Mamici de mladite &mugurasi de mai-iunie 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 16
YLARI spune:
fetelor care ati nascut, voi mai aveti lohii??
fetelor care ati mai nascut, cat timp ati avut voi aceste lohii??
eu inainte de a ramane gravi aveam probleme cu cm (dureri + debit) si deja ma traumatizeaza si lohiile astea, ieri au fost mai abundente, dupa 2 zile in care aproape disparusera...
YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
Doloress spune:
Ylari multumim de incurajari! Eu mai am si acum lohii, dupa 3 saptamani aproape de la nastere. Nu mai sunt asa abundente, dar oricum, sunt si ma enerveaza la culme. Mai am si un hemoroid, nu am avut in viata mea, acuma nu stiu daca ma doate taietura sau hemoroidul.
Cleo multa bafta in recuperare, stiu ca te doare taietura si e greu, eu am fost terminata prima saptamana, mai ales ca trebuia sa metg la spital si stateam pe un scaun toata ziua, seara acasa plangeam de durere. Abia mergeam, tati ma striga pinguinul ponegrit :-) Insa acuma au trecut aproape, nu mai am nimic, am reusit sa fug si dupa autobuz! Numai hemoroidul ma cam enerveaza. M-am dat cu crema de galbenele si am stat cat mai mult dezbracata, adica cat am fost acasa.
Am vazut si eu pozele cu puii mici si frumosi, sa va traiasca sunt toti asa de dulci! Si mi se par asa de mari si vanjosi, daca eu imi petrec zilele numai printre monite de cate 700-800-1kg, ai vostri mi se par de 5 luni ! Norocoaselor! Sa va traiasca si sa fie sanatosi in continuare, pupici la toti bebeii! 
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
mihaser spune:
Am schimbat laptopul sa scap de reclama!
Pe al meu se inchide...Vorba lu` Cleo: bine imi pare ca lu` bebelina i-am luat scutece de la Chicco! Na!
Doloress ce fain ca o sa-ti iei comoara de baiat acasa! E viteaz, nu gluma! 
Miss Parker parca il vad pe sotu` respirand cot la cot cu tine la nastere!![]()
Alina e foarte draguta fetita ta, dar si spitalul a fost fain...unde nasc eu sunt tot felul de gandaci...si chiar la rezerva...pe care nu sunt sigura ca o prind. Ai reusit ceva cu pompa? Poate nu e montata bine si scapa aerul pe undeva!
iulia eu despre pomapa aia seringa am auzit ca ar fi ok, insa eu nu am folosit..asteapta sa vezi daca poti sa o folosesti si daca nu ti se pare buna iei alta.
gabitza eu am luat niste chilotei cu burtiera foarte faini de la triumph...sunt foarte finuti! Decat pe astia pota sa-i port...ca am si de la Jolidon, dar ma streseaza aia...sunt asa grosolani...mori in ei!
Va pup! Mai am un pic si definitivez bagajul...tre sa mai scot din dandanale ca am pus prea multe! Nu se inchide geanta!
Mi-a mai spus dr mea ca in spital se si fura ca-n codru mai nou...ca au luat o firma ptr curatenie...si de cand s-a luat masura asta...numai probleme...
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Doloress
Buna fetelor!
Mai intai sa felicit noile mamici care au mai nascut de saptamana trecuta pana acuma Ralu, Laura, Chinabulina, bebici cuminti si mancaciosi si recuperare rapida!
Mai intru si eu din cand in cand, sa nu ma dati disparuta, va citesc mereu cand ma mulg, asta e ocupatia mea, insa de scris nu prea ajung, caci sunt la spital toata ziua, deja s-au saturat aia de mine, ne trimit acasa!Ieri am aflat ca duminica sau luni s-ar putea sa ne externeze, duminica se intalnesc doctorii sa ia o hotarare. Mititelul meu a ajuns la 2420 g, a luat constat in greutate in fiecare zi intre 30 si 60 de grame pe zi!
Apoi cu respiratia sta super, cu inimioara a mai avut ceva probleme, face brahicardie, cand i se opreste inima pentru o clipa, uita sa respire corect. E ceva normal la prematuri. Deci l-au mai monitorizat insa nu a mai facut brahicardie de vreo saptamana. A inceput sa si suga din sticluta, la san il pun la fiecare masa, cand sunt acolo insa nu prea suge, deschide gura mare si se apuca de supt in legea lui dar inca nu are putere sa extraga si se enerveaza. Asa ca trecem la sticluta. Oricum ei au zis ca asta e important, sa suga din sticluta, sa nu mai aiba nevoie de tubusor in nas.
