Mamici de (pepenasi) de iulie august 2008 (68)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Gata m-am dushat mi-am facut parul acuma sa vad la ce ora am tren.
Camy asa eram si eu f speriata pai prima sapt a stat si Flo cu mine acasa si am exersat schimbat de pampersi hranit bebeul, oricum conteaza mult sa fii bine organizata adik dinainte sa ai toate la indemana puse sa poti ajunge la ele usor si apoi nu te stresa si nu iti stabili prea multe planuri ia-o usor pas cu pas mai intai va treziti apoi schimbi bebeul ii dai papa si abia pe urma vezi ce mai poti face. Oricum prima luna va fi haotica ca bebe nu are un program de somn, tre sa se adapteze si bebe cu voi si voi cu ea si tot asa. Oricum sfatul meu nu te agita aiurea respira adanc calm nimic nu e asa grav precum pare.
Alt sfat important de cate ori bebe doarme ca asta face cel mai mult primele luni, dormi si tu sau macar stai intinsa. Eu de ex ziua nu am vrut fata sa stea numai in pat am vrut sa stie ca patul e pt nani asaca dupa ce se trezea ea si o schimbam si papa o puneam in scaunelul ala bouncer si o puneam langa mine pe pat ea la perete in scaunel cat mai in colt eu la margine, noi am avut patul pus la perete, si luam jucarioare langa mine si eu ma uitam la tv si ma mai jucam cu ea vb si daca atipea si imi era somn atipeam si eu.
Oricum primele zile nu iti fa planuri mari vai azi fac aia sau aia ia fiecare zi asa cum vine, incet incet o sa stabiliti o rutina in fct de cum papa bebe si de cand adoarme, bebele trebuie urmarit sa vezi cam ce program de somn are si asa incet incet inveti si cand ea doarme si cand nu. Vezi cat de des i se face fomitza, acuma na depinde si daca alaptezi sau daca bebe e pe formula sau mixt.
NU te panica asta e cel mai imp. Orice ar fi are o solutie, dupa fiecare masa ai grija ca bebe sa ragaie il tii in brate pe umar si il freci usor pe spatitz sau il tii pe brate cu fatza aplecata putin in jos si il freci pe spatitz, dar asta aici de ex iti arata in maternitate. Daca vomita nu te speria nu e un capat de lume. Oricum sa nu il lasi pe bebe singur mult timp stand pe spate daca te duci la baie sau ceva pune-l pe o parte in patutzul lui rulezi un prosopel si il pui la spate ca sa fii sigura in caz ca regurgiteaza sa nu se innece.
Na cam asta imi trece acuma prin cap, oricum profita de orice moment de odihna si nu planui inainte, vezi in fiecare zi ce si cum dupa vreo luna doua o sa fiti deja experti la schimbat bebe la rutina si etc.
Acuma depinde si de bebe daca are colici sau nu, noi i-am dat la fata de la nastere infacol e o solutie cu pipeta si se da inainte de fiecare masa si nu am avut pb cu ea.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Buna fetele!

Am sunat iar doctorul, nu mai am contractii dar burtica e tot tare.....trecem pe amestec litic...dar e o grava problema nu se mai gaseste in farmacii papaverina!

Cu urechea am inceput sa ma simt mai bine.
Dopul se elimina incet, incet.....si dr. zicea ca dopul este, deci nici un dubiu
Cum sa stai numai in pat cand ai un baietel de 2 ani si esti singura acasa? Offf.....

Eu ma epilez de la inceputul sarcinii numai la cosmetica, parul creste mai rar si mai greu in perioada asta a sarcinii, cu durerea asa si asa...cateodata nu ma doare mai deloc.

Am inceput sa fac bagajul de spital.....

Flory mami de Alex si 33+ cu

bebe 2

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Ella Irda a stat cumintica in spital si poate ea nu a pierdut din dop ......dar eu ?!
Cred si eu ca bebe poate supravietui la 30 saptamani, dar totusi mai bine se dezvolta in burtica. O sa aibe imunitatea mai scazuta, doamne fereste vreun retard ceva.....Nici nu vreau sa ma gandesc!

Flory mami de Alex si 33+ cu

bebe 2

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Flo, eu stiu ca poti pierde dopul cu cateva saptamani inainte de nastere, poate chiar 4 :). Incearca sa stai cat mai mult in pat si fara stres.


Vicky 34+ si Maya
AMR +5 saptamani

Bebele casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

M-am apucat de curatenie dar m-a luat un somn brusc si m-am culcat o ora si jumatate.
Violeta abtipildurile care ti-au placut la Sun mi-au placut si mie si am cautat sa cumpar si eu si se gasesc la orice librarie,costa 2,5 Ron/buc.Sunt ieftine si foarte dragute.
Mada ce bine ar fi daca si la noi ar fi musafirii mai putin pretentiosi asa cum sunt la voi.La noi daca nu le pui de toate pe masa te comenteaza.Bebelusii nu au voie sa stea deloc pe spate cand dorm?Chiar nu am habar!
Ella sotul meu este suparat ca noi nu am apucat sa cumparam mai nimic pt fetita noasta,majoritatea lucrurilor le-am primit de la prieteni si familie.A zis ca dupa ce se naste vrea sa-i cumparam numai noi de imbracat si tot ce ii trebuie.
Camy cred ca fiecarei viitoare mamici ii este teama ca nu va putea face fata cu bebelusul.Si eu am unele temeri dar sunt sigura ca le voi depasi cu sau fara ajutorul celor din jur.
Flosa ai spor la pregatit bagajul pt spital si sa ai grija sa nu uiti ceva!Nu te mai gandi la ce-i mai rau,ca bb tau va fi bine,sanatos!
Va las ca ma duc sa termin curatenia!

