magnetism. Si io mi-am dorit sa stau singura, dar sincer mi-a prins bine ca am fo 3 in rezerva. Ca am leshinat aproape in baie si macar m-au vazut fetele si au chemat o infirmiera. Veneau asistente de la lauzie si ne explicau la toate ce si cum sa facem/ingrjim, mergeam impreuna la alaptat/toaletat, si macar intrebam pe fete direct: dam ceva sau nu dam nimik? Cat dam? etc . Impreuna am rugat si o asistenta sa ne arate cum se spala/ingrijeste un pui mic, etc

In al3lea rand, sunt plansa toata. Am fo la ortoped azi, bebe are nevoie de pus piciorushele in ghips. Miine mergem la spital. Uof...
Nu stiu ce sa zic, cat o fi nevoie sa stea asha, cum il spal etc. Si e atat de mica.... ash da orice sa imi faca mie si sa nu o chinuie pe ea.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra

In primul rind, nu mai plinge! Si eu am patit la fel cum fata cea mare si am crezut ca e sfirsitul lumii, dar totul s-a rezolvat cu bine. In al doilea rind, asa cum zic si celelalte fete poate nu strica o alta opinie sa nu chinui fata degeaba. A mea avea probleme cu ambele picioruse, cind avea 5 zile am fost la dr cu ea. I-a facut ecografie si n-a fost nevoie decit sa poarte doua rinduri de pampers, cam vreo doua luni, poate un pic mai mult...nu mai tin minte. In tot cazul, situatia s-a rezolvat fara probleme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by cleo78

hellow fetelor.
In primul rand sa raspund lui mi_bebelina, despre tampoanele de vata, io am luat fasha lata, pachet de vata si foarfec, si le faceam pe loc. Si cateva absorbante cu aripoare, le puneam pe chilot + vata invelita in pansament. Pansamentul e super bun ca nu lasa sa se lipeasca de epiziotomie, nu stii cum e cu vata....

In al 2lea rand, sa incurajez pe Magnetism. Si io mi-am dorit sa stau singura, dar sincer mi-a prins bine ca am fo 3 in rezerva. Ca am leshinat aproape in baie si macar m-au vazut fetele si au chemat o infirmiera. Veneau asistente de la lauzie si ne explicau la toate ce si cum sa facem/ingrjim, mergeam impreuna la alaptat/toaletat, si macar intrebam pe fete direct: dam ceva sau nu dam nimik? Cat dam? etc . Impreuna am rugat si o asistenta sa ne arate cum se spala/ingrijeste un pui mic, etc

In al3lea rand, sunt plansa toata. Am fo la ortoped azi, bebe are nevoie de pus piciorushele in ghips. Miine mergem la spital. Uof...
Nu stiu ce sa zic, cat o fi nevoie sa stea asha, cum il spal etc. Si e atat de mica.... ash da orice sa imi faca mie si sa nu o chinuie pe ea.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra

Cleo , de ce? Si mie mi-a spus pediatra mea sa-i fac masaj la pisioruse din cauza pozitiei in uter...La tine care-i problemutza? maruta frumoasa.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

quote:
Originally posted by anasol

fetelor io sunt tare suparata, pe ianis l-am scos din spital cu un eritem fesier f urat, carne vie,si uite ma chinui de aproape 2 sapt si nu reusesc cum sa-l vindec , saracutzul, nu mai poate de usturime cred, am incercat toate cremele posibile si imposibile: 2 tub bephantene, neopreol, cutaden, betadine, creme speciale pt eritem fesier preparate in farm....il spal cu apa de la taratze...am schimbat si scutecul...l-am lasat azi si fundicul gol vreo 3 ore, are saracul pe bucusoare carne vie, ieri ii curgea si sange, nu mai suport, nu mai stiu ce sa-i fac, ma doare pe mine cand il vad, mititelul, dak stiti vreo solutie magica, pls helpppppppppp

http://www.dropshots.com/davidsolo2
http://www.dropshots.com/davidsolo3
http://www.dropshots.com/davidsolo4
http://www.dropshots.com/davidsolo5

ana-maria , mamica de ianis-teodor(03.05.08) si david-andrei(06.01.2006)

Imi dau si eu cu parerea.....eu mai mereu gasesc rezolvarea in produse naturiste.....incearca la plafar o crema de galbenele........nici nu stii cate minuni face......eu am o cutie mare de 250mg - Melkfet parca ii zice.......e foarte buna........cumnata mea o dadea pe fiica-sa pe tot corpul si asa am de gand sa fac si eu....n-are ce rau sa faca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Mihaser, felicitari mami, Felicitari tati, sa va bucurati e bblina

Anasol, nici nu stiu ce sfat sa-ti dau ooof

Miss, ce dr nesimtit, biata de tine, iti inteleg nelinistea, dar tu esti capabila sa reezolvi multe cu psihicul, asa ca fii optimista, poate totusi sunt durerile normale pe care le are fiecare la o sarcina avansata...

