Mamici de Noiembrie-Decembrie (31)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toriceli spune:

Diana sa speram ca e ok ! Pina nu vorbesti cu gineca nu putem decit sa emitem supozitii. E bine ca nu sunt extrem de suparatoare.

Corina am observat ca tu esti o persoana svelta , slaba . In principiu nu ai prea avea de ce sa te controlezi la capitolul alimentatie. Totusi fina mea era extrem de slaba inainte de a ramine gravida iar pe sarcina a luat 25 kg. Ca sa eviti vreo surpriza de genul asta o solutie ar fi sa maninci putin si des - asa mi s-a recomandat - si sa elimini pe cit posibil alimentele care contin grasimi in exces.

Toriceli 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

buna fetele
sa va traiasca puii si sa va bucurati de ei.se pare ca baietii domineaza odiseea noastra.
eu sunt viitoare mamica dedeci va rog sa ma treceti si pe mine in listuta .
pup toate frumoasele.eu o sa cam ramin in urma cu cititul deoarece dureaza 2 sapt.pina imi instaleaza netul in casa noua.
sper sa veniti numai cu vesti bune.

http://community.webshots.com/user/c
16+http://i298.photobucket.com/albums/mm275/cata_myky/IMG_3550.jpg

Mergi la inceput

Hera multumesc pentru inca o confirmare . Inca una si situatia devine clara. Bleah si aveam asa pofta sa rontai un drajeu din ala pt. copii sub forma de ursache !

Catalina incearca save us si o sa iti apara o fereastra. Jos in dreapta sunt mai multe butoane : unul cu save iar al doilea te intreaba ca ce sa il salvezi ca htm , ca fisier text etc.Da-i pe sagetuta in jos si iti apar optiunile. Alege text si cred ca te trimite direct in Word. Sper sa tina figura. La mine tine dar fisierul imi apare cu greseli - litere mincate.

Toriceli 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

quote:
Originally posted by andreyutza

Buna fetelor!!
Ma numesc Cristina si sunt o proaspata . Sper sa ma primiti si pe mine in "familia" voastra.
Sa va dau datele mele:
DN: 18.09.1976
UM: 17.03.2008
DPN:22.12.2008

V-am mai citit pana acum dar n-am indraznit sa intru in discutii. Vroiam sa fiu eu sigura ca bebe e bine. Ceea ce m-a stresat pe mine pana acum a fost ca in afara de dureri de sani nu am avut nimic. Nu greturi, nimic, si de aceea ma gandeam ca poate e ceva in neregula. Acum sper ca totul va fi bine pana la capat si vom fi cu toate fericite cand ne vom tine ingerasii in brate.
Vineri am fost la eco si am vazut cum ii batea inimioara. Nu trebuie sa va mai spun ce sentimente sunt in acele momente pentru ca sunt sigura ca le cunoasteti.
Eu sunt la doc. Mihaela Lungu si voi naste la Caritas.

A aparut minunea in viata mea!!! Criss
http://bd.lilypie.com/UjbYp3.png.png
8+

Andreyutza, bine ai venit, sarcina si nastere usoara, un bb sanatos, cuminte si norocos!
Te-am citit la endo aseara si m-a bucurat vestea ta. Felicitari pentru inimioara!

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

11+ BB2

Mergi la inceput

cata_myky !

Toata lumea afla ce sex are bebe numai eu sunt mormoloaca....

Toriceli 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

quote:
Originally posted by catalina2307

Stie cineva sa transforme un pdf in word?

10+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Eu stiam, adica aveam un programel la Bucuresti pe calculator. Acum nu il am si oricum nu as putea sa descarc ceva de pe net la servici.

Cauta pe net sa descarci un program de tip OCR, cred ca daca dai o cautare pe google dupa "OCR + word + pdf" sigur gasesti ceva.