Tecky 33 sapt
AMR 7 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Multumesc mult fetele pentru vorbele bune....Tecky ce n-as da sa pot face si eu curatenie.... Sa ai spor!

Incerc Coca sa stau cat mai mult timp in pat, Alex doarme acum, am si eu momente de respiro in liniste.

Flory mami de Alex si 33+ cu

bebe 2

pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna dimineata , iaca si eu la cafea , in sf. acum stau un pic linistita avand in vedere ca vremea e de cacao , si ieri am facut curat in casa , am facut icre , si ciocolata de casa . Nu mi-a iesit cumas fii vrut dar e o.k.
Fetelor eu nu am suportat niciodata sa ma epilez nicaieri nici cu ceara nici cu aparat , eu folosesc lama , e super sfanta pt. mine , acu am probleme cu burta ca nu pot vedea bine ce fac , la Mandy am vazut bine pana in ultima zii , o mai impingeam una alta cum nu pot face mai nimic ca ma doare .
Am sa mai revin , o zi buna .

Alina 34 si Mandy Stephanie 3 ani

http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Tecky ba pot dormi pe spate aici recomanda sa ii pui pe spate la capatul patutzului adik cu talpitzele sa atinga tablia ca sa nu poata sa se bage sub paturica si sa se sufoce sau ceva, dar eu cat a fost fata mica mica am pus-o in patutz la somn cand pe o parte cand pe alta cu un prosopel rulat la spatitz, ca sa nu se innece, cand a mai crescut putin o puneam pe spate si atata in saculetz de dormit, ca incepuse si ea sa se miste in toate partile si cu patura mi-a fost frica ba ca se dezveslete ba ca si-o trage peste cap sau ceva, asa ca mi sigur cu saculetz.
La noi of course norocul meu ploua de numa afara. Nu stiu cu ce sa ma imbrac geaca de ploaie ma strange la burta nu se mai incheie am alta geaca care se inchiei cu gluga da nu e de ploaie, hmm nasol moment ca umbrela nu pot lua ca tre sa imping carutzul.
Am sunat la magazin au rochia in stoc asa ca mergem acolo prima oara sa probez vaiii parca ma vad ca nu imi place cum sta si ma vad grasa si urata.
Well wish me luck am plecat.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut burtici!!

Mamaa cata agitatie pe forum de cand nu am intrat!! Mai intai am avut emotii pt. Irda si bb Antonia, am citit pe nerasuflate vestile sa vad daca avem un bb sanatos - primul de fapt! Ma bucur totusi ca bebelina s-a hotarat ca ii e mai bine in burtica, mai creste si se mai dezvolta.
cand colo: surpiza, vad ca mai avem si alte "candidate" cu bebei care se grabesc sa faca cunostinta cu lumea! Flo stai acasa, cat mai relaxata si linistita si Doamne ajuta ca bebe sa mai stea cel putin 4 saptamani in burtica...cum spunea si Vicki ca se poate intampla! Asa sa dea DD sa fie!
Mada imi pare rau de durerea de gingii, bine totusi ca ai gasit ceva care sa le mai calmeze. Am gasit si eu pe net site-ul la "licence to grill" da' ti l-a dat boti mult mai repede...si mie imi place cum gateste tipu' face niste combiunatii la care nici nu te gandeai!
Felicitari pt. fetele care au intrat in concediu si care au incheiat-o in sfarsit cu stresul! Eu stau acasa de o luna deja si nu m-am plictisit nici o secunda, ai mei profita de mine si ma trimit cui tot felul de comisioane prin oras, iar mie imi convine ca abia apuc sa ma plimb si sa fac miscare.
Camy si eu am emotii daca voi sti cum sa ma port cu bebe...mai ales ca sunt atatea chestii pe care nu le stiu...
Biri pt. bebele tau sa fie bine si sa nu fie nimic grav!
Ana te invidiez cat esti de frumoasa!! Ai o burtica supeba!! Imi pare rau ca nu te simti prea bine, iti doresc sanatate si rabdare..o sa fie toate doar o amintire in curand.
Boti iti sta super cu freza cea noua. Sa stii ca te-am visat aseara: ne plimbam cu caruciorul la cumparaturi...eram mai multe mamici de pe forum, dar pe tine te tin minte pt. ca tu duceai in caucior un personaj de desene animate de pe Jetix, pe Nancy din serialul "Copiii de la 402". E un serial simpatic pe care il urmaresc cu regularitate. Probabil subconstientul a facut o combinatie mai ciudata din cauza coincidentei de nume, sper ca nu te superi ca am comparat-o pe Garga cu niste desene animate .

Acu am si eu vreo 2 intrebari:
1. Daca ni se rupe apa tre sa ne prezentam urgent la spital, sau mai putem sta acasa pana devin si contractiile frecvente la 3-5 minute? Ca si mie imi surade ideea sa mai stau acasa, decat singura in spital intre 4 pereti albi si cu altele care urla in jur...
2. Am fost la eco joi, Mirunica e bine, intoarsa ca pt. nastere, colul inchis dar mi-a zis ca are 1600 de gr. +/- 3000 gr...daca e asa, la 31 sapt. si 3 zile, nu e cam micutza? Ce parere aveti?

Gata ca m-am intins cat o zi de post! Weekend placut si toate burticutele si pepenasii!!

Dia 31+ Am pornit cronometrul!!! Suntem pe ultima 100 de metri!!!

Miruna

strumfuletz
poze

poze noi



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Dia daca se rupe apa trebuie mers neaparat la spital ca bebele nu poate sta extrem de mult fara lichid, deci da daca apa se rupe fuga la spital, daca ai contractii si nu se rupe mai poti sta.
Gata acu chiar am fugit.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 6 saptamani

Mergi la inceput