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Of, Anasol, tare imi pare rau ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. Vad ca ai incercat tot felul de creme, ar fi trebuit sa mearga, sa scape, cu oricare din astea de care zici.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Off, Cleo, ce rau imi pare sa aud asta, dar ce ti-a spus mai exact, care a fost diagnostocul? Au fetele dreptate, e nevoie de o second opinion. Si mie mi-a spus sa-i fac masaj la tibie, eu de fapt am intrebat-o ca mi s-a parut ca are piciorusele strambe, a zis ca e normal dar sa-i fac totusi masaje si cannd il alaptez si imi amintesc bag masaj la greu. HAi curaj si mergi te rog la un alt medic!

Alina cu iubirea noastra, Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare burtici si mamici :)

Va citesc mereu dar mai rar apuc sa scriu :) In primul rand - felicitari fetelor care au nascut - bun venit bebelushilor M-am bucurat de fiecare data cand am citit ca a mai aparut un bbmic ;)

Vad ca mamicile au cam aceleasi probleme, cu laptic, inecat la biberon, colici etc. Fetelor, eu nu i-am dat lui Robert deloc supliment (ma refer la formula), eu mereu m-am muls si am grija sa ii pregatesc o masa in plus :D in caz ca mai zbiara de foame intre mese, ii dau din portia de rezerva. Deja m-am obisnuit cu pompatul asta, imi pare rau ca nu alaptez direct la san, nu voi cunoaste legatura aia speciala mama-bebe :) asta este. Insa ma bucur ca stiu exact cat imi papa bebe la o masa si pot sa ii fac un program destul de strict (papat cam 100 de ml la 4 ore). In functie de programul lui imi trag si eu laptic, de 3 ori pe zi. Si ii asigur mesele :) Incerc sa ma tin de program si chiar daca imi plange, trag de timp pana ma apropii de sfarsitul celor 4 ore regulametare Eu nu prea ma mai impacientez daca plange, am un bb cumintel si stiu de ce plange si cum plange. In general nu plange fara motiv... iar motivele sunt: foame, schimbat, burtica. In rest e un ingerash.

Voi continua sa imi trag laptele cat de mult pot, vad ca lactatia mea a mai scazut, o sa incerc sa ma odihnesc mai mult, caci am remarcat o diferenta clara la productie :D daca dorm 5 ore pe noapte - a doua zi scot mai mult laptic. Cand ma duc la doctor vom stabili si ce fel de formula sa introducem (cred ca voi pompa lapte cam 2-3 luni, apoi trec pe lapte praf).

Simona - si mie mi se ineaca la beberon, am produse de la Avent. Il ridic in fund, ii dau cateva palme si gata :)

Cleo - nu mai plange, incearca sa mergi la alt doctor, stai linistita La ultimul control si mie mi-a zis doctorul ca ar fi ceva dubios :( Nu stiu la ce s-a referit, mi-a zis ca la controlul urmator va edecide daca sa facem ecografie si sa ne trimita la ortoped ... Acum mi-e un pic teama dar nu pot decat sa am incredere in doctori. O sa fie bine

Anasol - tare rau imi pare sa citesc asa ceva ! Nu stiu ce sa iti recomand, si bb Robert a avut niste probleme, dar nu se compara cu ale lui bb Ianis. Noi am rezolvat-o cu o crema cu oxid de zinc... de la Biolane. Banuiesc insa ca ai incercat deja genul asta de crema. Eu stiam ca oxidul de zinc face foarte bine si sunt bune cremele cu cat mai mult zinc. Ah, si am mai incercat cu ulei fiert :) Succes !