Imi pare rau ca nu pot sa te ajut mai mult momentan, scrie-mi daca nu ai reusit ca poate incerc eu diseara.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

11+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

Probleme fizice comune in sarcina si modalitati de a le trata
1. DURERI DE SPATE
Apar mai frecvent in trimestrul 2 si 3 de sarcina . Modificarile greutatii si formei corpului duc la modificari ale echilibrului in pozitie ridicata sau in sezut. Acestea duc la incordarea musculaturii spatelui cauzand durere. In ultimile luni de sarcina, daca bebelusul este pozitionat astfel incat capul sau apasa pe portiunea terminala a coloanei, pe sacrum, poate determina dureri de spate la acest nivel.

Ce puteti face:
1. Incercati sa va mentineti o postura buna.
2. Cand va ridicati de la orizontala in sezut intoarceti-va intai pe o parte si ridicati-va sprijinindu-va pe brate.
3. Masaj in zona dureroasa.
4. Exercitii usoare facute zilnic: rotatii lente ale capului, rotatii ale umerilor pentru dureri in coloana cervicala si toracica superioara. Pentru dureri de spate in regiunea inferioara a coloanei exercitiul "pisica manioasa" va poate ajuta.
5. Purtati incaltaminte comfortabila cu tocuri nu prea inalte.
6. Pentru dureri de spate cauzate de presiunea exercitata de capul bebelusului, relaxati-va in pozitii care "iau" presiunea de pe coloana (de exemplu pozitia "de-a busilea" sau de "frecat parchetul".

2. PROBLEME URINARE
sunt posibile pe toata perioada de sarcina, dar mai ales la inceputul si sfarsitul sarcinii. La inceputul sarcinii uterul marit apasa pe vezica urinara si determina mai repede senzatia de a urina. Acest fenomen reapare in apropierea nasterii cand bebelusul coboara in abdomenul inferior, acesta semnificand apropierea nasterii. Schimbarile hormonale precum si cresterea volumului sanguin in cursul sarcinii pot influenta controlul vezical si cresc riscul infectiilor urinare.

Ce puteti face:
1. Urinatul frecvent in timpul sarcinii este normal. De fiecare data cand urinati incercati sa goliti cat mai bine vezica urinara.
2. Beti multe lichide, in special apa ( 8 pahare pe zi cel putin). Daca reduceti consumul de apa nu veti rezolva "urinatul des", dar va veti priva de fluidele necesare pentru funcionarea normala a rinichilor.
3. Daca va ustura cand urinati, sau remarcati un discomfort, sau urina este modificata ca aspect (apare tulbure si miros modificat), atunci este posibil sa aveti o infectie urinara. O infectie urinara in timpul sarcinii poate avea urmari grave asupra bebelusului sau asupra dvs. si nu trebuie niciodata neglijata. O urocultura este suficient pentru diagnostic si tratament comform antibiogramei. Continuati sa beti lichide!
4. Purtati totdeauna lenjerie intima din bumbac! Pentru a scadea sansele de a face infectie urinara, totdeauna cand folositi toaleta stergeti-va dinspre fata spre spate!

3. PROBLEME CU SANII
1. Secretia de colostrum poate apare din luna a V-a de sarcina. Acesta apare ca un lichid galbui sau clar. Unele femei au colostrum spre sfarsitul sarcinii, pe cand la alte femei apare doar dupa nastere.
Ce puteti face:
Folositi absorbante speciale cumparate din farmacie. Daca secretia se usuca pe sani spalati-o cu apa calda. Evitati sa folositi sapunul pentru ca poate usca pielea si poate da iritatii locale.

2. Pe parcursul sarcinii, sanii isi modifica aspectul si cresc in volum datorita cresterii in volum a tesutului glandular care va secreta lapte, dar si a cresterii masei de tesut adipos. Datorita cresterii in dimensiuni devin sensibili si durerosi.
Ce puteti face:
Purtati un sutien care sa sustina sanii. Daca sanii sunt voluminosi si nesustinuti de un sutien corespunzator vor duce la posturi ale spatelui deficitare favorizand durerile de spate. Alegeti sa purtati sutiene de bumbac in locul celor confectionate din fibre sintetice. Pe masura ce sanii cresc in volum aveti nevoie sa purtati un sutien mai mare. Folositi un numar si un model care sa nu stranga sau sa irite mamelonul.

