Mamici de Noiembrie-Decembrie (30)
Raspunsuri - Pagina 17

diana21 spune:
Fetelor, eu tot incerc sa aflu DE CE cresc IR-urile si nu gasesc nimic pe net.
Stiu ca peste 0,70 e ingrijorator deja, insa nu am reusit sa aflu care e cauza acestor IR-uri marite. Nu cred sa aiba vreo legatura cu tensiunea arteriala...La sarcina trecuta la aveam 0,40 pe ambele aretere uterine, insa acum vad ca sunt mult mai mari.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel si
cu Bebedoi 14+
Dialoguri strumfesti

catalina2307 spune:
Na ca ma bag si eu ca musca-n lapte da imi explica si mie cineva ce sunt IR, cand incep sa fie bagate in seama de catre dr si cum se depisteaza daca cresc sau nu? 10+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Amalia spune:
Hera] iubita, imi pare tare rau ca esti necajita!. Incearca sa nu te stresezi prea mult pana nu vorbesti cu medicul tau. Vezi care este si parerea dr., poate va dori repetarea TT si nu este adeptul amniocentezei, asa cum sunt si altii.
Iti inteleg din suflet supararea, dar fii convinsa, cum sunt si eu, ca sufletelul mic pe care-l porti in pantec este bine, iar aceasta este doar o incercare prin care bunul Dumnezeu ne pune sa trecem in asteptarea de a-l aduce pe lume
Te pup dulce si daca te pot ajuta cu ceva, sunt alaturi de tine!
Mav, Brie, Dandusa fetelor ce mai faceti??? Dati si voi un semn ca stam aici ingrijorate si ne intrebam ce ati facut...
Ami, mamica lui David (6 ani si 9 luni)
si 16+

diana21 spune:
IR-urile sunt, dupa mintea mea, presiunea sangelui in artere uterine, de ele depinde daca bebe se alimenteaza ok sau nu. IR-uri marite inseamna rezistenta pe artere. Nu stiu sa explic f bine, dar stiu ca daca IR-urile depasesc valoarea 0,70 nu e tocmai ok situatia si e nevoie de tratament pt ca bebe nu se mai alimenteaza cum trebuie si nu se mai dezvolta. Ce nu mi-e clar mie, DE CE cresc ele. La primul eco aveam IR-urile ok, adica pana in 0,56, insa la al doilea erau deja peste 0,70.
Se depisteaza cu ajutorul Doppler-ului, la o eco mai amanuntita!
_
cu Bebedoi 14+
Dialoguri strumfesti

catalina2307 spune:
Si in care moment al sarcinii incepe dr. sa vb despre IR?Ce saptamana? 10+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

elilov3 spune:
[seara buna fetele
off ce ma fac cu nenorocitele astea de amigdale..am facut de la ele si temperatura 37.2 grade Celsius deja numai suport sa treaca si sarcina sta ca le scot vreau sa-mi treaca
In rest pap bine , dar imi este teama cu temperatura
Hera nu te dezamagi asa cum au scris si fetele testele astea dau un rez fals pozitiv...unii doctori nici nu le mai recomanda..or sti ei ceva nu?14

diana21 spune:
Cata, eu am inteles ca dupa sapt. 20 incep dr. sa fie preocupati de aceste IR-uri, insa eu am obs valori foarte diferite la mine la interval de o luna. Probabil ca una dinte ecografii a fost gresita, totusi, ca daca stau sa ma gandesc bine si diferentele de lungime a colului au fost fff. mari.
_
cu Bebedoi 14+
Dialoguri strumfesti

alinushca spune:
Pe unde am citit eu, si din cate zice GYNE este pe relevant IR-ul dupa 20 de saptamani. De ce anume nu am mai intrebat. De ce anume cresc iar nu am intrebat. Tratamentul problemei este simplu si in general da rezultate foarte bune. So no strss about IR's ok? http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded 17+

catalina2307 spune:
Multa Diana. Mie pana acum nimeni nu mi-a spus nimic despre IR...Banuiesc ca este prea devreme. 10+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

diana21 spune:
Cata, nici mie nu mi-a spus nimeni nimic pana acum, am citit eu pe ecografii !
_
cu Bebedoi 14+
Dialoguri strumfesti