Laura - citeam despre reactiile tale dupa cezariana, si am retinut explicatia unei fete care spunea ca poate e o reactie normala, de exteriorizare, avand in vedere ca nu ai trecut prin tot procesul nasterii naturale si nu te-ai exteriorizat in timpul travaliului etc. Stii, uneori si eu ma simt asa, am avut o nastere naturala dar nu am simtit nimic, nici macar epiziotomie nu am avut - uneori am impresia ca nu am facut mare lucru, si l-am lasat pe bb sa se chinuie singur in timpul nasterii, caci eu dormeam... OK, sunt recunoscatoare ca nu am trecut prin ceea ce au trecut Getutza sau alte fete fara anestezie. Dar uneori ma simt asa, fara nici un merit :) Si un pic deprimata :) Ehe... lasa ca trec starile astea, eu deja mai m-am stabilizat si m-am destresat. Ma bucur de bebele meu in fiecare clipa si incerc sa fac orice pentru ca el sa se simta bine cu noi

Miss - pai se poate?? deprimata ? Of, uite un de la noi :) Desi eu nu am simtit toate neplacerile pe care le descrii, iti spun ca sigur va trece perioada asta un pic mai dificila si cand il vei vedea pe bb vei uita automat ce simti acum :) Eu am avut un prim trimestru groaznic, sincera sa fiu, imi parea rau ca sunt gravi ... caci eram leguma. Si ma gandeam cu groaza ca daca inceputul e asa... cum o fi mai incolo, totul culminand cu o nastere horror (in mintea mea). Culmea e ca au trecut cele 3-4 luni si le-am si uitat, de-abia astept sa mai raman gravi inca o data (bine, dupa ce face Robert un anishor ). Hai, curaj, mai uita-te la niste Neveste disperate in reluare :D sau la ceva care iti face tie placere, ceva care sa te faca sa zambesti

Ah si nu in ultimul rand, ca te-ai gandit la noi :) cum de altfel tu te gandesti la toata lumea :)

Fetelor, as vrea sa mai va scriu dar trebuie sa ies cu bb :) Noi iesim de 2 ori pe zi, cam cate 2 ore - ne plimbam prin parc si prin cartierul nostru :) Bb doarme foarte frumos afara ;)

Sper sa fiu un pic mai activa pe forum, in masura in care bb imi permite :) Intre timp, va pup pe toate !!!

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

quote:
Originally posted by Reallaura

Al meu plange intr-una la baie isteric, ca in maternitate, ma intreb cand o sa treaca asta, cand trecem la baita normala, dupa ce cade buricutul?

Voi cu ce ii dati pe corp si la fundulet pentru iritatii???
Sa raman la neoperol?
iar pentru foliculita pe fetisoara? mai are vreun punctulet doua...

Eu i-am facut baita din prima zi...chiar daca am udat buricul. L-am tamponat bine apoi, l-am curatat cu alchool sanitar si i-am pus Baneocin pudra. In a 10 a zi...a cazut. Deci...noi baita o facem asa: il tin pe mana mea cu capul in jos si il spal pe spate, cap si fundulet dupa care il asez in caditza pe un prosop adunat la un cap ca o pernitza...si il spal pe gat, burtica, putzulica picioruse si ne jucam cu apa...si apoi il iau iar pe mana pt limpezit. Si sta f. frumos si nu zice nici pis.

Pt iritatii eu i-am dat cu Neopreol dar doar pana i-a trecut. E un unguent puternic...cu mult cortizon...si nu prea e indicat asa ca...il folosesc in caz de urgenta. APoi intretzin funduletul neoparit cu pudra de la Nivea. I-am mai dat si cu Baneocin Unguent...dar trece muuult mai greu.

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Miss.....capul sus si gandeste pozitiv. Fiecare trece la un moment dat prin stari mai nasoale....tu ne-ai incurajat mereu......acum e randul nostru........haideti fetelor sa o imbarbatam pe Miss. Si eu raman la parerea mea....cred ca ce simti tu sunt faze ale pregatirii bebelului de a veni pe lume.....la momentul cuvenit, nu acum. Sa stii ca ceaiul de zmeur nu e rau la gust, dar nici aromat....e asa, ca o fiertura de ierburi care mie imi place rece mai degraba decat fierbinte.......imi fac dimineata un litru de ceai si beau pe parcursul zilei...deci nu te speria ca nu cred c-o sa fie nevoie sa te tii de nas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by mi_bebelina

Miss.....capul sus si gandeste pozitiv. Fiecare trece la un moment dat prin stari mai nasoale....tu ne-ai incurajat mereu......acum e randul nostru........haideti fetelor sa o imbarbatam pe Miss. Si eu raman la parerea mea....cred ca ce simti tu sunt faze ale pregatirii bebelului de a veni pe lume.....la momentul cuvenit, nu acum. Sa stii ca ceaiul de zmeur nu e rau la gust, dar nici aromat....e asa, ca o fiertura de ierburi care mie imi place rece mai degraba decat fierbinte.......imi fac dimineata un litru de ceai si beau pe parcursul zilei...deci nu te speria ca nu cred c-o sa fie nevoie sa te tii de nas.

pentru miss

si pumni in cap doctorului obraznic

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

Mergi la inceput