4. CONSTIPATIE
Va poate necaji in a doua parte a sarcinii. Constipatia apare din mai multe cauze: modificari hormonale specifice sarcinii duc la incetinirea tranzitului intestinal, uterul crescut in dimensiuni apasa pe rect si in acelasi timp" ridica inestinele si le ingramadeste" intr-un spatiu mai mic,.vitaminele sau suplimentele de fier determina frecvent constipatie chiar in afara sarcinii.

Ce puteti face:
1. Beti cel putin 8 pahare de apa in fiecare zi. Incercati sa beti dimineata pe stomacul gol un pahar de suc natural de fructe.
2. Mancati legume si fructe crude (includeti si prune, smochine in dieta), cereale si paine integrala pentru a fi sigura ca mancati o cantitate suficienta de fibre alimentare.
3. Incercati sa mergeti la baie in fiecare zi aproximativ la aceeasi ora pentru a va forma un reflex in a avea scaun zilnic.
4. Exercitiile zilnice va pot ajuta.
5. Nu folositi nici un fel de laxative fara acordul medicului care va urmareste sarcina.

5. CONTRACTII UTERINE
Pot aparea in orice perioada a sarcinii dar cel mai frecvent sunt percepute incepand din luna a 7-a de sarcina. Musculatura uterina se contracta incepand din a 4- a saptamana de sarcina si continua toata perioada de sarcina. Aceste contractii uterine nedureroase sunt denumite contractii Braxton-Hicks. Ele difera de contractiile din timpul travaliului in sensul ca nu progreseaza in intensitate, durata si frecventa cu trecerea timpului si nu duc la deschiderea colului.

Ce puteti face:
1. Continuati activitatile obisnuite. Plimbarile pot ajuta.
2. Daca va simtiti necomfortabil incercati sa va relaxati. Intindeti-va in pat culcata pe partea stanga asezata intr-o pozitie cat mai comfortabila.
3. Daca contractiile sunt severe, mai mult de patru pe zi, persistente, consultati-va medicul care va urmareste sarcina.

6. AMETELI, SENZATIE DE LESIN
Pot aparea in orice perioada de sarcina. Daca stati in picioare pentru o perioada mai lunga de timp scaderea tensiunii arteriale poate cauza ameteli. Acestea pot apare daca stati in locuri supraincalzite, in aglomeratie, in pozitii necomfortabile pentru o lunga perioada de timp, statul la cozi. In lunile mari de sarcina daca stati intinse pe spate in pat, prin presiunea exercitata de uterul gravid asupra vaselor mari de sange, poate scadea tensiunea arteriala determinand senzatie de ameteala si lesin cand va ridicati in picioare. Ametelile pot apare si datorita hipoglicemiei sau anemiei frecvent intalnite in sarcina.

Ce puteti face:
1. Dupa luna a 4-a de sarcina fiti atenta sa nu stati culcata pe spate cand va odihniti. Odihniti-va culcata pe o parte sprijinita pe perne. Daca in cursul noptii v-ati intors pe spate reveniti culcata pe partea stanga pentru cateva minute inainte de a va ridica din pat.
2. Evitati sa stati in picioare pentru lung timp. Daca trebuie sa stati in picioare pentru un timp mai lung nu stati pe loc! Miscati-va des pentru a stimula circulatia sangelui. Daca nu va puteti deplasa incercati sa mutati frecvent greutatea corpului de pe un picior pe celalalt.
3. Incercati sa evitati hipoglicemia mancand sanatos avand mese nu foarte bogate cantitativ, dar frecvente. Alegeti alimente bogate in carbohidrati complecsi cum sunt painea, pastele fainoase, fructe si legume crude, cereale, in locul celor bogate in carbohidrati simplii cum sunt bomboane, ciocolata ,zahar.
4. Daca in urma investigatiilor de sarcina descoperiti ca aveti anemie aveti nevoie de o alimentatie bogata in fier si un supliment de fier.

7. PROBLEME CU GINGIILE
Apar in partea a II-a a saecinii datorita cresterii volumului circulator in sarcina si datorita modificarilor hormonale. Aceste modificari duc la sensibilitate crescuta la nivel gingival, umflari ale giingiilor si unori la sangerari locale. O dieta saraca in Vitamina C poate favoriza acest discomfort.