Deci sunt superocupata, tot nu am reusit sa spal si sa clac hainutele lui bebe, daca sunt la spital toata ziua, sper sa le fac azi si maine.
Sunt tare fericita ca totul a decurs bine si nu pot sa cred ca acusi acusi o sa ne plimbam prin casuta amandoi. Are abia 35 de saptamani, dar se comporta deja tare bine pentru varsta lui si doctorii au fost tare mirati ce bine a evoluat, manca-l-ar mama pe el de luptator mic!
In rest, multa bafta fetelor care trebuie sa nasca, nu mai retin exact cine!
Voiam si eu sa va zic, celor care nasteti natural ca tare e important sa fiti odihnite si mancate, cum zicea si Cleo, sa aveti putere sa impingeti. Eu eram terminata, nedormita de 3 zile si cu probleme de respiratie, tare aiurea a mai fost, desi aveam epidurala si nu mai simteam dureri, simteam totusi presiune (contractia) insa nu puteam impinge ca eram ca o leguma. Miss Parker foarte bune sfaturile moasei, sunt sigura ca o sa iti aduci aminte, oricum asistentele din jur iti reamintesc. Deci e important sa inspiri puternic, apoi sa iti tii respiratia numarand pana la 10 si sa impingi in acelasi timp in bazin. Eu din pacate nu puteam pana la 10, imi iesea aerul mai repede si uite asa bebe intra inapoi! Deci e super important sa fiti odihnite.
In legatura cu alaptatul, eu mananc de toate, in afara de fasole, varza , mazare. Manac si lapte, si fructe si legume, mai ales ca au tot aparut ciresle, fructele mele preferate. Mie mi se tot parea ca are colici, se face tot rosu la fata si se strange asa, dar nu plange deloc. Asistentele mi-au zis insa ca nu sunt colici, la colici plange incontinuu. Asa ca le cred, ca ele au mai multa experienta. Problema mea e ca nu prea am laptic destul, ii mai da si formula, scot cam 35 de mililtri la un muls, rar de tot 50 si el mananca acuma 45 la o masa. Si mereu am impresia ca formula nu prea ii prieste, atunci scanceste si se zvarcoleste mai tare, mai si regurgiteaza. Am incercat de toate, beau multe lichide, iau si extract de fenicul, ma odihnesc zic eu cat de cat, nimic. Cred ca pana la urma ai sau nu ai lapte, nu conteaza ce ai face.
In legatura cu buricul, sa vedeti fetelor aici la spital cum il baga la baita cu tot cu buric si ii dadea cu sapun si apa, nu aveau o treaba. I-a cazut buricul, insa nu l-au dat cu nimic absoult, si vad ca s-a vindecat tare bine.
Sunt deci ingrijiti bine insa nu sta nimeni sa ii corcoleasca, baita se face rapid ca nu pot face temperatura de baita, de aceea ei tot incurajeaza parintii sa vina sa ii alinte, sa ii maseze, ca normal ei nu au timp. Bine ca ne da voie. Hainutele normal ca nu sunt calcate si nici clatite de doua ori, sa vedeti cand ii pun o hainuta curata cum stranuta saracul de la detergent insa nu nu avem ce face, au spus ca mai bine sa il las cu hainutele de la spital ca daca ii aduc eu de acasa s-ar putea pierde, nu stau ei sa aleaga care e a ta si care e a lor. Deci vreau sa va zic ca ei sunt destul de puternici, mai ales ai vostri, nascuti la termen, astia sunt prematuri si tot nu se poarta cu ei cu manusi. Deci daca sunteti mamici prima data si va este frica, sa stiti ca nu aveti de ce, totul o sa fie bine! Mie mereu mi-a fost frica de bebei si sa ii iau in brate, sa nu se sparga, insa acuma am vazut ca nu sunt de portelan. :-)
Gata, v-am pupat ca am o gramada de treaba!
Doloress si minunea mea Patrick
Povestea nasterii
doloress, hai ca ia bine bebica in greutate! morlaul sus, e pe drumul cel bun.
De lohii vad ca ne-ai lamurit. BIne, io mai am o fixatie...miroase cam nu stiu cum.
Putem deschide o lista de discutii, prietenul meu hemoroidul?
Despre brahicardie, ash vrea sa te linishtesc. Toti copiii, si cei la termen, si cei prematuri au pauze de respiratie de 1-2 sec. - apnee. Atat ca la prematuri se fac mai multe investigatii, de aceea ti-a zis ca e legat de inimioara; la cei nascuti la termen doar daca pauza e mult mai mare - investigheaza. Asha ca puiul tau e 'in grafic'.
