bravo olandezilor!
![](images/user_woman.png)
in timp ce romanii nu stiu sa-si cumpere decat ultimele modele de masini...
http://www.protv.ro/stiri/politic/angajam-primar-amsterdam-capitala-europeana-a-bicicletelor.html
de vazut neaparat video-ul
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Tethys spune:
Am vazut la stiri... Fain tare! Intradevar bravo lor pentru modul de a-si promova capitala!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ardeiash spune:
mie mi-a placut si faptul ca un om atat de bogat poate veni pe bicicleta la munca .. in costum fara sa faca atata caz... si fara sa rada cineva de el.. asa cum cred ca s-ar putea intampla in unele locuri la noi
pe bune: chiar ii admir!
Natasa spune:
Eu merg zilnic la serviciu cu bicicleta si pe linga claxoane, remarci puerile si vulgare, intr-o frumoasa zi un nene cu jeep a vrut sa ma salveze de la mersul cu bicicleta, spunindu-mi: "nu vrei sa te urci la mine in masina si sa scapi de bicicleta?" Totul insotit de un zimbet libidinos si timp, care se vroia cuceritor. Asta ca sa stiti ce parere au unele dintre specimenele de pe aici despre mersul cu bicicleta (si una banala, fara lant de aur :))
mi_ro spune:
Adevarul este ca pentru Bucuresti ar merge ideea pe care este impartit Montrealul. In viziunea mea Montrealul este o combinatie intre Bucuresti si Sibiu. Asa il vad eu. are o parte veche a orasului cu stradute inguste si unde mai pui ca sunt si vai abrupte si strazi pietruite si parti ale orasului noi unde se poate circula in voie. Ideea este ca au cele mai multe strazi cu un singur sens si astfel se poate parca uneori pe ambele parti ale strazii. Au si interdictii de parcare intre anumite ore de circulatie intensa care vrei nu vrei le respecti pentru ca altfel platesti amenda. Se circula foarte mult cu bicicleta (pe timp de vara pentru ca iarna nu prea se poate din cauza nametilor si frigului) dar sunt si masini multe. Oricum din cauza circulatiei cu un singur sens se fluidizeaza mult ora de varf.
Daca tot mai multa lume ar circula cu bicicleta la un moment dat s-ar schimba si mentalitatea oamenilor. In Romania s-a impamantenit mentalitatea ca ai un anumit statut social daca ai masina si nu privesti bicicleta decat ca pe un mod de a da kilogramele jos (daca se poate bicicleta de sala ) sau ca pe un sport, nicidecum ca pe o necesitate.
Si aici in Toronto eu mergeam 12 km dus intors pana la servici si inapoi si cand aveam scoala mai mergeam inca 5km. Acum serviciul e cam departe adica 40 de km si nu prea pot sa-i mai fac cu bicicleta dar tot o pastrez pentru cumparaturi si mersul pana la biblioteca.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
olim spune:
ardeiash, in romania esti tratat dupa ce haine porti si din ce masina cobori, asa ca e de inteles calitatea societatii romanesti
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by olim
ardeiash, in romania esti tratat dupa ce haine porti si din ce masina cobori, asa ca e de inteles calitatea societatii romanesti
mare adevar ... din pacate// nu-i ciudat la cat de saraci suntem ?!
:(
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
mi_ro spune:
Sneeuwklokje felicitari pentru pozele cu biciclete. Foarte frumoase. M-au si amuzat unele. Mi-ai dat o idee de facut poze pentru ca si eu am aici destul de multe ocazii.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
danutz spune:
Sneeuwklokje si in Bucuresti exista piste pentru biciclete marcate. Dar pe ele se parcheaza masini, mai exista si cate un stalpuletz infipt in mijlocul lor, cate o tanti care mai vinde si ea cate ceva, ca sa mergi cu bicicleta in orasul asta e o mare aventura. Eu una m-as duce la munca cu bicicleta, as face cam 1 sfert de ora pana acolo, dar sincer mi-e frica de cainii comunitari care te alearga de peste tot si de soferii care cred ca carosabilul e numai al lor!!!
Plus, cum bine zicea cineva...de remarcile soferilor cu ceafa lata si latul de aur aferent!!!
Din pacate eu una am incetat sa sper ca noi ca natiune o sa ne mai vindecam vreodata!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Pentru mine a fost interesantsa merg cu bicicleta dar am folosit-o din placere. Acum nu mai am timpul necesar suntb atat de multe de facut intr-un timp scurt incat nu as reusi sa rezolv ceea ce este de rezolvat. Iar la volan pot gandi la ceea ce am de facut. Desigur te poti gandi si pe bicicleta dar timpul este ceea ce in mod sigur nu mi-ar permite sa utilizez bicicleta.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
ardeiash spune:
eu m-am urcat pe bicileta la 37 de ani .. si acum sunt dependenta. in ro nu cred ca m-am fi urcat vreodata.. de frica , din comoditate... nu stiu.. insa am vazut aici , si in olanda femei la peste 70 de ani pe bicileta... in rochii .. de gala chiar.
asta e un alt lucru pe care-l admir