Ce puteti face:
1. Fiti sigura ca nu neglijati o igiena corecta a dintilor si a gingiilor in sarcina in ciuda discomfortului care v-ar putea ispiti sa evitati sa va spalati pe dinti si sa folositi ata dentara.
2. O apa de gura cu rol antiseptic va aduce un gust racoritor gurii dvs. si va scadea riscul de infectii gingivale. Evitati sa inghititi apa de gura!
3. Un control la stomatologie la inceputul sarcinii si apoi dupa nastere este o idee buna!
4. Vitamina C, mai ales din surse naturale , contribuie la intarirea gingiilor dvs.

8. ARSURI LA STOMAC SAU INDIGESTIE
Apar in special in a II- a parte a sarcinii. In timpul sarcinii sistemul digestiv functioneaza mai lent. Uterul crescut in dimensiuni impinge stomacul in sus determinand trecerea sucului gastric din stomac in esofag.

Ce puteti face:
1. Nu va supraincarcati stomacul. Consumati alimentele cantitati reduse impartite in mai multe mese pe zi in loc de 3 mese mari. Mancati incet si relaxata. Incercati sa va bucurati de mancarea care o consumati!
2. Evitati alimentele condimentate, grase sau prajite sau orice alt fel de alimente care produc gaze intestinale. Dvs. stiti cel mai bine ce fel de alimente va dau discomfort. Invatati din propriile experiente si evitati-le!
3. Nu stati intinsa imediat dupa ce ati mancat. Cand stati lungita stati pe partea dreapta ajutand astfel stomacul sa se evacueze mai repede.
4. Adoptati o pozitie corecta a corpului dand astfel stomacului suficient spatiu pentru a lucra in voie. Incercati sa gasiti o pozitie in care uterul sa exercite o presiune minima asupra stomacului.
5. Utilizati o imbracaminte lejera care sa nu va stranga pe talie.
6. O cantitate mica de aliment gras cum ar fi putina smantana , mancata cu 20 de minute inainte de masa poate stimula digestia si tamponeaza aciditatea gastrica.
7. Antiacide sau bicarbonatul pot duce la retentie de lichide asa ca ar fi bine sa nu le folositi fara acordul medicului. Ele asigura initial scaderea aciditatii si o stare de bine, dar dupa un timp duc la o aciditate crescuta.
8. Evitati sa consumati Aspirina, cafea sau multa sare.

9. HEMOROIZI
Pot sa apara in a II -a parte a sarcinii.
Cresterea volumului circulant cauzeaza dilatatia venelor la nivelul rectului si a vaginului. Un factor favorizant il are presiunea exercitata de uterul gravid asupra intoarcerii venoase la nivelul venelor mari.

Ce puteti face:
1. Incercati sa evitati sa fiti constipata, deoarece constipatia determina inrautatirea situatiei.
2. Obisnuiti-va sa efectuati exercitiile Kegel care au rolul de a intarii musculatura in jurul vaginului si a anusului. Strangeti musculatura perineului, tineti strans cateva secunde apoi relaxati incet. Face-ti acest exercitiu de cel putin 4 ori pe zi in serii de 15-20 de contractari si relaxari ale acestui muschi.
3. O compresa cu gheata ( un cub de gheata invelit intr-o batista ) poate calma durerea.

10. CRAMPE MUSCULARE
Apar frecvent in trimestrul 2 si 3 de sarcina. Absortia calciului in timpul sarcinii este mai scazuta, iar presiunea exercitata de uterul gravid asupra venelor mari incetineste circulatia sagelui in picioare, favorizand crampele musculare.

Ce puteti face:
1. Fiti atenta ce mancati. Asigurati-va o dieta bogata in calciu.
2. Daca aveti o contractie a musculaturii gambei intindeti gamba impingand cu calcaiul in exterior si trageti de degete spre dvs. Un masaj al gambei sau o sticla cu apa calda pot fi de ajutor. Puteti incerca o baie calda.
3. Evitati sa va odihniti culcata pe spate deoarece uterul marit de volum va comprima vasele mari determinand incetinirea circulatiei in gambe favorizand astfel crampele musculare. Odihniti-va culcata intr-o parte.