Vad ca ai patit si tu la nastere ca mine...fara vlaga. Dr imi zicea ca m-am pierdut. Acum, cand povesteshti aceleasi lucruri, imi dau seama ca la mine si respiratia e dificitara. De...astmul. M-am simtit incapabila atunci, cu toata vitejia mea -cica am urlat de a venit de la secretariat sa vada ce se intampla. CUm ce se intampla...naste Cleo
mihaser, pune bagajul in 2 runde. O sa vezi ce mai tre si rogi pe tati sa mai aduca. Io am luat si 'overdraft' la mine. Si sa ma vezi cum ameteam cand incepeam sa cotrobai pe acolo, cu capul in jos...
A, un sfat pt toate mamicile: scoateti toate bijuteriile si lasati acasa.
Si ca sa mai amuz burticile, sa va pove azi, ca au venit nishte prieteni in vizita. Ei au fifitsa de 6 luni...si alintau potoroasa noastra... chiar ii ceream o chitsaiala ceva- sa le arate ce plamani a moshtenit de la mama. Ei, Potoroasa nu a onorat sunetul cerut. Nu a deschis guritsa decat sa le zambeasca. Dar a tras un parts generos.... de, fata lui mama!!
A, si am ieshit azi afara. Dim. a fo cam agitata, si am ieshit 20min in jurul blocului. Am gasit langa bloc la Inais un loc de joaca, cu 2 banci umbrite - probabil o sa ma deplasez acolo destul de des. Sa ii fac serenada vecinei!! Si cand ma voi simti in stare, ma duc si pana la bloc la vecina Socrate. Dar asta mai colea.
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
MissParker spune:
Eu nu vad nici o reclama, dar din cate va plangeti voi, inseamna ca e de bine! Eu intru cu Mozilla si am un Firewall beton, poate de aceea...
Doloress,
manca-i-ar mama pe ei de mamica si puiuc curajosi si inimosi!! You made my day! Ce mult ma bucur sa aud ca va merge bine si ca bebe Patrick ia constant in greutate. Hai, ca incet-incet mai aveti putin si mergeti acasica si acolo va fi deja alta viata!
alina_anto, o scumpa foc don'soara Scortisoara cu gene lungi!
mihaser, si eu cred ca Bogdan o sa respire si o sa gafaie cot la cot cu mine, ca sa ma incurajeze... 
Cleo, stai sa vezi distractie aici, ca la noi vine moasa acasa in primele 10 zile dupa nastere si am inteles ca si ea o sa ne miroasa lohiile, ca sa detecteze daca ceva e in neregula. ![]()
Fetelor, pe aici se spune ca lohiile dureaza cam 4-6 saptamani, deci nu va panicati!
Noi acum am venit din oras, am trecut si pe la romanasii din Offenbach, unde Bogdan s-a delectat cu mititei, iar eu am pohtit - printre contractii - la o ciorba de burta meseriasa 
Apropo de contractii, le simt ca si cum m-ar trage cineva putin in teapa prin maruntaie (o teapa fierbinte), ca si cum o mana m-ar strange tare de col/uter si apoi i-ar da din nou drumul etc. Voi tot asa ati simtit sau simtiti din cand in cand?? Lamuriti-ma si pe mine, ca acum iar stau cu frica...
Am luat www.hartan.de/produkte/main.php?artnr=1274-62-207" target="_blank">caruciorul si ne-am ales si cu un www.babyone.de/baby-shop/3/15/19/1306/stubenbettchen.html" target="_blank">patut tot din ala care se poate lipi de patul nostru, poate fi pus si pe rotite sau cum il vedeti in poza, era redus de la 159 la 119 (cu tot cu textilele din poza), deci am iesit oarecum ieftin.
Acum ma duc sa ma pun iar cu cracii in sus. Vanzatoarea de la magazin m-a incurajat, spunandu-mi ca o sa fie bine, mai rezist eu inca vreo 4 saptamani, apoi a adaugat ca ea a stat ultimele 6 luni de sarcina aproape numai la pat si tot a fost bine... Doamne-ajuta!
Felicia
34+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
gabitzam spune:
Felicia, fain carutz, fain patutz
Sa le purtati sanatosi!
Si eu intru cu Mozilla, mi-am instalat un ad-on care kilareste toate reclamele flash, stau relaxata. Eu sunt fan Mozilla de multi ani.