11. GRETURI MATINALE
Apar cel mai frecvent in primele 3 luni de sarcina. Acestea sunt cauzate de modificarile hormonale caracteristice sarcinii. Un deficit de Vitamina B6 sau prea putin glicogen (zahar natural stocat in ficat) pot cauza greturi. Emotiile sunt o alta cauza pentru greturi in timpul sarcinii.

Ce puteti face:
1. Senzatia de greata vine de multe ori de la un stomac gol, asa ca incercati sa aveti o masa relativ consistenta ( exemple un sanwich cu carne sau branza) inainte de a merge la culcare. Proteinele se digera in timp mai lung asa ca stomacul nu va fii foarte gol dimineata.
2. Incercati sa mancati cativa biscuit sau covrigei cu 15-20 de minute inainte sa va dati jos din pat.
3. Mancati cantitati mici de alimente, dar mai des decat 3 mese pe zi foarte bogate. Mancati incet, mestecati complet si fi-ti relaxata in timpul mesei. Evitati alimentele condimentate, prajite sau grase sau orice va produce indigestie.
4. Incercati sa consumati lichide intre mese nu in timpul mesei.
5. Un supliment de Vitamina B6 poate fii de ajutor.
6. Inghitituri mici de ceai de menta sau musetel pot calma un stomac "suparat"
7. Evitati mirosurile puternice (mirosul de prajeala sau parfumurile tari).
8. Daca varsati de mai multe ori pe zi si exista riscul sa va deshidratati atunci luati legatura cu medicul care va supravegheaza sarcina. Aveti nevoie de un tratament special si probabil internare in spital.

12. SANGERARI NAZALE
Pot aparea oricand in timpul sarcinii. Mucoasa nazala este foarte sensibila datorita modificarilor hormonale din sarcina si datorita cresterii volumului sanguin in sarcina pot aparea sangerari nazale.

Ce puteti face:
1. Fiti sigura ca aveti destula Vitamina C in alimentatia dvs.
2. Daca aveti sangerari nazale strangeti ambele nari pentru cateva minute, apoi cand s-a oprit sangerarea asezati-va la orizontala si aplicati comprese reci pe nas pentru a preveni reaparitia sangerarilor.
3. Suflati nasul cu delicatete!
4.Un aer prea uscat in casa dvs. poate favoriza sangerarile nazale. Incercati sa cresteti umiditatea aerului folosind un umidificator sau vase cu apa in camera.

13. MODIFICARI LA NIVELUL PIELII
Apar dupa luna a 3-a de sarcina. O crestere a nivelului hormonal in timpul sarcinii determina pigmentare la nivelul pielii in anumite zone cum ar fi: obrajii, nasul, fruntea (determinand "masca gravidica"), dar si la nivelul mameloanelor si liniei albe abdominale. Aceste modificari sunt mai accentuate daca exista un deficit de acid folic.

Ce puteti face:
1. Expunerea la soare poate accentua aceasta pigmentare. Evitati sa va bronzati!
2. Fiti sigura ca aveti o dieta bogata in acid folic. Necesarul de acid folic se dubleaza in sarcina.
3. Daca modificarile de pigmentare va deranjeaza incercati sa le estompati folosind un fond de ten adecvat.
4. Nu va ingrijorati prea tare pentru ca dupa nastere aceste pigmentari vor disparea.

14. VERGETURI
Pot aparea in special in a II-a parte a sarcinii. Aproximativ 90% din gravide experimenteaza vergeturi intr-o oarecare masura. Aceste vergeturi sunt de fapt cicatrici care apar in urma intinderii exagerate a pielii in timpul sarcinii mai ales cand elasticitatea pielii nu este prea buna. Cel mai frecvent aceste cicatrici apar pe abdomen, dar pot apare si pe sani, si pe coapse si fese.

Ce puteti face:
1. Fiti sigura ca aveti o alimentatie bogata in Vitamine in special C si E si deasemenea in proteine.
2. Nu exista un tratament care sa impiedice aparitia vergeturilor. Daca veti folosi cr#269;me sofisticate poate va veti simti bine ca faceti ceva, dar nu va va folosi prea mult.
3. Puteti folosi o crema obisnuita pentru a mentine pielea supla .
4. Desi vergeturile nu vor dispare dupa nastere, ele se vor micsora si vor capata o culoare palida ca si pielea.

15. EDEME GAMBIERE( LA NIVELUL GLEZNELOR SI IN MAINI).
Apar in a II-a parte a sarcinii. Retentia de lichide care cauzeaza edemele este o conditie comuna in sarcina. Uterul crescut in dimensiuni apasa pe vasele mari si impiedica circulatia sangelui in picioare. O dieta saraca in proteine poate cauza edemele.

Ce puteti face:
1. Nu stati in picioare o perioada lunga de timp. Pentru a reduce edemele de la nivelul picioarelor incercati sa va odihniti cu picioarele ridicate pentru a stimula circulatia sangelui in picioare. Daca trebuie sa stati in picioare nu stati in acelasi loc, incercand sa va deplasati putin. Contractiile musculare favorizeaza circulatia sangelui.
2. Cand stati pe scaun nu stati picior peste picior.
3. Purtati imbracaminte si sosete care nu strang piciorul
4. In timpul noptii odihniti-va cu picioarele ridicate pe o perna mai sus decat restul corpului pentru a vavoriza intoarcerea venoasa.
5. Daca dormiti pe partea stanga este mult mai corect.
6. Fiti sigura ca aveti o alimentatie bogata in proteine.
7. Evitati sa consumati sare in exces, dar nu scoteti de tot sarea din alimentatie. Fiti moderata!
8. Beti cel putin 8-10 pahare de lichide pe zi. Daca veti reduce consumul de lichide lucrurile se inrautatesc. Rinichii dvs. au nevoie de 2 litrii de lichide pe zi pentru a functiona corect.
9. Daca se umfla si mainile si fata sunati-va imediat medicul care va urmareste sarcina.

ORICARE DIN ACESTE SEMNE SAU SIMPTOME POT SA FIE URGENTE MEDICALE IN SARCINA.

1. Durere de cap severa si persistenta.
2. Vedere in ceata sau "puncte negre" in campul vizual.
3. Dureri abdominale severe asociate cu greata sau diaree.
4. Febra inalta.
5. Edeme importante la nivelul partii superioare a corpilui (maini si fata umflate).
6. O crestere in greutate importanta in doar cateva zile.
7. Sangerare vaginala.
8. Pierderea lichidului amniotic prin ruperea membranelor (pierderea de lichid prin vagin).
9. Descresterea marcata a eliminarilor urinare.
10. Contractii uterine regulate( burtica se face tare ca un lemn), care devin mai intense, mai frecvente,dureaza mai mult, nu dispar prin odihna in pozitie culcat pe partea stanga.
11. Miscari diminuate sau rare ale bebelusului sau oprirea miscarilor lui (pot fi percepute bine incepand cu luna a V-a).

Nu ezitati sa va sunati medicul care va urmareste sarcina, daca apar una sau mai multe modificari din cele mentionate! Este mult mai intelept si mai sigur sa va asigurati ca totul este in regula cu bebelusul si cu dumneavoastra decat sa va ingrijorati nestiind ce se intampla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

cata miky felicitari pentru baietel sa fie cuminte si sanatos
mai fetele deja avem invazie de baietei
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

catalina, ai reusit? Hai cat poti de repede ca eu plec spre dorctor. Daca nu reusesti, atunci iti traduc dupa ce ma intorc, daca nu e prea tarziu.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

quote:
Originally posted by kita

Plese HELP:
Am o usoara scurgere maronie; acum la WC am vazut-o a fost o singura data pe servetel, apoi am continuat sa ma sterg dar nu s-am ami luat nimic; Ce sa fac?

Kitacu fulgulet +11S si Andrei (10.02.2005)

Eu zic sa mai astepti un pic sa vezi cum evolueaza. Daca scurgerea continua, mergi imediat la medic sa te consulte de urgenta. Pupici si bafta.

Mihaela 14+
Gargarita lui mami
Pozele mele

Mergi la inceput