Ylari, mai ai de tras cu lohiile. Chiar daca mai scad ca si cantitate, culoare, dureaza cateva saptamani dupa nastere.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Felicia, fain carutz, fain patutzSa le purtati sanatosi!
Si eu intru cu Mozilla, mi-am instalat un ad-on care kilareste toate reclamele flash, stau relaxata. Eu sunt fan Mozilla de multi ani.
Ylari, mai ai de tras cu lohiile. Chiar daca mai scad ca si cantitate, culoare, dureaza cateva saptamani dupa nastere.
si io am activat ad on-u..dar nu scap de reclama!!!
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
MsBB spune:
Buna fetele!
Am citit in fuga cate un pic, nu stau sa nominalizez dar vroiam sa va anunts ca cei 1000 de km batuti ieri la trap usor nu si-au facut efectul
. Suntem tot 2 in 1 si numar minutele ... orele ... ah am niste emotii...
Ieri am batut coclaurile in lung si in lat si macar am obtinut un somn legat de vreo cateva ore
, dar altceva ? nik ... ei , hai si o usoara durere de picioare ... o ignor
.
Acum ca tot e tati acasa incerc sa stau cu el cat mai mult, cum zicea si Cleo , ultima plimbare in 2 , ultima iesire la restaurant in 2 ... de asta sunt si un pic pe fuga acum ...
Culmea , la cate dureri tot am avut acum NIMICCCC , incep sa-mi ies din minti...
. Mi-am pierdut rabdarea si as vrea totusi sa se declanseze nasterea natural ... inca mai sper sa nu ajung la cezariana ... de fapt habar n-am ce vreau , vreau doar sa o vad pe fii-mea , sa o pupe mama si o alinte
.
Mihaser - am vazut ca si tu intri luni dimineata in cursa finala , la marea intalnire ...sa ai parte de o nastere usoaraaaaa si un bb sanatos si frumos! 

De fapt pt toate care se anuntsa la nascut : 

Si mamicilor :
, tarie si multa putere! Abia astept sa ma alatur voua la o portie de mamiceala 
![]()
Va pup fetelor si fug , ma duc cu sa ma giugiulesc un pic cu tati. Deh cine stie cand mai apucam , nu ? hihihih
Adriana
40+ ,
Andra
noastra!
AMR : 2 zile , atat de putin si totusi ..atat de MULTTTT !!!
Mami si tati te asteapta pui drag!
gabitzam spune:
Cleo, uite acesta este add-on-ul cu pricina, la mine merge perfect. Nu-mi mai apar flash-urile, apare doar un triunghiulet cum ca ar fi ceva acolo, daca vreau musai apas pe chestia aia si vad.
mihaser spune:
Cleo crede-ma ca l-am redus cat am putut!...O sa iau decat 10 bucati de scutece si un pachet de servetele mai mic...mai aduce si tati pe parcurs...Dar chestii precum mp3 player si ce mai vroiam eu antiplictiseala nu mai iau ca n-am chef sa raman fara! Sper sa prind si io rezerva si sa stau singura...ca atunci poate sa stea si sotu cu mine mai mult...insa cam greu!
Felicia sa folositi cu placere patutul si caruciorul! Auzi noi ce facem...nastem cu lentilele de contact sau nu?
MsBB poate ma acompaniezi luni la nastere...Vine Andra sau e potoroasa ca stii tu cine? ![]()
Pe laptopul lu` tati nici Mozilla nu ma scapa de reclama aia...pe al meu in schimb are efect!...Cred ca o sa scada traficul considerabil pe site din cauza Pampersului!![]()
Va pup!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2

Ieri am aflat ca duminica sau luni s-ar putea sa ne externeze, duminica se intalnesc doctorii sa ia o hotarare. Mititelul meu a ajuns la 2420 g, a luat constat in greutate in fiecare zi intre 30 si 60 de grame pe zi!
Apoi cu respiratia sta super, cu inimioara a mai avut ceva probleme, face brahicardie, cand i se opreste inima pentru o clipa, uita sa respire corect. E ceva normal la prematuri. Deci l-au mai monitorizat insa nu a mai facut brahicardie de vreo saptamana. A inceput sa si suga din sticluta, la san il pun la fiecare masa, cand sunt acolo insa nu prea suge, deschide gura mare si se apuca de supt in legea lui dar inca nu are putere sa extraga si se enerveaza. Asa ca trecem la sticluta. Oricum ei au zis ca asta e important, sa suga din sticluta, sa nu mai aiba nevoie de tubusor in nas.